|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- i kolejny słodki włochatek |
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
Oprócz czekolady i gazowanych. A Ja pije herbatki z kopru pokrzywy rumianku i kminku czy jakoś tak . Takie mieszanki są fajne z babydream w rosku dla matek karmiacych ![]() Jutro mamy na 15 lekarza. Boże mam nadzieje ze w końcu wymierza jej wszystko i dopasuja na miarę te szelki i spodenki. Oby jak najszybciej zaczęły działać
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to już nawet Wam nie piszę, o której wstaję ![]() W ogóle jestem takim leniwcem, że masakra. Dzisiaj miałam zryw aktywności po powrocie do domku zrobiłam tż sałatkę jarzynową, bo mu się zamarzyło, a teraz robię pranie... więc jak na mnie, to dzień pełen wyzwań Elena napisała, że jak się coś u niej rozkręci, to da nam znać. I że jak nie urodzi do niedzieli, to dopiero 22.02. będą wywoływać poród. Szkoda, że ją trzymają w szpitalu, skoro nic nie robią... bo tylko się dziewczyna umęczy. W domku zawsze lepiej by było. ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
a jaką datę ma Pola. Bo Lilka całkiem niezłą 16.II.16 ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3816 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Odpaliłam kompa żeby zobaczyć tą ślicznotkę cudna jest
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój nowy plan zakłada tą datę, więc w sumie możemy sobie nadal razem czekać ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Aninis a co do pocenia sie... mam podobnie kurde mój dzieć chyba odkrył, że trzeba wyjść dołem... od wczoraj wieczora nie atakuje mi żołądka, spojenie łonowe boli :/ a i ledwo siedzę, bo wszystko na dole napiera... |
|
|
|
|
#3818 |
|
Zadomowienie
|
Ja wyeliminowałam cebulę z diety bo mała miała straszne wzdęcia i mama też
no i smażonego nie jem choć i tak naleśniki jadłam i racuchy Cytrusy wykluczyłam z owoców to banany i jabłka i nie wiem jak z kiwi bo mam ochotę pomidory powoli zaczynam jeść i obserwuję małą surową paprykę bo lubię i małej nic nie jest puki co sałata ogórki i na razie gitara gorzej mam problem z obiadami nie mam pomysłów na zupy ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- aha i trochę czekolady też jadłam i namiętnie wcinam ciasteczka belvita mleczne i herbatniki i jest gitarrra kawkę z jednej miarki z ekspresu musze wypić
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc od rana będę z Wami tańczyć brokuła i lamę, co by się ruszyło hahahaha |
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to już się wyspałam na najbliższe 10 lat chyba Zaczynam się schizować jak to będzie... kiedy się zacznie, w jaki sposób (w sensie, czy tylko skurcze, czy wody odejdą, albo czop)... czy będzie bardzo boleć... czy będzie miejsce w szpitalu, a jeśli tak, to czy sala do porodów rodzinnych będzie wolna... czy dam radę z porodem... i jak to będzie później... w sensie ogarnianie maluszka w szpitalu... kto mi się trafi w pokoju (mam nadzieję, że ktoś do kogo nie będzie familia non stop zaglądać)... ech dużo przemyśleń mam ostatnio jednym słowem I z jednej strony chciałabym mieć to już za sobą... a z drugiej strony chciałabym dojść z balonikiem chociaż do 28 cm wczoraj było 26... ale ciężko już |
|
|
|
|
#3822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gdzie się wybieracie?my w lipcu nad pl morze,a we wrześniu chyba Włochy
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tam nie na każdej sali można wspólnie rodzić? myślałam, że tak było kilka lat temu przed remontem :/ |
|
|
|
|
#3824 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3825 | |||
|
Zakorzenienie
|
Renata gratulacje!!!
Cytat:
no fajne są te herbatki Kciukam za wizytę![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja teraz przez pierwsze dwa dni byłam sama na sali i mi pasowało, w ogóle pustki wtedy były straszne, prawie nikt nie rodził. A w piątek i sobotę (5-6.02) nagle tyle porodów przyjeli,że hohohoooo.05.02 8 porodów, z czego 7 dziewczyn i ostatni w końcu chłopak I wtedy mi przywieźli na salę taką dziewczynę, u której rodzina non stop siedziała. Nie tylko mąż, bo rodzice też. A jej matka, masakra, taki typ co wszystko wie najlepiej, normalnie rozpętała jej terror laktacyjny, kazała ciągle przystawiać dziecko, sama jej przystawiała no i ogólnie...masakra. A jak ta dziewczyna mnie o coś pytała to ja sobie bez kozery poczynałam,że się dużo zmieniło i wszystko jej tłumaczyłam. Ogólnie współćzuję dziewczynie, bo jak da sobie tak wejść na głowę to może jej nie wyjść z kp to jej powiedziałam-że ma nikogo nie słuchać, robić to instynktownie bo to tkwi w głowie. Oby jej się udało...
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
szukam czegoś nad polskim morzem, na południe europy z takim maluchem się nie pcham. Chyba stanie na jakiś domkach na środkowym wybrzeżu, ale jeszcze nic nie zdecydowałam.
|
|
|
|
#3827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiwi sprobuj pol i zobaczysz Ja biszkopty jeszcze wcinam ;-) Cytat:
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tym jeżdżeniem kiedyś nawet mi nie mów... za 11-13h to ja od siebie jestem w środkowej części Chorwacji
|
|
|
|
|
#3830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3831 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak cos znajdziesz fajnego to daj znac ![]() Jak twoja córa takie zarcie to sama ucieknie z brzucha ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
Mam nadzieje ze u Eleny serio juz cos ruszy. Tyle sie juz ucierpiała biedna.. Pola ma 21 X 2013 ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Moze wszystkie 3 na raz urodzicoe bede tańczyć dla was tez ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
U nas w szpitalu zatrzęsienie ciężarnych. Jak rodziłam ro ledwo miejsce sie dla mnie znalazło w zeszłym tyg ponoc było jeszcze gorzej..Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Młoda wstała o 6 i godzinę jadła. Pozniej przerwa i znowu 1.5h jadła. Ale cały dzien nic i zleciała z wagi 4.5%. Mam nadzieje ze juz ruszy teraz z tym jedzeniem bo walnela 4 wielkie kupy i cały dzien postu a ja chce wyjsć do domu jak najszybciej.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||
|
|
|
#3832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A później 1 pokój z 2 stanowiskami przedzielony zasłonką... tż może być obecny, ale wyposażenie zerowe. Tyle wiem z SR. Widzieć nie widziałam, bo babeczka z SR nas olała i nie było zwiedzania porodówki. ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tego dnia co mialam cc z 10 dzieci sie urodzilo.. Bylo takie zamieszanie a polozne lataly jak glupie..
|
#3834 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co wiecej.. Chyba wyluzowac sie jak zakladaja ci cewnik a przybajmniej sie postarac. A po cc jak najwiecej wstawac ile dasz rade pochodzic. Ja zle znioslam cc inpo cc bylan jak niezywa. Nie moglam sie dluuugo rozchodzic ale ze lzami w oczach probowalam. Ale inne jak np Motyl smigaja od razu
|
|
#3836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
juz wiem w co sie zaopatrzyc ![]() Mam jeszcze pytanie - sa jakies Mamusie co biora hormony na tarczyce...? Bo nie wiem czy to prawda ze trzymaja dobe dluzej :/ Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Ja letrox biore ale to chyba nie o to chodzi? Mnie nie trzymali dluzej ;-)
|
#3838 |
|
Rozeznanie
|
Tak, o letrox albo euthyrox
no to super ze nie trzymali ![]() Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi z czego mają iść te gazy jak się jest kilkanaście h wcześniej głodzonym?
Nie przypominam sobie, żeby u mnie ktoś na to czekał, albo nie zarejestrowałam tego faktu, bo na pooperacyjnej byłam o 21, a rano dostałam normalnie śniadanie (wcześniej mnie postawili na nogi). |
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.

może tym razem się uda 

po powrocie do domku zrobiłam tż sałatkę jarzynową, bo mu się zamarzyło, a teraz robię pranie... więc jak na mnie, to dzień pełen wyzwań

i dzieciaczkom ja polecaja?