![]() |
#61 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 252
|
Dot.: Byd³o w Tatrach- morderstwo nied¼wiadka!
nie rozumiem takiego zachowania sie ludzi...patologia normalnie...jak mo¿na tak potraktowac ma³e g³odne zwierz±tko i to jeszcze 6 doros³ych osób tak sie zachowa³o.przecie¿ ten nied¼wiadek bardziej sie ich ba³ niz oni go...wiedzieli ze jest glodny zwabili go kanapkami porobili zdjecia a potem zabili...patologia na takie zachowanie nie ma s³ów...mam nadzije ze sprawa trafii do s±du i swoje dostan±³...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 448
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
co za dranie, bestialsko zabili ma³ego nied¼wiadka... boshe jak sobie pomy¶lê, jak to malenstwo musia³o cierpieæ i baæ siê?!
w takich chwilach wstyd byæ cz³owiekiem uwa¿am, ¿e dane osobowe tych zwyrodnialców powinny byæ podane do publicznej wiadomo¶ci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 363
|
Przyczyn± tego wydarzenia jest tylko i wy³±cznie ludzka g³upota!
Ludzie zobaczyli zwierzê i postanowili zabawiæ siê w jaki¶ zaklinaczy nied¿wiedzi, zapominaj±c ¿e to dzikie zwierze! ![]() Wiêc nawet je¶li ich zaatakowa³, to by³a to tylko i wy³±cznie ich wina! Nie bêdê zastanawiaæ siê dlaczego go ukamieniowali i utopili, byæ mo¿e tak siê wystraszyli, ¿e zaczêli ³apac za kamienie i rzucaæ...Nigdy mi siê taka sytuacja nie zdarzy³a...trudno oceniaæ chocia¿ kiedy siê nad tym g³êbiej zastanowiæ to brzmi to okropnie! A Ci ludzie powinni ponie¶æ jak±¶ karê za swoj± bezmy¶lno¶æ i g³upotê!
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 069
|
![]()
Brak s³ów... dla takich baranów " polskich turystów".
![]() |
#66 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 288
|
Dzikie zwierzêta boj± siê ludzi. Wol± uciec ni¿ zaatakowaæ. A to by³o jeszcze maleñstwo. Pewnie tury¶ci nakarmili jedn± kanapk± "atrakcjê". A atrakcja chcia³a wiêcej - w tv mówili, ¿e plecak le¿a³ wypatroszony. Bo niektórzy nie my¶l± - naogl±dali siê filmów Disneya i pewnie my¶l±, ¿e mi¶ kanapk± siê zadowoli i pewnie jeszcze jezioro ³abêdzie z wdziêczno¶ci zatañczy. Niestety dziko ¿yj±ce zwierzêta musz± zdobywaæ pokarm, czesto si³±, od tego zale¿y ich ¿ycie. Dlatego wszêdzie wo³ami napisane: nie karmiæ zwierz±t, nie podchodziæ, zachowaæ ciszê.
To by³o jeszcze dziecko - ono nie wiedzia³o, ¿e trzeba baæ siê ludzi.
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 150
|
Jak mo¿na tak potraktowaæ zwierzê?!
Tylko niektórzy ludzie s± tak niewyobra¿alnie g³upi, ¿eby prowokowaæ zwierzê a potem siê dziwiæ, ¿e ono atakuje, a wiêc trzeba je zabiæ. I czemu ten jeden z nielicznych polskich nied¼wiadków zawini³? Ile jeszcze zwierz±t musi zgin±æ, zanim ludzie dostrzeg±, ¿e to ¿ywe stworzenia, które czuj± ból, kieruj± siê instynktem i nie s± zabawkami? Po prostu brak s³ów.
![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 366
|
o ja pier**** brak s³ów, zawiodê siê strasznie, je¿eli ci "tury¶ci" nie ponios± surowej kary...
![]() |
#69 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 983
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem to Wy przesadzacie - nie znacie faktycznego przebiegu wypadków, a ods±dzili¶cie ludzi od czci i wiary. Ja nie twierdzê, ¿e nie zawinili. Ale spotkali siê z "nied¼wiadkiem' - mo¿na siê zastanawiaæ, jakie trzeba by mieæ obra¿enia, by podobne zdarzenie uznane by³o za np. obronê. Mo¿e zg³upieli jak nied¼wied¼ zacz±³ byæ agresywny, zaczêli rzucaæ kamieniami - nied¼wied¼ og³uszony wpad³ do wody i siê utopi³. Mo¿e. Ja tego nie wiem i nikt oprócz samych uczestników zaj¶cia te¿ nie. Dlatego wydawanie wyroków uwa¿am za nieuprawnione. A wiele wypowiedzi w tym w±tku mnie sam± napawa co najmniej zniesmaczeniem - jedna nie potwierdzona wiadomo¶æ a w ludziach wyzwalaj± siê najgorsze instynkty i to jeszcze pod p³aszczykiem wspó³czucia dla zwierz±tka. Mo¿e ustalenie okoliczno¶ci sprawy i odpowiedzialno¶ci zostawmy odpowiednim s³u¿bom. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 025
|
to jest forum: kazdy ma prawo wyra¼iæ swoje zdanie. I czy Ci siê to Marcelina podoba czy nie powiem ¿e to co zrobili Ci ludzie jest karygodne. Pierw wabili nied¼wiadka a potem siê go wystraszyli. Postaw siê na miejscu misia: jestes g³odna i kto¶ Ci daje je¶æ..zbli¿asz siê i nagle ktos obrzuca Cie kamieniami:| czy to jest normalne??
![]()
![]() |
#71 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 288
|
Marcelina - to nie tak. Je¶li cz³owiek wchodzi na teren zamieszka³y przez dzikie zwierzêta, powinien wiedzieæ jak siê zachowaæ. Szanse, ¿e ten nied¼wiadek mia³ skrzywion± psychikê s± takie jak wygrana w totka, a nawet i mniejsze. Jest to dla mnie bardzo przykre, ale niestety w takich przypadkach z regu³y winê ponosz± ludzie. Ja nie piszê, ¿e zrobili to z sadyzmu - tego nie wiem, ale na pewno z g³upoty. Je¶li zwierzak ich zaatakowa³, to niestety z powodu ich zachowania.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A czy ktos widzial osobe zaatakowana przez niedzwiedzia? Ci ludzie mieli duzo szczescia, ze nic im sie nie stalo. Kazdy ma prawo sie bronic, mieli czekac az misio wydrapie im oczy? Artykul jest naprawde bardzo sugestywny, ale zadna z Was nie wie jak by³o naprawde. Moze niedziedz wyszedl im na droge i chcieli odwrocic jego uwage, a on zareagowal zloscia. rzucajac kamienie utrzymali zwierze na taki dystans ze nic im sie nie stalo, moze w strachu wrzucili zwloki do potoku, moze nie wiedzieli jak fachowo bronic sie przed niedzwiedziem. Dolina Chocholowska nie jest wysokim terenem i wydaje mi sie, ze niedziwiedzie trzymaja sie od takich miejsc z daleka. Zastanawiam sie jeszcze, ktora z was potrafilaby w spokoju przykucnac i zaczekac az niedziedz sobie pojdzie. Ja bym pewnie narobila w portki ze strachu, uciekla, albo wlasnie odpowiedziala agresja na agresje. Zakladajac tez, ze wersja zdarzen jest taka jak podeli w artykule, prokuratura postawilaby zarzucy majac jakos niezbity dowod zeznania sprawców zdarzenia. A media potrafia byc do obrzydzenia sygestywne i nakazujace iscie ich tokiem myslenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 783
|
tu nie chodzi o to ze ja kocham "s³odziutkie misie"bo to w³asnie Ci ludzie jak dla mnie sie tak zachowali "chodz malutki zjedz dziób dziób". takie zwierze to nie zabawka przeciez... I coeniam tylko ich g³upote i brak wyobrazni a takze brak poszanowania do regu³ panuj±cych w takim parku. Poza tym przepraszam, dla mnie to nie problem przykucnac kiedy wiem ze i tak nie mia³abym szans zwiac, nie mowiac o innym sposobie radzenia sobie, lepiej dla mnie przeczekac niz sama sie wystawic, po drugie po cos taternicy przestrzegaja i instruuj± turystów.
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 072
|
Cytat:
Wybacz ale zdêbia³am czytaj±c Twoje wypowiedzi ![]() 1. Jeszcze raz to napisze- zwierzêta nie atakuja bezpodstawnie, chyba , ¿e sa w¶ciek³e. Spotka³am lisa w Tatrach i przez ³eb mi nie przesz³o a przywale kamienie to ucieknie.Sta³am poczeka³am, poszed³ sobie. Jak by³am ma³a doi³am krowe, nie kopne³a mnie, bo by³am delikatna. A teraz posta zasada, która zapewne i Ty znasz - jak psa nie zdenerwujesz to nie ugryzie. JAk zaczniesz tupac nogami to ujada. Niewiarygodne, nieprawda¿? 2. Z tym strumykiem to po¶mia³am siê i rozp³aka³am.Ku woli wyja¶nienia: - Znowu niewiarygodne, ale niedzwiedzie potrafia sie utzrymac w wodzie- np Taki niedzwiadek w Kanadzie w wielkim strumyku ³owi ryby. Jak ten ¶wiat zaskakuje ![]() Niedzwiedz nie kot!!!!!!!! I na koniec strumyk w Dolinie CHocho³owskiej jets tak g³eboki, ¿e jeydnie ma³e dziekco mo¿e sie utpiæ. Starego najwyzej moze prad troche przenie¶c. Mo¿e ma³a wycieczka do CHocho³owskiej? Najgorsze instynkty- a przy okazji pojawia siê zwyk³a ludzka g³upota.Poza tym nikt nie jest doskona³y. Finito ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 764
|
Niewielki ten mi¶ na zdjêciach...
Znam osobê, która dzi¶ ca³y dzieñ pop³akuje z powodu misia... I to mnie trzyma i daje wiarê w ludzi.
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 45
|
Cytat:
![]() Inaczej zapatrywalabym sie na ta kwestie, gdyby sprawa dotyczyla 1-2 osob i doroslego niedzwiedzia, ale ten mis wazyl 30 kg! A turystow bylo 6! Wg mnie wykazali sie na poczatku wielka glupota i nieodpowiedzialnoscia, a potem bezmyslnym okrucienstwem. Mam nadzieje, ze zostana ukarani. I ze kary za znecanie sie nad zwierzetami zostana wreszcie drastycznie podwyzszone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli bylo tak jak opisuje artykul, Ci ludzie powinni zostac ukarani. Ale nie wydajmy pochopnych sadow i nie obdzierajmy ich za wczasu ze skory i nie polewajmy octem, bo to podchodzi pod jakis absurd i pranie mozgu przez media ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 448
|
Niektóre z Was pisz± tak, jakby ta historia by³a owiana tajemnic± - nie ogl±dacie telewizji? ![]() Widzia³y¶cie wypowiedz policjantów i pracowników TPN ? pewnym jest, ¿e nied¼wiadek nie zaatakowa³ - gdyby to zrobi³ - ludzie odnie¶liby obrazenia. i nie piszcie, ze ze strachu mozna najpierw karmic i zwabiac a potem zabic... to bzdura! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 072
|
Cytat:
Mo¿e od razu wezmy dzidy w ³apy i do lasu mordowaæ ![]() ![]() Sama dosta³am rogami koz³a po ty³ku- nie zabi³am go, ugryz³ mójmnie pies jak by³am ma³a, bo go ciag³am za uszy- zdech³ smiercia naturalna, niejednokrtonie podprapa³ mnie kot- zdech³ ¶miercia naturalna, goni³ mnie byk na ³ace- nie wiem gdzie skonczy³ ![]() w ka¿dym przypaku by³a MOJA WINA- ¿adnego nie zabi³am!!!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic nie zrobil bo byl maly i nie zdarzyl. S³uchaj ja nie chce na sile bronic tych ludzi, bo jak napisalam, jesli zorbili dokladnie tak jak pisze artykul to powinni zostac ukarani. Ale TY nie wiesz jak bylo i logiczne myslenie nic Ci nie da. Po prostu. Postaraj sie zawsze wysluchac wszytskich mozliwych stron i argumentow a potem wydawaj wyroki. A wiesz ze mozna sie zabic spadajac z roweru? mozna i jest osoba, ktora stracila tak ojca. Roznie moglo byc z tym niedziewdziem, mogl dostac raz w glowe, mogl spasc do strumienia i sie uderzyc, mogl nawet zejsc na zawal ! cholera wie co sie tak naprawde stalo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 313
|
Cytat:
![]() Czytalas co carolina napisa³a? BTW, ja akurat miêsa nie jem, wiêc kiepski argument z tymi "kotlecikami".
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 493
|
hm ja poki co wstrzymam sie co do ocenienia postawy tych ludzi.
aczkolwiek , z tego co widze, sprawa jest dosyc jasna.. nawet nie chce mi sie tego komentowac.. to smutne, do czego moze posunac sie czlowiek. a niedzwiadka, bardzo mi szkoda ![]()
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
S³ów mi szkoda... Nie bêdê za du¿o pisaæ i siê denerwowaæ... Ale powiem jedno - ludzie s± niczym wirus Ziemi... Zabijaj± stopniowo... Tyle.
![]() |
#84 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 366
|
Cytat:
![]() Ja jak siê czego¶ wystraszê to uciekam a nie t³ukê na ¶mieræ z 5 innymi osobami co¶ co jest o po³owê mniejsze ode mnie.
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 079
|
Cytat:
Pewnie te¿ ze strachu ![]()
![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 135
|
Cytat:
Inna sprawa - do wyjscia w gory trzeba sie przygotowac. I nie chodzi mi tu tylko o nie wchodzenie na Rysy w sandalach. Trzeba poznac nasze obowiazki i przeczytac, co nalezy robic w w groznych dla nas sytuacjach, jaka niewatpliwie jest spotkanie z drapieznikiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Alchemio, Ty nie jesz i na pewno wiele osob tez. Ale nie uwazasz ze wszytsko jest krotko mowiac bezsensu? nie wierze, ze wszytskoe obronczynie praw zwierzat w tym watku nie jedza miesa. Dla czego mamy dzielic zwierzeta na te do kochania i te do jedzenia? Nie zadziwie sie jesli te tysiace swin krow i czegotam jeszcze CIERPI bardziej niz ten niedziwedz, a tutaj cala masa kobiet robi to samo co oprawcy, chcac ich ukamieniowac, zwlaszcza, ze sprawa nie jest w 1000% jasna, mamy tylko wersje podana przez media. Tornado, masz absolutna racje. Tylko spotkac niedziedzia a byc przez niego zaatakowanym to tez jest roznica. Pewnie bylo tak jak mowi o2, ale trzeba za wczasu wydawac wyrok? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 844
|
Cytat:
ja uwazam, ze ci turysci to kompletni pajace. po pierwsze kazdy turysta wybierajacy sie w Tatry powinien sie zaznajomic z tym jak nalezy postepowac w przypadku spotkania niedzwiedzia. gdyby go nie karmili tylko spokojnie sie oddalili to na pewno by nie zaatakowal. z reszta podobno wcale nie jest pewne ze zaatakowal. mogl poprostu natarczywie za nimi isc jak juz mu dawali te kanapki. gdzie tam maly niedzwiadek na szesciu chlopa. a ze byli skonczonymi idiotami... przykre. szkoda misia, ktory musiala zginac taka smiercia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 363
|
Cytat:
A jaka jest ró¿nica miêdzy ¶mierci± "humanitarn±" a nie humanitarn±. Krowy i ¶winie s± zabijane po to aby je póxniej zje¶æ! ![]() A co do samych turystów...Taka sytuacja jak jakis czas temu zdarza³y siê przypadki smierci turystów/wypadków w górach, bo np. kto¶ poszed³ "na spacer" w klapkach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 025
|
nie mogê siê otrz±sn±æ po tym co siê sta³o.. Ludzie tak naprawde to s± wredne gnoje. Nie mówie o wszystkich oczywi¶cie ale o moich do¶wiadczeniach z ¿ycia.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.