|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
Dzień dobry. Ja spałam nieźle, choć listonosz mnie obudził A wczorajsze starania o poród niczego nie dały, ale przynajmniej było przyjemnie ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Ale mama mnie wczoraj mówiła i powiedziała, że brzuch mocno opadł
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
U nas też starania o poród przynajmniej w terminie trwają 😉 a czy cos to zadziała to zobaczymy...
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie konsultacji potrzebuje : D pomożecie? : D chyba dziś zaczął mi się nawal w jednej piersi...wzięłam prysznic masaż jej i zrobiła się miękka....karmić z niej teraz ? Zwykle karmie na zmianę raz z jednej a raz z drugiej...I kapustę przyłożyć ? Coś jeszcze trzeba ?
długo ten stan może trwać do 2 tyg chyba?
|
#3874 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy cierpicie na bezsenność a ja wieczorem to już na czterech łażę.
Wczoraj o 22.30 opuściłam swoje towarzystwo i było mi wszystko jedno jak się uśpią. I łącze się w bólu z nocnymi pielgrzymkami do wc.
|
|
#3875 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z Ligoty znam tylko dr Kurkowską Uwielbiam tą kobietę. Wszystkie 3 ciąże u niej potwierdzałam Cytat:
|
||
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia to ja jak coś oglądamy wieczorem z M to ja przysypiam. Chrapię i budze sie cała zasliniona niedługo po tym jak M tv wyłączy...a dzieci śpią w najlepsze od 18.30....
|
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnje kapusta pomogla trochę powstrzymala produkcje i rozmasowuj delikatnie zgrubienia jakieś ja tak robiłam ibpo dniu przeszło
|
|
#3878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włąsnie to otumanienie mi nie bardzo pasuje.. Jakoś nie wiem czy bym chciała to fundować dziecku. No ale z drugiej strony jak ma się zakrzykiwać całą noc.. ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Wybierałam tą pierś, która miałam wrażenie, że szybciej wybuchnie ![]() Przykładałam kapustę ale to był jeden dzień w szpitalu i nie wiem czy to pomogło. Raczej regularne spuszczanie z gwinta
|
|
#3879 |
|
Zadomowienie
|
Kasia moj nawał też trwał jeden dzień i wystarczyło przystawiac mała i troszkę ściagałam bez kapusty i przeszło
Lucy a twoj maluszek ma kolki że dajesz espumisan bo chyba nie doczytałam gdzies mamusiaczek a mogę zapytać skąd jesteś ?
|
#3880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3883 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Moja mama po wylewie ma prawie każda noc bezsenna i ma przypisane te uzależniające leki nasenne, ale zużywa około opakowania rocznie, albo i mniej, po prostu kiedy ma już kolejny dzień chodzić jak zombie to już woli zażyć to świństwo bo chociaż raz na tydzień wypada się wyspać... Takie głupie porównanie bo mama dorosła, a tu mówimy o noworodku, ale jednak. Uważam, że w wyjątkowych sytuacjach nie powinno się mieć wyrzutów. Cytat:
Przepraszam rozbawilo mnie to kilka dni temu tak wypiłam przed snem do filmu dwa piwa bezalkoholowe. Przed położeniem się spać wysiusialam cześć, ale kilka razy w nocy myślałam, że mi pęcherz eksploduje. Teraz mnie wkurza bo budzę się na maksa spragniona i głodna, a tu głupi euthyrox i muszę czekać ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Figa a Ty co w ogóle? Rodzisz dzisiaj? Powiem Wam, że ten widok pustego łóżeczka i bujaczka coraz bardziej na mnie wpływa negatywnie, oczywiście nie jakoś strasznie bo wiem że to już tuż tuż, ale sobie pomyślałam jak taki widok musi boleć kogoś, kto stracił ciążę, nie wyobrażam sobie nawet jaki to musi być ból
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu o sikaniu to wam napisze - zapomniałam juz ze ludzki pęcherz jest tak pojemny i można sikać tak rzadko jak sie nie ma brzucha
wspaniale uczucie ![]() Esor moja mama kiedys dostała nasenne leki i w ulotce było napisane zeby brać w lozku bo można nie zdążyć dojść hahaha ;D i ze można pod wpływem tych leków robic w nocy rzeczy których sie nie pamięta - np uprawiać seks. Niezle dragi haha ;D Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu o sikaniu to wam napisze - zapomniałam juz ze ludzki pęcherz jest tak pojemny i można sikać tak rzadko jak sie nie ma brzucha
wspaniale uczucie ![]() Esor moja mama kiedys dostała nasenne leki i w ulotce było napisane zeby brać w lozku bo można nie zdążyć dojść hahaha ;D i ze można pod wpływem tych leków robic w nocy rzeczy których sie nie pamięta - np uprawiać seks. Niezle dragi haha ;D Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#3886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Esorku doczekasz się i Ty �. A co więcej powiem będziesz jeszcze chciała mieć brzuszek i się wyspać jak Haneczka da Ci popalić... 😁 |
|
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak :-D
|
|
#3888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Esorku doczekasz się i Ty �. A co więcej powiem będziesz jeszcze chciała mieć brzuszek i się wyspać jak Haneczka da Ci popalić... 😁 ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Wizaż mi zeswirował... Ostatnio ogólnie się tnie.. A co do sikania to ja piję 3 litry wody dziennie, tak mnie suszy caly czas ze masakra.. I siku chodzę równie często.. Tylko może nie czuję takiego ucisku na pęcherz o tyle dobrze 😁 |
|
|
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie dziękuję na karmiłam z tej piersi z nawalem sporo zjadł
Esor bliżej niż dalej już cierpliwości
|
#3890 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do sikania to faktycznie super, że nie trzeba juz tak często latać do kibelka ![]() Cytat:
Ja dziś nawet wyspana. W nocy mieliśmy 3 pobudki na karmienie. Byłoby super, gdyby tylko maluszek się tak nie darl w trakcie przewijania. Wydaje mi się wtedy, że mu krzywdę robię
|
|
#3891 |
|
Wtajemniczenie
|
Ola , Marta normalne sikanie jest super
Ale dla mnie brak zgagi to istny cud ![]() My gabarytowo wyglądaliśmy ja 3400g/54cm, tż 3600g/55cm, Mały 4090g i 60cm czyli duży w porównaniu do nas Przytyłam 10kg. i już jestem na 0 kilogramami ciążowymi i oby jeszcze kilka poleciało ![]() Mąż mi sprawił złoty pierścionek za urodzenie pierworodnego U nas chyba ten zwyczaj nie jest bardzo praktykowany, ale się ucieszyłam ![]() Maly już tak nie ulewa na szczęście Co do diety to jemy wszystko oprócz cytrusów, napoi gazowanych i soków kartonowych, czekolady, orzechów... Nabiał jem i jest ok, zastanawiam się nad owocami, np. jabłko czy gruszka, banan można zjeść?? Kapusta kiszona np. w surówce można??? Jej mam tyle wątpliwości
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martw sie, doczekasz się. Im bliżej końca tym takie zniecierpliwienie gorsze. Też tak miałam. A teraz tęsknię za oglądaniem Rancza w wyrze cały dzień haha
|
|
#3893 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się w dwupaku dzień po tp
oprócz bóla jak na miesiączke ( długotrwałemu, nie skurczowemu ) brak jakich kolwiek oznak :-( dziś mam kolejną wizytę u mojego gina i ktg... może coś się ruszy... już chciałabym żeby synek był po tej stronie brzuszka
|
#3894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt brak zgagi tez jest cudowny ![]() Owoce pewnie ze mozesz! Zdrowe bardzo i smaczne jabłka i banany to w ogóle sa mega łagodne dla żołądka wiec wcinaj. Kapusta tez dla malca powinna byc ok ale jest wzdymajace wiec to bardziej o Twoje samopoczucie chodzi, czy Ci sie juz układ pokarmowy rozhulal po porodzie etc ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Kciuki za wizyte! Daj znac co lekarz powiedział. W takim razie zaczynamy tance i dla Cievie od dzis ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#3895 |
|
Rozeznanie
|
Będę wdzięczna za kciukasy i tańce
a te telefony i wieczne pytania `` urodziłaś? ileż można czekać `` doprowadzą do szału w końcu:p najchętniej wyłączyłabym telefon, ale wtedy będzie zero kontaktu z tż
|
#3896 | |||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
póki co jest masakra. Wczoraj wyszłam tylko do pobliskiej apteki i sklepu, wcześniej oczywiście będąc w kibelku i ledwo doszłam z powrotem (w sensie tak mi się chciało znowu siku ).Haha lol jaka tabletka ;D ale fakt, raz mama mi dala pół tej tabletki, to było dawno jakoś na początku studiów i nie pamiętam czemu ja wzięłam w każdym razie po chwili musiała mnie prowadzić do łóżka, a ja pamiętam to przez sen normalnie jak jakiś nagły zgon ![]() Cytat:
Hihi tak wiem, zdaje sobie z tego sprawę więc z jednej strony "narzekam" na brak Hani, a z drugiej korzystam i leniuchuje ![]() Cytat:
Cytat:
ożesz 60 cm?! Mam nadzieję, że mi Hania takiego numeru nie wywinie, mam za dużo ślicznych pajacykow na 56 cm Cytat:
|
|
#3897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z kolei po porodzie czuje ogromną ulgę, bo nie mam kwasiku w ustach, który towarzyszył mi przez całą ciążę, cokolwiek bym nie zjadła i cokolwiek bym nie wypiła. I minął mi wstret do mięsa, choć nie jestem jego zagorzałą fanką jak wcześniej, wolę jarskie posiłki (ja- niegdysiejsza milosniczka ścianowych Byłam dzis u położnej i w końcu się z zwazylam. W ciazy przytylam 8, schudlam 10 kg po. Ogólnie nie jest zle, trzeba będzie tylko po połogu trochę brzuszek wzmocnić.
|
|
#3898 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Rodzice i teściowie są zdania, że im dłużej ciąża trwa tym lepiej dla malucha i mamy (nie w kontekście porodu tylko dojrzałości układu pokarmowego itp) więc totalnie nie mają ciśnienia :p ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Justynka i rewelacja z tym pierscionkiem super!!!Właśnie a propos tego co pisze Aagaciorek, jak wygląd waszych brzuszków po porodzie? Kurde ogląda człowiek te programy typu Życie bez wstydu gdzie baby po porodach wisząca skóra na maksa, rozciagnieta pochwa i libido minus milion % i się przerażam
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Dzaasti, kciuki
![]() Esorku, no brzuchy są różne. Jednemu wsiąka drugiemu nie, nie przewidzisz. Ja byłam pewna że mi zawiśnie flak, ale o dziwo nie wisi. Chyba że to jeszcze przede mną Libido, hmmm mam ogromne Ale ja od października na głodzie, odkąd się rozwarcie zrobiło, więc to chyba zrozumiałe No ale mogę se pomarzyć, jeszcze
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

Wybierałam tą pierś, która miałam wrażenie, że szybciej wybuchnie
mamusiaczek a mogę zapytać skąd jesteś ? 

Ślub