Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-18, 12:53   #1561
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Witam

Gratuluje nowych tygodni udanych wizyt ;D

Chansons za szczepienie ;-)

Shybuya ja mialam szyjke krotka poniżej 2 ok 15/16 tyg oszczedzalam sie nie dzwigalam w zasadzie i tyle slyszalam wtedy ze szyjka sie podnosi wraz z wzrostem ciazy i u mnie tak bylo pozniej bylo juz wszystko ok na wizycie ok 20tyg takze nie dziwgaj oszczedzaj sie a bedzie wszystko dobrze jesli czujesz potrzebe to zapisz sie na inna wizyte u innego doktora na pewno cie to uspokoi.
Trochę mnie uspokoiłaś ... Ja nie dźwigam, nie przeciążam się. Jak chodzę, to tempem spacerowym. A chodziłaś wtedy? Bo ja na początku leżałam, więc teraz staram się sporo spacerować. Też jestem teraz 16 tc. Powiedz mi, proszę - miałaś ją poniżej 2cm, a potem Ci się wydłużyła? Dzięki za odp

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Najgorsze to czytac internety.
Ja mysle, ze dla swietego spokoju warto pojsc do innego lekarza. Jesli bedziesz sie stresować to nie bedzie dobre dla maluszka. Tak to bedziesz chodziła i myślała, ze jednak trzeba było pójść.
Lepiej dwa razy sprawdzić niz pozniej zalowac, ze czegos sie nie zrobiło.
Ja tez jak u gina jestem to nagle pytania wyparowuja mi z głowy, zaczełam pisać wszystko czego nie jestem pewna na bierząco. Pozniej wyjmuje dyskretnie kartkę i wypytuje Dobrze, ze moj gin nie popedza nigdy i tlumaczy nawet dwa razy jak widzi, ze nie kapuje.
Tak! To jest najgorsze! Talantea, a Ty masz pesar właśnie przez skracanie, czy przez otwieranie ? Jak w ogóle z tym żyjesz? Wychodzisz połazić, czy raczej leżenie ?
Stary 2016-02-18, 12:59   #1562
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle niewiele z tego kumam :/
Auto co prawda mam duże i w miare nowe 2007r ale mąż mowi ze isofixa nie ma :/
Da sie cos takiego domontować?
Albo jak rozwiązać sprawę jak tego nie ma?
Bo kurde te tematy to dla mnie czarna magia...

Możesz kupić bazę montowaną w pasy i do bazy wpinać fotelik lub po prostu fotelik montowany bezpośrednio pasami.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 12:59   #1563
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Tak! To jest najgorsze! Talantea, a Ty masz pesar właśnie przez skracanie, czy przez otwieranie ? Jak w ogóle z tym żyjesz? Wychodzisz połazić, czy raczej leżenie ?
Mi szyjka zaczeła sie otwierać od srodka, z tego co mi gin wytlumaczył. Tez zaczeła sie skracać, miala okolo 1 cm. Takze pessar uratował mojego maluszka
Wychodzę tylko wtedy kiedy muszę np do doktora, albo na szybkie zakupy raz w tygodniu.
Do koscioła juz nie chodzę bo nie mogę stać w miejscu bo zaraz mi niedobrze.
Wiekszosc dnia siedze z wyprostowanymi nogami, czasami sie poloze jak mnie zmeczy siedzenie
Gin nie kazał mi lezec cały czas tylko sie oszczędzać i nie dzwigać.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 13:00   #1564
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Co do picia wody, to ja wyrobiłam sobie zdrowy nawyk w taki sposób, że miałam w kuchni kartkę, na której stawiałam kreskę za każdym razem, jak wypiłam szklankę wody. Pilowałam, zeby tych szklanek było minimum 8 (nie wliczam kawy i herbaty w to). Robiłam tak przez ok 10 dni, potem przeszło mi to picie w nawyk.

Co do kawy, piję jedną dziennie, czasem raz na dwa dni, z jednej łyżeczki i z mlekiem, ale to dlatego, że się boję o ciśnienie, gdybym nie miała po pierwszej ciąży tego zagrożenia, to piłabym codziennie z dripa czarną, bo taką kocham najbardziej

Dziewczyny, moje dłonie to jakiś koszmar. Są tak popękane, że leci mi z nich krew. Oleje arganowy i z avokado, naturalne masło shea, kremy do rąk od neutrogeny do e.arden, nic nie pomaga. Smaruję syna emolientami z 6 razy dziennie, potem to wcieram w ręce, powinnam mieć jak dupcia noworodka, a tu taka masakra. Polecicie coś?

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Ja używam oleju arganowego i kokosowego. Bardzo lubię i wolę niż te sklepowe.

uwielbiam taką kawkę i też chętnie bym sobie walnęła..ale cóż czekam na moją bezkofeinową..mam nadzieję,że w opisie aukcji dużo nie nakłamali pisząc jaką ma cremę i w ogóle.. ja też lubię kremy z mocznikiem do rąk jak pisała któraś z dziewczyn..a może jakieś kąpiele / moczenie w podgrzanym olejku albo zawijanie w folie ?
Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam
wczoraj syn miał jakiś dzień buntu wykończył mnie maksymalnie...
W nocy zrobił przerwę w spaniu od 4-6 a o 7 dzwonili z pracy bo coś tam
współczuję ciężkiej nocki i gratuluję 17 tyg.
Cytat:
Powiem tak: Nie miałam zbytnio czasu poczytać o tej krótkiej szyjce, a w internetach to też od razu piszą o poronieniach.
Mój gin prowadzący (na NFZ) jest b. miły, ma dobre opinie, ale nie wiem czy jestem z niego mega zadowolona. Bazgrze jak kura pazurem, nie mogę nic z karty ciąży rozczytać.

Powiedział, że szyjka krótka, ale żeby nie panikować poza tym. Nie powiedział jaką ma długość, wpisał coś w karcie ciąży, ALE nie wiem czy to to, bo trudno się doczytać. Są dwie rubryczki jedna po drugą ''tętno płodu'' i ''ocena szyjki macicy''. Napisał jakby między tymi rubryczkami NIE JESTEM PEWNA CZY ''dł. sz. 33 i jakiś szlaczek, może mm.''. Nie jestem pewna czy to na pewno jest dł. sz., to mój domysł, ale podkreślił to. Poniżej napisał (chyba) USG 20,01 m ?? Ale też nie wiem czego to dotyczy. Robił mi badanie dopochwowo, wcześniej tylko górą, a czytałam, że dł. szyjki tylko dopochwowo można ocenić.

Podam Wam wymiary mojej szyjki z wypisów z izby przyjęć, gdy miałam tego krwiaka, choć nie we wszystkich wypisać wpisywali mi długość

22 XII - 44 mm
3 I - 2,5 cm.

Nie wiem czy to możliwe, żeby najpierw miała ponad 4 cm, potem 2,5, a teraz 3? A może 2, bo nie mogę się doczytać. Czy ja panikuję? Poszłybyście do innego lekarza? Już trudno, zabulę za tę wizytę, ale nie wiem co o tym myśleć ... Najgorsze to to, że na wizycie nie mam pytań, bo nie wiem o co chodzi, a potem poczytam i schiz ...
mi mój lekarz nic o szyjce nie mówi, więc nawet nie wiem co i jak..
na twoim miejscu spróbowałabym się skontaktować z tym Twoim lekarzem np telefonicznie albo podejść na koniec jak przyjmuje i dopytać o to co Cię niepokoi.. a jak masz być spokojniejsza dzięki konsultacji u innego lekarza to może też warto? ja też tak mam , że na wizycie zero pytań i tylko mętlik w głowie
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 13:05   #1565
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
o fajnie, że piszesz na ten temat, bo sama staram się używać naturalnych kosm (ostatnio fajne , też wegańskie, bio kosm zamówiłam ze strony minister... dobrego mydla - mam nadzieję, że mogę polecić), ale jedna to masło, co piszesz ciut drogie..jak ogarniesz coś jeszcze w tym temacie to daj koniecznie znać..

śmiało..

nie mam instrukcji ani książki pojazdu..jak metka nie wystaje to znaczy, że samochód tego isofixu nie ma? sorry że truję ale jestem zielona a chce dobrze wybrać
ogólnie lepiej kupić z bazą.. i tu moje nast. pytanie - baza rozumiem jest dostosowana do różnych modeli/firm czy nie? pierwszy fotelik kupuję na0-13kg? bo są chyba też do 10 kg..

Nie, każda firma ma swoje bazy i pasują tylko pod ich foteliki. Jak nie ma z tyłu kanapy nigdzie napisane slowa "isofix", to może nie być samochód wyposażony. Raczej zawsze jest to dość dobrze oznakowane. Sprobuj zguglować wasz model samochodu z rocznikiem i pytaniem o isofix, albo na tej liście od Tiji sprawdź. Ja mam taką bazę, że mogłam do niej wpinać fotelik pierwszy (miałam pebble maxi cosi), a potem w tę samą bazę drugi fotelik (2wayPearl). Moja baza to 2wayFix, umożliwia bardzo długie wożenie dziecka tyłem (to najbezpieczniejsza forma), ale ona działa tylko z isofixem. Syn będzie z tego fotelika korzystał prawdopodobnie gdzieś do 4.r.ż.

Stary 2016-02-18, 13:05   #1566
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nadia_2 Pokaż wiadomość
Mój powiedział to samo, a jak myślicie ile kofeiny ma kubek kawy ok 250ml - 2 łyżki kawy rozpuszczalnej?

Jejku to mnie załatwiłaś tą informacją ile wody pijesz ja przy Tobie to wychodzi na to że nic nie piję muszę to zmienić dałaś mi kopa!

no właśnie ta rozbieżność informacji odnośnie kawy mnie wkurza nie ma badań ewidentnie twierdzących że kofeina szkodzi, tzn rozumiem że może mieć niekorzystny wpływ jeśli pije się kilka kaw dziennie ale jedna z mlekiem od czasu do czasu bądz codziennie cholera wie a a ja po jednej kawuni czuję się jak nowo narodzona a to to chodze jak zwłoki człowieka .
Ja też miałam odrzut od kawy ale do 12tyg. Od tego czasu znów mi smakuje więc piję jedną małą rano - tzn małą jak na mnie bo w filiżance i z ekspresu.
Przed ciążą piłam 4-5 ale ja jestem niskociśnieniowcem, rano potrafię mieć 80/ 50 ciśnienie i bez kawy umieram w pracy ...
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 13:09   #1567
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Co do picia wody, to ja wyrobiłam sobie zdrowy nawyk w taki sposób, że miałam w kuchni kartkę, na której stawiałam kreskę za każdym razem, jak wypiłam szklankę wody. Pilowałam, zeby tych szklanek było minimum 8 (nie wliczam kawy i herbaty w to). Robiłam tak przez ok 10 dni, potem przeszło mi to picie w nawyk.

Co do kawy, piję jedną dziennie, czasem raz na dwa dni, z jednej łyżeczki i z mlekiem, ale to dlatego, że się boję o ciśnienie, gdybym nie miała po pierwszej ciąży tego zagrożenia, to piłabym codziennie z dripa czarną, bo taką kocham najbardziej

Dziewczyny, moje dłonie to jakiś koszmar. Są tak popękane, że leci mi z nich krew. Oleje arganowy i z avokado, naturalne masło shea, kremy do rąk od neutrogeny do e.arden, nic nie pomaga. Smaruję syna emolientami z 6 razy dziennie, potem to wcieram w ręce, powinnam mieć jak dupcia noworodka, a tu taka masakra. Polecicie coś?

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Ja używam oleju arganowego i kokosowego. Bardzo lubię i wolę niż te sklepowe.

Chyba wypróbuje patent z kreskami po szklance wody

Moje dłonie nienawidzą płynów dezynfekcyjnych używanych w szpitalach Mi pomagają kremy do rąk z mocznikiem

Cytat:
Ja to w ogóle niewiele z tego kumam :/
Auto co prawda mam duże i w miare nowe 2007r ale mąż mowi ze isofixa nie ma :/
Da sie cos takiego domontować?
Albo jak rozwiązać sprawę jak tego nie ma?
Bo kurde te tematy to dla mnie czarna magia...
Albo pasy, albo baza montowana na pasy.

Cytat:
Powiem tak: Nie miałam zbytnio czasu poczytać o tej krótkiej szyjce, a w internetach to też od razu piszą o poronieniach.
Mój gin prowadzący (na NFZ) jest b. miły, ma dobre opinie, ale nie wiem czy jestem z niego mega zadowolona. Bazgrze jak kura pazurem, nie mogę nic z karty ciąży rozczytać.

Powiedział, że szyjka krótka, ale żeby nie panikować poza tym. Nie powiedział jaką ma długość, wpisał coś w karcie ciąży, ALE nie wiem czy to to, bo trudno się doczytać. Są dwie rubryczki jedna po drugą ''tętno płodu'' i ''ocena szyjki macicy''. Napisał jakby między tymi rubryczkami NIE JESTEM PEWNA CZY ''dł. sz. 33 i jakiś szlaczek, może mm.''. Nie jestem pewna czy to na pewno jest dł. sz., to mój domysł, ale podkreślił to. Poniżej napisał (chyba) USG 20,01 m ?? Ale też nie wiem czego to dotyczy. Robił mi badanie dopochwowo, wcześniej tylko górą, a czytałam, że dł. szyjki tylko dopochwowo można ocenić.

Podam Wam wymiary mojej szyjki z wypisów z izby przyjęć, gdy miałam tego krwiaka, choć nie we wszystkich wypisać wpisywali mi długość

22 XII - 44 mm
3 I - 2,5 cm.

Nie wiem czy to możliwe, żeby najpierw miała ponad 4 cm, potem 2,5, a teraz 3? A może 2, bo nie mogę się doczytać. Czy ja panikuję? Poszłybyście do innego lekarza? Już trudno, zabulę za tę wizytę, ale nie wiem co o tym myśleć ... Najgorsze to to, że na wizycie nie mam pytań, bo nie wiem o co chodzi, a potem poczytam i schiz ...
Szyjka zmienia swoją długość w czasie trwania ciąży. Najważniejsze żeby była twarda. Może być krótka, ale musi być twarda. Nie czytaj internetów, bo tylko niepotrzebnie się zestresujesz Generalnie niewydolność cieśniowo-szyjkową diagnozuje się przy szyjce poniżej 2,5 cm, ale ona też jest miękka, albo z jakiejś strony się otwiera (tak jak miała Talantea). Jeśli mocno Cię to stresuje to dla uspokojenia możesz wprowadzić oszczędny tryb życia. Leżenie na lewym boczku z nogami wyżej - idealny sposób na odciążenie szyjki.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Nie, każda firma ma swoje bazy i pasują tylko pod ich foteliki. Jak nie ma z tyłu kanapy nigdzie napisane slowa "isofix", to może nie być samochód wyposażony. Raczej zawsze jest to dość dobrze oznakowane. Sprobuj zguglować wasz model samochodu z rocznikiem i pytaniem o isofix, albo na tej liście od Tiji sprawdź. Ja mam taką bazę, że mogłam do niej wpinać fotelik pierwszy (miałam pebble maxi cosi), a potem w tę samą bazę drugi fotelik (2wayPearl). Moja baza to 2wayFix, umożliwia bardzo długie wożenie dziecka tyłem (to najbezpieczniejsza forma), ale ona działa tylko z isofixem. Syn będzie z tego fotelika korzystał prawdopodobnie gdzieś do 4.r.ż.

I tutaj zazdroszczę, bo taka opcja najbardziej by mi odpowiadała No ale samochód dopiero co zmienialiśmy A tak swoją drogą dla bliźniaków też będziecie kupować bazy? Pomieścicie się wszyscy?
Stary 2016-02-18, 13:13   #1568
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

Widzisz, co lekarz to inna opinia Ja piję Nestle pure life i ona posiada pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka w żywieniu dzieci powyżej 1. roku życia i kobiet w ciąży... więc mam nadzieję, że dobrze wybrałam
Insytutowi Matki i Dziecka słabo ufam. Rekomendują oni tzw "Petitki Lubisie" w których na drugiej pozycji znajduje się syrop glukozow-fruktozowy :/
Także chyba też robią niezły interes na wstawianiu swojej rekomendacji na różne produkty sponsorów ...
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-02-18, 13:13   #1569
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki za odpowiedź.. pytam dalej to najlepiej wybrać fotelik ten pierwszy, sprawdzić jaka baza do niego pasuje i jednocześnie sprawdzić czy np kolejny fotelik , wybrany przez nas, też będzie do niej pasował, żeby nie wymieniać całości?
Stary 2016-02-18, 13:14   #1570
kasia_ruda
Zakorzenienie

Tija, nie wiem, co z tym zrobimy, bo my własnie też zmieniliśmy samochód w czerwcu i cholera mamy straszny dylemat. Samochod ma 2 isofixy, tylko z tyłu, więc nie ma jak 3 baz zamontować. Myslimy o zmianie samochodu na jakiś większy, ale nam szkoda, bo teraz mamy za☠☠☠isty na razie jeszcze dajemy sobie czas na myślenie, fotelik mamy po Młodym jeden, więx dokupimy tylko drugi, taki sam pewnie, też pebbla, a co do baz, to musimy pokombinować. Może Maksymowi inny fotelik kupimy. Nie wiemy jeszcze :P

Stary 2016-02-18, 13:14   #1571
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Kochane a macie coś takiego że jak zjecie i po 1,5-2 godzinach musicie już coś zjeść bo muli was żołądek ,ja tak mam
Dokładnie tak mam i przez to mam wrażenie że jem non stop ;p
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-02-18, 13:17   #1572
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Tija, nie wiem, co z tym zrobimy, bo my własnie też zmieniliśmy samochód w czerwcu i cholera mamy straszny dylemat. Samochod ma 2 isofixy, tylko z tyłu, więc nie ma jak 3 baz zamontować. Myslimy o zmianie samochodu na jakiś większy, ale nam szkoda, bo teraz mamy za☠☠☠isty na razie jeszcze dajemy sobie czas na myślenie, fotelik mamy po Młodym jeden, więx dokupimy tylko drugi, taki sam pewnie, też pebbla, a co do baz, to musimy pokombinować. Może Maksymowi inny fotelik kupimy. Nie wiemy jeszcze :P

No to macie niezły dylemat

My w 16 tygodniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16HBD.jpg (138,8 KB, 40 załadowań)
Stary 2016-02-18, 13:18   #1573
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia5789 Pokaż wiadomość
hej dziweczyny !
BYłam dzis na badaniu genetycznym dokładnie u mnei wyliczono 12tydzien i 6 dni mały ma 6,7cm
Byłos uper w koncu zobacyzłam moja dzidzie w 4D podaczas badania trzymał rączką pępowiny i skakał
Lekarz też powiedział ze na 60-70pro moze okreslic płec dziecka i powiedział ....chłopczyk Gin stwierzdził ze mały to okaz zdrowia raczki nóżki wszytsko na miejscu serduszko prawidłowo bije , przepłwy tez prawidłowy, mózg rozwiniety prawidłowo widoczny pecherz moczowy,żoładek itd, kość nosową tez mamy i przeziernosc karku wyszła nam 2,1 ja sie troche zmartwiłam i nadal to robie bo czytałam na innych forach ze niektorzy maja 0,5 ale lekarz powioedział ze nie mam potrzeby robienia testu PAPA bo on nie stwierdza wad genetycznych i nroma jest do 2,5. A wam jak wyszło?
Gartuluje !!
Cudowna chwila zobaczyć dzidziusia w tak namacalnie
U mnie przezierność 1,6 a z pappa wyszlo 1:11.000, dwa kolejne 1:20.000
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-02-18, 13:18   #1574
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za odpowiedź.. pytam dalej to najlepiej wybrać fotelik ten pierwszy, sprawdzić jaka baza do niego pasuje i jednocześnie sprawdzić czy np kolejny fotelik , wybrany przez nas, też będzie do niej pasował, żeby nie wymieniać całości?

Tak, tzn jak pojedziesz w sklepie na oglądanie i mierzenie fotelików do samochodu, musisz powiedzieć, że chcesz bazę, która starczy też do drugiego fotelika. Aczkolwiek wydaje mi się, że bazy montowane w pasy są tylko do pierwszego fotelika. Nie mam tu 100% pewności, ale tak mi się wydaje. Potem kolejny już bezpośrednio w pasy się montuje.

Przy drugim foteliku baza nie jest aż tak ważna, bo on jeździ na stałe w samochodzie, więc nie trzeba go za każdym razem od nowa wpinać, robi się to raz porządnie i się jeździ. Chociaż oczywiście ta baza umożliwiająca jazdę tyłem zwiększa bezpieczeństwo w razie wypadku.

Stary 2016-02-18, 13:18   #1575
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Trochę mnie uspokoiłaś ... Ja nie dźwigam, nie przeciążam się. Jak chodzę, to tempem spacerowym. A chodziłaś wtedy? Bo ja na początku leżałam, więc teraz staram się sporo spacerować. Też jestem teraz 16 tc. Powiedz mi, proszę - miałaś ją poniżej 2cm, a potem Ci się wydłużyła? Dzięki za odp
Musialam zerknac na papiery z poprzedniej ciazy dokladnie mialam 1. 56 cm gin kazala nie dzwigac i sie oszczedzac chodzilam tempem spacerowtm wszystko robilam wolno lezalam glownie na lewym boku i na wizycie ok 20 tyg bylo juz ok 2.5 pozniej sie podnosila takze spokojnie.

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 13:19   #1576
Agnieszka257
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!może wreszcie się ujawnie.Od początku was czytam ale napisać to już ciężko mi.zawsze coś lub ktoś przeszkodzi w napisaniu.
Mam na imię Agnieszka 33 lata i mam synka 2,5l i jest niezłym rozrabiaką.
to moja 4 ciąża 2 poroniłam.Jestem w 15 tyg bardzo się martwie bo od samego początku zawsze się coś dzieje,najpierw plamienia a teraz wyniki moczu są okropne. niewiedziałam że są takie złe.jutro do lekarza się wybieram ztymi wynikami.
pozdrawiam dziewczyny
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 13:21   #1577
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia5789 Pokaż wiadomość
Marzyłam o dziewczynce ale mojego małego mężczyznę pokocham tak samo 😁😁
Też marzyłam o córeczce ale jak zobaczyłam to maleństwo na ekranie, jak macha i w ogóle to już nie przeszkadzało, że synuś ;p
Choć ciągle mam cień nadziei, że możne na kolejnej wizycie jednak okaże się, ze będzie Hania ;p
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-02-18, 13:21   #1578
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Dzięki, dziewczyny, kochane jesteście! Żadne internety tego nie piszą, nikt by mi nie doradził, choć tyle mam ciężarnych wokół siebie, ale żadna po przejściach. DZIĘ-KU-JĘ!! I love you so much!

Ja czułam jakby niedomknięcie szyjki palcem (raz sprawdzałam), byłam u jednego gina, co mi tylko zleca badania, powiedział, ze trochę otwarta, ale w granicach normy. Tego wczoraj poprosiłam o sprawdzenie, na fotelu nic nie widział, zrobił usg, powiedział, ze tyci krótka (nie wiem jaki wymiar), ale zamknięta. Nic odnośnie oszczędzania się, do pracy pozwolił wrócić.

Mam w przyszłą sobotę wizytę na miejscu u tego, co mi skierowania wypisuje (umówiłam ją awaryjnie właśnie w razie jakbym musiała iść po jakieś skierowanie), to mu opowiem sytuację i pokażę kartę ciąży, może on się doczyta.

Pooszczędzam się po prostu, poleżę na lewym boku z nogami wyżej.

Dzięki, naprawdę, jestem Wam bardzo wdzięczna, uspokoiłyście mnie

P. S. Sorry za moje panikarstwo, w rodzinie już mnie mają dość, a ja naprawdę nie przeżyłabym starty drugiej ciąży ...
Stary 2016-02-18, 13:23   #1579
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tzn jak pojedziesz w sklepie na oglądanie i mierzenie fotelików do samochodu, musisz powiedzieć, że chcesz bazę, która starczy też do drugiego fotelika. Aczkolwiek wydaje mi się, że bazy montowane w pasy są tylko do pierwszego fotelika. Nie mam tu 100% pewności, ale tak mi się wydaje. Potem kolejny już bezpośrednio w pasy się montuje.

Przy drugim foteliku baza nie jest aż tak ważna, bo on jeździ na stałe w samochodzie, więc nie trzeba go za każdym razem od nowa wpinać, robi się to raz porządnie i się jeździ. Chociaż oczywiście ta baza umożliwiająca jazdę tyłem zwiększa bezpieczeństwo w razie wypadku.

No właśnie, te bazy z maxi cosi, które się montuje na basy są tylko do pierwszego fotelika. Nie wiem jak z innymi firmami.

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!może wreszcie się ujawnie.Od początku was czytam ale napisać to już ciężko mi.zawsze coś lub ktoś przeszkodzi w napisaniu.
to moja 4 ciąża 2 poroniłam.Jestem w 15 tyg bardzo się martwie bo od samego początku zawsze się coś dzieje,najpierw plamienia a teraz wyniki moczu są okropne. niewiedziałam że są takie złe.jutro do lekarza się wybieram ztymi wynikami.
pozdrawiam dziewczyny
hej Przykro mi z powodu poronień Wyniki moczu w ciąży są bardzo często nieprawidłowe, nie martw się

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Dzięki, dziewczyny, kochane jesteście! Żadne internety tego nie piszą, nikt by mi nie doradził, choć tyle mam ciężarnych wokół siebie, ale żadna po przejściach. DZIĘ-KU-JĘ!! I love you so much!

Ja czułam jakby niedomknięcie szyjki palcem (raz sprawdzałam), byłam u jednego gina, co mi tylko zleca badania, powiedział, ze trochę otwarta, ale w granicach normy. Tego wczoraj poprosiłam o sprawdzenie, na fotelu nic nie widział, zrobił usg, powiedział, ze tyci krótka (nie wiem jaki wymiar), ale zamknięta. Nic odnośnie oszczędzania się, do pracy pozwolił wrócić.

Mam w przyszłą sobotę wizytę na miejscu u tego, co mi skierowania wypisuje (umówiłam ją awaryjnie właśnie w razie jakbym musiała iść po jakieś skierowanie), to mu opowiem sytuację i pokażę kartę ciąży, może on się doczyta.

Pooszczędzam się po prostu, poleżę na lewym boku z nogami wyżej.

Dzięki, naprawdę, jestem Wam bardzo wdzięczna, uspokoiłyście mnie

P. S. Sorry za moje panikarstwo, w rodzinie już mnie mają dość, a ja naprawdę nie przeżyłabym starty drugiej ciąży ...
Każda martwi się o swoją ciąże, lepiej popanikować niż coś zbagatelizować
Stary 2016-02-18, 13:23   #1580
kasia_ruda
Zakorzenienie

Aaa jeszcze do fotelika, co mi przyszło do głowy. Zanim kupicie, koniecznie jedźcie do sklepu na przymierzanie do samochodu. Czasem niezłe jaja wychodzą, pasy okazują się za krotkie do upatrzonego modelu, albo fotelik opiera się o przedni fotel itp. To wszystko tylko na żywo można sprawdzić. Więc bardzo polecam taką opcję. Dziewczynom z Wawy polecam sklepy Tosia, tam mają duży wybór, można pomierzyć, nie robią problemow żadnych.

Przez ten temat przegadalam z wami całą drzemkę synka, nawet książki nie zdążyłam wziąć do ręki :P

Stary 2016-02-18, 13:25   #1581
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Insytutowi Matki i Dziecka słabo ufam. Rekomendują oni tzw "Petitki Lubisie" w których na drugiej pozycji znajduje się syrop glukozow-fruktozowy :/
Także chyba też robią niezły interes na wstawianiu swojej rekomendacji na różne produkty sponsorów ...
I nie tylko lubisie, mają więcej takich kwiatków. Dla mnie to jest tylko kasa. Kto da ten ma znaczek. Dla mnie nic nie znaczy.
Kawa to kawa. Można pić bezkofeinowa albo inke ale tak to raczej nie ma różnicy, może w mocy jeszcze.
Stary 2016-02-18, 13:26   #1582
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa jeszcze do fotelika, co mi przyszło do głowy. Zanim kupicie, koniecznie jedźcie do sklepu na przymierzanie do samochodu. Czasem niezłe jaja wychodzą, pasy okazują się za krotkie do upatrzonego modelu, albo fotelik opiera się o przedni fotel itp. To wszystko tylko na żywo można sprawdzić. Więc bardzo polecam taką opcję. Dziewczynom z Wawy polecam sklepy Tosia, tam mają duży wybór, można pomierzyć, nie robią problemow żadnych.

Przez ten temat przegadalam z wami całą drzemkę synka, nawet książki nie zdążyłam wziąć do ręki :P

Właśnie mnie ciekawiło co się robi gdy zabraknie pasów. Mam nadzieję, że u nas starczy

Bo tu takie doborowe towarzystwo
Stary 2016-02-18, 13:27   #1583
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:

Tosia w Pasażu Stokłosy? Dobrze wygooglowałam? Cenna rada
Stary 2016-02-18, 13:32   #1584
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Tosia w Pasażu Stokłosy? Dobrze wygooglowałam? Cenna rada

Jest ich kilka w Wawie, ja byłam na Kopijników.

Stary 2016-02-18, 13:34   #1585
Sylwia5789
Raczkowanie

Cytat:
Też marzyłam o córeczce ale jak zobaczyłam to maleństwo na ekranie, jak macha i w ogóle to już nie przeszkadzało, że synuś ;p
Choć ciągle mam cień nadziei, że możne na kolejnej wizycie jednak okaże się, ze będzie Hania ;p
haha no ja tez tak cichutko myśle że może bedzie Marysia a nie Fabian no ale to juz mały problem dla mnie liczy sie w tym momencie tylko zdrowie mojego maluszka
Sylwia5789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 13:36   #1586
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

My w 16 tygodniu
zaraz Ci dziewczyny napiszą bez ciąży miały większy
i nadal twierdzę, że jesteś chudzinka..
Cytat:

dzięki, wszystko co napisałas to dla mnie nowość.. i na to, że potem fotelika się nie wypina tak często też bym nie wpadła
Cytat:
pozdrawiam dziewczyny
Cześć Agnieszka.. mocz warto powtórzyć, kasia_ ruda pisała chyba o tym jak oddać mocz do badania, żeby wynik był wiarygodny..poszukaj na watku..mam nadzieję, że będzie dobrze u Ciebie..

Cytat:

po to jesteśmy, pisz wszytsko co Ci przyjdzie na mysl i tyle

Cytat:

ale Ci trujemy..ehh.. stawiam wirtualną kawkę w przeprosiny
Stary 2016-02-18, 13:38   #1587
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz Ci dziewczyny napiszą bez ciąży miały większy
i nadal twierdzę, że jesteś chudzinka..
Ja bez ciąży też miałam większy, teraz schudłam Mów mi tak dalej A tak swoją drogą to póki co niewielki brzuch mnie cieszy, bo się jeszcze nadźwigam
Stary 2016-02-18, 13:40   #1588
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

My w 16 tygodniu
No no, cos juz widac

Cytat:
pozdrawiam dziewczyny
Witaj Bedzie dobrze, najwazniejsze to pozytywne nastawienie

Zrobilam sałatke makaronową, juz dawno za mna chodziła i postanowiłam tez zdrowiej sie odzywiać.
Jestem niegrzeczna i wcinałam czekolade ostatnio
Makaron, kukurydza z puszki, papryka, szczypiorek, troche sera zoltego, majonez. Wiem, wiem, ze super zdrowo z tym majonezem nie jest, ale bez niego pewnie by mi nie smakowało. Przynajmniej podjęłam lepszy kierunek i jestem z siebie dumna

Musze sie pilnować, chociaz waga narazie stoi w miejscu to nie moge przesadzić bo pewnie niedlugo poleci w góre.

Stary 2016-02-18, 13:42   #1589
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
No no, cos juz widac

Witaj Bedzie dobrze, najwazniejsze to pozytywne nastawienie

Zrobilam sałatke makaronową, juz dawno za mna chodziła i postanowiłam tez zdrowiej sie odzywiać.
Jestem niegrzeczna i wcinałam czekolade ostatnio
Makaron, kukurydza z puszki, papryka, szczypiorek, troche sera zoltego, majonez. Wiem, wiem, ze super zdrowo z tym majonezem nie jest, ale bez niego pewnie by mi nie smakowało. Przynajmniej podjęłam lepszy kierunek i jestem z siebie dumna

Musze sie pilnować, chociaz waga narazie stoi w miejscu to nie moge przesadzić bo pewnie niedlugo poleci w góre.

Też się boję, że mi waga wystrzeli w górę
Stary 2016-02-18, 13:47   #1590
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

Też się boję, że mi waga wystrzeli w górę
No własnie. Na początek moze nic nie być, a pozniej bach i wielka i otluszczona
Tak ciezko pracowalam nad tym by schudnąc 10 kg, a teraz pewnie mi wróci jak znam życie.
Dla mnie tez nie jest zdrowo zeby przytyć szczególnie dlatego, ze czytałam o problemach z cesarką. Rana gorzej sie goi jak ma sie duzo tkanki tluszczowej. Nie chcialabym cale pol roku jak nie dluzej walczyć z bólem bo przez moj tluszcz.
Takze bardzo, ale to bardzo chcę rodzić sn. Boje sie powikłań po cc.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości