|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() papier na zaproszenia
Poradźcie mi jaki papier powinnam kupić do zrobienia zaproszeń? Wiem, że może być czerpany, ale taki odpada na razie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: papier na zaproszenia
a czemu odpada?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Bo zależy nam na wydrukowaniu naszego zdjęcia, a na czerpanym chyba to nie wyjdzie. Chociaż nie wiem - nie znam sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
No to skoro mozna na nim wszystko drukować, to może wypróbuję
![]() Przed chwila wróciłam z wyprawy po papierniczych sklepach i mam jedną zdobycz. Kupiłam papier wizytówkowy - jeden arkusz na próbę. Nie jestem zachwycona nim, bo to nie jest to czego szukam na zaproszenia. Jakieś takie nieciekawe są te papiery wizytówkowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
ja kupowałam na allegro. papier śliczny i całkiem przystępny cenowo. można poprosić o próbke i sobie zobaczyc na żywo. u mnie sie sprawdziło i zaproszenia wyszły bardzo ładne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jeżeli nie czerpany to polecam papier wizytówkowy. Wybór jest dość duży - kolory, faktury itp. Bardzo ładnie się na nim drukuje i wygląda naprawdę elegancko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]()
mam problem !
chcemy sami zrobić zaproszenia i zawiadomienia ale nigdzie nie możemy dostać ciekawego papieru .... czy ktoś wie gdzie można najlepiej zamówić przez neta ??? albo w Poznaniu kupić ????? będę wdzięczna za każde namiary ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Dot.: Papier Na Zaproszenia
hej, a szukasz papieru wizytówkowego czy czerpanego ??
wizytówkowy kupilam na allegro u uzytkownika urbi_jr - duzy wybór, dobra cena i szybka dostawa. czerpany kupowałam tu: http://www.allegro.pl/item149295365_..._czerpany.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
My też chcemy zrobić własne zaproszenia, ja rozglądam się za papierem czerpanym, ale ceny są zróżnicowane i raczej wysokie od 2zł za arkusz
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
nic nie mogę znaleźć takie jak potrzebuje : kredowy papier kremowy !!! nigdzie nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Papier Na Zaproszenia
A czy liczyłyście jaki jest koszt zrobienia Waszych zaproszeń? Ja też chcę sama robić w przyszłości,ślub prawdopodobnie lato 2008, ale czy to się opłaca? Widziałam cudne zaproszenia już gotowe i teraz biję się z myślami. Co się bardziej opłaca?
Znalazłam różne firmy robiące zaproszenia i na jednym rodzaju zaproszenia potrafi być aż 1,36 zł różnicy na sztuce, więc przy 100 szt. to masa pieniędzy. Taka mała uwagą. Mam nadzieję, że mi ją wybaczycie ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-10-02 o 19:56 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
zajrzyj na watek "poznanskie sluby"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
hej, my robiliśmy sami zaproszenia z papieru czerpanego.
kupiliśmy tutaj www.papier-gliwice.com.pl mają spory wybór i papierów i faktur papieru - i ceny jak dobrze pamiętam też przystępne, bo placiliśmy chyba 1,8 za kartke z jakimś wzroem 9bławetki, nagietki itp) a czyte kartki bez niczego były chyba po 1,5 Życzę udanego szukania i przyjemnego robienia zaproszeń! aha! im więcej kupisz kartek tym taniej ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
dzięki
![]() ![]() ![]() ![]() dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Zastanawiam sie jak drukowac samemu na papierze czerpanym? wychodzi na zwyklej drukarce?
Jesi macie jakies sposoby, prosze o porade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Drogie Panie, aby drukować na papierze z faktura trzeba mieć dobrą drukarkę - czasem druk nie chwyta.
Jeśli chodzi o papiery to polecam w Poznaniu sklep na Kramarskiej (bardzo eleganckie papiery także metaliczne) oraz hurtownie papieru na Wodnej (duży wybór, przystępna cena). Jeżeli wybieracie grubszy papier pamiętajcie, że większość drukarek "chwyta" papier o gramaturze do 200g - zalecam ładowanie papieru pojedynczo z tylnego podajnika. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja tez robiłam sama zaproszenia, Papier kupowaliśmy na allegro u uzytkownika Kalender wiem że mają swoja strone internetową. Cena ok 1,60 za kazdy rodzaj i fakture.
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Bez problemu, tylko trzeba potem poczekać, żeby druk wysechł, bo może się ścierać.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ten sklep z papierem jest na Krakowskiej! Przepraszam pomyliłam sie zupełnie nie wiem dlaczego!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
My też się aktualnie bijemy z myślami czy kupić czy robić samemu. Bardzo byśmy chcieli aby były one orginalne i jedyne w swoim rodzaju. Jednak kuzyn mojego narzeczonego który samemu robił zaproszenia badzo nam odradzał ten sposób - podobno wyszło go identycznie cenowo (co akurat nie jest problemem), miał dużo problemów z kupnem tego co chciał a i efekt konowy był daleki od oczekiwanego.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
my kupiliśmy piękny czerpany papier i...porażka, żadna drukarka tego nie chwytała, a wszystkie drukarnie w Poznaniu zarzekały się, że drukować będą, ale tylko na własnym papierze, więc wykosztowaliśmy się podwójnie i trochę było zgrzytów.
Jeśli papier jest fakturowany, nie zawsze wyjdzie na nim druk, trzeba też patrzeć na jego masę a po własnych przebojach polecam najpierw znaleźć drukarnię, a dopiero potem szukać papieru bądź zaopatrzeć się w niego w porozumieniu z drukarnią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Albo kupić próbki i zobaczyć jak sie zachowują- ale myślę ze tak właśnie zrobiliście ![]() Taverney nie dziwię się , że drukarnie nie chcą eksperymentować. Zwykle drukują na swoich materiałach bo znają je. Ja w pracowni mam drukarkę połpoligraficzna i wiem , że i ona także nie sprawdza sie przy trudniejszym materiale. My drukowaliśmy na papierze z połyskiem metalicznym (elegancko wygląda a nie faktury - z reszta sprawdziliśmy wcześniej, że na nim drukuje tez zaproszenia ślubne drukarnia) na zwykłej drukarce i wyszło oki. Oczywiście druk o wiele odbiegał od profesjonalnego wydruku woskowanego jaki może zaproponować drukarnia....ale koszty o polowe mniejsze ![]() Jeśli chcesz namiar na fajna drukarnie w Poznaniu to podam na priv...bo nie chce zamieszczać reklamy (jesteśmy ich klientami). Cytat:
![]() Kupiliśmy też koperty bo pomimo, że kiedyś sama robiłam ręczne kartki dla galerii, jakoś zabawa z kopertami mnie przed ślubem nie bawiła ![]() Dokupiliśmy ten sam papier w hurtowni i z niego sami robiliśmy winietki, menu czy zaproszenia na poprawiny a także podziękowania (były już w innym formacie). A swoja drogą zamierzacie robić rozstawienie stołów? Mimo że przygotowaliśmy sporo to i tak nam zabrakło czasu by powklejac elementy na plansze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.