Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-17, 20:55   #1471
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
aniula Bezpieczny fotelik powinien przejść testy zderzeniowe i uzyskać minimum 3 gwiazdki, by uznać go za bezpieczny. Najczęściej te foteliki z wózków 3w1 nie mają żadnych atestów. Jest to po prostu nosidełko, a nie fotelik samochodowy. Rozumiem ciężka sytuacja materialna, ale na bezpieczeństwie dziecka nie można oszczędzać. Na jednej ze stron z fotelikami i wózkami można kupić fotelik na raty. Może to jest jakaś opcja dla Was? Tutaj masz stronę z testami zderzeniowymi: http://fotelik.info/pl/testy/
Ceny sa kosmiczne tych fotelików nie wiem może poszukam jakiś uzywany bo my na prawde rozwozić sie nie będziemy ...
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 21:01   #1472
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Ceny sa kosmiczne tych fotelików nie wiem może poszukam jakiś uzywany bo my na prawde rozwozić sie nie będziemy ...
Z używkami to też jest problem. Jak to jest ktoś znajomy czy rodzina to spoko, bo wiesz czy fotelik nie miał wypadku. A tak kupujesz kota w worku. Nie powinno się używać fotelika dalej gdy już doszło do wypadku.
Stary 2016-02-17, 21:02   #1473
chansons
Zadomowienie

Hej, w koncu czas relaksu a jutro mam wolne wiec się cieszę podwójnie chyba machnę lody coby uczcić

Piernik toruński tez lubię Agathę, przerobiłam wszystkie jej ksiazki naście lat temu, a teraz jak mam okazje wrócić i czytam po raz drugi to nic nie pamiętam wiec frajda nadal jest

Kropla_deszczu u nas było odwrotnie! Maz powiedział veto przy Alicji, a Hania strasznie mu sie podobała

Lucynko dziekuje, ze pytasz. U nas ok, Hania rośnie i łobuzuje. Coraz więcej mówi i umie, ogólnie wpadam w zachwyt nad nia każdego dnia a jak Adrianek? Znasz juz płeć drugiego dzidziusia?

Widziałam, ze była mowa o starszym rodzeństwie, zazdrości itp. Mocno polecam ten tekst i ogólnie całego bloga, ręczę za autorkę http://mataja.pl/2014/09/przeklenstw...sie-mlodszego/ To troche tłumaczy zachowanie starszych dzieci i ja np.nie martwię sie o reakcje na młodszego, tylko o to, czy będę potrafiła poświecić córce tyle czasu zeby nie czuła sie odrzucona...

Co do fotelików to z kolei tutaj jest kompendium wiedzy : http://fotelik.info/pl/faq/. Widze ze sie spóźniłam i tija mnie ubiegła
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 21:02   #1474
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z chęcia chciałabym się rozjeżdżać ale z trybem pracy mojego męża to raczej nie jest możliwe ,po drugie od września zacznie sie szkoła mojego pierworodnego bo idzie do pierwszej klasy więc fotelik będzie na prawde potrzebny tylko raczej na wyjazdy typu większe zakupy ,a i jeszcze dodam że mąż ma zamiar dopiero teraz zdać prawko bo jeszcze nie ma a ja miałam iśc teraz ale jakoś zrezygnowałam nie chciałam narzucać sobie dodatkowego stresu teraz .

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

A co w tym foteliku nie jest bezpieczne ?

A dodam tylko że mój mąż jest jedynym żywicielem naszj rodziny na jego córke żadnych alimentów nie dostajemy ani nic ja nie mam żadnych dochodów więc nie stac mnie dodatkowo wydać ponad 400 zl za pożądny fotelik na ten moment.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Widziałam te Maxi Cosi ale koszt ich to 550 zł no mnie niestać niestety

Ale to znaczy, że ani Ty ani Twój TŻ nie jesteście zmotoryzowani? Jeśli nie zamierzasz w ogóle jeździć z dzieckiem to możesz faktycznie nawet pomyśleć o tym, żeby pożyczyć od kogoś na wyjście ze szpitala...
ja planuję zakup wózka z fotelikiem maxi cosi w zestawie, więc cena wtedy aż tak nie boli.

Cytat:
aniula Bezpieczny fotelik powinien przejść testy zderzeniowe i uzyskać minimum 3 gwiazdki, by uznać go za bezpieczny. Najczęściej te foteliki z wózków 3w1 nie mają żadnych atestów. Jest to po prostu nosidełko, a nie fotelik samochodowy. Rozumiem ciężka sytuacja materialna, ale na bezpieczeństwie dziecka nie można oszczędzać. Na jednej ze stron z fotelikami i wózkami można kupić fotelik na raty. Może to jest jakaś opcja dla Was? Tutaj masz stronę z testami zderzeniowymi: http://fotelik.info/pl/testy/
zgadzam się w 100%

Cytat:
może jesteś jeszcze w stanie zaoszczędzić taką kwotę... lepiej wydać mniej na pierdoły, a o bezpieczeństwo dzidzi zadbać
Stary 2016-02-17, 21:04   #1475
tija93
Zakorzenienie

Zobacz fotelik Safety Mimas, stoi po 270zł i ma 4 gwiazdki
Stary 2016-02-17, 21:17   #1476
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Zobacz fotelik Safety Mimas, stoi po 270zł i ma 4 gwiazdki
Dziękuje za podpowiedź
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 21:30   #1477
asiulek8
Wtajemniczenie

No właśnie też myslalam aniula ze skoro i tak prawa jazdy nie macie to na te kilka razy pożyczyć od kogoś można. Np. Na wyjście ze szpitala.

Bo ja wychodzę z założenia że nawet najkrótsza droga samochodem moze być niebezpieczna. Tylko my sporo jeździmy.
Ja mam hopla pod tym względem. Nawet jak jedziemy samochodem do babci kilka domów dalej to młoda zapinam bo bym sobie nie wybaczyla jakby coś się stało. A mam takie podejście po tym jak mojej "cioci" przyjaciółka w Wielkanoc zginęła w wypadku 100 metrów od domu na prostej drodze. Ona bez pasów dwójką dzieci - niespełna roczne i 3 latek przeżyli tylko dzięki temu że w fotelikach dokładnie zapięci.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 21:40   #1478
iweczka
Zakorzenienie

hej,

pędzicie jak szalone.
Wracam z pracy do domu z córką 17.30-18, obiadokolacja, kąpanie, bajka i jest 21 :/
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 21:42   #1479
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
No właśnie też myslalam aniula ze skoro i tak prawa jazdy nie macie to na te kilka razy pożyczyć od kogoś można. Np. Na wyjście ze szpitala.

Bo ja wychodzę z założenia że nawet najkrótsza droga samochodem moze być niebezpieczna. Tylko my sporo jeździmy.
Ja mam hopla pod tym względem. Nawet jak jedziemy samochodem do babci kilka domów dalej to młoda zapinam bo bym sobie nie wybaczyla jakby coś się stało. A mam takie podejście po tym jak mojej "cioci" przyjaciółka w Wielkanoc zginęła w wypadku 100 metrów od domu na prostej drodze. Ona bez pasów dwójką dzieci - niespełna roczne i 3 latek przeżyli tylko dzięki temu że w fotelikach dokładnie zapięci.

Ja to samo. I ZAWSZE zdejmuję Młodemu kurtkę, nawet jak za 5 min będę go ubierać.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 22:00   #1480
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
O matko!!!! Dobrze, że moja taka mala i nie będzie umiała wyrazić swojego zdania słowami.
U mojego męża kuzynki nastawili syna ze w brzuchu siedzi siostra. Młody ma jakoś 3 lata. Na usg był z rodzicami i jak usłyszał od lekarza ze będzie chłopiec zezwal go i powiedział ze oszukuje go bo ma być siostra. Na następnym usg sytuacja się powtórzyła. Kuzynka ma rodzic jakoś na dniach a Młody chodzi i mówi wszystkim ze wyrzuci brata z łóżeczka i przez okno bo on nie chciał brata tylko siostrę. A oni nic sobie z tego nie robią i się śmieją. Ja bym była przerażona.
!
O matko!!!
moja córkA póki co mówi, że jeszcze Pan doktor nie ujrzał co mama ma w brzuszku i będzie się cieszyła czy to będzie brat czy siostra jest ogólnie zachwycona, że będzie straszą siostrą i wszystkim naokoło opowiada że mama ma dzidziusia w brzuszku

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:

Ja też mam jakąś schize, młoda musi być zawsze zapięta.
Nie ma zmiłuj, że droga trwa 3 minuty
W poprzednim foteliku już sama się zapinała, w nowym jeszcze nie umie.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Mam też sporo lasek, które wklejały fotki z usg z tych wczesnych tygodni. Regularne zdjęcia brzucha itp. na porządku dziennym. Potem milion fotek dziecka.
Też niestety mam wśród znajomych takie osoby co "bąka puszczą" i na fejsa
Usg, foty ze szpitala i milion później są na porządku dziennym. Ja jakoś nie mam potrzeby

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
no miałam niestety bóle krzyżowe, czego nie życzę nikomu, jednak poród wspominam bardzo dobrze było też trochę łatwiej bo Alicja jednak bardzo malutka się urodziła. Nie mam strachu przed drugim porodem, mimo że wiem że mogą być znowu te nieszczęsne krzyżowe bóle...
też miałam bóle krzyżowe, koszmar
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 22:12   #1481
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

Mam dokładnie takie samo podejście... kiedyś nawet czytałam artykuł, że wbrew pozorom najwięcej wypadków zdarza się niedaleko miejsca zamieszkania takie rzeczy mnie w ogóle przerażają...

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja to samo. I ZAWSZE zdejmuję Młodemu kurtkę, nawet jak za 5 min będę go ubierać.

o tym zdejmowaniu kurtek ostatnio było dość głośno. wcześniej nawet sobie nie zdawałam sprawy, że tak trzeba..
Stary 2016-02-17, 22:15   #1482
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Mam dokładnie takie samo podejście... kiedyś nawet czytałam artykuł, że wbrew pozorom najwięcej wypadków zdarza się niedaleko miejsca zamieszkania takie rzeczy mnie w ogóle przerażają...

o tym zdejmowaniu kurtek ostatnio było dość głośno. wcześniej nawet sobie nie zdawałam sprawy, że tak trzeba..
Tak z tymi kurtka mi to też nie wszyscy wiedzą. Wystarczy wsadzić dziecko w kurtce i je wyjąć i sprawdzić jakie jest napięcie pasów w ubraniu i potem bez. Naprawdę duża różnica. Poza tym pasy nie idą idealnie po ramionach tylko się zsuwają na zewnątrz.

My mieliśmy kupować fotelik następny montowany tyłem. Ale nie było nas stać bo za porządny trzeba dać kolo 1500 zł.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 22:19   #1483
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Nasz fotelik wybiera mąż. Ma wyszukać taki z atestani, gwiazdkami itp.
Ostatnio mnie rozwalił, bo pyta mnie jaka jest cena fotelika, ile obstawiam. Bo najtańszy znalazl za 80zl chyba. W szoku byłam, ze można za tyle kupić nowy fotelik. Nie widdziałam, że cos takiego jest. Jak zobaczyłam jak wygląda to się nie dziwię ze tylko tyle. Ale bardziej przerazajace było ze setki były juz sprzedane.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 06:55   #1484
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z chęcia chciałabym się rozjeżdżać ale z trybem pracy mojego męża to raczej nie jest możliwe ,po drugie od września zacznie sie szkoła mojego pierworodnego bo idzie do pierwszej klasy więc fotelik będzie na prawde potrzebny tylko raczej na wyjazdy typu większe zakupy ,a i jeszcze dodam że mąż ma zamiar dopiero teraz zdać prawko bo jeszcze nie ma a ja miałam iśc teraz ale jakoś zrezygnowałam nie chciałam narzucać sobie dodatkowego stresu teraz .

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

A co w tym foteliku nie jest bezpieczne ?

A dodam tylko że mój mąż jest jedynym żywicielem naszj rodziny na jego córke żadnych alimentów nie dostajemy ani nic ja nie mam żadnych dochodów więc nie stac mnie dodatkowo wydać ponad 400 zl za pożądny fotelik na ten moment.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Widziałam te Maxi Cosi ale koszt ich to 550 zł no mnie niestać niestety
aniula ale chyba alimenty mężowi na dziecko to się należą..jeśli matka nie płaci to fundusz alimentacyjny wypłaca..zagoń męża , żeby sprawę załatwił z alimentami, zawsze to parę groszy, a nastolatka swoje potrzeby ma.. no i sprawdź czy się Wam żaden zasiłek nie należy, jak jest jeden żywiciel , a Ty oczekujesz brzdąca to każdy grosz się przyda.. i tak jak dziewczyny piszą, może lepiej fotelik pozyczyć, a wózek używany kupić - ja też takiego szukam na początek, bo chciałabym dobrą spacerówkę potem, a wiem , że nie kupimy takiej w tych zestawach 2w1 itp..
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
!
O matko!!!
moja córkA póki co mówi, że jeszcze Pan doktor nie ujrzał co mama ma w brzuszku i będzie się cieszyła czy to będzie brat czy siostra jest ogólnie zachwycona, że będzie straszą siostrą i wszystkim naokoło opowiada że mama ma dzidziusia w brzuszku

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Ja też mam jakąś schize, młoda musi być zawsze zapięta.
Nie ma zmiłuj, że droga trwa 3 minuty
W poprzednim foteliku już sama się zapinała, w nowym jeszcze nie umie.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Też niestety mam wśród znajomych takie osoby co "bąka puszczą" i na fejsa
Usg, foty ze szpitala i milion później są na porządku dziennym. Ja jakoś nie mam potrzeby

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

też miałam bóle krzyżowe, koszmar

hej dziewczyny czwartkowo..czekam na dostawę kawki do łóżka
i dalej drążę temat - gdzie jest justynkie... i fanta...
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 08:44   #1485
Krefetka
Zadomowienie

co do serwisów wysyłających próbki ja znam: http://www.familyservice.pl/
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 08:55   #1486
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
aniula ale chyba alimenty mężowi na dziecko to się należą..jeśli matka nie płaci to fundusz alimentacyjny wypłaca..zagoń męża , żeby sprawę załatwił z alimentami, zawsze to parę groszy, a nastolatka swoje potrzeby ma.. no i sprawdź czy się Wam żaden zasiłek nie należy, jak jest jeden żywiciel , a Ty oczekujesz brzdąca to każdy grosz się przyda.. i tak jak dziewczyny piszą, może lepiej fotelik pozyczyć, a wózek używany kupić - ja też takiego szukam na początek, bo chciałabym dobrą spacerówkę potem, a wiem , że nie kupimy takiej w tych zestawach 2w1 itp..

hej dziewczyny czwartkowo..czekam na dostawę kawki do łóżka
i dalej drążę temat - gdzie jest justynkie... i fanta...
Ehhhh Pierniku, gdyby to było takie łatwe. Fundusz dostaniesz tylko wtedy gdy dochód na osobę nie przekracza 725 zł więc jeśli mąż ma na papierze odpowiednią kwotę to mogą sobie podmuchac:/

Moja pierwsza córka nie jest TZ. Dług alimentacyjny aktualnie jest jak równik. Nie mam żadnych legalnych środków by ten dług ściągnąć. Byłam tydzień temu u komornika i jedyne co mi zostaje to wsadzić go za kratki. Ale jaki to ma sens?
Stary 2016-02-18, 08:58   #1487
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Tak z tymi kurtka mi to też nie wszyscy wiedzą. Wystarczy wsadzić dziecko w kurtce i je wyjąć i sprawdzić jakie jest napięcie pasów w ubraniu i potem bez. Naprawdę duża różnica. Poza tym pasy nie idą idealnie po ramionach tylko się zsuwają na zewnątrz.

My mieliśmy kupować fotelik następny montowany tyłem. Ale nie było nas stać bo za porządny trzeba dać kolo 1500 zł.

My mamy taki, 2wayPearl, z bazą 1600, ale baza pasowała też do pierwszego fotelika, więc cena się rozłozyła. Ale w nim synek może jeździć tyłem do 4 r.ż.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Ja dziś zaczęłam 2.trymestr. "Świętuję" trwającą trzeci dzień migreną :/

Justynkie nie odzywała się z tydzień już. U Fanty pewnie kwestie pogrzebu i wsparcia tż ją zajmują.

Stary 2016-02-18, 08:59   #1488
virginia
Zakorzenienie

Hej

Z Natalką już lepiej ale zatrzymaliśmy ją jeszcze w domu. TŻet wziął wolne, żeby przygotować wszystko na tip top na sobotę. Zaraz jedziemy do urzędu ze świadkami, potem mamy jeszcze parę innych spraw. Miłego dnia dziewczyny!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 09:04   #1489
Krefetka
Zadomowienie

właśnie sobie uświadomiłam, że "podglądam Was", a sie nie przedstawiłam.
Mam 36 lat, jestem w ciąży dziś wychodzi 13+4 TP 21.08. Lekarz twierdzi, że czekamy na chłopca. To moja 3 ciąża. 2 pierwsze skończyły się dosyć szybko bo pierwsza w 3-4 tyg, a druga w 18 tyg.
Od jakiegoś czasu przebywam na zwolnieniu lekarskim.
Życzę Wam dziś miłego i spokojnego dnia.
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 09:12   #1490
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Hej

Z Natalką już lepiej ale zatrzymaliśmy ją jeszcze w domu. TŻet wziął wolne, żeby przygotować wszystko na tip top na sobotę. Zaraz jedziemy do urzędu ze świadkami, potem mamy jeszcze parę innych spraw. Miłego dnia dziewczyny!
dobrze, że zostawiliście ją jeszcze w domu, niech się wykuruje do porządku

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Mam 36 lat, jestem w ciąży dziś wychodzi 13+4 TP 21.08. Lekarz twierdzi, że czekamy na chłopca. To moja 3 ciąża. 2 pierwsze skończyły się dosyć szybko bo pierwsza w 3-4 tyg, a druga w 18 tyg.
Witaj
To straszne co przeszłaś Każda strata jest bardzo bolesna, a 18tc to już prawie połowa ciąży trzymamy kciuki, żeby tym razem wszystko było dobrze
Stary 2016-02-18, 09:24   #1491
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ehhhh Pierniku, gdyby to było takie łatwe. Fundusz dostaniesz tylko wtedy gdy dochód na osobę nie przekracza 725 zł więc jeśli mąż ma na papierze odpowiednią kwotę to mogą sobie podmuchac:/

Moja pierwsza córka nie jest TZ. Dług alimentacyjny aktualnie jest jak równik. Nie mam żadnych legalnych środków by ten dług ściągnąć. Byłam tydzień temu u komornika i jedyne co mi zostaje to wsadzić go za kratki. Ale jaki to ma sens?
jak mnie takie rzeczy wkurzają.. czyli jak rodzic wychowujący dziecko ma dochód na siebie i dziecko w wysok. 1450zł to drugi może się wypiąć i nie płacić.. ekstra.. no i kwota zawrotna naprawdę..

Cytat:
My mamy taki, 2wayPearl, z bazą 1600, ale baza pasowała też do pierwszego fotelika, więc cena się rozłozyła. Ale w nim synek może jeździć tyłem do 4 r.ż.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Ja dziś zaczęłam 2.trymestr. "Świętuję" trwającą trzeci dzień migreną :/

Justynkie nie odzywała się z tydzień już. U Fanty pewnie kwestie pogrzebu i wsparcia tż ją zajmują.

brawa za drugi trymestr i współczuję migreny
no własnie martwię się o Justynkie, a u Fanty tak myślałam , że sprawy rodzinne... ehh..
ja już zgupiałam z tym fotelikiem, widzę wg rankingu, że te "najlepsze" to kosztują właśnie ok 1500zł.. ale czy serio one są najlepsze czy to nie marketing.. kurde
Cytat:
no hej "widywałam " Cię wśród podczytujących, szczególnie rano kiedy tu pusto jeszcze, fajnie, że się ujawniłaś, tym bardziej , że mamy ten sam termin porodu
Stary 2016-02-18, 09:31   #1492
pysiaczek21
Raczkowanie

Cytat:
Witaj.. Przykro mi z powodu pierwszych ciąż, trzymam kciuki żeby teraz było dobrze.

Witam się czwartkowo z łóżka z kotem na brzuchu

My sporo jeździmy więc tez muszę się rozejrzeć za jakimś lepszym fotelikiem ale ceny są kosmiczne.
pysiaczek21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 09:39   #1493
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
jak mnie takie rzeczy wkurzają.. czyli jak rodzic wychowujący dziecko ma dochód na siebie i dziecko w wysok. 1450zł to drugi może się wypiąć i nie płacić.. ekstra.. no i kwota zawrotna naprawdę..

brawa za drugi trymestr i współczuję migreny
no własnie martwię się o Justynkie, a u Fanty tak myślałam , że sprawy rodzinne... ehh..
ja już zgupiałam z tym fotelikiem, widzę wg rankingu, że te "najlepsze" to kosztują właśnie ok 1500zł.. ale czy serio one są najlepsze czy to nie marketing.. kurde

no hej "widywałam " Cię wśród podczytujących, szczególnie rano kiedy tu pusto jeszcze, fajnie, że się ujawniłaś, tym bardziej , że mamy ten sam termin porodu
Te ceny są mylące trochę. Bo to jest tak, ze najbezpieczniejszy jest fotelik z bazą i tak one są badane w testach zderzeniowych. W opcji z bazą i z pasami, te ceny na początku rankingów to ceny fotelików z bazami najczęściej. Potem gdzieś niżej jest sam fotelik często. A z bazą to jest jeszcze tak, ze musisz sprawdzić, czy ona się nada do samochodu, bo nie każdy ma isofix. Jak coś; to jestem trochę zorientowana w temacie, mogę coś pomóc może.
Stary 2016-02-18, 09:39   #1494
pysiaczek21
Raczkowanie

Ostatnio zaczęłam czuć coś dziwnego w brzuchu, zdarza się to wieczorami i zastanawiam się czy to moja mała?
Chciałabym już takie konkretne kopniaki czuć.
Stary 2016-02-18, 09:42   #1495
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Hej,

Co było przyczyną tak późnej straty w 18tyg? Też straciłam dwie ciążę i z jednej strony poczułam się bezpiecznie wchodząc w drugi trymestr a z drugiej strony wiem, że takie rzeczy się zdarzają bez względu na wiek dziecka

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez pysiaczek21 Pokaż wiadomość
Witaj.. Przykro mi z powodu pierwszych ciąż, trzymam kciuki żeby teraz było dobrze.

Witam się czwartkowo z łóżka z kotem na brzuchu

My sporo jeździmy więc tez muszę się rozejrzeć za jakimś lepszym fotelikiem ale ceny są kosmiczne.
Mój kot w ramach wczorajszego dnia kota dziś idzie na szczepienie 😜
Stary 2016-02-18, 09:49   #1496
pysiaczek21
Raczkowanie

Cytat:
Hej,

Co było przyczyną tak późnej straty w 18tyg? Też straciłam dwie ciążę i z jednej strony poczułam się bezpiecznie wchodząc w drugi trymestr a z drugiej strony wiem, że takie rzeczy się zdarzają bez względu na wiek dziecka

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Mój kot w ramach wczorajszego dnia kota dziś idzie na szczepienie 😜
Ja też muszę w nastepnym tyg wybrać się na wizytę z kotka do wetrynarza, szczepienie i odrobaczenie.. Jakoś mi nie po drodze bo jeżdżę z nią aż 40km do wet. bo weterynarzom w swojej miescinie nie ufam.
Stary 2016-02-18, 09:57   #1497
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ja też muszę w nastepnym tyg wybrać się na wizytę z kotka do wetrynarza, szczepienie i odrobaczenie.. Jakoś mi nie po drodze bo jeżdżę z nią aż 40km do wet. bo weterynarzom w swojej miescinie nie ufam.
Ja mam bardzo fajnego veta po drugiej stronie ulicy. Także dla mnie super bo z moją trojeczka nie muszę nigdzie specjalnie jezdzic. Mam pakiet medyczny na wszystkie zwierzaki i sami mi przypominają co pół roku listem o wizycie. Śmieszne jest to, że list jest zaadresowany do zwierzaka i jest nam napisane, Brandy Przekaż rodzicom, że czas na kontrolę/szczepienie/inne - bo ja np mam pamięć wiewiórki dobra ale krótka
Stary 2016-02-18, 10:08   #1498
pysiaczek21
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam bardzo fajnego veta po drugiej stronie ulicy. Także dla mnie super bo z moją trojeczka nie muszę nigdzie specjalnie jezdzic. Mam pakiet medyczny na wszystkie zwierzaki i sami mi przypominają co pół roku listem o wizycie. Śmieszne jest to, że list jest zaadresowany do zwierzaka i jest nam napisane, Brandy Przekaż rodzicom, że czas na kontrolę/szczepienie/inne - bo ja np mam pamięć wiewiórki dobra ale krótka
No to faktycznie fajny hihi i takie podejście jest super.
My jak jezdzimy do naszego to zawsze mowi do mojej ' o czesc, znowu przyjechalas do swojego ulubionego wujka'
Stary 2016-02-18, 10:34   #1499
Nadia_2
Raczkowanie

Heej Mamuśki

Pojawiam się i znikam ale czytam Was z tel codziennie więc jestem ze wszystkim na bieżąco Jakoś mam problem żeby zmobilizować się do pisania no cóż

Cieszę się że Bąbelki zdrowo rosną i oby tak do samego końca

Ja dzisiaj równo 14t0d czas leci jak szalony dopiero robiłam test i ujrzałam II kreseczki szok, szczęście wszystko na raz a tu już II trymestr niewiarygodne

Mam do Was dwa pytania być może to już było ale nie jestem w stanie wszystkiego zapamiętać.

1. Czy pijecie kawę? Jeśli tak to jaką, ile? Co mówią Wasi lekarze?

Bo w internecie opinie są bardzo rozbieżne, dlaczego pytam czuję się ogólnie dobrze nic mi nie dolega nie mam na co narzekać oprócz tego że nie mam siły i ciągle zwłaszcza rano do ok 13 chce mi się spać nic nie mogę zrobić bo padam. . . Czy myślicie że może to być też spowodowane tym że w ogóle nie mam żadnej aktywności bo w sumie wożę dupkę samochdem właściwie nie chodze pieszo, w pracy siedzę ?
Mój gin powiedział że jedną dziennie mogę pić ale zastanawiam się czy to na pewno bezpieczne?

2. Czy pijecie ok 1,5l wody dziennie? Ja mam z tym mega problem nie chce mi się w ogóle pić, zmuszam się bo wiem że trzeba ale wypijam max 4 szkl dziennie plus to co z owoców/ jedzenia ;/ Jak u Was to wygląda albo co pijecie, co Wam samkuje bo ja już mam dość soków, woda blee nawet moja ulubiona herbata mi nie wchodzi.
Nadia_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 10:40   #1500
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Te ceny są mylące trochę. Bo to jest tak, ze najbezpieczniejszy jest fotelik z bazą i tak one są badane w testach zderzeniowych. W opcji z bazą i z pasami, te ceny na początku rankingów to ceny fotelików z bazami najczęściej. Potem gdzieś niżej jest sam fotelik często. A z bazą to jest jeszcze tak, ze musisz sprawdzić, czy ona się nada do samochodu, bo nie każdy ma isofix. Jak coś; to jestem trochę zorientowana w temacie, mogę coś pomóc może.
no właśnie na tej stronie co wrzuciłyście było napisane, że bezpieczeństwo z bazą i bez jest porównywalne.. isofix to są te zaczepy pomiędzy oparciem a siedzeniem? jak sprawdzić czy to mamy? u nas auto jest tak małe, że wogóle nie wiem jak my tam się zmieścimy, wózek napewno nie wejdzie czyli można montować fotelik z bazą tylko gdy jest isofix, a jak nie ma to jak? albo bez bazy bezpośreednio do tego isofixu? nie kumam tego, chętnie skorzystam z Twojej pomocy

Cytat:
Ostatnio zaczęłam czuć coś dziwnego w brzuchu, zdarza się to wieczorami i zastanawiam się czy to moja mała?
Chciałabym już takie konkretne kopniaki czuć.
wow to pewnie już to
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości