|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Kciuki!
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
Slyszlaam z tym libido dlatego zobaczymy
|
|
#3993 | |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
|
|
|
|
|
#3994 |
|
Wtajemniczenie
|
Niom
![]() Małą urodziłam 6.10.2013 pierwszy @ dostałam 06.04.2015 drugi @ 12.05.2015 i ... znów jestem w ciąży. Dlatego tak naprawdę nie mam wyliczonego konkretnego tp.
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
U mnie nic się nie dzieje
![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
![]() ja nawet nie wiedziałam, że po porodzie tyle czasu można nie mieć okresu |
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na polku w piasku. Ciepło dosyć. 10 na plusie. Gadziszcza od razu wykąpaliśmy, M się kąpie to potem pójdę ja. Jak zasiądę to nie wychodzę aż mi się znudzi 😉
|
|
|
|
#3997 |
|
Rozeznanie
|
Elena gratuluję!!!
Aga - tej wanny zazdroszczę... Sama już marzę o kąpieli, ale jeszcze trwa polog pozostaje mi prysznic na szczęście 😊 Piszecie o płodności. Sama się zastanawiam co teraz. Ostatnio miałam tabletki przez pół roku,a potem nic (bo przecież my i tak nie możemy mieć dzieci bez odpowiedniej stymulacji) efekty widać co mnie bardzo cieszy teraz jednak nie zaufam lekarzowi i wiem że jednak trzeba się zabezpieczyć. Figa jak tam? Mam nadzieję że się rozkręca!! Każdy skurcz to większą szansa na szybki i sprawny poród! 😘 |
|
|
|
#3998 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żadna bujda, ale nie łatwa sprawa, bo trzeba umieć rozpoznać owulację, która się pojawi przed okresem. Natomiast znam kilka dziewczyn, które to stosowały bez problemu.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to mocne kciuki! Oby sie wreszcie rozkręciło! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4000 |
|
Raczkowanie
|
U nas ciężko,małą ma problem z wedzidelkiem i ssaniem. Strasznie die zlosci a ja nie potrafie jej pomoc. Teraz mi ja zabrały i słyszę jak nim placze.
|
|
|
|
#4001 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po rozejściu się szwów ponoć trwa to znacznie dłużej. Juz minęły 3 tygodnie a te okolice dalej są obrzmiałe i bolesne niemal jak zaraz po.Bardziej mi chodziło o wnętrze. Dotknęłam szyjki placem i ona jest..OGROMNA ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
) i jeszcze jakieś dwie inne, których nazw nie pamiętam. Ale ponoć działają tak samo, a są sporo droższe. Gina spytaj
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam pierwszy @ jak tusia miała 10 mies. I dalej KP.
A mamy z Ja koleżankę która KP i zaszła w ciążę wtedy, jak dziecko miało 6czy7 miesięcy
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
A my si ę nie będziemy zabezpieczać. U nas sprawa skomplikowana bo ja już nigdy w życiu nie sięgnę po tabletki
Najwyżej będzie drugie ![]() A juz po drugim każę se tam zapakować blokadę do końca życia
|
#4004 |
|
Rozeznanie
|
Witam w dwupaku
Figa tanczymy ![]() Ja dzisiaj raczej w kiepskim humorze tz zostal w domu bo cala noc nie spal. Ja nie spalam pol nocy bo meczyl mnie katar i martwilam sie o niego. Teraz czuje sie koszmarnie, gluta mam do pasa i ten kaszel Rano bylam u poloznej, mala ciagle glowka do dolu ale nie zakotwiczona czyli porod sie nie zapowiada. Aczkolwiek polozna mowila ze przy drugim czasami wstawiaja sie dopiero w czasie porodu. Rano spotkalam znajoma i ona sprzedala mi takiego niusa, ze podobno ANANAS wywoluje porod. Musi byc swierzy jie z puszki. W zyciu o tym nie slyszalam i wierze w to jak we wlosy po zgadze ale ananasa kupilam, a co przeciez nie zaszkodzi ![]() Zjem go jak sie lepiej poczuje bo w takim stanie ja nie rodze |
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Polkaola ja smaruje contractubex
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To o jakies tam enzymy chodzi w składzie. Tylko pewnie ze skrzynkę tego trzeba by zjeść
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Smarujesz już? A strupki juz ci odpadly?
|
#4008 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Co prawda nie po cc ale Mikołajowi bliznę pod nosem po operacji zszycia rozszczepu smarowałam Cepanem. Mikolaj bardzo lubil ten cebulowy zapach a blizna wygląda super. Wiele moich znajomych stosowalo go po cc i byly zadowolone
|
|
|
|
#4010 | |||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
To widzisz, to nie zaprzecza teorii z mojej sr - 4 miechy to ponad 12 tyg. Cytat:
![]() Cytat:
U mnie kwestia jeszcze tego, że chce szybko drugie. Wiadomo że w praktyce zobaczymy jak to wyjdzie, ale chcę najpóźniej dziecko drugie tak by mieć różnice wieku jak Twoje czy Motyla dziewczynki. Lucy da się wyczuć swoją szyjkę? Jak aplikuje sobie dowcipnie wiesiołek to czuję jedynie ze ścianki całej pochwy są bardziej hmm obrzmiale, ale generalnie dochodzę palcem na maksa (w sensie ile długości palca starczy) i tabletka gdzieś tam sobie sama dalej leci. W sensie nie dotykam i nie mam opcji dotknąć "końca"...---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny, a ja dzisiaj zrobiłam wariacje rosołu i wyszło przerewelacyjnie nieskromnie powiem Do rosołu jak się już zrobi i go pozbawicie pływających rzeczy (tych co Wam przeszkadzają, ja np ze względu na tż muszę wyciągać dosłownie wszystko) dajecie ziemniaki w kosteczke ok pół kilo, po 20 minutach zielona fasolka szparagowa, po 10-15 min całą małą śmietana 18%. Podajecie z pokruszona feta i szczypiorkiem. Serio rewelacja ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
Ja tego używałam na blizne po wycieciu pieprzyka, niestety mało pomogła. Ale miałam pecha z tym pieprzykiem i w ogóle miejsce gdzie spodnie bluzka (na brzuchu niewiele poniżej pepka) także może to też tego kwestia. A teraz w ciąży to już w ogóle się rozlazla okrutnie ta blizna
|
|
#4011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym ze placE sie nie przejmuj, wszystko nowe to naturalne ze płacze.. A wędzidełko koniecznie skonsultuj z dobrym pediatra. Czasem podcinają bo tak jak pisZesz cieżko dziecku ssać. Ale to by sie dobry pediatra przydał zeby ocenić co i jak.. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
To prawda moja babcia tez zaszła w ciąże jak była kp bo myślała ze sie nie da bo wtedy takie mity krążyły. No i jest moja mama na świecie dzieki temu ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale byłby numer jakby Cię rzeczywiście wzięło po zjedzeniu ananasa pewnie wszystkie byśmy po niego do sklepu poleciały.I czujesz ten tekst do męża: dzisiaj NIE kochanie, dzisiaj kolej ananasa
|
|
|
|
|
#4013 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej słyszałam gdzieś o tym ananasie teraz mi sie przypomniało ;D Zdrowka wam życzę duzo! Paskudny czas teraz, wszyscy do okoła chorzy.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4016 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mówisz masz ![]() Ja po wizycie. Dzisiaj 39+1 na ktg 2 skurcze przeze mnie w ogóle nie wyczuwalne. Wszystko zamknietę. Jak to gin powiedziała jesteśmy daleko w polu. Łożysko już dojrzałe, także gdyby mało się ruszał bąbel to jechać na IP. Tylko mój mały w ogóle mało sie rusza, nie wiem czy rozpoznam tą mniejszą ruchliwość, bo na usg powiedziała, że bardzo dużo się rusza tylko ja jakoś tego nie czuję w przyszłym tyg. mam samo ktg a zwolnienie dostałam do 17.03
|
||||||
|
|
|
#4017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to bie wiem, pewnie gumki. Ale my chce trzecie chyba w miarę szybko o ile Lilka nam nie da popalić i sie nie rozmyślimy ![]() Dobrze brzmi ta zupa, muszr spróbować! Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
Ej młody ciotki Wizazowe apelują - szykuj sie do wyjścia! ![]() Najważniejsze ze wszystko ok ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Dzwoniłam wlasnie do Poli przez tel i sie porycZalam po rozmowie tak za nia tęsknie ona chyba mniej, bo super sie bawi to z dziadkiem to z tata to z ciocia i ma duzo atrakcji ale tak pytała "mama a gdzie jesteś? A kiedy wrocisz? A gdzie moja Lila?". Dodatkowo wygonili tz i wsYstkich gości z oddziału i zamknęli wlasnie cały szpital na odwiedzających z powodu epidemi grypy. Dlatego prosze was i kciuki żebyśmy jutro wyszły bo sie tu zarycze ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy po aplikacji wiesiołka... hmmm też Ci on wypływa w postaci klejącej? Bo ja mam wrażenie, że ta tabletka mi wypływa po rozpuszczeniu się i to jest takie klejące.
|
|
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle dzis było mega duzo wypisów chyba z 7-8 dziewczyn widziałam a juz wszystkie sale na nowo niemal zajęte. Tylko ja sama w sali zostałam i jeszcze nikogo nie dali. Biedne te dziewczyny po cc dzisiejszej bo nawet bie moga miec tz do pomocy przez ta epidemie grypy..
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#4020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wolę tego z puszki taki świeży szczypie mnie w język ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() A ten Twój gin poszalał coś z L4 do 17.03.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

nie miałaś okresu przez cały czas kp ???
pozostaje mi prysznic na szczęście 😊 

jak byłam dzieckiem, to mama we mnie wmuszała 
!!!!! Mniam! Chyba jutro kupie...