|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Figa ogromne gratulacje!!!:-* wracajcie do pełni sił
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Figa gratulacje !! Dobrze że mała zdrowa ! Buziaki wracaj szybko do formy ! Ja
super że do domku wracacie ! Kasia widzę że elegancko ogarniasz temat mamusiowania super ! Buziaki dla Ciebie i Matiego
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba troche olac bo nic nie zrobisz. Jak bedzie takanpotrzeba jakas sytuacja z Hania to wtedy bedziesz reagować ostro A jak sie czujesz?
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzuch jedynie trochę bardziej ciągnie niż ostatnio, ale poza tym jest ok.
|
|
|
|
|
#4176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Esorku, szkoda Twoich nerwów... Faceci tak mają... Mój obiecał, że jak maly się urodzi to on rzuca palenie... I co? Maly 1.5 tyg z nami a on pali jak palił.... |
|
|
|
|
#4177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Esorku, panietaj jednak ze auto to wazna sprawa, czasem lepiej utknac w garazu na kilka dni i sie "rozgrzebac" z ☠☠☠☠☠☠☠a niz zostac bez samochodu na dluzej a potem uslyszec "przeciez kazalas mi nie robic"... ![]() Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Mamusie ile czasu wasze maluchy miały kikut? My juz 12 dzień a on uparcie siedzi :/ juz zaczynam się martwić ze źle go pielegnuje
|
|
#4179 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
![]() Cytat:
ale expres Cytat:
Cytat:
najwazniejsze, ze czujecie sie dobrze Ja sie melduje za☠☠☠iascie chora. Mam goraczke i nieprzespana noc. Czuje ze mi zaraz leb eksploduje. Ide do lekarza na 2:40 i mam nadzieje, ze da mi antybiotyk bo czarno to widze. Jakbym teraz poszla rodzic to nawet nie podejde do sn, nie mam ani kszty sily. Masakra jakas
|
||||
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4181 |
|
Zadomowienie
|
Mój TŻ obiecał że rzuci palenie a palił jak smok i nikt nie wierzył że się uda i nie pali od nowego roku
) ja też paliłam dużo do testu ciazowego ) ale TŻ miał powiedziane że dziecko będzie przez okno z podwórka oglądać
|
#4182 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Chodzi o to, że on godzinami (!) dziennie, oczywiście nie 10 h bo nie ma fizycznej możliwości, ale 2-3 h dziennie czyta na forum o tym aucie i nie chodzi bynajmniej o naprawy, a ja nie mogę się doprosic by umył gary po obiedzie (który ja zrobiłam i mi już po prostu ból krzyża nie pozwala stać dłużej...) czy zamiotl nasza mikronową kuchnie. A to co czyta to też nie tak ze zepsuło się w aucie X, albo X trzeba wymienić i czyta jak to zrobić, jak najtaniej najlepiej, tylko ciągle czyta jak sobie to cholerne auto ulepszyć, a tu nowe to a tu tamto naprawdę to są kwestie kosmetyczne, takie jego widzi mi się. Jasne, że niech ma pasję i sobie to auto ulepsza ale z umiarem i nie zostawia mnie samej ciężarnej z obowiązkami. Już rzygam widokiem jak idę z mokrymi oczami i że szmata w ręku, albo myjka, albo zmiotka i zerkam w jego stronę a on jak zawsze laptop i otwarte strony o tym samochodzie. Naprawdę bardzo mnie zawodzi na tym polu mój mąż. Spędzać czas że mną spędza, ale to nie sztuka lubić iść z żoną obejrzeć film, czy zjeść coś dobrego. Sztuka jej towarzyszyć w niemiłych aspektach życia czyli obowiązkach. Dla dziecka też, oboje pierwsze dziecko nieplanowane to od zera musiałam się Wszystkiego dowiedzieć, kazdy zakup, wiecie wcześniej nawet nie słyszałam o czymś takim jak aspirator do noska czy czym się różni body od pajacyka. Ile godzin musiałam nad tym siedzieć szukać kupować targować się że sprzedajacymi. Akcesoria leżaczki łóżeczka ciuchy wszystko. Aon nic nie pomoże nie zainteresuje się.. Tylko auto. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Esor wszystko się zmieni jak mała się urodzi zobaczysz
wyluzuj dom to nie muzeum nie zawsze musi być pozmywane od razu Figa gratuluję ale fajnie ze juz po wszystkim Lola pozdrawiamy z Matim Was : D przebrałam i karmie i poszła kupa i od nowa trzeba ubrać : D teraz śpi i ja odpoczywam
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia i Figa
Moje gratulacje !!!!! Ekspresowe porody ! ![]() Cieszcie sie sobą ![]() Marcia Mojej kikutek położna zrobiła tydzień temu. Teraz ma już normalny pepuszek. Dzisiaj ma być kolo 13 i w końcu wykapac normalnie w wodzie pierwszy raz mała ![]() Bo do tej pory tylko ściereczką ja mylismy. Chyba dochodzę do wniosku ze mała się nie najada cycem. W nocy wzięłam laktator i sciagnelam 125 ml mleka. Zjadła od razu wszystko i jeszcze szukala więcej. A z cycka to je może po 8 min z.każdego - i to w pół śnie wiec na bank nie zjada tyle co z butli. Jak wróci tż jedziemy do dm kupić jakieś mleko i butelki. Podam jej na noc butelkę i zobaczę co będzie się działo. A moje w dzień będę dawac i ściągać jak będzie taka potrzeba. Aaa i mam nazwę kropelek na kolki tu niemieckich. To też je kupie dzisiaj w razie co. Koleżanka mamusia poleciła je mi. Sam samplex czy coś w tym stylu. Aaa i z tego wszystkiego nie powiedziałam co tam ortopeda wczoraj powiedział. Wymierzył jej bioderka - mała. Go osrala i oszczala przy okazji - i powiedział ze to nic poważnego - ze nie ma.stopnia 2 c a 2 a i b. I dopasowal te szelki - bardziej zacisnąl i za 4 tyg mamy kontrol.
|
#4185 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że próbowałaś! Najważnejsze, że wszystko dobrze się skończyło! A jak poznałaś, że z blizną coś nie tak? Bolało? Cytat:
super!U mnie na brak 2 dawały czopka ![]() Cytat:
Na mojego tak działa brudna podłoga ![]() Cytat:
Cytat:
My byłyśmy na kontroli u lekarki i wszystko ok W tydzień przybrała ponad 400g Głodomorek mój kochany. Za 3 tygodnie szczepienie jak wszystko będzie dobrze ![]() Od rana znowu mi stękała i kupiłam ten espumisan tak na wszelki wypadek. Zobaczymy wieczorem co będzie Najwyżej wypróbujemy!
|
|||||
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli tak to podaj mi dane ![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4187 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
Bedzie dobrze mowie ci |
|
|
|
|
#4188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Paulina, lat 29, tp 13.02 bedzie Martynka (jak laskawie zdecyduje sie w koncu wyjsc xD )Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że zależało Ci na SN ale najważniejsze, że jest już po i wszystko dobrze się skończylo ![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4190 |
|
Zadomowienie
|
Paula może wszystko się powoli unormuje może masz małego glodomora
mój TŻ mówi że nasza mala powinna się nazywać głodzilla kakulec bo tylko je i kaka Nasz pępek odpadł równo 3 tygodnie !!! Masakra
|
#4191 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze jutro odkupi swoje grzechy i Ci to wynagrodzi? no faceci sa z Marsa niestety, ale jak Hania sie urodzi to nie martw sie na pewno bedzie pomagał, córeczka tatusia robi swoje ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
No to super ze tak dobrze znioslas. Teraz pozostaje szybko wracać do sił i do domu ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
No to cie dopadło.. To niech młoda jeszcze kilka dni sie wstrzyma a Ty sie kuruj! Dla ciebie nie tańczymy jeszcze brokuła ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
No to super ze łagodna wada będziesz tera spokojniejsza ![]() Sab simplex ja stosowałam czasem u poli jak sie prężyła bardzo i nawet pomagał Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
No to pięknie rosnie Martusia super ze wszystko ok!Daj znac czy kropelki pomogły jesli użyjesz Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||||
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Siasia zdrowka!
Esor niestety faceci nie mysla takimi kategoriami jak my. Wszystko wyjdzie w praniu zobaczhsz
|
#4193 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4194 |
|
Wtajemniczenie
|
Badzia, Figa moja ogromne gratulacje i buziaki dla dzielnych Mam i Maluszków
![]() U nas kikut dynda na jednym włosku Kąpiel już była w domu raz z położną i 3 razy sami kąpaliśmy. Mały uwielbia wodę i kikutka moczyliśmy normalnie, psikamu opteniseptem. Cieszę się bo Kubula już tak nie ulewa a i pokarmu mam na tyle że na te 9 karmień mleko mm daję mu tylko 2 razy I śpi jak aniołek w nocy, biorę go tylko na przewinięcie i mleczko... Z cycka se podziumka ale daję mu moje mleko z butli. Bo tak się nauczył, cycek to kilka pociągnięć, przytula się i kima
|
#4195 |
|
Wtajemniczenie
|
Badzia, Figa moja ogromne gratulacje i buziaki dla dzielnych Mam i Maluszków
![]() U nas kikut dynda na jednym włosku Kąpiel już była w domu raz z położną i 3 razy sami kąpaliśmy. Mały uwielbia wodę i kikutka moczyliśmy normalnie, psikamu opteniseptem. Cieszę się bo Kubula już tak nie ulewa a i pokarmu mam na tyle że na te 9 karmień mleko mm daję mu tylko 2 razy I śpi jak aniołek w nocy, biorę go tylko na przewinięcie i mleczko... Z cycka se podziumka ale daję mu moje mleko z butli. Bo tak się nauczył, cycek to kilka pociągnięć, przytula się i kima
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
A faceci sa baaardzo niedomyslni. Moj np uwaza ze juz zaraz powinnismy sie sprowadzic do wawy. Ale nie rozumie ze tam mieszkanie trzeba posprzatac i przygotowac.. Kiedy to zrobic jesli ja tu on tam pracuje. Co z mala? Dontego ja misze pozaliczac jeszcze pare przedmiotow. Aha i jego zdaniem dontego wszystkiego powinnam jeden przedmiot realizowac z nowego semestru. Nie mysli o karmieniach co z mala zrobic ze to noworodek ze duzo rzeczy jest potrzebne.
|
#4197 |
|
Zadomowienie
|
Nam kikut odpadl po 5ciu dniach, ale to dlatego, ze ubranko obtarlo i nastapilo to ciut za szybko. Przez tydzien jeszcze pepek byl czarny. Moczylam normalnie i psikalam Octaniseptem i teraz jest luz blues
![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#4198 |
|
MamaKarolci28
|
Esorku, nie zamartwiaj sie teraz niepotrzebnie, tz przestawi sie na inny tok myślenia po narodzinach...zobaczysz bedzie skakał przy Was
![]() Moje gratulacje i powrotu do sił dla Badzi i Figi ![]() |
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju cyce jak donice. Chyba nam nawał. Szybko tym razem pokarm ni przyszedł.., serio co ciąża to inaczej. Lilka nawet zjadła wiec jeden cycek uratowany od bolu drugi niestety boli a ten brzdac juz sie najadł
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#4200 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

super ! Buziaki dla Ciebie i Matiego 

ale expres

Najwyżej wypróbujemy!
dzis konczymy 41 tydz 

Ślub