|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Cassa co za osioł śmieszny
Mała,Cassa śliczne dzieciaczki i jakie juz duze ![]() Ja tez nie wybudzam zazwyczaj je co 2 godz czasem 3 albo jak spacer czy jazda autem to nawet ponad 4. Właśnie pospałam 2.5godz Mały jeszcze spi. Juz od jakiegos czasu wstaje o 6 zje, zasnie o 7 do 8. Potem zasnie o 9-10. I tak po 12 śpi te bite 3 godz Jest aktywny tak do 20 z przerwami na krotkie drzemki. O 21 po kąpieli zazwyczaj spi jak nie ma kolki czy go brzuch nie boli. No i w nocy je i zasnie zaraz, juz widze ze w nocy nawet jak kupa obudzi to szybko zasypia jak go ululam.
|
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Ej. Tak siedze siedze i patrze ze mam sweter na lewa strone ubrany. Od rana.
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze tez Witek nic Ci nie powiedzial...
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#3154 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3155 |
|
Rozeznanie
|
My bioderka mamy na 19 lutego czyli w sumie za dwa dni. Kazali nam się umawiać zaraz po wyjściu ze szpitala i rzeczywiście to był ostatni możliwy termin. Najgorsze jest to, że tż gdzieś położył skierowanie i nie ma, a musi się znaleźć do piątku.
Dziewczyny macie pasy poporodowe? Bo chce jakiś zamówić ale nie wiem jaki. Wiem, że ponoć ten na rzep jest lepszy. No i są takie za 25 zł ale i za 130 zł.. Czy od razu tańsze oznacza gorsze? ... |
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka trzymajcie sie!
Casaa 5 minut to i tak spoczko na macie moj ma totalna olewke na swoją ![]() Super ze kikut odpadl O u nas tak jak u Dotki - po karmieniu przytylanie do cyca obowiazkowe ![]() A paznokcie obcina malemu TZ i nawet dość fajnie mu wychodzi cążkami ![]() Mala mi my nis robilismy usg bioderek bo pediatra mówił że wszystko ok i nie ma sensu robić..ale teraz na wizycie go znow podpytam o skierowanie. A usg glowy tez mamy zrobic po skierowaniu od pediatry w szpitalu - takie zalecenia na wypisie. Koktajlowa ja mam pas na rzep ale go nie używam w ogole My niedawno wróciliśmy z wycieczki pojechalam z Mlodym i moja mama odwiedzić siostre 15 km od miasta - ona biedna ma termin na polowe marca juz taaaak jej ciezko ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ![]() Cytat:
Oj tam zdarza się |
|
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Koktajlowa pasy nie sa polecane ze wzgledu na ucisk tkanek i gorsze krazenie. Ja mialam tylko do wstawania w szpitalu potem odradzaja.
Ej no wlasnie nie wiem czemu ten dziad mi nic nie powiedzial ![]() Boziu co za dzien dzis. 16 a ja od rana nawet garow nie umylam, nie mowiac o zrobieniu obiadu.. |
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Ej w ogóle kupiłam Małemu herbatkę na brzuszek z Humany i puszcza po niej taaaaakie bąki że szok. Ale nie spina się przy tym ani nic więc fajnie
|
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny byliśmy u pediatry i młoda przybrała prawie 400 g !!
czyli w sumie moja waga łazienkowa się dużo nie pomyliła (było 3,9 kg z tym że z pieluchą i ubrankiem)Cytat:
to samo pomyślałam ![]() Ale masz jakieś wskazania do takiego pasa? Mi się wydaje że jak wszystko jest ok to nie ma sensu kupować, wręcz obiło mi się o uszy że one "rozleniwiają" mięśnie
|
|
#3161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Viki super przyrost
|
|
|
|
#3163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3164 | ||
|
Rozeznanie
|
Zdrówka
![]() Cytat:
![]() Super, że kikut odpadł ![]() MallaMi U mnie w szpitalu kazali kikut w suchości utrzymywać i niczym nie przemywać (chyba, że jakaś wydzielina by się pojawiła). Odpadł nam po 5 dniach i dopiero potem czyściłam octeniseptem. Teraz jest super Cytat:
![]() Kurcze, a ja mojej jeszcze nie obcinałam i nie ma długich. Nadal jej się kruszą Dziwne to dziecko
|
||
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Sprzatnelam cala lazienke i chcialam sie za kuchnie zabrac, a tu ssak sie obudzil....
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
ale co sie stresu najadłam to moje ![]() Cytat:
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren mi gin powiedział że po CC to tak dobrze by było się ze 3 miesiące jeszcze wstrzymać. Ewentualnie jakieś bardzo lekkie, ale fitnessy i steperki mam sobie odpuścić jeszcze. Tabsy można właśnie te co mi przepisał jednoskladnikowe.
Iola super, że już po skoku ![]() Kamilka ojej dużo zdrowia!Kinga super, że wszystko ok ![]() Lune dobrze że rozmowa coś dała. |
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Koktajlowa ja mialam pas pooperacyjny, nosilam go moze tydzien i lezy, nie wiem czym sie rozni od tego poporodowego, ale mnie irytowal. Za kadym razem w ubikacji dodatkowy badziew do zakladania. Pomagal mi tylko po cc sie wyprostowac no i jakos funkcjonowac. Tesciowa moja mowila mi, zeby zakladac dzinsy, takie zeby troche sciagaly miesnie.
Ja obcinam pazurki cazkami, balabym sie nozyczkami. Dotka olej gary, jak sie nie dalo, to co zrobic. Nie miej wyrzutow z tego powodu. Niepozorna konkretnie dla niego czy Ty pijesz?
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj to zre co 2 godz w dzien i nic nie chce po jedzeniu a przed jedzeniem nie da sie mu wcisnac zadnej herbatki. Kiedys jakas tam próbowałam i nic z tego nie wyszlo, nawet godz po zjedzeniu wypluwał, najczesciej jest juz senny i nic nie chce |
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój wypija tak mniej więcej 50ml, ale musi być głodnawy żeby ją ruszyć, bo jak jest najedzony to żadna siła mu jej nie wepchnie. Wypiłby może i więcej, bo opróżnia butelkę do końca, ale też nie chcę od razu mu tyle dawać. Wczoraj dostał po południu i całą noc puszczał bąki, a dzisiaj dałam mu od rana i z kolei cały dzień słucham jego pierdasów
|
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Casa super że odpadł
![]() Kasia ja też ostatnio mówiłam właśnie że te pazury im za szybko rosną
|
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Viki
Przyszedł mój biustonosz. Boziu w końcu mam wszystko na swoim miejscu! |
|
|
|
#3174 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
Nic nie było widac wcześniej. Brak gorączki, odciagalysmy katar normalnie, juz byłam przekonana ze pociągniemy inhalacje kilka dni i bedzie po wszystkim... No troche bardziej na ręce niż zwykle ale to nie od dzis tylko od soboty jak sie kaszel i katar zaczęły. Rano ani w samochodzie nawet nie zakaszlała. Zaczela kaszleć przed wejściem do gabinetu. Wiec jak usłyszałam diagnozę to jak by mi ktos w pysk dał... Juz mi powiedzieli ze mam przekładać poniedziałkowa wizytę w Łodzi bo z takiego ciężkiego zapalenia tak szybko nie wyjdzie. Antybiotyk dostała i kroplówkę z płynami:/
DOTKA sadze ze chodziło jej wlasnie o ta ich poradnie. Wymieniła mi ze 3 i w ktorej szczepie. Powiedziałam ze u siebie to ze takich dzieci sie tak nie szczepi A swetrem sie nie przejmuj- teraz taka moda ze szyja ze szwami na wierzchu :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3176 |
|
Rozeznanie
|
A mrozicie mleko? Bo tak się zastanawiam czy nie zacząć. Ale nie wiem jak długo to można trzymać w takiej zamrażarce u dołu lodówki i w czym to mrozić.. I czy to w ogóle ma sens?
|
|
|
|
#3177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Wasze dzieci przekrecaja sie z brzuszka na plecki?
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka no to masakra.... Myslalam, ze cos bylo widac :/ i znowu wloczega po szpitalach
kiedy to sie wreszcie u Ciebie skonczy....Viki gratki nabierania masy ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3180 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

Jest aktywny tak do 20 z przerwami na krotkie drzemki. O 21 po kąpieli zazwyczaj spi jak nie ma kolki czy go brzuch nie boli. No i w nocy je i zasnie zaraz, juz widze ze w nocy nawet jak kupa obudzi to szybko zasypia jak go ululam.

za kikut

21.06.2014r.

Dziwne to dziecko 
dużo zdrowia!