Mamy marzec 2016 - cz. 10 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-19, 14:17   #4201
fasolka1987
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
Przeciez "Bóg nie daje człowiekowi większego cierpienia niż on jest w stanie znieść"
no właśnie się pocieszam, że jak inne przeżyły to i ja dam radę to "rozchodzić" szybko

Olgietka ale super ten Gienek.

Ja ogarnęłam sobie w końcu pięty i paznokcie i mogę iść do sklepu po jakieś jedzonko
Stary 2016-02-19, 14:21   #4202
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Hmm... z tego co pamiętam, to przy zapaleniu zawsze mnie bolało/szczypało. Teraz czuję po prostu mega parcie na siku, a leci tyle, co kot napłakał.

Kurcze no te objawy w ciazy są jakieś takie nie do końca swoiste. Ale urosept 3x2 profilaktycznie Ci raczej nie zaszkodzi...

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
Wyspałam się
Jesu dziewczyny, zdechne zaraz, co zrobić żeby dziecko pozycję w brzuchu zmieniło, wepchał mi dupsko pod prawe żebro i tak mnie ugniata, że aż boli. Od wczoraj nie mogę normalnie siedzieć, ani leżeć
Mam to samo... wlazl mi pod same żebra i boli jak cholera. Mogę tylko leżeć na wznak, bol jest troche mniejszy, tyle że wtedy z oddychaniem jest problem

Cytat:
Napisane przez lala_la Pokaż wiadomość
Czy ktoraś z was kupuje żel położniczy ma poślizg? Zastanawiam sie czy jest sens dodatkowego poślizgu bo troszke kosztuje.
Nasza polozna z SR mówiła ze kiedyś pacjentki kupowały ten żel, jak tylko wchodził na rynek to był boom na niego, ale że jest drogi a naprawdę niewiele daje, a niektórym wręcz całe nic...

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Bozesz ty moj jak ja bym chciala zeby mi opadl..brzuch znaczy sie
A ja wygladam tak jakby mi zaraz pod broda pilka wyrosla..masakra. Czasami wogole musze jesc w pozycji pol lezacej bo inaczej nie daje rady.
Też bym chciała... Ledwo żyje z tym brzucholem pod samymi cyckami. Siedzenie tylko w odgięciu wchodzi w grę...

Monia rozbroila mnie ta lekarka z ważeniem cyca.
Monikmi trenuj Marcelka i wrzucaj nam nowe foty!
Olgietka nie widzę brzucha z komory, tylko malpa od Polly mi się pokazuje

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Odnośnie ekspresów to mam głupie pytanie czy w takim ekspresie jakie były pokazywane na wątku Zelmer, De longhi można zrobić dużą kawę czy tylko małe espresso, bo ja lubię duży kubek kawy i tak teraz myślę czy się da
Można zrobić duży. Po prostu dłużej lejesz wodę, a jak chcesz większą i mocniejszą to robisz z dwóch porcji kawy

Edytowane przez trzydziescidwa
Czas edycji: 2016-02-19 o 14:38
trzydziescidwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 14:48   #4203
Olgietka
Zakorzenienie

32! To ja mam brzuch całkiem podobny do tej małpy
Stary 2016-02-19, 14:54   #4204
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
32! To ja mam brzuch całkiem podobny do tej małpy

a serio to wlazłam właśnie na kompa, obczaiłam fotki i masz bardzo ładny brzuszek
Stary 2016-02-19, 14:54   #4205
MilkaPlus1
Raczkowanie

Ja się może nie powinnam wypowiadać, bo już mi z rana skarbówka wystarczająco podniosła ciśnienie, to napiszę tylko - scyzoryk się w kieszeni otwiera, że w XXI wieku coś takiego jak "szpital bez ZZO" ma w ogóle prawo bytu. Niech przy amputacjach kończyn proponują gaz rozweselający i psychologa, i czekają na reakcję pacjenta. Jeśli będę rodzić SN, to o badania do ZZO poproszę w szpitalu zaraz po "dzień dobry" i nie zamierzam się źle czuć z tego powodu. Znam siebie i bardziej obawiam się komplikacji jeśli z bólu przestanę współpracować/w ogóle odlecę w kosmos, niż tego promila możliwych powikłań po ZZO. Żeby nie było, piszę o sobie, jak ktoś chce bez znieczulenia to świetnie, ale qrde prawo wyboru powinno być zawsze. BTW, okres mnie nie boli, tabletek przeciwbólowych wzięłam może trzy na krzyż w całym życiu, ale to się ponoć ma nijak do odczuć podczas porodu, nie przewidzisz i tyle. Wolę się zabezpieczyć.

Nie pamiętam do czego się jeszcze miałam odnieść... sorry, ciężki dzień
MilkaPlus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 14:56   #4206
moonunit
Wtajemniczenie

Milka a co z ta skarbowka?
Stary 2016-02-19, 14:57   #4207
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MilkaPlus1 Pokaż wiadomość
Ja się może nie powinnam wypowiadać, bo już mi z rana skarbówka wystarczająco podniosła ciśnienie, to napiszę tylko - scyzoryk się w kieszeni otwiera, że w XXI wieku coś takiego jak "szpital bez ZZO" ma w ogóle prawo bytu. Niech przy amputacjach kończyn proponują gaz rozweselający i psychologa, i czekają na reakcję pacjenta. Jeśli będę rodzić SN, to o badania do ZZO poproszę w szpitalu zaraz po "dzień dobry" i nie zamierzam się źle czuć z tego powodu. Znam siebie i bardziej obawiam się komplikacji jeśli z bólu przestanę współpracować/w ogóle odlecę w kosmos, niż tego promila możliwych powikłań po ZZO. Żeby nie było, piszę o sobie, jak ktoś chce bez znieczulenia to świetnie, ale qrde prawo wyboru powinno być zawsze. BTW, okres mnie nie boli, tabletek przeciwbólowych wzięłam może trzy na krzyż w całym życiu, ale to się ponoć ma nijak do odczuć podczas porodu, nie przewidzisz i tyle. Wolę się zabezpieczyć.

Nie pamiętam do czego się jeszcze miałam odnieść... sorry, ciężki dzień
Witaj w naszym państwie i zapraszam na lubelszczyznę. U nas JEDEN szpital ma ZZO... kurtyna

co się stało, że taki ciężki ten dzień?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-19, 14:59   #4208
_emma
Zakorzenienie

Tata zrobił zupę szczawiową, a babcia upiekła przepyszną drożdżówkę z wiśniami. Jestem w niebie powiesiłam pranie, najadłam się, a teraz pora na drzemkę..

Monia
Jak czytam Twoje wiadomości to nie mogę uwierzyć w to, że mnie też to czeka wydaje mi się to jeszcze takie nierealne
Stary 2016-02-19, 15:00   #4209
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

witam dziewczyny, za mną kolejna ciężka noc. Chyba już lepiej nie będzie.
Ktg wyszło bardzo ładne - mała się wierci serduszko bije ładnie a skurczy prawie ze nie wyłapał więc niestety nadal nie rodzę.

byłam z psem u fryzjera - wygląda ładnie ale musiałam kupić tez sweter dla niej bo pogody kiepskie -a nie chce mieć teraz futra w domu i strzyżenia za miesiąc bo nie ogarnę pewnie.

Słoneczko - przykro mi że cie przetrzymają ale dla dziecka pewnie lepiej jeszcze siedzieć w brzuchu puki może

Sylwia- dzielna z ciebie kobieta że tak super poradziłaś sobie z tym porodem i że nie odbiło się to na tobie

zzo - tak jak już pisałam ja wolałabym nie. Nie podoba mi się wizja wkłuwania się w kręgosłup i fakt że może to spowolnić akcję porodową. Ale puki nie boli to mogę sobie gadać

krew pępowinowa - tak dokładnie w temat się nie wdrażałam - dzisiaj położna nam dała ulotki i info do przejrzenia ale obawiam się że mnie nie stać.
Było tez trochę o karmieniu i dostałam próbkę - femaltiker - to jakaś herbatka wspierająca organizm kobiety w okresie laktacji..

przepraszam że mało się odnoszę i komentuje ale jestem okropnie nieprzytomna po tych zarwanych nocach
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 15:03   #4210
MilkaPlus1
Raczkowanie

Długo by pisać, zachciało mi się być porządnym obywatelem i płacić podatki w miejscu zamieszkania, to dostanę za to po d... bo ponoć miałam zgłosić wcześniej a nie na deklaracji i będzie kara (spora). Co najlepsze wg Krajowej Informacji Podatkowej zrobiłam dobrze, ale w naszym pięknym kraju widzimisię konkretnego urzędnika jest prawem. Będę się odwoływać. No super zajęcie na 37 tydzien ciąży
Stary 2016-02-19, 15:10   #4211
marta1986222
Zakorzenienie

Ja też dzisiaj zrobilam że stopami a ile się nagimnastykowalam ale malz pochwalił że mam stopy jak niemowlak.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 15:15   #4212
moonunit
Wtajemniczenie

Milka Fakt te stresy nie są teraz Tobie potrzebne A mozliwe jest odwołanie od tej decyzji skoro mówisz ze wszystko zrobiłaś dobrze?

Monia to super ze tz może z wami być i tak super pomaga A to fakt cos się po porodzie robi w głowę ;-)
Stary 2016-02-19, 15:26   #4213
Bonku
Wtajemniczenie

Ja juz po Pani powiedziała ze mam maly brzuszek jak na 9miesiac swoja droga większego sobie nie wyobrażam Leoś jest malutki 2880g co daje mi nadzieje na to ze go jakos wyprę albo tez ze potrzebuje 2tygodni po terminie zeby dojrzeć i zeby ten brzuch wcale nie byl taki maly GBS dodatni takze antybiotyk będą musieli mi podać jak czas wybije dostałam skierowanie do szpitala takze juz poważnie i czuć porod na czasie, umówiłam sie na 4.03 jak nie urodzę to będzie jeszcze jedna wizyta kontrolna, znając życie stawie sie na nią bo brzuch wysoko nadal i dowiedziałam sie ze ta górka ktora zawsze czuje to jego dupka
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 15:28   #4214
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Dark, weźmiemy delongi (jednak jak to ja stwierdziłam, że poczekam jeszcze. Kasa jest odłożona, a ja się nie mogę jednak zdecydować, bo "a co jeśli..."). Albo 156 albo 155, zobaczymy jakiego dorwiemy na promocji.

Monicca jak oglądałam na yt filmiki to gościu wtsawiał małą filiżaneczkę, ale w zależności od tego jaką chcesz kawę możesz ustawić jakby hmm moc (intensywność kawy) - sorry, słowa mi brakło

Polly jesteś mistrzu

Fasolko, Mała od bodajże 25 tc jest główką w dół, ogólnie nastawiam się na sn. I pod tym kątem przygotowuję się psychicznie. Ale nie wzięłam pod uwagę cc "krok po kroku" - wiem że znieczulenie, nacinanie, wyjmowanie dziecka, szycie. Bardziej mnie przeraża "po", jak znieczulenie puszcza, jak tę ranę będę widzieć (ja ogólnie zamykam oczy na filmach jak jest krew- niestety nie żartuję)

TZ pojechał z teściową do ikei. Też (po cichu) chciałam jechać, ale jednak się cykałam. I nie pojechałam. TZ ma się rozejrzeć za lampką dla Córki. A niech się postresuje troszkę , co wybierze, to wybierze. Najważniejsze, że to od tatusia dla córusi

Niech te dni szybciej lecą . Też chcę już tulić Maleństwo

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 15:28   #4215
MilkaPlus1
Raczkowanie

A cholera wie, muszę się zagłębić w całą procedurę odwoławczą albo wspomóc jakimś prawnikiem, do żadnego z powyższych nie mam teraz głowy ale nie daruję im, w imię zasad. Najgorsze jest to że w tym cholernym wynajmowanym mieszkaniu listonosz nie dostarcza poczty - po prostu nie dostarcza, i ani dzwonka domofonem, ani awizo, ani pocałuj mnie w d... nic! a ja się potem np. w pracy dowiaduję że im polecony do mnie wrócił. Napiszą coś do mnie, nie dojdzie, nie będę mogła zareagować i pójdę siedzieć. Jeden wielki kanał. Niech mnie ktoś przytuli.
Stary 2016-02-19, 15:29   #4216
aguleck
Raczkowanie

Pytanie do mam małych księżniczek, jeśli mogę tak nie w temacie. Malujecie swoim czterolatkom paznokcie? Jeśli tak, macie specjalny lakier dla dzieci, czy swoim?
aguleck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 15:34   #4217
Bonku
Wtajemniczenie

Milka wspolczuje :/ u mnie tez dzis awizo mimo ze 2siostry w domu ale znając życie to mogly nie słyszeć bo zawsze muzykę glosno puszczają i nie obchodzi ich co się na świecie dzieje, mam takie samo zdanie na temat zzo jak Ty i u nas na 5szpitali tylko w 1jest, jak te kobity sie tak dra jakby jej ze skory obdzierali i wg badan bol porównywalny do lamania 20kosci jednocześnie to ja nie wiem jak można nie chcieć znieczulenia
Stary 2016-02-19, 15:42   #4218
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez MilkaPlus1 Pokaż wiadomość
Niech mnie ktoś przytuli.
:przytulam:. też bym "dla zasady" nie odpuściła. Żałuję teraz tylko jednego - że nie postraszyłam osób z byłej pracy (zwłaszcza mojej brygadzistki) sądem. I, że nie skonfrontowałam się z nią ostatecznie osobiście, przy świadkach. Tego tylko żałuję.
A ze skarbówką niestety nie ma żarów. Ja to im pisma przewodnie pisałam przy rozliczaniu (z jednego miejsca w tamtym roku nie dostałam pita), dokumenty dołączałam w razie "w".

Bonku, fajnie, że z Leonkiem ok

Czy od kaszlu może się łożysko odkleić? Są jakieś objawy?

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 15:42   #4219
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aguleck Pokaż wiadomość
Pytanie do mam małych księżniczek, jeśli mogę tak nie w temacie. Malujecie swoim czterolatkom paznokcie? Jeśli tak, macie specjalny lakier dla dzieci, czy swoim?
Nie maluje, bo M nie chce Ale jeśli tak to bym malowala specjalnym dla dzieci ;-)

Milka

Bonku To swietnie ze wizyta udana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-19, 15:48   #4220
eeyesblue
Zadomowienie

Banku super ze wizyta udana moja niunia też malutka

ja juz po porządkach, obiedzie, ugoscilam się babka, jeszcze tylko się ogarnąć i wykompac i mogę odpoczywać do góry brzuchem
mój brzuch cała ciążę jest nisko, więc chyba niżej nie opadnie?
Stary 2016-02-19, 15:57   #4221
MilkaPlus1
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny Dobra, spróbuję już dzisiaj o tym nie myśleć i jutro opracuję strategię jak mi ciśnienie zejdzie.
Wózek przyszedł, to będę miała zajęcie na popołudnie

Bonku za wizytę.

Dorka dawaj fotę psa w swetrze
Stary 2016-02-19, 16:21   #4222
Bonku
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny ja tez wciąż nie wierze ze to juz tak blisko
Stary 2016-02-19, 16:33   #4223
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguleck Pokaż wiadomość
Ja nie ale moje siostry to robią za moimi plecami, zwyklymi lakierami, przeważnie w wakacje nie mam nic przeciwko bo nic złego się nie dzieje, mała tego lakieru nie zjada więc spoko

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Bonku
Cieszę się, że wizyta udana
Stary 2016-02-19, 16:34   #4224
_polly_
Zakorzenienie

Bonku, super, że wizyta udana.

A u mnie znów spadek nastroju.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 16:35   #4225
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Koleżanka w przerwie w pracy napisała mi tak: "No wiec: krew pępowinowa jest fajnym źrodłem komórek macierzystych, ale bynajmniej nie dla dziecka, od którego je pobieramy. Po pierwsze: ilośc krwi wystarcza dla dziecka maksymalnie 5 letniego. Po drugie: dla dziecka poniżej 5 lat jego krew generalnie tez sie nie nadaje, bo białaczki w tym wieku maja podłoże genetyczne, wiec komórki z krwi pepowinowej tez sa walnięta. Po trzecie: w Polsce do tej pory krwi dla dziecka użyto RAZ. W "nieznanej chorobie neurologicznej". Po ich użyciu rodzice zauważyli "niewielka poprawę", lekarze żadnej. Po czwarte: jesli pobieramy krew pępowinowa to pępowinę trzeba odciąć bardzo szybko, czyli krew zamiast do dziecka trafia do zamrażarki. Pobiera sie kolo 100 ml krwi pepowinowej. Całość tego nie trafia do dziecka (co przy pobraniu sie wyciska). Ale nawet niech trafi 20 ml. 3 kg dziecko ma koło 240 ml krwi, wiec te 20 ml to bardzo dużo. Po piąte: metody pobierania komórek macierzystych z innych źródeł niz krew pępowinowa bardzo szybko sie rozwijają.Teraz bardzo skuteczne (chociaż drogie jak piorun) jest izolowanie ich z... tłuszczu. A tłuszcz na każdy. Za 5-10 lat te metody bedą powszechnie dostępne. Po szóste: prywatne banki bardzo kiepsko przechowują krew i praktycznie nie sa kontrolowane."
Ostatnio czytałam ze w mleku matki są komórki macierzyste.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 16:38   #4226
marta1986222
Zakorzenienie

Limit leżenia i nic nie robienia wyczerpalam na najbliższe lata

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 16:46   #4227
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
należało się!
Stary 2016-02-19, 16:47   #4228
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
ja to chyba następny raz tak będę leżała na emeryturze

Wróciłam z Biedry, niby tylko do sklepu poszłam po bułki, a wyprawa i ból brzucha jakbym całe miasto przeleciała. Ale dzisiaj mam normalnie niskie ciśnienie, dwie kawy wypiłam, a bez problemu bym teraz zasnęła.

Któraś pisała o przepuszczaniu w kolejce ciężarnych, ja nie wiem ale ja jestem zawsze niewidzialna, a wręcz muszę chronić brzuch ręką bo by mnie staranowali 10x.

Z jednej strony chciałabym już urodzić i zacząć ogarniać figurę i kondycję, a z drugiej strony taki leń mnie wziął, że najlepiej bym spała 24 godziny na kanapie.

Koniec marudzenia hehe
Stary 2016-02-19, 16:49   #4229
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
temat zzo jak Ty i u nas na 5szpitali tylko w 1jest, jak te kobity sie tak dra jakby jej ze skory obdzierali i wg badan bol porównywalny do lamania 20kosci jednocześnie to ja nie wiem jak można nie chcieć znieczulenia
Na Lwowskiej też jest zzo
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 16:57   #4230
Abii84
Rozeznanie

dziewczyny melduję się z porodowki. o 11.55 przyszla na swiat Emilka. 3700g 54 cm. pozdrawiam i odezwe sie jutro pewnie bo nie mam neta w telefonie. mala jest sliczna i dostała 10pkt
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości