|
|
#1081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
to znowu ja
Rozmawiałam z Tiaarą. Pozdrawia was wszystkie i całuje Kasiulek może ten storczyk Myślimy, że by może jeszcze jakiś zestaw do przypraw?FAjna uśmiechnięta fota na dobranoc. Płatku wpisz w Allegro LEGO Bob budowniczy, zestawów jest dużo różnych. Ja mam jeden w domu betoniarka i coś tam jeszcze, czekam na pozostałe 3. A zaczęło się od książki, którą kiedyś przypadkowo kupiłam. KAmil układa te klocki, wsadza Boba do pojazdu rozwala betoniarkę złożyć nie potrafi Dużo bawi się takim autkiem jak Mati, na które wsiada i jeździ po całym mieszkaniu. Dziś mu dałam ryż i 3 pudełka. Fajnie się bawił, ale jak na chwilę wyszłam do kuchni to zaczął jeść ten ryż. No i też uwielbia auta na sznurku. A kiedyś w żłobku widziałam jak woził lalkę w wózku Muszę mu jeszcze zwierzątka kupić, bo w książeczkach i bajkach już rozpoznaje dużo, więc będzie miał na żywo. Mam takie jako co się zalewa wodą i po 24 h jest dinozaur, jutro mu zrobię. Tylko on pewnie nie zakapuje. Dużo przegląda książeczek. I muszę mu ciągle opowiadać co jest na rysunku, ostatnio zmieniłam i ja zadaję pytania a on paluszkiem pokazuje gdzie kotek, gdzie piesek, gdzie ptaszek, gdzie drzewo itp. Ostatnio mu utrudniam i mówię kotek ma czerwoną wstążeczkę, a potem pytam gdzie czerwona wstążeczka? Ja ze starych zabawek zniosłam szczeniaczka uczniaczka, bawi się nim parę chwil. Kupiliśmy takie drewniane myszki które łapie się na sznureczek zakończony serkiem(mają magnesik, ale mąż zostawił w sklepie, a fajne były i niedrogie 16 zł. Myślicie już o prezentach świątecznych? W zeszłym roku robiłam kalendarze, łatwo poszło, na ten rok nie mam pomysłów kompletnie, a obiecałam sobie, że wcześniej wszystko załatwię. Chcę jutro pojechać na budowę połazić po pokojach ![]() ![]() Kończę wywody idę spać. Miłej soboty i piszcie. Dobranoc,
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
hehe Agiko jakbym w tym roku znowu wyskoczyła z kalendarzami to na pewno by sie wszyscy ucieszyli - to był hicior. Chcialabym pod choinke Oliwce cos fajnego kupic bo przeważnie dostaje jakies tanie duperele
![]() A własnie udało mi sie wylicytowac na allegro (tz. namowilam babke zeby wstawila Kup teraz ) kombinezon dla Oliwki z Wojcika z czapka i szalikiem za 80 zł. Cesze sie bo juz zimno jak diabli a Oliwka nie ma nic cieplego. Jeszcze tylko buty.Agiko a sa u Was takie sklepy z żywnoscią "luksusową"? U nas jest jeden "Kawy i wina z Portugalii " a drugi z przyprawami, oliwami i różnym cudami z Grecji, Hiszpanii, Wloch. Jak tam wchdze to dostaje amoku, choc nie jestem zapalona kucharką - ale 90 % z tych rzeczy sa idealne na prezent. Spadam bo Oliwka sie obudzila i domaga śniadanka
|
|
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze jak czytam o zabawach i zabawkach Waszych dzieci to mi kopara opada
U nas hitem jest pchacz jak u Matisia na zdjęciu z takim samym pięknym uśmiechem Pozatym do łask wrócił szczeniaczek uczniaczek a wogóle zauważyłam, że dopiero po skończeniu przez Muszka półtora roku, on zaczął się sam bawić różnymi zabawkami. Książeczki czytamy wkóło te same, wierszyki też mu opowiadam te same. Tańczymy, śpiewamy, kulamy się po podłodze. A ostatnio jak bawił się z Tż w pieski, to nabił sobie takiego guza, że w szoku byłam. Od razu na moich oczach rosła śliwa na czole, taki krwiak. Jak podłączę aparat do kompa to Wam pokażę. Nie pamiętam więcej zabaw, ale generalnie Muszek cały czas kogoś ciągnie do zabawy, nie chce nawet przez chwilę być sam. Czasem z rana jak chcę jeszcze się zdrzemnąć a Misio na nogach, to włączam mu minimini i on posiedzi przed tymi bajkami z pół godziny ![]() Dziś odrabiamy piątek 2 listopada, żeby dłużej mieć wolne ale wczoraj tak się rozchorowałam, że poszłam do lekarza i dziś czuję się już świetnie ale skoro mam zwolnienie to chyba sobie odpocznę Pozdrawiam |
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
kasiulko mi bardzo podobają się aniołki
a białe z gipsu figurki świetnie nadaja się do sypialnimati ma 16zębów bynajmniej tyle wyliczyłam jak jeszcze mogłam w miarę zaglądnąć mu w paszczę ![]() kupiliśmy dzisiaj buty bartka agiko prześlij buziaczki dla tiaary i wiki od nas ch_ago odpoczywaj praca nie zając poczeka ![]() (takie mamy czasy 0babeczki czy Wy jutro idziecie na wybory? |
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez kupiłam dla Oliwki buty w Reserved w ciemno i zonk - nie wchodzą jej na nóżke bo Oliwka ma wysokie podbicie.... musimy jutro jechac oddac, a tak sie cieszyłam, sa przesliczne.
W ogole sie dzis obkupiłam - kupiłam bluzke z kokardą ala dzidzia piernik, sweterek z krótkim rekawem, spodnie do garnituru i torebke , jeszcze miałam ochote na pare rzeczy ale małż postawił szlaban . Fajnie jest czasem wyrwac sie z domu i cos sobie kupic Agiko ucałowania dla Tiaary Płatku ja na wybory nie ide bo niestety nie ma kandydatów na których mogłabym oddac głos zgodnie z moim sumieniem .... po prostu szkoda słów. Najgorsze ze tacy ludzie kieruja tym krajem, oszolomy, karierowicze i kryminał. Gdybym wiedziała na kogo głosowac tobym poszła, ale normalnie zabijcie - nie wiem
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dobrze, że nie jestem sama
|
|
|
|
|
#1087 |
|
Zadomowienie
|
Ja idę na wybory chociaż mój kandydat nie jest na 100% ale uważam, że trzeba zagłosować
![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#1088 |
|
Zadomowienie
|
Wyrażam moje oburzenie
Mało oryginalnie, na parapety kupiliśmy kwiata i doniczkę. Ale za to bardzo fajnego. A ja sobie dziś buty kupiłam na zimę. Właściwie przez przypadek, ale już wiem, że będę z nich strasznie zadowolona. W Zakopanym śnieg Nasza Kostka już też miała pierwsze Płatki ![]() dobrej nocy
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Agiko czemu zaraz oburzenie
, skoro ja nie znam zadnego kadydata (ani partii) na którą z czystym sumieniem mogłabym głosowac to mam strzelac w ciemno? I moze wybrac jeszcze wiekszych oszołomów? Zawsze wybierałam mniejsze zło ale teraz naparwde nie widze kto miałby nim byc.... Sorki ale jak dla mnie naprawdę nie ma w czym wybierac - nie widze ani jednej kierujacej sie uczciwymi zasadami partii, wszyscy pchaja sie do koryta i chca sie jak najwiecej nachapać. Jedyny kandydat na jakiego moglabym zagłosowac ostatnio przeszedł z PO do Pisiorów. A na Pisiory na pewno nie zagłosuje .Moze gdyby Ędward Ącki kandydowal.... to co innego |
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulko nawet jeden głos może dużo zmienić pamiętaj
![]() ![]() tż poszedł zagłosować, a ja raz że nie mogę(nie jestem tu zameldowana) a po drugie na kogo ![]() Kasi ulkoja dzisiaj jade na łowy czyli to co kobiety lubią najbardziej ZAKUPY muszę kupić kozaki, mam tylko nadzieje, że znowu nie wrócę z niczym![]() jestem ciekawa jak wyglada Kociulek z brzuszkiem może się nam pokażesz
|
|
|
|
#1091 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w wyborczy wieczór
Podzielam zdanie Agiki, głosować trzeba! Ktoś nami musi rządzić. A że jest jak jest - no w końcu to jedni z nas... przykre że tak wygląda nasza wolność. Przyznaje że głosowałam na PO. Nie są idealni ale drogą eliminacji na kogo innego miałabym zagłosować? Najbardziej wkurza mnie że pomija się w przedwyborczych obietnicach pewne grupy społeczne, jakby ich nie było. Straciliśmy szacunek dla prawdziwej inteligencji, dba się o pseudo-intelektualistów. To że nie ma na arenie politycznej dawnych działaczy Unii Wolności mówi samo za siebie. Płatku jak zakupy? Nie mogę dostać butów na Julke nic jej nie chce wejść na nogę, ma bardzo wysokie podbicie, koszmar nie wiem w czym będzie chodzić. Wogóle ubranie dziecka na zimę od A do Z w firmowych sklepach to istne bankructwo współczuje jak ktoś ma więcej dzieci. Za samą czapkę i szalik zapłaciłam w Tup-Tup 65zł. Niestety nic nie ma na allegro i w lumpeksach nam zostały te nieszczęsne buty i ocieplane spodnie. Wylicytowałam taką kamizelke jakby było już bardzo zimno to będzie dodatkowo pod kurtke: http://www.allegro.pl/item254140229_...18_23_mce.html jest boska Jeszcze o wyborach: widziałyście z kim był głosować nasz premier? Pozdrowienia dla Tiaary. Fajnie że jej się układa. Nie ma nic ważniejszego nad spokój i zgodę w rodzinie.
Zapraszam na mój blog turystyczny: http://blog.palcem-po-mapie.pl/ "Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski Edytowane przez Joasiaa Czas edycji: 2007-11-11 o 10:20 |
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Joaasiu wyrąbista ta kamizelka
, troche za duże ale Oliwce szybko stopy rosną, bedzie miec kajaki po mamusi ![]() Widziałam tez boskie cudowne buciki z Ecco, wiecie za ile ? 259 zł Szok
|
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze za bartka już dałam sporo chyba ecco za taką cenę nie kupiłabym
.Joasiu śliczna kamizelka i niska cena jak już dostaniesz przesyłkę .Tak kupiłam kozaczki w bacie jedynie dobre to że maja mały obcasik jak chciałam i są ładnie dopasowane do nogi .Hm...przyznam się szczczerze, ze nie wiem z kim nasz prezydent przyszedł na wybory .
|
|
|
|
#1094 |
|
Zadomowienie
|
Ojej, dziewczyny jak tak czytam, że Wasze dzieciaczki juz obkupione to tez sie zastanawiam czy nie kupic cos jeszcze. Ale tak na serio to kombinezon dla Natalki mam z tamtego roku i teraz dopiero lezy jak ulał, czapke z szalikiem również z tamtego roku. Jedynie buty muszę kupic ale juz wypatrzyłam różowe, śliczne kozaczki bardzo ciepłe w najzwyklejszym sklepie za 58 zł.
Dla siebie kupiłam juz eleganckie kozaki dwa tygodnie temu, jeszcze tylko płaszcz, kozaki sportowe i finito. W tym roku, nawet kilka dni temu wyrzuciłam 5 par butów, bo robiłam porządek no i w ten sposób pozbyłam sie moich ukochanych kozaczków, które służyły mi o dziwo 3 zimy. Joasiu, kamizelka jest fajniutka, ja tez uwielbiam wszystko co różowe , oczywiscie dla Natalki .Agiko, to przykre co przydażyło sie Kamilkowi ![]() Natalka już rozumie, że zostaje w złobku, no i jest histeria. Jak wchodzimy do szatni to juz wie i sie zaczyna poranna jazda, muszę ja dosłownie odrywac od siebie. Pani mówi, że w ciągu dnia ma zrywy, nagle sobie o mnie przypomina i w płacz. Na szczęscie takie sytuacje trwaja chwilę. Jak ją odbieram to jest zazwyczaj usmiechnieta. Jutro nie idziemy bo nastąpił nawrót choroby. W piatek byłam z Nia u lekarza, dostała kolejną dawke lekarstw. Ma okropny kaszel, dosłownie jakby jej płuca rozrywało no i gęsty zielony katar .Zastanawiam sie, jak ona ma sie zaaklimatyzowac w tym żłobku jak częsciej jest chora i nie chodzi. Od poczatku miesiąca była zaledwie 5 dni .A co do wyborów to tez jestem zdania, ze trzeba iśc zagłosowac. W gruncie rzeczy to nasz obywatelski obowiązek. Agiko tez głosowałam na PO. Chcę sprawdzic co pokaże Platforma jesli wygrają. Wszyscy praktycznie mieli juz tą szansę, aby zrobic cos dobrego dla kraju, dla ludzi, ale moim zdaniem nie bardzo ją wykorzystali, dlatego głosowałam na PO, ciekawa jestem co oni pokażą.
|
|
#1095 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny Babeczki lkaseczki!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
taki powolniak jestem zanzcy ten komputer w piatek zrobiłam 3 testy i sie potwierdziło. Ciąż starannie zaplanowana. Qurde nawet na poczekalni za lozyłam wątek ,,co kazda ciezraowka w ie powinna wiedziec,, i miałam nadzieje ze nikt z was nie przeczyta bo chciałm wam niespodzianke zrobic ale Hania podpatrzyła![]() Joasiu my kupilismy Zuzce buty w ,,dajszmanie,, sorrki ale nie mam pojecia jak to napisac. Wysokie za kostke, jasnobrązowe, delikatny pastelowy kwiatek, my mamy wiązane ale sa tez takie zapinane. moze uda mi sie zrobic zdjecie ale super buty za 65zł, w listopadzie kupimy te same. My tez bylismy na wyborach. a ostatnio kupilismy Zuzi nocnik fisherprice, co Hania i Pati mają Kasiulka ja kocham takie Aniołki co Płatek pisze zbieram sobie ![]() A i bylismy tutaj w duune story cos jak ikea i jest juz tyle ozdób świątecznych ze głowa peka!!juz upatrzyłam ozdobe na stoł i wieniec na drzwi , i supre zarąbiste koszyki na zabawki zuzki i na torf do palenia w komonku .uhh ohhh, świeczki ohh kocham świeczusdzki ![]() no nic to teraz serduszka mam dwa |
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Dario słoneczko jeszcze raz moje gratulacje
|
|
|
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
Dario -- moje ogromniaste gratulacje
![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#1098 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow Daria to ci wiadomość
podziwiam i gratuluje
|
#1099 |
|
Zadomowienie
|
Daria GRATULUJE
Tak tak widziałam twój wątk ale myślałam że może robisz wywiad bo będziesz coś planować a tu taka niespodzianka |
|
|
|
#1100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1101 |
|
Zadomowienie
|
Daria WIELKIE GRATULACJE !!!!!!!!!!
|
|
#1102 |
|
Zadomowienie
|
DAria moje szczere gratulacje, wspaniała wiadomość
Wiecie jeszcze wczoraj tak myślałam sobie, że nasze dzieciaczki już ponad 1,5 roku skończyły a tylko jedna dziewczyna drugiego brzdąca oczekuje (Kociulek Kostko, z czasem się poprawi sytuacja. Trzymam za was kciuki. No, a choróbska to odKraczam, a fe. My zostaliśmy sami z Kamilkiem Nakupiłam już zniczy - jeszcze kwiaty mi zostały. Ale mam nadzieję, że jeszcze będę miała okazję. Miłego wieczorka, chyba sobie dziś chlapnę naleweczki, ale to samo zdrowie miód i cytryna i... spirytus ![]() No i za zdrowie nowego maleństwa
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Daria gratuluje
![]() Ta mała szelma jest przesłodka ale daje nieźle popalic. Dzis byla ciezka noc, na koniec ze zmeczenia i złosci ugryzła mojego małża w ramie tak ze przegryzła mu polara, piżame w wgryzła sie w skóre - wyobrażanie sobie? Toz to maly drapieżnik Kostko zielony katar to na pewno infekcja na tle bakteryjnym.... biedna Natalcia
|
|
|
|
#1104 |
|
Zadomowienie
|
Kasiulko no własnie zakraplam Nasivinem, a oprócz tego dostała syrop Malia i Clemastinum. Katar ma od piątku, dziś czwarty dzień. Widzę, ze jest coraz lepiej ale i tak nie puszczę jej jeszcze do żłobka. Mają tam teraz super zajęcia, rytmikę po której Natalka pokazywała w domu co się nauczyła. Byłam zdziwiona, bo już po pierwszych zajęciach dużo zapamietała i w domu pokazywała co umie
.Kasiulko niezła gryźlica
|
|
#1105 |
|
Zadomowienie
|
Kasiulko ja na katar też stosuje Atecortin i potwierdzam jest rewelacyjny i cena super ok 5zł
tylko że na recepteMnie boli głowa Pati od paru dni nie chce jeść obiadów nie mam już siły z nią walczyć. Choć dziś jak nie dała sie nakarmić to dałam jej talerz i sama jadła ziemniaki i mięso babka powidziała że będą w piątek a mamy poniedziałek i nadal niema Jutro jade do Warszawy może już uda nam się kupić![]() Kostko buziaczki dla was i szybko wracajcie do zdrowia |
|
|
|
#1106 |
|
Zadomowienie
|
Cesc dziewczyny, nasze maluchy faktycznie duze podziwiam,ze dziewczyny sie zdecydowały na dzieciaczki.Jak na razie to ja się nei widze jako podwójna mama zresztą warunków nie mam na to.
Ale podziwiam naprawde dziewczyny mam pytanie w jakiej cenie kupie buty dla Natanka wypiszcie mi jakie sa ceny i na spodenki ocieplane kurteczke komplety- czapeczka szaliczek rękawiczki bo nie mam pojęcia gdzie kupic do wyboru mam sklepy jak Re -kids, Bata ,Bartek, Chicco ,Smyk ,Twoje dziecko, 5-10-15 ,Bajka,ccc,deuchman mam talony i chce kupic Natankowi na zime rzeczy a nie mam pojęcia gdzie są łądne i cena w miare BYŁABYM Wdzięczna ![]() pozdrowienia i miłego dnia
Edytowane przez gosiaczek94@buziaczek.pl Czas edycji: 2007-10-23 o 11:18 |
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Płatku, przyznaję, że mam troszkę zaległości w czytaniu
Mój brzucholek jest już całkiem spory Wklejam, ale zdjęcie jest bardzo malutkie. Adrianka też obiecuję, że pokażę, ale jakoś ciągle brak czasu. Szwagierka wyjechała do Anglii, więc mam czasem przyjemność pilnować 3letniego Bartusia. Obiecałam jej też, że będę pomagała Sylwii w lekcjach, więc staram się jak mogę.Adrianuś był troszkę zasmarkany, ale całe szczęście to tylko tyle. Chłopak zdrów jak ryba. Robi się łobuzowaty, szczególnie w kościele Tzn. z nim nie ma mowy aby siedzieć w środku, zawsze musimy stać na dworze, ale mały wtedy jest tak uradowany, że krzyczy w niebogłosy Ostatnio ubraliśmy go już w kombinezonik, to powycierał księdzu wszystkie chodniki. Pojechaliśmy więc do biedronki i kupiłam mu ciemną kurteczkę za 20zł. Będzie miał co wycierać na dworku Musze mu jeszcze kupić rekawiczki, szaliczek i butki na zimę. Jak mu założyłam rękawiczki z jednym paluszkiem, to delikatnie mówiąc nie był zachwycony...![]() Daria, kochana moje gratulacje Ja do tej pory czuję się tak dobrze jakbym wcale nie była w ciąży ![]() Dzisiaj mam usg. Ciekawe co tam wypatrzy... ![]() Zobaczymy czy moje czucie na chłopaka się sprawdzi Tylko mamy problem, bo mąż chce iść ze mną, ale chce żeby to była niespodzianka co do płci, tak jak przy Aduśku. Ja natomiast chcę wiedzieć. No i mamy wielki problem co do imienia, a czasu coraz mniej...kochane, buziaczki dla was i dla dzieciaczków zdjęcie z niedzieli 23tyg. i 5dni
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tylko czekałam aż oznajmisz nam,że oczekujez bobaska![]() jeszcze raz gratuluję
|
|
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
kociulek sliczny brzuszek
dziewczyny pomozcie
|
|
#1110 |
|
Rozeznanie
|
dzieki laseczki
Kociulek brzuch malutki, ponoc w drugiej ciąży robi sie szybko duzy .Gosiaczek ja bym sie zdecydowała na re kids i 5-10-15 no ale cen nie znam bo tu tego nie ma a buty w dajszmanie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

Myślimy, że by może jeszcze jakiś zestaw do przypraw?
Dużo bawi się takim autkiem jak Mati, na które wsiada i jeździ po całym mieszkaniu. Dziś mu dałam ryż i 3 pudełka. Fajnie się bawił, ale jak na chwilę wyszłam do kuchni to zaczął jeść ten ryż. No i też uwielbia auta na sznurku. A kiedyś w żłobku widziałam jak woził lalkę w wózku
Muszę mu jeszcze zwierzątka kupić, bo w książeczkach i bajkach już rozpoznaje dużo, więc będzie miał na żywo. Mam takie jako co się zalewa wodą i po 24 h jest dinozaur, jutro mu zrobię. Tylko on pewnie nie zakapuje. Dużo przegląda książeczek. I muszę mu ciągle opowiadać co jest na rysunku, ostatnio zmieniłam i ja zadaję pytania a on paluszkiem pokazuje gdzie kotek, gdzie piesek, gdzie ptaszek, gdzie drzewo itp. Ostatnio mu utrudniam i mówię kotek ma czerwoną wstążeczkę, a potem pytam gdzie czerwona wstążeczka? Ja ze starych zabawek zniosłam szczeniaczka uczniaczka, bawi się nim parę chwil. Kupiliśmy takie drewniane myszki które łapie się na sznureczek zakończony serkiem(mają magnesik, ale mąż zostawił w sklepie, a fajne były i niedrogie 16 zł. 

U nas hitem jest pchacz jak u Matisia na zdjęciu z takim samym pięknym uśmiechem 

Nasza Kostka już też miała pierwsze Płatki
.
Kasi ulko
nam zostały te nieszczęsne buty i ocieplane spodnie. 

.
w piatek zrobiłam 3 testy i sie potwierdziło. Ciąż starannie zaplanowana. Qurde nawet na poczekalni za lozyłam wątek ,,co kazda ciezraowka w ie powinna wiedziec,, i miałam nadzieje ze nikt z was nie przeczyta bo chciałm wam niespodzianke zrobic ale Hania podpatrzyła