|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10
oddajcie mi te sny, u mnie w pierwszym trymestrze była posucha bo trudno o nastrój jak Cie wiecznie mdli, a teraz to bym mogła rano w południe i wieczorem, dziś o 15 tz dopadłam jak tylko wrócił z pracy (ale to chyba moc miry działała).
Mój kiedys był wulkanem seksu a teraz to sie chowa wieczorem pod kołdrą i udaje że śpi, role sie odwróciły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3362 |
Zakorzenienie
|
Mi się nie chciało tylko w pierwszym trymestrze. Później wróciło z podwójną siłą.
![]()
![]() |
#3364 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3365 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() moooniaaaa sliczna corcia ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj mam dzien lenia. Zaraz ide jakis obiad zrobic a tak mi sie nie chce. Glowa mnie pobolewa od rana... ![]()
![]() |
#3366 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomarudzilam trochę a tu taka afera No cóż... wcale mi nie chodziło ani o chęć urodzenia przed terminem ani obawy przed przenoszeniem Kazdej z nas zależy na dobru dziecka i skoro to ono daje impuls do porodu to pozostaje nam tylko cierpliwie czekać a jeśli zdarzy sie to wcześniej niz zakładano to trzeba po prostu to zaakceptować i pomoc ile sie da maluszkowi W moim marudzeniu chodziło jedynie o to, ze tak fajnie by było miec to juz za sobą a nie czekać jeszcze 6 tyg kiedy się ogląda takie sliczne maluchy jak Ross czy Tosia ![]() Dla mnie ostatni miesiąc w poprzedniej ciąży byl okropny a porod trauma także mam prawo czuć sie jak się czuje ;-) Hehe A w jednym z krajów balkanskich dziewczyny sobie rekonstuuja blony dziewicze przed np przed ślubem bo tam nadal tylko dziewica jest warta zamazpojscia ;-) i nadal wywieszaja przescieradlo po nocy poślubnej ;-) Cytat:
mnie podobnie z libido obecnie A jak tz proboje cos zdziałać to ja się tylko wkurzam Ehh biedny jest bo u nas tez długa juz abstynencja Mam nadzieję ze nie zapomniałam jak to się robi ;-)
![]() |
#3367 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3368 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale pozniej mial "wyrzuty sumienia", poza tym powiedzial ze to nie na jego nerwy i juz woli czekac az sie mala wyprowadzi. Nie mowiac juz o tym ze potem od rana co godzine wydzwanial pytac sie czy wszystko w porzadku, czy nic mi sie nie dzieje i czy z mala w porzadku. Takze chyba nie mam juz na co liczyc ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Wtajemniczenie
|
Stworzyciel sie obudzil ze snu zimowego ;-) hehe
#3370 |
Zakorzenienie
|
Właśnie mi mąż dzwonił, że nie wie o której wróci, bo na jakiejś stacji znaleźli jakiś podejrzany pakunek i wszystko po-blokowane i pociągi nie jeżdżą
![]()
#3371 |
Wtajemniczenie
|
Mira na mnie Twoja moc tez podziała bo nawet zmywarke rozpakowalam i pranie nastawilam ;-)
#3372 |
Zakorzenienie
|
Hahahahaha, dokładnie.
![]() ![]()
![]() |
#3373 |
Raczkowanie
|
Ja też znam takie sytuacje i też parę razy zareagowałam identycznie. Właśnie jak pisalam o sytuacjach zagrażających życiu, to myślałam też o takich atakach histerii, że wtedy też czasem nie ma wyjścia, bo żadne tłumaczenie nie ma szans się przebić przez ten atak. Ale u mnie zawsze potem jest rozmowa, żeby młoda rozumiała o co chodzi. I jednak najczęściej wyrzuty sumienia. A fakt, że tak dobrze to pamiętasz, to dowód, że nie robisz tego na codzień i też bardzo przeżywasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak można ocenić po wyglądzie to czy mógłby dać dziecku klapsa? Gwarantuję Ci, że nie wiesz jeszcze jak się zachowasz przy własnym dziecku. Ja też opiekowałam się dziećmi i nie było mowy o klapsie. Zupełnie czymś innym jest mieć własne rozhisteryzowane dziecko w momencie kiedy nie ma czasu na przeczekanie tego.. Zazdroszczę mamom, które są cierpliwe, nie pracują i mają na wszystko czas, a do tego mają grzeczne dzieci. Niestety nie było mi to dane.
![]() |
#3375 |
Zadomowienie
|
Malinka nie martw sie. Pewnie falszywy alarm. Ale pewnie troche potrwa zanim sprawdza..
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3376 |
Wtajemniczenie
|
Malinka uszy do góry Będzie trochę później ale caly i zdrowy
![]()
#3377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty możesz twierdzić, że nie wiem jak się zachowam, ja mogę twierdzić, że przypuszczam, że wiem jak. I samo opiekowanie się dziećmi nie ma nic do tego. Chodzi też o inne sytuacje i sprawy rodzinne, o których nie pisze się na forum, tylko trzyma się dla siebie, w rodzinie. To one powodują, że ludzie tak a nie inaczej się zachowują, znają swoje zachowania i wiedzą na co sobie pozwolą a na co nie. Przeżycia jakie dany człowiek ma dają wiele i nikt nie może powiedzieć, że tak a nie inaczej się zachowam tylko dlatego, że nie mam swoich dzieci, bo nikt nie wie co przeżyłam i jaki mam bagaż doświadczeń. Tyle ode mnie w tym temacie.
![]() |
#3378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pół godziny temu pytałam A czy chce bułkę mleczną odpowiedziała, że nie.. zjadłam pół, a ona podchodzi i mówi, że też chce(to była ostatnia). Oddałam jej tą połówkę ale powiedziała, że chce całą. Tłumaczyłam, że w sklepie już nie ma, a poza tym pytałam czy chce.. Od pół godziny płacze jakby coś ją bolało albo stała się jakaś inna krzywda. Tym razem jej nie pobiłam bo mam dużo czasu żeby posłuchać jej koncertu.. jest chora i marudna ![]()
![]() |
#3379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście jedzie już do domu ![]() Wrr.. i dlatego nie lubię miast, a szczególnie takich jak Paryż ![]() Wolę moją wieś i spokój ![]()
![]() |
#3380 |
Zadomowienie
|
Moonia prześliczna córeczka
![]() gosza82 ja już mam wózek, ten sam co caro zmykam na urodziny do rodziców
#3381 |
Rozeznanie
|
Co do dzieci to mi sie przypomniało jak odwiedziła mnie na jesieni siostra ze swoją wtedy 2,5 letnia córeczką i już sie zbierali do odjazdu, pakowała rzeczy z meżem do samochodu a mała została z nami w mieszkaniu i dostała przykaz pochowania do plecaczka swoich zabawek które były wszędzie. Oczywiście wszystkim rzucała wpadając w histerie i mój tż zastosował znany ze swojego dzieciństwa sposób "jak będziesz tak niegrzecznie sie zachowywać to rodzice pojada i Cie zostawią", a ta spojrzała na niego jak na idiote i powiedziała "mama mnie kocha mama mnie nie zostawi" i bawiła sie dalej nawet nie podeszła do okna zobaczyć czy rodzice są. Ja to parskałam ze śmiechu i zastanawiam sie czy dzieci teraz są madrzejsze, czy ja byłam taka strachliwa bo na mnie to działało że ktoś przyjdzie i mnie zabierze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3382 |
Wtajemniczenie
|
A u nas regularnie ciągle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fora i ogólnie rozmowa przez sms czy Facebooki maile maja to do siebie ze inaczej sie interpretuje to co ktos chcial napisać i potem wychodzą klotnie, temat klapsa kończy sie na pobiciu dziecka za kare hehe nerwowo na końcówce ciąży ![]() A propo rodzenia marcowki chyba bardziej przygotowane niz lutowki które mimo ze jest po połowie lutego dalej niektóre w dwupakach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3384 |
Wtajemniczenie
|
Monia Tosienka vel Walentyna jest cudna
![]() Gosza Masz swojego x move ![]() ![]() Specjalnie poszlam do kompa zeby obejrzeć ![]() ![]() A to moja fura Już odswiezona i gotowa do jazdy ![]() Stoi sobie w starym salonie tesciow ;-) meble tam sa starsze ode mnie ;-)
01.04.2016 synek ![]() ![]() Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2016-02-17 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 |
Zakorzenienie
|
moonunit, wygląda jak nówka.
![]()
![]() |
#3386 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3388 |
Zakorzenienie
|
Emma - Kinga się odzywała jakby nigdy nic, a na forum zaczęło się już śledztwo :-P
Ogarnęłam z grubsza chatę żeby tz jak wróci do domu nie dostał zawału :-P Idę się wykąpać, przygotować Bożenę na jutro i sama się wypachnić, dzisiaj przebrałam nowa pościel w słonie i juz nie umiem się doczekać jak wskocze do wyrka :-D Siostra dala mi cynka ze w Rossmannie z karta Rossne - oliwka hipp za 10,99 zł. Normalna cena 14,99 :-P
#3389 |
Zakorzenienie
|
A u mnie pół dnia nie było wody, a teraz leci żółta woda.
![]()
![]() |
#3390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.