![]() |
#2191 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
![]()
![]() |
#2192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Inhalator też mam, super się sprawdza nawet przy kaszlu ![]() Poczytałam, ale w zasadzie nie miałam kiedy odpisać. Zabrałam się w końcu za pranie, 3 pralka idzie ![]() Beth Współczuję teściowej, ale tż mi jej szkoda.Widocznie potrzebuje pomocy a teść to chyba ma chyba lekko wyjechane na to co?? Wczoraj mi tż oścwieadczył,że teście przyjeżdżają na święta na TYDZIEŃ ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Zakorzenienie
|
Jestesmy po usg. Faktycznie maly nie jest taki maly.
Wg miesiaczki jestem w 32 tygodniu. Natomaist wg usg 34 juz. Psikus wazy 2400 i ma juz 31 cm. Termin porodu wg usg to 6 kwietnia a nie 14...
#2194 | |
Winter is coming
|
Martinixxx na tydzień? masakra
![]() mała mnie dzisiaj zestresowała, bo po południu w ogóle nie czułam ruchów, nie reagowała na zaczepki ani nic ;/ na szczęście jak wróciłam do domu to zaczęła się wiercić ufff. Niech już będzie kwiecień albo chociaż koncówka marca bo oszaleję. Jeszcze dzięki naszemu kochanemu nowemu rządowi zamiast mieć niższe oc to będę płacić nawet ciut więcej niż rok temu ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() idę chyba zaraz do wanny, bo jakoś humoru nie mam
![]() |
#2195 | |
Zakorzenienie
|
Martinixx: no właśnie te 9 m-cy by mi pasowało do szczepienia
![]() Tydzien z tesciami jeszcze ww koncowce ciazy...nie zazdroszcze ![]() ![]() Kayira: no to masz kawał dziecka ![]() wysłane przez tapatalka ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Velika: ja właśnie wyszlam z wannny, musialam umyc wlosy a nie dam rady sie schylic nad wanna bo mi kregoslup pęka wiec wlazlam i przy okazji sie wymoczyłam ![]() wysłane przez tapatalka ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
wysłane przez tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zadomowienie
|
Hejka fotke brzucha wstawilam na FB
Nie wiem czy ja jestem ślepa ale nie mogłam dziś znaleźć spiochow w pepco pkupilam już prawie wszystko no i torbę więc muszę uprac wszystko i spakowac
#2197 |
Zadomowienie
|
Ta mocniejsza ktoplowka pomogla. Bez skurczy na KTG. Ale za to pojawiło się kołatanie w klatce piersiowej Ale to przy tej kroplowce normalne i dają mi jakieś tabletki na serce.
Najważniejsze że te skurcze się uspokoiły. Mąż robi w domu pranie i prasowanie ciuszków ☺ Kochany mój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Zadomowienie
|
Ja również kupiłam koszule i szlafrok z dolce sonno, ale jeszcze mi nie przysłali. Może jutro.....
#2199 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cale szczęście ze skurcze ucichly ![]() ![]()
![]() |
#2201 |
Rozeznanie
|
Kayira brawo za wizytę
![]() Patulinka dobrze, że o Ciebie dbają i oklaski dla męża ![]()
#2202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale fajnie! Duży Maluszek ![]() Prognozy wagi na termin porodu? Mi gin wyliczył cos koło 3300. Patulinko! Złoty mąż ![]() Dziewczyny czy któraś robiła cotton balls sama? Mam taki niecny plan sesese ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | ||
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Całkiem nieźle spałam w nocy, to dzień beznadziejny dla odmiany. Rano tylko obskoczyłam malutkiego lumpka, zrobiłam segregację ciuszków, trochę w kuchni nagotowałam i znów padłam. Spać mi się chciało, ale usnąć nie mogę. Jak siedzę/półleżę to mi niedobrze, ciśnienie 90/70, i najgorsze - pierwszy raz mały mi się kręci bardzo nisko i mnie boli jak trafia w pęcherz/ szyjkę ![]() ![]() ![]() Już nie pamiętam której, ale gratulacje za pomyślne wizyty! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | ||
Zakorzenienie
|
w deezee jest 30 % na nowe buty
http://deezee.pl/happy_hours_30?utm_...ign=18-02-2016 PŁACZ chce mi się płakać. Tak bez powodu, w zasadzie to to samo uczucie, które czasem miałam przed okresem. No ale nie, ja to muszę mieć super dziwny powód by płakać, bo tak po prostu jak mi się chce to nie umie. Do tego wczoraj wieczorem przeczytałam bardzo smutną historię na lutówkach i jakoś ciągle o tym myślę i nie mogę się jakoś w garść wziąć. Chyba mi potrzeba jednego dnia nie robienia niczego bo dziś też od 10 rano latałam aż do teraz, dopiero wróciłam. Cytat:
![]() To bardzo dobre wiadomości ! Już się robi coraz bezpieczniej ![]() Cytat:
![]() ![]() I czekamy aż wyjdziesz i będzie już wszystko dobrze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Matka Smoka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Wam Wszystkim za wsparcie i słowa otuchy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Zadomowienie
|
Poli jaka smutna historia tak sie przejelas? Ja tak mam ze wystarczy ze sobie cos smutnego wyobraze i juz mam lzy w oczach..
Ciezki ten okres ciąży dla mnie, do niedzieli brałam antybiotyk na infekcje Bożeny a dzis znowu zaczelo swędzieć, dzwonila przed chwila polozna i powiedziala cos o czym wiedziałam ale mój kalafior ciążowy nie skojarzyl faktów.. Otóż antybiotyk wyjalawia srodowisko w pochwie i trzeba brać po nim probiotyk żeby odbudować flore.. A ja w domu mam ilafian Direct i właśnie zaaplikowalam, mam nadzieje ze przejdzie, bo juz mam dość i naczytalam sie ze jak do porodu nie wylecze to dziecko będzie miało plesniawki ![]()
#2208 | |
Winter is coming
|
Cytat:
jutro lecę od rana na pobranie krwi, a potem do roboty. Szefowej nie ma, więc na pewno podskoczę do lumpa obok pracy coś kupić ![]() ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-02-18 o 18:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Wtajemniczenie
|
paulinka super masz męża, mój może by poprał jakoś wrzuciłby wszystko na raz do pralki (wszystkie kolory razem, kocyki, pościele i rożek) i jeszcze dałby to na 80 stopni ha ha a nawet jakby mu pranie wyszło to z prasowaniem bałabym się że mi wszystkie ciuszki popali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Wtajemniczenie
|
Patulinka dobrze ze skurcze ustapily, oby tak dalej
![]() ![]() ![]() ![]() torbe bede pakowac w czwartek bo w srode na SR babka bedzie mowila co zabrac do szpitala to moze mi sie przyda cos o czym nie pomyslalam ![]() Cloche masz racje ze nie jest latwo zalatwic leczenia przymusowego poprzez ubezwlasnowolnienie- jestem zorientowana bo mialysmy z mama tak leczyc brata- kazdy dowod na takie zachowanie jest na wage zlota a decyzja sadu moze zapasc po min 2 tygodniach od zgloszenia sprawy do niestety 6 mcy. Wydaje mi sie ze tesc Beth ma to w dupie bo jest daleko a zostawil dzieciaki z ciazko chorym czlowiekiem ktory sam sobie nie poradzi. Ja bym pogadala na miejscu meza z mama i powiedziala ze takie cos zrobia jesli sama do psychiatry nie pojdzie...no ale ja jestem z tych co nie odpuszczaja jak widza uzaleznienia, depresje itp... Velika to Cie mała nastraszyla. Ja licze ruchy wiec nie mam z tym problemow, aleee...jak mialam 2 calkiem przespane noce ostatnio to rano przerazenie ze mi sie maly nie rusza jak tv uslyszy...bo tak to w nocy czulam ze sie przemieszcza, wali w pecherz itp ![]()
#2211 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasami nam sie tylko wydaje ze obi tacy nieporadni ale w sytuacji bez wyjścia by sobie świetnie dali rade ![]() ![]() Velika dokladnie to samo mam jak mąż spóźnia sie z pracy, od razu mam czarne myśli i łzy w oczach
![]() |
#2212 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Apropos szczepień, jest w planie w pl gruźlica?? Bo tu nieobowiązkowa i sie zastanawiam.Młoda dostała ale w dniu narodzin o czym nie wiedziałam.Tzn sama chciałam,ale niekoniecznie tak wcześnie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2214 |
Zakorzenienie
|
A ja wiedziałam, ze moge a friko Kubę zaszczepić i nie skorzystałam. Hania miala pierwsza ospę, równo po 2 tygodniach miał Kuba. Wole aby przeszli ospę jako dzieci niz jako dorośli mieliby przechodzić, bo powikłania duzo gorsze. Nie zarazalam dzieci specjalnie, nie robiłam tzw "ospa party" zarazili sie, trudno. Przeżyliśmy to, całkiem znośnie, tzn ja b ylam z życia wyjęta, oni nawet spoko. Nie drapali sie i nie było ani powikłań, blizn...nic.
Moj by nie zrobił sam prania ![]() I czepia sie dzisiaj mnie, ze ciagle mnie widzi albo z kompem albo z iPadem. I ze jakby mi zabrać to bym pewnie awanturę zrobiła... No durny ![]() Kropcia dzieki, a maz wykonuje te testy, czy co znaczy ze w nich "siedzi" ? Moze on wie czy IMU PRO jest ok? Z tego co wiem to lepszy od food detective, ale czy na równi z tym food scanem? A właściwie czemu do dietetyka chodzisz- w ciazy poszłaś czy jesteś pod stała kontrola? Tzn jak nie chcesz to nie pisz ![]() Poli co za historia? |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Raczkowanie
|
Hejka, wreszcie was doczytałam. Nie mam tylko weny pisać. Drugi tydzień walczymy z przeziębieniem, najpierw syn, potem ja, teraz mąż się zaraził. Mam dosyć, kaszel wyrywa mi płuca i szarpie brzuchem. Wszyscy chodzimy jak zombie i nerwy nam już puszczają. Ja chce wiosnę...
Na pocieszenie postanowiliśmy wreszcie urządzić sobie sypialnie jak należy, jutro zamawiamy meble. Mam nadzieje ze chociaż to nastroi nas chociaż odrobinę pozytywnie, bo na razie jest masakra... |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 | ||
Zakorzenienie
|
Czyli nie ma sensu przepłacać
![]() Cytat:
Współczuję teściów.... A co za podejście do córy mają? Olewają ją czy pozwalają na zbyt wiele? Cytat:
![]() Kurde, gdzieś mi umknęło ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Co do prasowania, to w święta jechaliśmy w gości i TŻ poprosił mnie o wyprasowanie koszuli. Powiedziałam mu żeby sam to zrobił, bo ja akurat nie miałam czasu, na co on stwierdził, że ubierze marynarkę i nie będzie widać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj tz siedzi w dietetyce ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 |
Wtajemniczenie
|
O matko wlasnie tak mnie przeczyscilo ( wymioty , biegunka) tak zle sie czuje pewnie mi cos zaszkodzilo
![]()
#2219 |
Rozeznanie
|
Nawilżacz powietrza
Dziewczyny, miałam w planie zakup nawilżacza powietrza za około 150 zł. ale koleżanka zbiła mnie z tropu mówiąc że ona miała żabkę i super się sprawdzała w pokoju dziecka, że nie ma co przepłacać. Co sądzicie o takim nawilżaczu http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...980639899.html ???
#2220 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny rodzice i brat zaczadzili się w PL i ona z zagranicy z małym dzieckiem i mężem do Polski przyjechała, zapomnieli paszportu dla dziecka wiec maluch bez dokumentów. No i w jeden dzień straciła 3 osoby.
Tak mnie to ruszyło, że no nie mogę. Tak mi szkoda tej dziewczyny i całej jej rodziny.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.