Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-17, 13:38   #1411
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Ja mam nieprzyjemne wspomnienia z takimi sytuacjami. Mojemu bratu urodziła się w grudniu córka. Jego żona ma 12letnią córkę z poprzedniego związku. Moja mama u nich nocowała gdy bratowa była na porodówce. Gdy ta córka wstała rano to moja mówi, że Zosia się urodziła. Młoda odpowiedziała "To g*wno"
Masakra
Ja mam w domu 12 latke ze związku pierwszego mojego męża i ogólnie nic nie mówi ale jak jest juz rozmowa na temat że to brat to mówi,, że nie lubi dzieci i nie będzie go uważała za brata bo ona chciała siostrę " ogólnie to trudno jest mi ją wychowywać ,mieszka od roku u nas a ma swoje nawyki,często bardzo często mówi do mnie na Ty ehhh Wczoraj miała sie nauczyć wiersza na pamieć z niemieckiego ,miała ogólnie to zadana na ferie ale nie powiedziała o tym ,wczoraj koleżanka mi powiedziała bo jej syn razem chodzą do tej samej klasy to wyobraźcie sobie że do 23 siedziałam u niej w pokoju i uczyłam ją tego wiersza na pamięć bo nic w ząb jej nie wchodziło
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 13:44   #1412
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja jestem wściekła w kwestii informowania o ciąży, bo chciałam tylko rodzicom na początku powiedzieć, bo sie balam, wiadomo bliźniaki, wieksze ryzyko... ale moja teściowa nie pytając mnie o zgodę, rozgadała całej rodzinie, więc efekt był taki, że u mnie wiedzieli rodzice, a u tż nawet jego babci siostry się ekscytowały i dzwoniły pytać, skąd u nas bliźniaki :/ strasznie się na nią o to wkurzyłam. To moja ciąża i ja o niej powinnam mówić, ewentualnie wyrazić zgodę na mówienie o niej.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
nawet nie wiesz jak Cię rozumiem..mnie też to strasznie wkurzało..jedna sytuacja była taka, że siedzimy w święta przy stole, a teściowa do mnie "to powiedz XY".. "no powiedz..", "wiesz o czym.." a XY to moja szwagierka siedząca na przeciw..mówię grzecznie urywając temat -nie teraz, a ta dalej swoje..a wiedziała,że nie chcę nikomu mówić na pocżatku.. nast syt- imieniny teścia, a tesciowa do mnie, wiesz ja powiedziałam Pani X, musiałam się pochwalić,a Pani X zaraz ma przyjść i jest największą plotkarą w okolicy..mieszkam w małej miejscowości, pracodawcy nie poinformowani, ba - nikt w pracy nie wiedział, a tu rozgłaszanie wszem i wobec.. w potem ludzie dziwnie się czują, ci co wiedzą, udają że nie wiedzą i głupie gierki.. ehh..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 13:47   #1413
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Miałam cukrzyce w pierwszej ciąży która prawdopodobnie się nie cofnęla albo miałam stan przedcukrzycowy. A teraz zaczęłam się słabiej czuć i cukier skacze. Także lekarz wysłał mnie juz na obciążenie
rozumiem, u mnie cukrzycy w pierwszej ciąży nie byo, mimo to że jestem obciążona genetycznie bo i babcia miałą i tata ma, ale nic mi nie wyszło. Lekarka jak ze mną gadała, to mówi że ja raczej cukrzycy mieć nie będę, bo jakbym miała mieć w ogóle to by ciążowa cukrzyca wyszła na pewno, nie wiem na ile jej wierzyć, ale zobaczymy.
Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Masakra
Ja mam w domu 12 latke ze związku pierwszego mojego męża i ogólnie nic nie mówi ale jak jest juz rozmowa na temat że to brat to mówi,, że nie lubi dzieci i nie będzie go uważała za brata bo ona chciała siostrę " ogólnie to trudno jest mi ją wychowywać ,mieszka od roku u nas a ma swoje nawyki,często bardzo często mówi do mnie na Ty ehhh Wczoraj miała sie nauczyć wiersza na pamieć z niemieckiego ,miała ogólnie to zadana na ferie ale nie powiedziała o tym ,wczoraj koleżanka mi powiedziała bo jej syn razem chodzą do tej samej klasy to wyobraźcie sobie że do 23 siedziałam u niej w pokoju i uczyłam ją tego wiersza na pamięć bo nic w ząb jej nie wchodziło
współczuję, ja w podobnej sytuacji bo tż ma bliźniaczki z pierwszego związku (15 latki) jednak one mieszkają z mamą, i z jej powodu nie mamy z nimi kontaktu zbytnio. Ale jak zaczynałam się spotykać z tż to początki też były różne i one wtedy mieszkały z tz i były małe jeszcze. Ale wiadomo jak to wygląda
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 13:50   #1414
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Witam się dzisiaj (rychło w czas, jest prawie 14 godzina )

Wczoraj tylko szybko nadrobiłam, bo Alicja mi się pochorowała i ma zapalenie oskrzeli, więc antybiotyk i siedzimy w domu. A wieczorem byłam już taka padnięta, bo gorączkę to moje dziecko ma w nocy oczywiście, i od razu 2 godziny snu zabrane. Ale jakoś muszę ogarnąć, tż za granicą więc muszę sobie sama radzić.

Co do mówienia rodzince, to ja tylko najbliższej powiedziałam, reszta się dowiedziała pocztą pantoflową, bo jakbym miała wszystkich powiadomić to bym zbankrutowała, bo rodzinkę mam ogromną.

A teraz wracając do mojego szybkiego porodu, to zależy jak liczyć Pierniczku Toruński.

Generalnie wyglądało to tak, że w pon byłam u lekarza rano, a wieczorem miałam już skurcze, ale bardzo nieregularne. Te skurcze były przez cały wtorek, wieczorem zaczęły być takie co 10-20 min, a w środę o 7:17 Alicja już była na świecie. Ja jednak czas porodu liczę od regularnych skurczy takich co 1-1,5 minuty. Więc dla mnie to były tylko 3 godziny

Ale jakbyś chciała Ty czy inne dziewczyny przeczytać, to tutaj macie mój opis porodu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1036
zawsze się wzruszam jak czytam takie opisy..ale jednak lekko nie było
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 13:53   #1415
tija93
Zakorzenienie

Byłam odebrać pita do pracy i zwolnienia zapomniałam zabrać Tą podwyżkę, którą dostały pielęgniarki i położne będę dostawać do porodu Pieniądze na zwolnieniu wypłaca mi szpital i on się rozlicza z zusem

Dzisiaj przeczytałam, że leży u nas na intensywnej pacjent ze świnką grupą. Jest całkowity zakaz odwiedzin w całym szpitalu. Chciałam w tym tygodniu iść robić wyniki, ale sobie odpuszczę.

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
U mnie tez wszyscy podczas wigili czyli na samiuskim początku - 4 tydz moze to był?

Troche zaskoczenie, rodzice TZ niezadowoleni, ze bez ślubu ale juz im przeszło. Babcie szczęśliwe

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Chyba ktos mnie tu bigosem poszczuł właśnie mi sie przypomniało, ze mam wielki słój bigosu od mamci i juz wiem co dzis bedzie na obiado kolacje
Też mam słoik bigosu od mamy

Cytat:
Ja jestem wściekła w kwestii informowania o ciąży, bo chciałam tylko rodzicom na początku powiedzieć, bo sie balam, wiadomo bliźniaki, wieksze ryzyko... ale moja teściowa nie pytając mnie o zgodę, rozgadała całej rodzinie, więc efekt był taki, że u mnie wiedzieli rodzice, a u tż nawet jego babci siostry się ekscytowały i dzwoniły pytać, skąd u nas bliźniaki :/ strasznie się na nią o to wkurzyłam. To moja ciąża i ja o niej powinnam mówić, ewentualnie wyrazić zgodę na mówienie o niej.

Też mieliśmy podobną sytuację Najpierw poinformowaliśmy moich rodziców i TŻta mamę z zastrzeżeniem "nie mówicie nikomu". Taa - na drugi dzień TŻ dowiedział się od swojej mamy, że babci powiedziała, jeszcze z tekstem do niego, że na pewno zapomni (fakt, babcia ma problemy z pamięcią). Nic bardziej mylnego. Na święta rozdawaliśmy zaproszenia. Poszliśmy do kuzynostwa TŻta i po wręczeniu zaproszenia kuzynka do nas "Jesteście w ciąży?". Co się okazało, babcia nie zapomniała i jeszcze innej kuzynce wygadała. I poszło w rodzinę. I weź tu licz na najbliższych

Cytat:
Masakra
Już kiedyś pisałaś o swojej sytuacji i baardzo Ci współczuję
Stary 2016-02-17, 13:58   #1416
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
zawsze się wzruszam jak czytam takie opisy..ale jednak lekko nie było
no miałam niestety bóle krzyżowe, czego nie życzę nikomu, jednak poród wspominam bardzo dobrze było też trochę łatwiej bo Alicja jednak bardzo malutka się urodziła. Nie mam strachu przed drugim porodem, mimo że wiem że mogą być znowu te nieszczęsne krzyżowe bóle...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 14:02   #1417
pysiaczek21
Raczkowanie

Hej od jakiś 2 tyg próbuje was nadrobić i dopiero mi sie udało.. Przed ślubem nie mialam czasu na zaglądanie do was to teraz mam hehe o tylu rzeczach dla dzieci pisalyscie ze ja to taka zielona w tym jestem hehe.. Co do imion to u nas Mikołaj lub Emilka ale dziś byłam na wizycie i na 99% będzie Emilka ☺ teraz wizyta dopiero za 5tyg na polowkowe usg.. Ale ogolnie jest wszystko super i malutka zdrowo rosnie.
Miłego dnia dziewczyny
pysiaczek21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 14:25   #1418
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam odebrać pita do pracy i zwolnienia zapomniałam zabrać Tą podwyżkę, którą dostały pielęgniarki i położne będę dostawać do porodu Pieniądze na zwolnieniu wypłaca mi szpital i on się rozlicza z zusem

Dzisiaj przeczytałam, że leży u nas na intensywnej pacjent ze świnką grupą. Jest całkowity zakaz odwiedzin w całym szpitalu. Chciałam w tym tygodniu iść robić wyniki, ale sobie odpuszczę.

Też mam słoik bigosu od mamy

Też mieliśmy podobną sytuację Najpierw poinformowaliśmy moich rodziców i TŻta mamę z zastrzeżeniem "nie mówicie nikomu". Taa - na drugi dzień TŻ dowiedział się od swojej mamy, że babci powiedziała, jeszcze z tekstem do niego, że na pewno zapomni (fakt, babcia ma problemy z pamięcią). Nic bardziej mylnego. Na święta rozdawaliśmy zaproszenia. Poszliśmy do kuzynostwa TŻta i po wręczeniu zaproszenia kuzynka do nas "Jesteście w ciąży?". Co się okazało, babcia nie zapomniała i jeszcze innej kuzynce wygadała. I poszło w rodzinę. I weź tu licz na najbliższych

Już kiedyś pisałaś o swojej sytuacji i baardzo Ci współczuję
W moim szpitalu tez świńska grypa. Ale w sumie nie wiem czy to potwierdzone informacje. Ja na szczęście na badania nie chodzę do szpitala. Byłam raz i straaaaasznie długo się czeka.

Cytat:
Napisane przez pysiaczek21 Pokaż wiadomość
Hej od jakiś 2 tyg próbuje was nadrobić i dopiero mi sie udało.. Przed ślubem nie mialam czasu na zaglądanie do was to teraz mam hehe o tylu rzeczach dla dzieci pisalyscie ze ja to taka zielona w tym jestem hehe.. Co do imion to u nas Mikołaj lub Emilka ale dziś byłam na wizycie i na 99% będzie Emilka ☺ teraz wizyta dopiero za 5tyg na polowkowe usg.. Ale ogolnie jest wszystko super i malutka zdrowo rosnie.
Miłego dnia dziewczyny
Super to ujawniły się w końcu i dziewczynki

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 14:31   #1419
aniula83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam

super

Mnie też to ciekawi. Syn bardzo chciał mieć rodzeństwo. Akurat moje poronienie zbiegło się w czasie kiedy moja siostra urodziła........ Mikołajowi ciężko było zrozumieć dlaczego nasz dzidziuś jest w niebie a Wojtuś ( jego kuzyn się urodził, dlatego jak on to stwierdził my musieliśmy oddać dzidziusia do nieba a ciocia nie oddała) Potem modlił się, żebyśmy dostali kolejnego dzidziusia, więc teraz jest bardzo szczęsliwy. Daje mi buziaka i mówi, że to buziak dla dzidziusia rozmawia z nim. Ogólnie wizja starszego brata mu bardzo odpowiada . Mam nadzieję, że z zazdrością nie będzie większego problemu...

Co macie dziś na obiad?? U mnie barszcz czerwony i gołąbki
Mój Synuś też prosił modląc sie do bosi o braciszka i wymodlił z czego bardzo się cieszy ,ale powiedział ze klocków lego mu nie da i że bedzie mu kupował prezenty od siebie ,też często przytula mój brzusio i zadaje mnóstwo pytań wczoraj np . jak poszłam po niego do przedszkola zadał mi pytanie,, Mamuś a jak ty umrzesz to dzidzia też " nie wiem z kąd ma takie pomysły i czemu myśli o takich rzezach Wieczorem zadał mi pytanie typu co to jest ,,krwotok mozgowy" ,obwiniam siebie ze nie zwracam uwagi często na to co ogląda w telewizjii bądz filmiki na youtube z minecrafta
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
Stary 2016-02-17, 14:35   #1420
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
W moim szpitalu tez świńska grypa. Ale w sumie nie wiem czy to potwierdzone informacje. Ja na szczęście na badania nie chodzę do szpitala. Byłam raz i straaaaasznie długo się czeka.
Ja idę do koleżanek żeby mi pobrały, a potem zanoszę do laboratorium Tutaj jest to potwierdzona informacja.

Cytat:
Miłego dnia dziewczyny
Gratuluję dziewczynki!
Stary 2016-02-17, 15:02   #1421
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Masakra
Eh Anula nie masz łatwo :/
Sytuacja nie do pozazdroszczenia...
No i jak się nie odwrócisz to d**pa z tyłu :/
Współczuję... bo z taką "małą"złośnicą nie jest łatwo ...
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 15:05   #1422
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Ja idę do koleżanek żeby mi pobrały, a potem zanoszę do laboratorium Tutaj jest to potwierdzona informacja.

Gratuluję dziewczynki!

Super, bedzie Emilka tak jak ja
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 15:22   #1423
navioe
Zakorzenienie

Cytat:

oja, wkurzyłabym się bardzo :/ ja się wkurzam jak znajomi mówią innym znajomym nawet, bo tak jak mówisz: to moja ciąża i ja decyduje komu/kiedy i czy w ogóle o niej poinformuje.
znajomi mi się pytają czemu nie ogłosiliśmy ciąży na fejsbuku no może jeszcze zdjęcie z usg wstawie jak inni

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
czemu nie będziesz robić tego pierwszego badania prenatalnego?

bo nie widzę sensu w robieniu, chyba tylko dla zdjęć maluszka bym robiła. jeśli się okaże, że coś jest nie tak to i tak nie zdecyduje się na terminacje a z tego co rozmawiałam z ginekologami to większość nieprawidłowości wykrywa zwykłe usg więc no
i jakbym chciała robić to tylko jutro i w piątek więc napewno nie zrobię
a na połówkowe może pójdę bo już maluszek będzie wiekszy i jeszcze slodszy niż teraz o ile to w ogóle możliwe

tż dzwonił, że pojeździe do rodziców i przywiezie mi z 2l miodu a teraz siedzę pod kocykiem i ogladam księżniczkę Zosie XD
bigos czeka ale teraz mam ochotę na mleko z miodem

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Miłego dnia dziewczyny
gratulacje która to bożena na wątku? za dużo ich chyba nie ma

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Masakra
rozumiem jak Ci ciężko, ja byłam z innego związku mamy i w wieku 10 lat moja mama się hajtneła i miałam nowego ojczyma. i pamietam, że mimo tego, że kocham Go bardzo, jest za☠☠☠.stym czlowiekiem to często waliłam jakieś glupoty szczególnie właśnie w wieku gdy mi hormony buzowały.. wiem, że nie jest łatwo ale jej też napewno nie jest, może też nie potrafi zaakceptować tej sytuacji, takie dzieci często swoim zachowaniem chcą zwrócić uwagę na siebie po prostu.. i są bardzo zagubione. nie bronie jej, ale opisuje jak widzę to ja z mojego doświadczenia.
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 15:36   #1424
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
U mnie wszyscy wiedzą, ale mam małą rodzinę. Zresztą wszyscy wiedzą, że się staramy przeszło 4 lata więc zaskoczenia nie było. Raczej co tak późno

My też bez ślubu, ale mi się nikt nie odważy niczego powiedzieć moja teściowa tylko zapytała czy może jednak teraz? Ja powiedziałam, że z Brzuchem ślubu nie będę brać i koniec tematu
U nas TŻ tak sie cieszył, ze swoim rodzicom powiedział już na wigilii - powiem Wam, ze reakcja była dziwna, tylko jego siostra wyraźnie sie cieszyła, ojciec tylko "oj jaka wiadomość". Wyszedł na chwile i jak wrócił to dopiero sie rozkręcił, ze super, ze sie wzruszył ...
A teściowa.... mhm... jakoś brak reakcji.... nie wiem może próbowała ukryć wzruszenie???? Nie wiem.... Jak wracaliśmy do domu to sie pytam TŻ czy jego mama sie ucieszyła - twierdził, ze bardzo....

Dodam, ze mimo naszego zaawansowanego wieku w ich rodzinie to będzie pierwsze dziecko, wiec spodziewałabym sie jakiejś bardziej żywiołowej reakcji....

Mojej mamie tez powiedzieliśmy w święta a raczej TŻ - on najchętniej wszystkim by powiedział
Mama w sumie tez pod sufit nie skakała no ale sie ucieszyła - ma już wnuki a na nas to chyba już krzyżyk postawiła
Ku mojemu zaskoczeniu powiedziała, ze na razie nic nikomu nie będzie mowić bo za wcześnie i o dziwo dość długo wytrzymała

Zastanawiam sie czy nie myśli, ze wpadliśmy bo oprócz mojej siostry nikt z rodziny nie wiedział, ze sie staramy.... Muszę jej powiedzieć, ze staraliśmy sie ponad rok - może to ją uspokoi

No chyba, ze martwi sie, ze bez ślubu i co na to babcia powie

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Apropo ślubu ..... w związku z sytuacją stwierdziłam, ze weźmiemy tylko cywilny i luz, obiad dla najbliższych i załatwione

A wszystkich zaprosimy na chrzciny - a tu zonk, bo TŻ sie pyta czy bez kościelnego nie będzie problemu z chrztem. Przejrzałam internet i kurczę może tak byc....

I co teraz? Poradźcie coś.... Brać kościelny????? Cywilny i zobaczyć co będzie dalej????

Masakra.....
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 15:44   #1425
aniula83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
U nas TŻ tak sie cieszył, ze swoim rodzicom powiedział już na wigilii - powiem Wam, ze reakcja była dziwna, tylko jego siostra wyraźnie sie cieszyła, ojciec tylko "oj jaka wiadomość". Wyszedł na chwile i jak wrócił to dopiero sie rozkręcił, ze super, ze sie wzruszył ...
A teściowa.... mhm... jakoś brak reakcji.... nie wiem może próbowała ukryć wzruszenie???? Nie wiem.... Jak wracaliśmy do domu to sie pytam TŻ czy jego mama sie ucieszyła - twierdził, ze bardzo....

Dodam, ze mimo naszego zaawansowanego wieku w ich rodzinie to będzie pierwsze dziecko, wiec spodziewałabym sie jakiejś bardziej żywiołowej reakcji....

Mojej mamie tez powiedzieliśmy w święta a raczej TŻ - on najchętniej wszystkim by powiedział
Mama w sumie tez pod sufit nie skakała no ale sie ucieszyła - ma już wnuki a na nas to chyba już krzyżyk postawiła
Ku mojemu zaskoczeniu powiedziała, ze na razie nic nikomu nie będzie mowić bo za wcześnie i o dziwo dość długo wytrzymała

Zastanawiam sie czy nie myśli, ze wpadliśmy bo oprócz mojej siostry nikt z rodziny nie wiedział, ze sie staramy.... Muszę jej powiedzieć, ze staraliśmy sie ponad rok - może to ją uspokoi

No chyba, ze martwi sie, ze bez ślubu i co na to babcia powie

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Apropo ślubu ..... w związku z sytuacją stwierdziłam, ze weźmiemy tylko cywilny i luz, obiad dla najbliższych i załatwione

A wszystkich zaprosimy na chrzciny - a tu zonk, bo TŻ sie pyta czy bez kościelnego nie będzie problemu z chrztem. Przejrzałam internet i kurczę może tak byc....

I co teraz? Poradźcie coś.... Brać kościelny????? Cywilny i zobaczyć co będzie dalej????

Masakra.....
Ja kochana brałam cywilny i normalnie mi ksiądz ochrzcił małego ,wiesz to zależy od parafii ale ,jest tyle kościołów znajdz taki który ci ochrzci dziecko nie powinni robić problemów ehhh te czasy

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Tija mam pytanko z racji ze jesteś połóżną ,moja koleżanka urodzila miesiąc temu i synuś po każdym jedzeniu jej ulewa co zrobić może wiesz ? W nocy mówi ze cyca nie chce ciągnąć tylko butelke i sie drze jak podaje jej cycusia a w dzień cycka normalnie ciągnie ...
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
Stary 2016-02-17, 15:45   #1426
pysiaczek21
Raczkowanie

No dziewczynek chyba jest malutki u nas. moj gin powiedział ze u chłopaków od razu widać więc szybciej można stwierdzić.. Mi mówił ze nie widac 'siurka' wiec 99% a na 100% powie na polowkowym.

Georgia a może weźcie kościelny ale bez imprezy? Tylko ten obiad i tyle [COLOR="Silver"]
pysiaczek21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 15:48   #1427
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
oja, wkurzyłabym się bardzo :/ ja się wkurzam jak znajomi mówią innym znajomym nawet, bo tak jak mówisz: to moja ciąża i ja decyduje komu/kiedy i czy w ogóle o niej poinformuje.
znajomi mi się pytają czemu nie ogłosiliśmy ciąży na fejsbuku no może jeszcze zdjęcie z usg wstawie jak inni

bo nie widzę sensu w robieniu, chyba tylko dla zdjęć maluszka bym robiła. jeśli się okaże, że coś jest nie tak to i tak nie zdecyduje się na terminacje a z tego co rozmawiałam z ginekologami to większość nieprawidłowości wykrywa zwykłe usg więc no
i jakbym chciała robić to tylko jutro i w piątek więc napewno nie zrobię
a na połówkowe może pójdę bo już maluszek będzie wiekszy i jeszcze slodszy niż teraz o ile to w ogóle możliwe
Ja się trochę obawiam połówkowego. Bo to teraz sprawdza dokładnie mózg Bobo.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 15:50   #1428
navioe
Zakorzenienie

Cytat:

Masakra.....
my chcieliśmy kościelny i cywilny razem, bez żadnych kolacji, wesela, pierdół. potem sobie zrobimy impreze dla znajomych i tyle. chociaż rodzice coś tam gadaja, że nam fundna kolacje dla rodziny, ale czy ja wiem czy chce

ja nie słyszałam nigdy o problemie, żeby ochrzcic dziecko bez ślubu, zwłaszcza pierwsze. mam znajomych, którzy każde dziecko chrzcili w innej parafii bo nie chcieli im kolejnego ochrzcic bez ślubu
jak mieszkasz w dużym mieście to pewnie nie będzie problemu, nie wiem jak z małymi miejscowościami ale tam chyba może być większy kłopot
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 15:53   #1429
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
Ostatnio u mnie na fb pojawił się post skomentowany przez moją znajomą. Laska wstawiła test ciążowy

Cytat:
\Apropo ślubu ..... w związku z sytuacją stwierdziłam, ze weźmiemy tylko cywilny i luz, obiad dla najbliższych i załatwione

Masakra.....
Może zacznijcie od dowiedzenia się? Mój brat teraz będzie chrzcił, a ma z żoną ślub cywilny. Dużo zależy od parafii
Stary 2016-02-17, 15:54   #1430
asiulek8
Wtajemniczenie

Odebrałam wyniki glukozy. I powiem tak... nie czaje mojego organizmu. Wszystko w normie wg moich interpretacji.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-17, 15:58   #1431
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Tija mam pytanko z racji ze jesteś połóżną ,moja koleżanka urodzila miesiąc temu i synuś po każdym jedzeniu jej ulewa co zrobić może wiesz ? W nocy mówi ze cyca nie chce ciągnąć tylko butelke i sie drze jak podaje jej cycusia a w dzień cycka normalnie ciągnie ...
Hmm, dla zabezpieczenia przy ulewaniu powinno się główkę wyżej kłaść. Podłożyć pod łóżeczko książkę, albo kupić poduszkę klin. To są duże ilości? Bo jak niewielkie to z czasem zazwyczaj mija. Gdy duże to radziłabym zgłosić lekarzowi. Od kiedy podaje butelkę? Jest mleko mm czy jej?

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Odebrałam wyniki glukozy. I powiem tak... nie czaje mojego organizmu. Wszystko w normie wg moich interpretacji.
Zapodaj wyniki
Stary 2016-02-17, 16:02   #1432
aniula83
Rozeznanie

Cytat:
Hmm, dla zabezpieczenia przy ulewaniu powinno się główkę wyżej kłaść. Podłożyć pod łóżeczko książkę, albo kupić poduszkę klin. To są duże ilości? Bo jak niewielkie to z czasem zazwyczaj mija. Gdy duże to radziłabym zgłosić lekarzowi. Od kiedy podaje butelkę? Jest mleko mm czy jej?

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Zapodaj wyniki
Ogólnie karmi piersią i ma nawały pokarmu ,mleko Bebilon podaje mu w nocy jak już widzi ze mały płacze i nie chce ciągnąc cycka . A ulewanie jest dośc częste z jej opowieści ,
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
Stary 2016-02-17, 16:02   #1433
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
hmm, dla zabezpieczenia przy ulewaniu powinno się główkę wyżej kłaść. Podłożyć pod łóżeczko książkę, albo kupić poduszkę klin. To są duże ilości? Bo jak niewielkie to z czasem zazwyczaj mija. Gdy duże to radziłabym zgłosić lekarzowi. Od kiedy podaje butelkę? Jest mleko mm czy jej?

---------- dopisano o 15:58 ---------- poprzedni post napisano o 15:58 ----------

zapodaj wyniki
77, 147, 160

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-17, 16:12   #1434
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie karmi piersią i ma nawały pokarmu ,mleko Bebilon podaje mu w nocy jak już widzi ze mały płacze i nie chce ciągnąc cycka . A ulewanie jest dośc częste z jej opowieści ,
Częstotliwość nie ma aż takiego znaczenia jak ilość. Wiesz ciężko mi coś przez internety stwierdzić. Ogólnie ten pokarm nocny jest baaardzo ważny i fajnie byłoby jakby jej się udawało karmić w nocy swoim mlekiem. Może warto kupić butelkę, która jest jak pierś - dziecko nie odzwyczai się od piersi. A tak ma od samego początku? Że w nocy ciężko? Bo teraz by przypadał początek skoku rozwojowego u dziecko, wtedy dzieci są marudne bardzo i ciężko się z nimi współpracuje.

Cytat:
77, 147, 160
Ten ostatni wynik masz za wysoki, norma jest do 153.
Stary 2016-02-17, 16:13   #1435
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Częstotliwość nie ma aż takiego znaczenia jak ilość. Wiesz ciężko mi coś przez internety stwierdzić. Ogólnie ten pokarm nocny jest baaardzo ważny i fajnie byłoby jakby jej się udawało karmić w nocy swoim mlekiem. Może warto kupić butelkę, która jest jak pierś - dziecko nie odzwyczai się od piersi. A tak ma od samego początku? Że w nocy ciężko? Bo teraz by przypadał początek skoku rozwojowego u dziecko, wtedy dzieci są marudne bardzo i ciężko się z nimi współpracuje.

Ten ostatni wynik masz za wysoki, norma jest do 153.
To zmieniły się normy? W piątek mam diabetologa

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-17, 16:15   #1436
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
To zmieniły się normy? W piątek mam diabetologa
Są inne normy od 2014 roku. Diagnozuje się cukrzycę ciążową gdy jeden z wyników jest nieprawidłowy, czyli na czczno >=92, po 1h >=180, po 2h >= 153.
Stary 2016-02-17, 16:16   #1437
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Są inne normy od 2014 roku. Diagnozuje się cukrzycę ciążową gdy jeden z wyników jest nieprawidłowy, czyli na czczno >=92, po 1h >=180, po 2h >= 153.
To ja mam jakieś inne. Wyższe

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-17, 16:17   #1438
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam jakieś inne. Wyższe
Masz je na wyniku laboratoryjnym? Jak tak to nawet na to nie patrz W moim labie norma na czczo to 99.
Stary 2016-02-17, 16:20   #1439
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz je na wyniku laboratoryjnym? Jak tak to nawet na to nie patrz W moim labie norma na czczo to 99.
Nie. Z poradni diabetologicznej dla ciężarnych.
Zobaczę co powie lekarz w piątek

Teraz zauważyłam że nie dała mi w laboratorium wszystkich wyników. Jeszcze jedno badanie miałam robione .

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-17, 16:42   #1440
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Z poradni diabetologicznej dla ciężarnych.
Zobaczę co powie lekarz w piątek

Teraz zauważyłam że nie dała mi w laboratorium wszystkich wyników. Jeszcze jedno badanie miałam robione .
A to w sumie ciekawe, wydawać by się mogło, że już wszystkie poradnie powinny korzystać z nowych rekomendacji, w końcu 2 lata minęły

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości