|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Standar jest 120x90 i 135x100 poduszka 40x60 inne sklepy robią swoją rozmiarówkę np: ikea 110x125 i poduszkę nie wymiarową 55x35 kaufland 95x135 są również 130x100 zależy póżniej gdzie chce się kupić pościel no ja już w ikei nie mogę mają inną rozmiarówkę pod swoją pościel
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pościele są tak piękne że bym większość chciała mieć... ale znowu po co aż tak dużo. Myślę że jak będą 3 to wystarczy. Jak myślicie ?
|
|
#3333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pościel ma mi uszy i wszystko inne na taki wzór http://amaloo.pl/posciel-smyk/117-po...dki-szare.html
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem ciekawa ile mama koleżanki by wzięła za uszycie pościeli dziecięcej. Chyba się zapytam
|
|
#3335 | |
|
Zadomowienie
|
No właśnie...a może się wstrzymać jeszcze z pościelą albo łóżeczko teraz kupić w ramach kompletowania wyprawki?
Często producenci łóżeczek maja swoje wzory pościeli i można w komplecie wszystko kupić, taniej wychodzi. Ja tak kołyskę kupowałam od razu z materacem, prześcieradłem, ochraniaczami ijeszcze pościelą(której w prawdzie nie użyłam) i sporo taniej wyszło niż bym kupowała osobno No chyba że łóżeczko dostaniecie ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakupiłam jeden komplet i np jak nie wyjdzie z łóżeczkiem to wtedy kupię taki zestaw. Zobaczymy jak będzie... bo zauważyłam że się to zmienia.. raz słyszę że coś dostane a potem że może nie ..więc sobie myślę że nic nie chce..sama sobie kupie. Nie lubię się prosić. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Normalnie 6 miesiąc już jest
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#3338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie też wody nie odeszły, miałam skurcze a wody dopiero na porodówce.No i misia nam przepadła ![]() Zebrah, i jak się czujesz? Przeszło?
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-02-18 o 21:02 |
|
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Misia pojechala na gofra z bita smietana i owocami
|
|
|
|
#3340 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja swego czasu przez 3 lata farbowałam się na rudo.
Ale jak wróciłam do naturalnego koloru ( ciemny brąz), to zobaczyłam, że to był błąd z tym rudym kolorem. Lepiej jest mi w ciemniejszych, bo mam ciemną oprawę oczu i brązowe oczy
|
#3341 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3342 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Ja nie mam w okolicy gofrów- a chodzą za mną od jakiegoś czasu już..;/ mam niby gofrownicę, ale to nie to samo! muszę się gdzieś wybrać dalej na gofra ![]() Cytat:
może będzie pasowało
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc świetnie się czułam w rudych włosach.. ale nie wiem czemu Tż rudych nie lubi :/ a jak zaczynaliśmy się spotykać miałam rude włosy haha
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-02-18 o 21:44 |
|
|
|
|
#3344 |
|
Zadomowienie
|
tez miałam wielką ochotę kiedyś na gofry, i co? i pojechaliśmy do teściów i prawie robili gofry haha
![]() zapomniałam Wam powiedziec, byłam dzis w pobliskim carrefurze i akurat wystawili rano pełno bodziaków, śpioszków, pajacyków, rożków, kupiłam chyba z 10 sztuk bo były po 4,99
|
|
|
|
#3345 |
|
Zadomowienie
|
misia, ale będziesz pisać jak już będziesz rodzić?
Ja jestem kolejna specyficzna, bo też nie miałam przepowiadaczy, czopa itd. Wody mi odeszły jak mnie lekarz badał. A skurcze dostałam o 2 w nocy i o 8 rano urodziłam
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w okolicy tez nie mam haha pojechalismy do CH na gofry :p
Pewno ze dam znac ale jeszcze musi Igor wytrzymac :p w pon wizyta
|
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chce się udać po kosmetyki dla Małej ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Koniecznie daj znać
|
|
#3348 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żadna z moich koleżanek nie wpadał na taki pomysł ani z żadną równocześnie nie byłyśmy w ciąży![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() O kurcze to już tuż tuż, coś czuję że niedługo będzie pierwsza nasza mamusia ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Sama robiłaś ziemniaczki czy kupne ??Cytat:
![]() ![]() Ja miałam fridę, a na więszy katar tylko katarek Cytat:
nie wiem, ale ja mam pościel z ikeii a oni mają pościel niestandardową![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale muszę się zadowolić tiramisu z biedronki![]() Cytat:
:A ja dzisiaj padam na pyska. Przegięłam z porządkami na strychu zaczęłam wczoraj, jeszcze ze trzy razy czeka mnie tam wizyta. Przy okazji rozdzielam dzieciaków ciuchy (co do kosza/co do sprzedania/ co do ponownego użycia) normalnie czuję się jak w sh tyle się tego uzbierało ![]() Upss właśnie przestałam jeść te tiramisu z biedry (takie podwójne deserki). Coś mi nie pasowało, ja patrzę a tam na opakowaniu małym maczkiem zaw. alko 1,1%. a tż się cieszy bo ma teraz dwa. To sem pojadła....
|
|||||||||||
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje ze tak będzie
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- e gdzie Tż kiedyś kupił i zostały więc je wykorzystałam. ale mam w planach zrobić takie swoje.
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3351 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki
)Jestem tu nowa, czekam na dołączenie mnie do listy ( ale nie mogę się doczekać, mam za mało zajęć, więc piszę do Was , gdyż podobnie jak Wy- rodzę w czerwcu naszą pierwszą pociechę, dokładnie 22.06. 16 córeczkę Antosię To będzie najpiękniejszy prezent urodzinowy, bo sama urodziłam się 17.06 ![]() Jak na razie wszystko idzie super, odzyskałam siły życiowe, których brakowało mi w 1 trymestrze, gdy musiałam leżeć bo miałam krwawienia,siedzę na zwolnieniu lekarskim już od 4 miesięcy, więc spełniam się często w kuchni, choć właściwie to powinnam wykorzystać ten potencjał na pisanie mgr. ![]() Tak jak napisałam- jestem tu nowa, więc wybaczcie mi ewentualne łamanie regulaminów etc. ![]() Jej weszłam tutaj i przeżyłam trochę szok- Wy już się obkupujecie,a mnie mąż tak chamuje;p Ja już się nie mogę doczekać zakupów!! Ale na razie czeka nas przeprowadzka- powrót na moje stare śmiecie do Skierniewic w ogóle to chyba najbardziej przełomowy rok w moim życiu- pierwsza etatowa praca, ślub, ciąża, przeprowadzka i urządzanie gniazdka, nowy samochód tyyle się działo u mnie w przeciągu właściwie 6 mies. że masakra![]() Czasem< jak mam wenę, a tej mi ostatnio brak..> piszę na blogu:http://swiezamezatka.blogspot.com/, więc i tam zapraszam ![]() To chyba tyle na początek, jutro też do Was zajrzę i pojutrze za pewne też- no chyba, że w końcu zmotywuje się do pisania mgr..;p Trzymajcie się ciepło i pogłaszczcie brzuszki ode mnie )
|
|
|
|
#3352 |
|
Zadomowienie
|
Witaj Anime
Ja tez Nic jeszcze nie kupuje. Wlasnie mój synuś tak szaleje w brzuchu ze spac nie mogę.. Az czasami brzuch drga i czuje jakby pod palcami jego rękę albo noge <szok> |
|
|
|
#3353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Program "ciąża z zaskoczenia" jest chyba amerykański, a oni delikatnie mówiąc, mają chyba słabe pojęcie o otaczającej ich rzeczywistości, przynajmniej takie jest wrażenie oglądając tego typu programy. Angielskie programu są konkretne, długie, wyczerpujące, pokazujące temat z różnych perspektyw, amerykańskie są tendencyjne i bazują głównie na emocjach, a nie na rzetelnej wiedzy, australijskie mam wrażenie, że są pomiędzy. Anglicy mają też dużo luzu, nie wiem czy kojarzycie program "Edukacja seksualna", pokazuje sprawy bardzo dobitnie, ale naturalnie. Amerykanie z kolei są strasznie pruderyjni, zasłaniają nawet niewinne sutki. Cytat:
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Zjadłabym gofra ![]() Maria Francesca może w tą bułkę tartą Ci wsiąka za dużo soku i dlatego spód nie taki. Ja na dolnej grzałce piekę i góra i tak ładnie mi się karmelizuje i jest brązowa i chrupiąca. Co do jabłek to racja. Szara reneta jest ogólnie najlepsza do ciast. Ja dodaje takie jabłka jakie mam bo przeważnie piekę ciasta jak mnie ktoś obdaruje dużą ich ilością
|
|
|
|
#3355 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko się witam i do pracy zmykam !! Jeszcze tylko przyszły tydzień
Mam ambitny plan nadrobić was dziś po pracy,ale zobaczymy jak to będzie.
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wczoraj przed pójściem pierwszy raz mnie dopadła zgaga Nigdy w życiu nie miałam, a tu taka "niespodzianka" ![]() Nigdy nie robiłam szarlotki, chyba dałyście mi pomysł na następny wypiek Moja babcia zawsze robiła pyszną |
|
|
|
#3357 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie i ja
![]() Pierwszy raz spotkałam sie z takim przepisem na szarlotkę bez jaj Ja dzis robie gulasz i pieke muffiny o 10 wizyta u lekarza (kaszel) a on 17 idziemy z TŻ do SR oj czuje ze bedzie śmiesznie Buziaki I witam nowa czerwcoweczke |
|
|
|
#3358 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 22 tygodniu
Kubuś już mnie kopał od 5 rano, o 6 musiałam wstać i zjeść śniadanie bo przez głód nie mogłam zasnąć. ![]() Tż jest zachwycony bo tylko na jego dotyk mały kopie jak szalony tam gdzie dotyka, mały urwisek
|
#3359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też się nie obkupuje,mąż powiedział że pierwszy zakup,czyli łóżeczko kupimy dopiero po wypłacie,nie mogę się doczekać![]() A mnie dziś spotkała przykrość... Byłam rano zostawić mocz do badania,zapytałam pierwszego Pana czy mnie przepuści,bo nie będę pobierać krwi więc zejdzie chwilkę. Weszłam,podałam paniom pielęgniarkom i się spytalam kiedy będę się mogła dowiedzieć o wynikach,bo mi zły wychodziły,tzn 12-15 leukocytów,to mówią najpierw żeby zadzwonić,to już chciałam wychodzić,a one ze lepiej przyjechać,bo jakbym musiała iść do szpitala zanim się umowie na wizytę to bez wyników mnie nie wezmą. W końcu się umowilam,że położna do mnie zadzwoni jakby były złe te wyniki i wtedy odbiore. Cała rozmowa trwała max 2 minuty. Wychodze i ten facet co mnie wpuścił powiedział do mnie,że już nigdy mnie nie przepusci,a jakaś kobita jeszcze,że się bardzo nieładnie zachowałam i ze sie tak nie robi. To jej mówię,że przepraszam i ze tego nie planowałam i ze nie pobieralam krwi,na to ona,że co z tego i ze ,,akurat" tego nie planowałam. Ubralam się i wyszłam,a w aucie w ryk. Chyba za mało ten mój brzuch widać albo coś:-( okropnie się poczułam,tym bardziej, że naprawdę nie zamierzalam się nikomu wryc:-/ |
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie. Ludzie sa okropni Nawet jak widac ciszę to udają se jej nie widza i tylko o swoj tyłek sie martwią:/ prędzej Ci rówieśniczka ustąpi niz starsza- niestety Ja w autobusie zawsze starszym miejsca ustępowalam a teraz jak sama potrzebuje to kiepsko z druga strona
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

Pościele są tak piękne że bym większość chciała mieć... ale znowu po co aż tak dużo. Myślę że jak będą 3 to wystarczy. Jak myślicie ?

i mam zamiar zafarbować włosy!

Nie wyobrażam sobie dowiedzieć się o ciąży w dniu porodu i nie ogarniam jak można nie pokapować się, że jest się w ciąży 

ale muszę się zadowolić tiramisu z biedronki