|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
A może masz zespół luf? To jest właśnie zespół niepękających pęcherzyków |
|
|
|
|
#2072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi lekarz napomniał, jak wykrył u mnie w tym cyklu niepęknięty pęcherzyk, że takie cykle bezowulacyjne raczej nie są takie jak normalne, czyli albo krótsze niż 25 dni albo dłuższe niż 35, ale może się zdarzyć, że są normalne takie jak kobieta ma zawsze |
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak myślałam, że szybko to do mnie @ nie przyjdzie bo nie czuję, żeby miała się zbliżać... A idziesz na wywołanie od którego dc? Bo ja się umówiłam na wtorek do gina, czyli to będzie mój 37dc i będę chciała luteinę na wywołanie bo nie chcę czekać niewiadomo ile na na @, żeby móc zacząć starania... A czemu u Ciebie są bezowulacyjne prawie każde? U mnie mam nadzieję, ze zdarzył się taki cykl jednorazowo i to najprawdopodobniej przez zwiększoną prolaktynę, od dzisiaj zaczynam brać tabletki na jej zbicie i mam nadzieję, że nowy cykl będzie już owulacyjny... Lekarz mi mówił, ze kobieta, która nie ma żadnych problemów zdrowotnych może mieć takich cykli bez owulki nawet kilka w roku, ale ze względu, ze u mnie prolaktyna jest podwyższoną to lepiej ją zbić nawet jeżeli mój cykl bezowulacyjny był przypadkiem. |
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chodzę na wywołanie, bo musiałabym co miesiąc chodzić . Gin mówi żeby czekać aż przyjdzie naturalnie
Mam PCOS więc to normalne U Ciebie na pewno się trafił taki cykl, przez tę torbiel I to prawda. Nawet u zdrowej kobiety bywają cykle bezowulacyjne
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2077 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Całkiem możliwe że te pęcherzyki nie-pękają... A co się wtedy robi?Cytat:
|
||
|
|
|
#2078 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm ale co robisz z tym żeby tą owulacje mieć? Bierzesz jakieś leki?
|
|
|
|
#2079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- A mnie przeziebienie męczy, dzisiaj miałam kulminacje więc poszłam do lekarza. Na informację o tym, że się staramy o dziecko i że mogę być w ciaży, dał leki bez recepty. A jak mi nie przejdzie to wtedy antybiotyk dla kobiet w ciaży. Ja to mam ostatnio szczęście, co faza lutealna to jakaś infekcja i nie wiadomo czy leki można brać. Ale co tam, nie poddaję się 😉 Jutro mam wolne więc wyleżę. Od wczoraj mam sporo śluzu białego (aż mnie to lekko zaskoczyło). Czasami zapląta się trochę jakby "płodnego" (jakieś resztki?). Biore duphaston od wtorku i to może on powoduje taką dużą ilość tego śluzu? Miała, któraś z Was tak przy łykaniu tego leku? Rano też miałam dziwne uczucie w podburzu jak na @. Potem przeszło. Dawno temu go brałam i nie pamiętam czy miałam podobne objawy. Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2081 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam w 10dc 22mm następnie poszłam w 13dc i okazało się że nie peknol -25,6mm 17dc pęcherzyk ponoć się zapadal (wchłania). Czyli bez owulacji. W 16dc miałam skok temperatury i pozytywny test Owu. :-/ Odkąd mierze temperaturę i robię testy owu to zawsze jest to 16dc (okazuje się że całkiem możliwe że pecherzyki zawsze mi nie pękają) zobaczymy kolejny monitoring. Endometrium w 10dc miałam 9mm.
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2083 |
|
Zadomowienie
|
Nie brałam też tego pod uwagę mając na uwadkze pozytywne testy z nachodzącymi się temperaturami sluzem itp
|
|
|
|
#2084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w innym wątku miałyśmy dziś dyskusje na ten temat. Naukowcy przeprowadzili badania na kobietach, które je spożywają codziennie i na takich, które tego nie robią. Okazuje się, że te pierwsze wszystkie cykle mają owulacyjne, a te drugie wcale nie
|
|
#2085 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie korci żeby od następnego cyklu wypróbować zioła ojca Sroki. Nawet mąż jest dość entuzjastycznie nastawiony żeby ze mną je pić.
|
|
#2086 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czytam Was na bieżąco ale czasu na pisanie coraz mniej.
Gratuluję Wyczekujaca II kreseczek ![]() Co do wiesiolka (oeparol) to u mnie pomaga tylko na paznokcie. Szybciej rosną, nie rozdwajaja się i są mocniejsze. Biorę go do 15 dc. U mnie idą duże zmiany. Wszystko wywrocilo się do góry nogami.
|
|
#2087 |
|
Wtajemniczenie
|
VelaLuca, jakie zmiany?
|
|
#2088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brałam 2 cykle na poczatku starań. Zostało mi och trochę mogę oddać ale wg mnie nie pomogły ...
|
|
#2089 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#2090 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
co się dzieje?? Ja mam juz wszystkie wyniki, które miały wg ostatniego lekarza stwierdzić czy mam PCO. Wszystkie sa dobre. To potwierdz moje zdanie, ze lekarz sie myli, nie mam zadnych objawów, wyniki są ok, a na usg pęcherzyków było max 8, a przy pco powinno byc chyba kilkanaście. Mam nadzieje, ze kolejny lekarz w klinicie wykluczy ta diagnoze... |
||
|
|
|
#2091 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2092 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() Ja dzisiaj kolejny dzień chodzę nabuzowana i poddenerwowana ![]() Strasznie mnie frustruję brak @. Nigdy tak nie miałam, zawsze była w terminie i dlatego takie to dla mnie strasznie dziwne... Nie czuję w ogóle jakbym była na końcu cyklu, żadnych objawów zbliżającej się @, jedynie troszkę pulsuje mi co jakiś czas tak delikatnie prawy jajnik - ten w którym była torbiel. Co do siemia lnianego to fakt ono przyczynia się do lepszej pracy jajników, ale na pewno nie przywróci nam poprawnej gospodarki hormonalnej, więc jeżeli ktos ma cykle bezowulacyjne spowodowane schorzeniem to siemie lniane cuda nie zadziała To bardziej chodzi o to, że jak kobiecie się zdarzają cykle bezowulacyjne bez przyczyny zdrowotnej to wtedy siemie lniane może, ale nie musi zredukować ilość takich cykli, a żeby miało ono taki dobroczynny wpływ trzeba je gotować i pić ![]() Zastanawia mnie jedna kwestia, czy w przypadku mojej wizyty u gina we wtorek on po USG dopochwowym będzie mógł ocenić, czy zbliża mi się @? |
|
|
|
#2093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, ale ja mam przeczucie, ze nas dopadła niepłodność idiopatyczna, bo naprawdę u mnie wszystko gra, wszystko ksiazkowe, cykle regularne, owulacja potwierdzona raz na monitoringu, badania super. No chyba, ze TŻ bedzie miał słabe. |
|
|
|
|
#2094 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Prawie rok temu przed operacją usłyszałam od lekarza wyrok " może Pani stracić macicę" a teraz rośnie w niej mały człowiek. Byłam zdeterminowana walczyć o ciążę w każdy możliwy sposób dopóki tą macicę mam. i Wy też się nie poddawajcie, uda się .
|
|
#2095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie ostatnio endokrynolog mi powiedziała, żeby zbadać TŻta, bo kobiety badają sie często od A do Z zupełnie niepotrzebnie. No ale my i tak mieliśmy to w planach. Dziewczyny, na mdłości to jeszcze za wcześnie by było, prawda? Mam 28dc, zjadłam pomidory z feta na śniadanie i zaraz umrę po prostu. Może skorka mi sie gdzieś przykleiła gdzie nie powinna, nie wiem... |
|
|
|
|
#2096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia, bo nie monitorowalam tego w tym cyklu, ale juz brzuch strasznie boli, wiec zaraz pewnie @ przyjdzie. Nienawidzę miesiączek, po prostu umieram z bólu, a ostatnio to juz w ogóle jakieś dziwne są wredulce. |
|
|
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
witam witam moje drogie koleżanki nie nie ma mnie zapisanej zauwazylam ech ale jak ktoras by mogla mnie tam wcisnac to chetnie sie pojawie na początkowej stronce buziaki dalej was ide c�doczytać przy kawie której kiedys nie nawidzilam a teraz mogę pic hektolitrami 😊a z tż juz ok na bynajmniej 6-7 lat bo to co pewien czas sie odnawia zatoki,miał, czyszczone, juz go odebrałam,ze szpitala.
|
|
|
#2100 |
|
Zadomowienie
|
Teraz tak myślę, że lekarz wczoraj mógł dać mi coś na pęknięcie tego pęcherzyka... Bo teraz cały cykl znowu stracony jeśli do owu nie dojdzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

Całkiem możliwe że te pęcherzyki nie-pękają... A co się wtedy robi?

w innym wątku miałyśmy dziś dyskusje na ten temat. Naukowcy przeprowadzili badania na kobietach, które je spożywają codziennie i na takich, które tego nie robią. Okazuje się, że te pierwsze wszystkie cykle mają owulacyjne, a te drugie wcale nie