|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Czarna Pola piekna wage ma, kawal dziewczyny z niej juz.
Ja sie juz probowalam i nawet sie poprzytulalismy. Mam tylko schiza, ze zajde.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3573 | |
|
Rozeznanie
|
w ogóle znerwicowana jestem, to się tak nie da samemu z dzieckiem do lekarza, darła mi się, spóźniliśmy się bo jakiś idiota tirem zablokował naszą ulicę, w przychodni nie umieli znaleźć skierowania, opóźnienia lekarz miał pół godziny, każdy wchodził jak chciał mimo że było umówione na daną godzinę, zapomniałam książeczki, lekarz mówił tak cicho i jakby do siebie.. dziwny, a później jeszcze wyszło, że skierowanie zapomnieli podbić w szpitalu i brakuje podpisu lekarza, no żal. A tż zawoził to skierowanie to ślepy był, że to bez pieczątki. Chyba się na nim wyżyje jak wróci z pracy. No i trzeba jechać do szpitala to załatwić.
Co do samej wizyty.. mała ma jedno biodro w dolnej granicy normy i mamy ją kłaść na brzuchu lub plecach.. ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
w ogóle ja tą blizne mam czerwoną, to normalne na tym etapie? My się nie przytulamy ale nam się nie układa więc no nie ma na co liczyć. Przekonaj tż bo siostra mu głupot nagadała. Jakby Cię bolało to przerwiecie przecież i niech się nie boi ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- to księdzowi trzeba powiedzieć i on kogoś przydzieli, nie wiem dokładnie ale coś takiego kiedyś czytałam na ten temat |
|
|
|
|
#3574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przecież zawsze się tak kładzie dziecko, ewentualnie na boku jeszcze. Chyba, że ja czegoś nie załapałam ![]() Co do samej wizyty to współczuje my mamy usg 24 i już się boję, bo pamiętam, że ten lekarz też bardzo cicho jakby do siebie mówi Lune Ja znowu słyszałam, że proboszcz może wyrazić zgodę na tylko jednego chrzestnego, ale ile w ty prawdy to nie wiem. Dużo pewnie też zależy od parafii, więc najlepiej iść do proboszcza Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2016-02-19 o 13:01 |
|
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Ahnessy 6 wizyt. Ewentualnie telefon, ale to już będę dzwonić do tej pierwszej, bo ta nie ma nic mądrego do powiedzenia
|
|
|
|
#3576 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie
Opis rtg przyszedł. Obustronne zapalenie płuc. Bardzo duzo zmian i nacieki przy serduszku nawet. Mała niewiele kaszle co nie jest dobre, wyniki krwi i moczu względnie dobre. Teraz strach bo dzieci na sali obok maja Rota. Wiec dezynfekcja rak po każdym dotknięciu czegokolwiek... I zakaz odwiedzin, zeby nikt nic nie przyniósł dodatkowo. Na sali lezą dwie Martynki mające 3mies... Tylko jedna ma ponad 7 kg a druga 3800... ![]() W 3 mies przybrała 2 kg A z marnych wiesci... Ja złapałam infekcje układu moczowego: mdleje: mam nadzieje ze przy kp cos bede mogła zażyć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka o jejku! Nie miało sobie kogo wybrać tylko biedna Martynke?
żeby szybko wszystko sobie poszło.
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka my jeszcze nie, bo mamy tydzień odczekać jeszcze, ale potem możemy działać
![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Kamilka trzymajcie się i wracajcie do zdrowia! |
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po sn jestem i jeszcze nie próbowaliśmy mnie się dopiero plamienia skończyły i chce jeszcze chwile poobserwowac poza tym boję się że będzie bolało i się zniechęce
|
|
|
|
|
#3580 |
|
Zadomowienie
|
Lune co do braku chrzestnego- sąsiadka miała dwie chrzestne
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam najdrozsze gumy zeby młody nie mial rodzenstwa ![]() Jakos nie ufam lekarzowi ze jestem 100% bezpłodna jak on tak mowi. Juz mi mowili przed ciążą ze bez tabletek nie zajde albo nie utrzymam ciąży
|
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka kiedy wam sie skoncza te szpitale. 3majcie sie dziewczynki
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3584 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tak bede musiała zrobic przy drugim...... u nas tez brak mezczyzn w rodzinie
|
||
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam problem z chrzestnymi. Najgorsze ze mama wywiera na mnie presję żeby mój brat był chrzestnym - ostatnio walnęła tekst do niego ze ma bawić swojego chrześnika. A nikt nie rozmawiał z nami na temat tego kim będą chrzestni.
|
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia masz może jakiś dobry krem do twarzy od nich, potrzebuję czegoś nawilżającego .
Koktajlowa współczuję zamieszania, z bioderkiem widzę jak u nas, my ta pieluchę zakładamy, chusta i jak leży to podkładam mu wałek do nóżek wtedy ma podkurczone tak jak trzeba. Lune mogą być dwie chrzestne, albo jedna będzie zależało od księdza. |
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Magda my tez mamy problem, najlatwiej byloby zeby byla siostra tz i moj brat, ale oni sa skrajnie nieodpowiedzialni, a nie chce dla mojego syna takich chrzestnych.
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi ja na naukach przedmalzenskich usłyszałam tekst ze chrzestnym powinien być ktoś kto w razie naszych problemów zaopiekuje się dziećmi lub po prostu nam pomoże. Nie ważne ile kasy daje w kopertę. Trafiło to do mnie i chce znaleźć właśnie takich chrzestnych.. Byłoby łatwiej gdyby moje rodzeństwo było starsze i miało już żony czy coś. A tak to jest kicha.
|
|
|
|
#3589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas już chrzciny w kościele zaklepane: 30 kwietnia o 16 A ja wczoraj zostałam poproszona na chrzestną, a mąż na chrzestnego..
|
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze zaklepane Ja nigdy nie byłam chrzestna za to tz tak ale kompletnie nie wywiązuje się ze swoich obowiązków
|
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy wy używacie fridy, u mnie to jest wykonalne tylko jak śpi i w tedy juz nie śpi.
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś rano no i jedna ręką trzymałam głowę a druga fride..
|
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Chwała temu kto stworzył bujaczki
![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Kinga moja nie protestuje przy fridzie. Tylko musi być spokojna, lekko główkę trzeba przytrzymać bo nią kręci. Potem jest zdziwiona co się stało
|
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam książeczkę i karty
karty są super! Bardzo fajnie wykonane widać że konkretne jak się obudzi to będę testować
|
|
|
|
#3597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3598 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz kupiłam taki zielony przeciwzmarszczkowy ale jeszcze nie testowałamCytat:
Ja bez bujaczka nie zrobiłbym dziś nic bo moje dziecko od rana spało jakieś 20 minut w łóżeczku i kilka minut przy cycu |
||||
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Wam też tak ciarki chodzą po jednym cycku jak karmicie drugim? Masakra jakby mi cierplo wszystko
|
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czuje tak jakby mi szpilki wbijali :-(
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

boi sie ze mi krzywde zrobi, bo go siostra nastraszyla ze ja po cc bolal pierwszy raz..

Przecież zawsze się tak kładzie dziecko, ewentualnie na boku jeszcze. Chyba, że ja czegoś nie załapałam
my mamy usg 24 i już się boję, bo pamiętam, że ten lekarz też bardzo cicho jakby do siebie mówi 
żeby szybko wszystko sobie poszło.

mnie się dopiero plamienia skończyły i chce jeszcze chwile poobserwowac