Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-22, 14:21   #3481
Narek
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Kupie je w aptece, prawda? Oj, przydałoby się, żeby zaczęła też wzmacniać włosy od wewnątrz Już zbiera mi się lista zakupów i pewnie niedługo wydam znów mnóstwo pieniędzy

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 14:24   #3482
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Te herbatki można spokojnie kupić i w zwykłym sklepie, ale pewnie nie we wszystkich. W samach czy supermarketach powinny być. Ja teraz znalazłam info na temat właściwości zdrowotnych rzeżuchy i wiem, że to będzie mój kolejny krok w walce o zdrowe i piękne włosy. Cale info wpisałam na wątku na temat diety na piekne włosy.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 16:06   #3483
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
TAK, trzeba oczywiscie zmyć to szamponem, najlepiej 2 razy, bo ta maseczka jest tłusta. Po 3 h na pewno to, co miało się wchłonąć się wchłonie, natomiast nadmiar zmyjecie szamponem
Dzięki za odpowiedź

hmmm... kiedy ja kupię TYLE składników? no nieźle, a myślałam że sam olejek kokosowy+jojoba mi wystarczą
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 18:19   #3484
Maria221
Wtajemniczenie

Wink Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

O nie martw się Ja też nie od razu kupiłam wszystko, tylko po mału, bo nie miałam pieniędzy albo akurat nie było produktów. jak mozesz to przespaceruj się do tesco, tam maja olejki eteryczne, b. tanie, dostaniesz na pewno lawendowy, może jakis jeszcze. Woda brzozowa to tylko 4 zł, pokrzywowa tak samo-4zł. Masz juz olej jojoba i kokosowy, teraz naprawdę juz ci niewiele zostanie do kupienia, moze zamawiasz w mazidłach/thanatosie? Jak tak to powiedz co masz, a może cos doradzę. sama kupuję w Mazidłach itp., dodaję więc czasem coś ekstra, modyfikuję przpisy: jedno więcej, jedno mniej...

A i jeszcze jedno jantar też jest tanio od 8-12 zł, zalezy od apteki, warto popytać
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 18:41   #3485
dagna1
Zakorzenienie

kurcze, jakbym zdobyla jakies 200 zlotych to bym od razu wiedziala na co je wydac.... na specyfiki do wlosow. tak sobie przegladam kwc i zrobilam liste co wypadaloby zakupic... dzisiaj kupilam zachwalany szampon barwa tatar - chmiel,4 dni temu takze polecany szampon eva natura rumianek i teraz zapisalam szampon,o ten ---> http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19584 jutro jade do rossmana i jak bedzie to kupie .. pytanie teraz jak te szampony uzywac na zmiane? jednego dnia 1 szampon,drugiego dnia inny? mnie to wszystko przeraza,te zboczenie moje nt wlosow . ale po dekoloryzacji musze sie za nie wziac porzadnie
dagna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 18:56   #3486
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
O nie martw się Ja też nie od razu kupiłam wszystko, tylko po mału, bo nie miałam pieniędzy albo akurat nie było produktów. jak mozesz to przespaceruj się do tesco, tam maja olejki eteryczne, b. tanie, dostaniesz na pewno lawendowy, może jakis jeszcze. Woda brzozowa to tylko 4 zł, pokrzywowa tak samo-4zł. Masz juz olej jojoba i kokosowy, teraz naprawdę juz ci niewiele zostanie do kupienia, moze zamawiasz w mazidłach/thanatosie? Jak tak to powiedz co masz, a może cos doradzę. sama kupuję w Mazidłach itp., dodaję więc czasem coś ekstra, modyfikuję przpisy: jedno więcej, jedno mniej...

A i jeszcze jedno jantar też jest tanio od 8-12 zł, zalezy od apteki, warto popytać

tak w mazidłach zamawiam czasami... albo biochemii(a co np. zamieniasz?)... tylko niedawno zamówiłam u nich i teraz na cito nie mam potrzeby hm woda brzozoa i pokrzywowa-gdzie to dostać?(ja jestem z Łodzi) i jeszcze te olejki muszę wyczaić i o tesco zahaczyć... niechno ja się tylko dorwę z kasą w dłoni

p.s. a co myślicie zdałaby examin taka odzywka do włosów:
kw.hiaLURONOWY+JOJOBA+KOK OSOWY+CO TAM SIĘ CHCE
?
może by nie tylko sie natłuściły i odzywiły ale i nawilżyły nasze kudełki?

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2007-10-22 o 20:14
Stary 2007-10-22, 20:10   #3487
Maria221
Wtajemniczenie

To już mówię: nie mam olejku z drzewa cedrowego, więc zamiast niego daję mleczka z Thanatosa np. pszenicznego, winogronowego. Jeżeli masz mleczko wanilowe to możesz dodać, czasem nie daję oleju z oliwek bo mam całą butlę i szkoda mi otwierać, jak będę potrzebować to wtedy użyję, dodaję inny olej, mam migdałowy, ale może być każdy inny. Mam też fluid z biosiarką (Thanatos) też go dodaję, jak masz ekstrakty np. z zielonej herbaty to też możesz dodać, albo aloes (może być w płynie albo w proszku z Mazideł, b. dobrze się rozpuszcza ), tylko pamiętaj jak dodajesz ekstrakty musisz b. dobrze wymieszać .

No i jeszcze jedna rzecz proteiny np. keratyna,proteiny mleka,owies hydrolizowany, raz na jakiś czas polecam dodać do odżywki, sporo, zobaczysz jakie gładkie będą. Pamiętaj tylko aby robić to raz w miesiącu, bo w przeciwnym razie mogą ci zadziałać odwrotnie i przesuszyć włosy. jak będziesz stosować 1/miesiąć to zapewnisz odbudowę protein we włosach, które siłą rzeczy wypłukują się podczas mycia.

Jeśli ktos będzie miał dalsze pytania to pytajcie, chętnie odpowiem. Ogólnie do tej odżywki można dodac niemal wszystko, w myśl zasady im więcej, tym lepiej, bo każdy składnik działa inaczeej: jeden wchłania się i odżywia cebulki, a inny nawilża włosy

Zasada ta nie dotyczy protein!!!
Stary 2007-10-22, 20:12   #3488
Maria221
Wtajemniczenie

A zapomniałabym woda pokrzywowa/brzozowa do kupienia w kioskach, takich z prasą i biletami. Nie każdy ma, więc nieraz trzeba popytać, ale na pewno dostaniesz
Stary 2007-10-22, 20:25   #3489
nikaa2
Wtajemniczenie

Maria221
dzięki za info

czyli HA dodam sobie też, a co!
owies hydrolizowany tez mam-próbeczkę, to wypróbuje do włosów (1xm-c)!

o te wody zapytam się w kioskach ruchu

THX
Stary 2007-10-22, 21:06   #3490
Maria221
Wtajemniczenie

Talking Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Co to jest HA? bo jak kwasy to abdolutnie nie dodawaj, bo włosy od tego robią się cieńsze!!!
Stary 2007-10-22, 21:13   #3491
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Co to jest HA? bo jak kwasy to abdolutnie nie dodawaj, bo włosy od tego robią się cieńsze!!!
oooooooł

to kwas hialuronowy r-r 1% z mazideł, taki w żelu.... dodaje do olejów i na buzię kładę... wiem, ze jest nawilżający i wzmaga wchł. się subst. do głębszych warstw skóry.... i dlatego wyjechałam z nim apropos włosów.... o_O

ja gdzieś czytałam o tym, że taką maseczkę sobie ktoś robił... ale moze i masz rację

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-22, 21:47   #3492
Maria221
Wtajemniczenie

Sprawdziłam, to jest cytat z LU, tam dziewczyny wiedzą najlepiej:

"Tak a propos BHA i włosów, to zgodnie z tym, czego doświadczyła XXX, BHA wypłukuje proteiny i włosy są w gorszej kondycji. W przypadku włosów na głowie nie jest to efekt pożądany, ale w przypadku włosów na rękach ... jestem zadowolona z dodania do żelu do mycia BHA w stężeniu ok. 0,5%. Włoski na rękach są bledsze, słabsze - nie usuwałam ich, nie goliłam, tylko codziennie myję żelem albo olejkiem z dodatkiem BHA. Efekt nie jest porażający, ale jednak widoczny."

i drugi cytat

"jednak napisze ku przestrodze przed wlasna glupota - zniszczylam sobie wlosy tym cholernym kwasiorem. Od jakiegos czasu nie robilam juz plynu do wcierania tylko dodawalam kwas do detergentow i po wymieszaniu z woda mylam tym wlosy. efekt byl calkiem, calkiem - zero obciazenia, znosne nawilzenie, skora nie swedziala itd
Do czasu - nagle kudly zaczely robic sie coraz ciensze, szczegolnie w miejscach, gdzie bezposrednio byl stosowany 'szampon' - tuz przy skorze glowy i okolicach uszu, bo tam z racji filtrowania najwiecej jest do zmycia.
Teraz mam na glowie pierze - cienkie makabrycznie, w dotyku jak u lalki Bede je ratowac, ale nie licze na wiele."

zatem, chyba lepiej uważać, nie wiem czy ten twój kwas to jest to samo, co BHA, ale i tak bym tego nie wcierała

Nie swiadczy to przeciwko stosowaniu salicyla na wlosy, tylko o absolutnej koniecznosci pilnowania pH i nie sypaniu 'na oko'"

Ale może to tymasz rację, przyznaję się, nie znam się na kwasach. Poszukam czegoś jeszcze, bo nie chcę abyś sobie zniszyła włoski

Juz znalazłam, więc chyba jednak można to stosować, tutaj jest link do mazideł

http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27

Sorry za to zamieszanie, ale chciałam się upewnić
Stary 2007-10-22, 21:55   #3493
Rayne
Wtajemniczenie

Cytat:

zatem, chyba lepiej uważać, nie wiem czy ten twój kwas to jest to samo, co BHA, ale i tak bym tego nie wcierała

Nie swiadczy to przeciwko stosowaniu salicyla na wlosy, tylko o absolutnej koniecznosci pilnowania pH i nie sypaniu 'na oko'"

Ale może to tymasz rację, przyznaję się, nie znam się na kwasach. Poszukam czegoś jeszcze, bo nie chcę abyś sobie zniszyła włoski
Kwas hialuronowy to absolutnie nie jest to samo zresztą nawet na mazidłach w opisie produktu jest napisane: jest niedrażniącym środkiem przyspieszającym wzrost włosów. No i to humektant, nie kwas tak jak glikolowy czy salicylowy

Edit: się spóźniłam a tak przy okazji, bardzo fajnie, że tak wszystko sprawdzasz strzeżonego...
Stary 2007-10-22, 22:03   #3494
nikaa2
Wtajemniczenie

Maria221 i Rayne, no pewnie, ze strzezonego...

aha, no to dodam do tej maseczki jezcze HA... apropos wzmagania porostu włosów...to pożądany efekt nawet w masce do włosów...ale przecież daję go i na twarz z olejami... a ja mam już meszek taki(od zawsze ) i ciekawe czy mnie nie "owłosi" dopeiro by było... te wąsy

Maria221- podziwiam Ciebie za chęci szukania takiej masy informacji najważniejsze, że już wiemy od czego muchy zdychają.... oops
Stary 2007-10-22, 22:25   #3495
Maria221
Wtajemniczenie

Dzięki, sprawdzam, bo włosy to moja pasja, a przy okazji chcę aby moja maseczka pomogła, a nie zaszkodziła,. Teraz przynajmniej wiemy na czym stoimy.
Stary 2007-10-23, 09:52   #3496
virka
Zakorzenienie

A czy możecie mnie uświadomić czym się różni woda brzozowa i pokrzywowa od soku z brzozy i pokrzywy do kupienia w aptece? Ja używam soku, a może ta woda jest lepsza...

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 13:26   #3497
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
A słyszałyście o myciu odżywką, drogie włosomaniaczki ?
Ja słyszalam ze to przetłuszcza wlosy i że nawet fryzjerki nie radza nakladac odzywek/maseczek na skóre.

Cytat:
Napisane przez martuskaa2 Pokaż wiadomość
Jestem tego samego zdania, dla mnie jest to jakieś takie... kosmiczne? Nie myć włosów dwa miesiące... a potem co? Nie da się ich rozczesać, umyć i doprowadzić do świeżości.
Ale jest plus bo wlosy odzwyczaja sie od mycia i nie trzeba bedzie ich juz myc co 1-2 dni

Cytat:
Napisane przez berethalia Pokaż wiadomość
ja myje codziennie wlosy ale ostatnio co drugi dzien by je nie przemeczac. pza tym zaczely mi wypadac;( nie wiem od czego myje je dobrym szamponem, uzt=ywam odzywek i jedwabiu (ale bez przesady jedwab co 2-3 tyg odzywka raz w tyg zaji plantica) moze to od malowania, tzn maluje farba palette. od dwoch tyg raz na tydzien robie maske z oleju ryc zotka i nafty kosm, ale jeszce bardziej wychodza.
nie wiem co robic chodze bo forum i szkuam kolejnej metody
Poczytaj sobie o nafcie bo to może od tego. W watku "nafta kosmetyczna" (pod koniec) dziewczyny pisały ze też im wlosy zaczely wypadac

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Ale przynajmniej nie dochodzę do takiego stanu, jak w jednym z wątków "ile szamponów zużywacie na miesiąc" jedna z dziewczyn napisała, że 4 butelki po 400 ml, bo myje głowę 3 razy dziennie.
Nie wyobrażam sobie tego u siebie

Cytat:
Grzywka zawsze przetłuszcza się najszybciej, może dlatego, że "dotyka" czoła. Podobno tez osoby z grzywką mają większą "szansę" na pryszcze na czole - z powodu sebum z włosów i podrażniania skóry na czole.

Dlatego komponuję sobie powoli dietę na przetłuszczanie się włosów i ich zdrowy porost - zacznę niedługo znów pić drożdże, które mają dużą zawartość witamin z grupy B. Dwa razy dziennie piję też herbatkę z pokrzywy, do tego chce sobie jeszcze dokupić skrzyp polny (wg Kokuryu krzem w tabletkach nie wchłania się tak dobrze jak z herbaty, no a Kokuryu jest to omnibusem ). Myślałam też o Capivicie A+E, ale w tym przypadku chodziłoby mi raczej o wzmocnienie cebulek.
Skrzyp przyczynia sie do powstawania wyprysków wiec to takie małe ostrzeżenie A co do tych drożdzy to ja tez sie poważnie zastanawiam ze wzgledu na cere ale ten smak mnie odstrasza

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Do drożdży nigdy się nie przekonam, moja siostra piła je, kiedy miała problemy z cerą i dała mi kiedyś na spróbowanie- do dzisiaj pamiętam ten smak
I pomogły jej?
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 13:42   #3498
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
[ciach]
Skrzyp przyczynia sie do powstawania wyprysków wiec to takie małe ostrzeżenie A co do tych drożdzy to ja tez sie poważnie zastanawiam ze wzgledu na cere ale ten smak mnie odstrasza
O, dzięki za ostrzeżenie. Chociaż mojej cerze nic w wakacje nie było(dosyć krótko piłam, bo nie chciało mi się tak codziennie gotować herbatek), ale lepiej dmuchać na zimne

Cytat:
Napisane przez karla_92
I pomogły jej?
Szczerze? Ona zbyt krótko je piła- powiedziała, że takiego... no, wiecie czego nie będzie pić. Jej chyba pomogła odpowiednia pielęgnacja skóry, bo teraz nie narzeka na nic(no, od czasu do czasu, ale takie są uroki tłustej cery ). Na Wizażu chyba gdzieś był wątek o piciu drożdży, może poszukaj?

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2007-10-23, 13:44   #3499
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
O, dzięki za ostrzeżenie. Chociaż mojej cerze nic w wakacje nie było(dosyć krótko piłam, bo nie chciało mi się tak codziennie gotować herbatek), ale lepiej dmuchać na zimne

[i]Szczerze? Ona zbyt krótko je piła- powiedziała, że takiego... no, wiecie czego nie będzie pić. Jej chyba pomogła odpowiednia pielęgnacja skóry, bo teraz nie narzeka na nic(no, od czasu do czasu, ale takie są uroki tłustej cery ). Na Wizażu chyba gdzieś był wątek o piciu drożdży, może poszukaj?
Dzięki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-23, 13:45   #3500
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ja słyszałam o skrzypie i wypryskach, ale brałam mnóstwo preparatów skrzypowych i piłam herbatki ze skrzypem - nie zauważyłam żadnych zmian w tym kierunku.

A ten wątek o ilości zużywanych szamponów to lekki horrorek był, niektóre dziewczyny przyznały sie, że myją włosy 2-3 razy dziennie i że to już ich obsesja.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2007-10-23, 13:48   #3501
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
Ależ proszę
Cytat:
Ja słyszałam o skrzypie i wypryskach, ale brałam mnóstwo preparatów skrzypowych i piłam herbatki ze skrzypem - nie zauważyłam żadnych zmian w tym kierunku.

A ten wątek o ilości zużywanych szamponów to lekki horrorek był, niektóre dziewczyny przyznały sie, że myją włosy 2-3 razy dziennie i że to już ich obsesja.
2-3 razy dziennie?! O Boże... Jak ja myje włosy codziennie, to mam wyrzuty sumienia, że nie powinnam tak często ... Czuje się rozgrzeszona

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2007-10-23, 13:52   #3502
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Jak ja myje włosy codziennie, to mam wyrzuty sumienia, że nie powinnam tak często ... Czuje się rozgrzeszona
Jeśli masz włosy takie jak na avku... to może jednak nie rozgrzeszaj sie tak prędko...

Stary 2007-10-23, 13:54   #3503
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie to nadal szok Trzeba byc o stałych porach dnia w domu zeby moc sobie umyc te wlosy A co jak jest np jakis wyjazd/wycieczka chociażby jednodniowa a tu trzeba umyc wlosy o 15?
Stary 2007-10-23, 14:00   #3504
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli masz włosy takie jak na avku... to może jednak nie rozgrzeszaj sie tak prędko...
Ha, chciałabym Znaczy, kolor tylko A co do fryzury/ułożenia to daleko mi do takiej szopy
Cytat:
Dla mnie to nadal szok Trzeba byc o stałych porach dnia w domu zeby moc sobie umyc te wlosy A co jak jest np jakis wyjazd/wycieczka chociażby jednodniowa a tu trzeba umyc wlosy o 15?
Wtedy jest rozpacz i mycie włosów w umywalce w publicznej toalecie? Albo zabiera się ze sobą 5 litrów wody w butelkach i myje się na postoju

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2007-10-23, 14:00   #3505
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Wtedy prawdziwa tragedia... Jeśli ktoś ma obsesje na tym punkcie, to przypuszczam, że prędzej zrezygnowałby z wyjazdu, albo gdzieś na postoju w toalecie mył głowę w umywalce. Ja uwielbiam mieć świeże włosy, lubie pieknie pachnące szampony, po ktorych pachnie cała łazienka, ale mycie każdego ranka trudno nazwać obsesją.

Szukalam linka do tego wątku, ale wątku już chyba nie ma.

Stary 2007-10-23, 14:13   #3506
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Wtedy jest rozpacz i mycie włosów w umywalce w publicznej toalecie? Albo zabiera się ze sobą 5 litrów wody w butelkach i myje się na postoju
Albo bierze sie tzw. suchy szampon ktory sie wczesuje we wlosy albo cale opakowanie pudru ale i tak niezla masakra siedziec sobie w toalecie i opsypywac wlosy (przyokazji siebie i każdego dookoła) albo psikac sobie to cos na glowe
Stary 2007-10-23, 14:16   #3507
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Myślę, że jak ktoś jest uzależniony od mycia włosów, to nie będzie mógł sie przemoc do użycia suchego szamponu. Bo i odczucie po suchym szamponie jest inne niż po normalnym umyciu. Jedna z dziewczyn na tamtym wątku pisała, że najpierw moje włosy rano, potem po powrocie ze szkoły, a potem przed snem. Nie sądzę, żeby chciała bawić się w puder czy suchy szampon.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-23, 15:04   #3508
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że jak ktoś jest uzależniony od mycia włosów, to nie będzie mógł sie przemoc do użycia suchego szamponu. Bo i odczucie po suchym szamponie jest inne niż po normalnym umyciu. Jedna z dziewczyn na tamtym wątku pisała, że najpierw moje włosy rano, potem po powrocie ze szkoły, a potem przed snem. Nie sądzę, żeby chciała bawić się w puder czy suchy szampon.
no nieźle, niektórzy to mają o.s.t.re jazdy

ja myję co 2dni

gdzies czytałam(może i tutaj? ) że nie wolno zbyt długo rpzetrzymywać włosów "tłustych" np. wypady do rodziców czy na działke, gdzie się nie myję parę, kilka dni pod rząd, bo łój oblepia włos, co wzmaga ich wypadanie O_o... a więc czuję się rozgrzeszona
Stary 2007-10-23, 15:08   #3509
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Nikaa2, na jednym z wątków dziewczyna pisała o metodzie zasłyszanej od jakiegoś znajomego Brytyjczyka - aby nie myć włosów przez 7 tygodni (!!!), bo sebum jest naturalną odżywka dla włosów. Wyobraź sobie te oblepiające czaszkę kudły i niepowtarzalny zapach... Super, zwłaszcza, jak się chodzi codziennie do pracy.

Stary 2007-10-23, 15:30   #3510
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Choomik Pokaż wiadomość
Ja oczywiście nie znam się na tym, ale mam następujące odczucia. Zazwyczaj musze myć włosy nie dlatego, że są tłuste, ale dlatego, że końcówki są przesuszone. Kiedy umyję je L'orealem Professionell'em i nałoże odżywkę do suchych włosów to przez 2 dni jest ok,a potem znowu susza Gdyby nie to to mogłabym myć włosy rzadziej bo nie są jeszcze tłuste, ale mycie samych końcówek jakoś neispecjalnie się u mnei sprawdza - to nie jest to samo jak przy całosciowym myciu(dziiwne)

Z tego wynika, że szampon raczej pomaga moim włosom, a nie agresywnie je osłabia.. Dodam tylko, że to nie jest kwestia przywyczajenia, bo przed tym szamponem miała kompletne siano i rozdwojone końcówki, których teraz nie mam Czy w takim układzie mycie odżywką byłoby jeszcze lepsze i pozostawiało końcówki dłuzej w dobrej kondycji?
Choomiku, z tego co piszesz wynika, że szampon, którego używasz tylko pozornie rozwiązuje problem przesuszonych włosów. Jestem w stanie uwierzyć, że włosy wyglądają ładnie po L'orealu (chodzi Ci o Absolut Repair?), ale on poprawia ich stan tylko wizualnie postawiając na włosach silikonowy film. I nie jest to z pewnością łagodny kosmetyk ...Spróbuj umyć włosy najzwyczajniejszym ziołowym szamponem, nie nałożyć odżywki i zobaczysz jak będą się prezentowały...

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości