|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
luckygirl
|
Dot.: Niech z welonem suknie niosą - jednak nie pójdziemy boso! PM2016 cz. 45
U nas bedzie chyba tylko dwoje dzieci (8-9) lat. Ja im nie zapewniam zadnych atrakcji. Zapraszam z dziecmi tylko dlatego, bo wiem, ze nie beda mieli ich z kim zostawic. Szczerze powiedziawszy (mozecie mnie za to zbesztac
) wesele to wg mnie nie jest impreza dla dzieci. Dzieci sie szybko nudza itp.(a wg mnie wydawanie kasy na animatorki itp to szkoda pieniedzy, zwlaszcza ze wydatkize.ze slubem i weselem nie sa male). To moje zdanie ![]() I nie myslcie, ze nie lubie dzieci - bo lubie
|
|
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba sobie żartujesz impreza, muzyka, tańce, słodycze, pełno cioć i wujków, inne dzieci do zabawy. Kto by się nudził?![]() Dla mnie to zawsze była mega frajda pójść z rodzicami na wesele. No ale to były troszkę inne czasy, wtedy dzieciaki same zajmowały się sobą i nie potrzebowały 5 animatorów do spędzenia miło czasu ![]() Znam takie dzieci, które po szkole włączają komputer i aż do nocy grają w minecrafta, no to oczywiście, że takie dziecko będzie się nudziło :P
|
|
|
#2103 |
|
luckygirl
|
Ja sie nudzilam, a bylam rozrywkowym dzieckiem
i wszedzie mnie bylo pelno. Majac juz nascie lat sie nie nudzilam
|
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zgadzam z Petit. My będziemy mieli 4 dzieci tylko, ale nawet gdyby było więcej to nie zapewniałabym im żadnych atrakcji. Uważam, że to zbędne. I po części zgadzam się, że to nie miejsce dla dzieci, to impreza suto zakrapiana, niekoniecznie widzę na niej dzieci. Zapraszam z dziećmi, bo również nie mają rodzice z kim zostawić i prawdopodobnie by po prostu nie przyszli, a przy mojej mini ilości gości, to zaraz bym imprezy nie miała
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
No coś tu musimy robić
Kurde zimno na dworze, a u mnie w biurze remont łazienki i tak otwierają cały czas drzwi i wychodzą na zewnątrz. Zimno!!!!!
|
|
#2107 |
|
luckygirl
|
Hahaha ja tez
ale swojego zdanie nie zmienie.Mnie np.draznia dzieci, ktore siedza przy stole z doroslymi. Moze to jest wynikiem tego, ze u mnie w rodzinie jest takie dziecko, ktore niepotrafi sie zachowac. Dziewczynka ma 9 lat a zachowuje sie jakby miala 2.... Jak bylismy na stypie po pogrzebie w lokalu to jadla obiad gorzej niz roczna chrzesnica W. A jej rodzice sa wg mnie totalnymi ignorantami, bo ja swijemu dziecku zwrocilabym uwage. Albo siedzenie przy stole z tabletem - nie mozna wyjsc do drugiego pokoju. Nie wspominajac juz o czolganiu sie pod stolem - 9ciolatka... |
|
|
|
#2108 | ||
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Cytat:
Wg mnie wywalanie kasy na animatorów nie ma większego sensu - większe dzieci umieją się sobą zająć i sie bawią razem (zazwyczaj), a mniejszych i tak rodzice nie zostawią z obcą kobietą, wiec i tak się nie będą bawić tylko stać nad nimi. U mnie troche tych dzieci będzie, mam nadzieje, że te najmniejsze zostaną wieczorem odwiezione do domu i rodzice wrócą się bawić... Odkąd zrobiłam liste gości to 4 dzieci się urodziło
|
||
|
|
|
#2109 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Myslalam, ze dostane tutaj lincz za ten wpis - zatytuluje go "nie dla dzieci na weselach"
|
|
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zmienia to faktu, że wolałabym tych dzieci nie mieć. Od początku organizujemy wesele w myśl, że ich nie będzie. Nie bierzemy ich pod uwagę w liczbie gości i noclegów, w doborze sali (czyli np., że był plac zabaw bo zawsze to chociaż coś). Poza tym stresuje mnie, że takie maluchy mają się pojawić. |
|
|
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdy ma prawo do własnej opinii przecież ![]() Ja chcę dzieci na swoim weselu, ale jednak wolałabym uniknąć sytuacji gdzie któreś będzie mi biegało po kościele w czasie mszy (ale to już nei wina dizecka, tylko rodziców, żew zamiast zareagować cieszą się że Alanik czy Vaneska będzie gwiazdą na filmie
Edytowane przez DontSaySorry Czas edycji: 2016-02-19 o 08:16 |
|
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy jeszcze młodzież, ale oni mają po 16-17 lat, więc liczę ich już prawie jako dorosłych, zapraszam z osobami towarzyszącymi, co mieli już powiedziane rok temu, więc niektórzy już wiedzą z kim przyjdą, także to inna sprawa ![]() Słuchajcie na podziękowanie rodzicom chcemy dać księgę wspomnień, mamom storczyki (bo obie kochają), a ojcom jakiś alkohol. Tylko nie wiem w co celować: wino, czy jakiś inny lepszy alkohol? Co wy dajecie? I kiedy to mniej więcej się odbywa na weselu, bo nie mogę sobie przypomnieć?
|
|
#2113 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
![]() Wiesz kazdy ma swoje zdanie, ale juz nie raz kyos zostal tu zlinczowany |
|
|
|
|
#2114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ooooo super! Dzięki za info bo właśnie musze kupić i czekałam na promo ![]() Cytat:
My zapraszamy dzieci na wesele i każde dziecko było wymienione w zaproszeniu Nie pamiętam ile dokładnie będzie tych dzieciaków ale z 10 na pewno i nie mamy żadnej animatorki, dzieci same będą się ze sobą bawić, mamy też pokoje na górze przewidziane dla rodziców z dziecmi więc w razie czego moga je położyć spać, a sami dalej się bawić na weselu
Edytowane przez *piękna Czas edycji: 2016-02-19 o 08:22 |
||
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój bratanek i ta 12 latka to takie wyjątki, od początku wiedzieliśmy, że będą. Już mam gdzieś jak to będzie wyglądać:P To będzie jedyna dwójka dzieci, którą chcemy tam widzieć![]() Ojcom to bym raczej jakieś whisky kupiła. A takie podziękowania są najczęściej na oczepinach, choć czasem PM robią je wcześniej żeby to jakoś wszystko rozłożyć w czasie. |
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcieliśmy zrobić prezentację z naszych zdjęć z dzieciństwa w formie podziękowania za różne rzeczy i wklejać zdjęcia, które nawiązują do jakiegoś konkretnego podziękowania, ale nie mamy kiedy się tym zająć bo jak już jedziemy do domów to nie ma czasu szperac po albumach Zresztą nie podoba mi się to, że to juz takie popularne, chcieliśmy coś "innego" A na prezenty nie mam też żadnego pomysłu bo alkohol odpada, mój tata nie pije ze względu na zdrowie i głupio, by było
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedynie we własnym zakresie mogą sobie wynajmować nianię albo inną osobę, która z nimi przyjedzie do pilnowania dziecka. Spotykałam się już z tym, że nawet brano babcię czy jakąś kuzynkę i ona się potem dzieckiem zajęła. Oczywiście na koszt rodziców. |
|
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2119 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
superRobiłam coś podobnego dla koleżanki na osiemnastkę x lat temu
|
|
|
|
|
#2120 |
|
polaczek cebulaczek
|
Ja jestem tez na nie jesli chodzi o dzieci na weselu i raczej swoich nie bede brala. No chyba, ze to wesele jakichs najblizszych (np mojej siostry).
Zapraszam wszystkich z pociechami i juz im zostawiam wybor, niektorzy nie maja z kim dzieci zostawic po prostu i zdaje sobie z tego sprawe
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Co do dzieci my mamy z 16? Albo i więcej W tym 5 do 2 rz więc pewnie będą siedzieć z rodzicami. Nie bralibysmy ekstra animatorów ale moich wodzireji jest 3 - jeden DJ, drugi bawi dorosłych a trzeci najpierw dzieci a później dorosłych mamy jeszcze plac Zabaw co nie było żadnym kryterium po prostu jest przy sali. Także myślę że na pewno nudzić się nie będą i ja zapraszam dzieci bo to głównie moje kuzynostwo więc no. Ale pamiętam że jak ja byłam mała to bawiłam się do 20 i później mama mnie brała w samochód i do domu zawozila do babci.
|
|
|
|
#2122 |
|
Konto usunięte
|
My nie będziemy miec duzo dzieci na weselu wiec problemu
Nie ma ale tez wg mnie animatorka to zbędny wydatek chyba ze jest ich duzo. Mam wolne i jadę do Londynu w planach mam iść tez do salonu przymierzyć te buty ślubne na które sie napaliłam mam nadzieje ze bedą bo sa tylko w dwóch czy trzech ogolnie
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;55986401]My nie będziemy miec duzo dzieci na weselu wiec problemu
Nie ma ale tez wg mnie animatorka to zbędny wydatek chyba ze jest ich duzo. Mam wolne i jadę do Londynu w planach mam iść tez do salonu przymierzyć te buty ślubne na które sie napaliłam mam nadzieje ze bedą bo sa tylko w dwóch czy trzech ogolnie[/QUOTE]Jakie jakie? ![]() A zapomniałam się pochwalić! ZAMÓWILIŚMY OBRĄCZKI Zamówiliśmy takie jak wypatrzyliśmy na targach Tylko nie zdecydowaliśmy się jeszcze co grawerować i w końcu chyba zostaną bez graweru. Ma ktoś jeszcze z Was obrączki bez graweru?
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
My takiej prezentacji nie robimy, bo nasze mamy nie lubią jak im się robi zdjęcia i np. moja już nie raz komentowała, ze ona by nie chciała, żeby te zdjęcia publicznie wyświetlać, więc musiałam coś innego wymyśleć.
My oczepin nie mamy, bo ja nie chciałam, poza tym u nas panny i kawalerowie na weselu to ta młodzież, czyli z 12osób łączie- nie ma z kim tego zrobić To chyba zrobimy trochę wcześniej, bo zamiast oczepin mają być konkursy
|
#2125 |
|
Konto usunięte
|
Piękna
![]()
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,dziękuje za odpowiedzi
my zapraszamy z dziećmi jak wszyscy przyjdą i zabiorą dzieciaki to będzie ok 40. Najstarsze 12-13 lat najmłodsze 3. W zależności od liczby potwierdzeń z dziećmi zdecydujemy czy będzie animatorka.
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam kilka pomysłów, niektóre zdjęcia są zabawne i tez można byłoby je fajnie wykorzystać, ja mam np. takie zdjęcie jak panicznie boję się zejśc ze stromej góry, mam tam może z 4 lata i z taką przerażoną miną prawie na pupie schodze kurczowo trzymając się nogawki taty, który mi pomaga - można podziękować za jakies tam wsparcie, pomoc na "życiowych pagórkach"
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;55986401]My nie będziemy miec duzo dzieci na weselu wiec problemu
Nie ma ale tez wg mnie animatorka to zbędny wydatek chyba ze jest ich duzo. Mam wolne i jadę do Londynu w planach mam iść tez do salonu przymierzyć te buty ślubne na które sie napaliłam mam nadzieje ze bedą bo sa tylko w dwóch czy trzech ogolnie[/QUOTE]Te buty są cudne, jak będziesz je miała to będę zazdrościć ![]() A propo dzieci. Jak to się wszystko zmienia. Kiedyś uważałam, że dzieci muszą być, najlepsze co może być, wesele też jest dla nich itd. A teraz już tak nie patrzę:P Mam wręcz odwrotnie:P Piękna - gratulacje zamówionych obrączek Pokazywałaś jakie? I jak poszukiwania stanika? Coś wczoraj obejrzałaś czy nie było jak?
|
|
|
|
#2129 |
|
luckygirl
|
Candy to sporo dzieci.
Ja sie ostatnio z W.spoeralam co do dzircka jego chrzestnej. Chlopak ma chyba 16 lat, ale jak taka popa za przeproszeniem, ze przeciez sam w domu nie moze zostac. U mnie w rodzinie nie ma tego problemu. A ja g szczerze nie chce na naszym weselu Nie wiem czemu, ale widzialam go raz w zyciu i mi nie przypasowal. Chce ludzi, ktorzy sie beda bawic, a nie siedziec przy stole przy mamusi... Piekna gratuluje obraczek ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cuddly ale sliczne te buty |
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Cuddly piękne
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

) wesele to wg mnie nie jest impreza dla dzieci. Dzieci sie szybko nudza itp.(a wg mnie wydawanie kasy na animatorki itp to szkoda pieniedzy, zwlaszcza ze wydatkize.ze slubem i weselem nie sa male). To moje zdanie 

Zresztą nie podoba mi się to, że to juz takie popularne, chcieliśmy coś "innego" 

bo sa tylko w dwóch czy trzech ogolnie

my zapraszamy z dziećmi jak wszyscy przyjdą i zabiorą dzieciaki to będzie ok 40. Najstarsze 12-13 lat najmłodsze 3. W zależności od liczby potwierdzeń z dziećmi zdecydujemy czy będzie animatorka.
Pokazywałaś jakie?