|
|
#3481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Cytat:
i mojego fałszowania a jak byłam z Różą w 9 miesiącu i bardzo mi dokuczała ruchami to włączałam Rammstein hahahahaa bardzo się wyciszała wtedy
|
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie przejmuj się
![]() Mnie też TŻ dziś zdenerwowł, wczoraj się źle czułam i naczynia do zlewu byle jak wrzuciłam. Wstawilam zmwarkę na noc więc nie było gdzie tych naczyń władować i się przyczepił, ze siedzę w domu a nawet naczyn nie ogarnęłam ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
|
|
#3483 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ania- jak masz być spokojniejsza, to podobnie jak Veronique polecam się udać na IP. Spokój dla dzidzi najważniejszy. My też mamy działkę- sadzimy to co nie wymaga zbytniego zaangażowania i podlewania: cebula, cukinia, por, fasolka, czosnek + mamy jabłoń, winogrona i czereśnię. Nie mamy czasu na ceregiele z działką przy dziecku i pracy- ale cieszy to co udaje się wyhodować i wiem, że jest eko. W tym roku będę sadziła chyba szorując wielkim brzuchem po ziemi
|
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Zaskoczyło mnie to że w przychodni babka odmówiła mnie przyjąć...
|
|
#3485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on już wie że muszę mieć je zawsze w zamrażarce![]() Cytat:
ciężarnym się nie odmawia :P No to wiem ze najpierw w normalnym. Tylko chodzi mi czy dajecie ten płyn do płukania dorosły też. Bo nie wiem czy to prać tylko w tym proszku czy płyn też. W sumie później będę przecież prała to jeszcze raz i płukała. Cytat:
Nie wiem czy nie można gdzieś prywatnie zrobić. Ja to jak bym szła to bym wolała usg zrobić niż ktg.A mi chyba hormony walą bo malutka kopie a ja się popłakałam ze wzruszenia. Czas wyciągnąć tajną broń-szarlotkę ![]()
|
|||
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
na zadupiu mieszkam
|
#3487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tak na poważnie, mój tż docenił co robię w domu, jak został pierwszy raz z małą na dwie godziny. Przyszłam do domu a tam taki sajgon niesamowity sztuką było zrobić taki bałagan w tak krótkim czasie. A tż z małą w łóżku, bo na krok bał się od niej odejść, żeby jej się nic nie stało. Tak więc tak sobie leżeli i patrzyli się na siebie
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'' Na seksapil składa się w połowie to, co kobieta ma, a w połowie to, co myśli, że ma ''. Sophia Loren Edytowane przez Madzia9999 Czas edycji: 2016-02-19 o 17:07 |
|
|
|
|
#3489 |
|
Wtajemniczenie
|
:d
|
|
#3490 | ||
|
Ania
|
Wróciłam właśnie od weterynarza. Psinka(ma 5 lat) ma zapalenie gardła, dostała antybiotyk. A to charczenie to był po prostu kaszel, który może przypominać jakby chciała coś zwymiotować.
Także dobrze, że to nic gorszego ![]() Co do przetworów. Sama nie robię bo zawsze wszystko robi mama- z chęcią ![]() Mieszkam na wsi, więc dużo miejsca tu na warzywa czy owoce ![]() I z utęsknieniem czekam na truskawki i czereśnie!! mniam ![]() Aniu, po pierwsze duży brzuszek masz!! po drugie, jeśli masz być spokojniejsza to jedź na ip, ale masz jeszcze czas by czuć Maję![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do szczepień, to ja znam dużo osób, które postanowiły sie zaszczepić i grypę przechodzą od tamtej pory 100 razy gorzej.. Więc ja dziękuję. No to świetnie, że to nie dentysta sadysta, który morduje!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
mi lekarz powiedział, ze na tym etapie dzieci mogą spać nawet po 20h a ruszać się akurat mogą jak my śpimy i dlatego nie czuć ;-)
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- ja byłam na Planecie Singli we wtorek i polecam :-D |
|
|
|
#3492 |
|
Rozeznanie
|
Ania moim zdaniem nie ma co się nakrecac i niepotrzebnie stresować jeszcze poczujesz ruchy. A z mala na 100%wszystko ok! A jak ma Ci to uspokoić to zapisz się gdziekolwiek prywatnie jutro na usg i po problemie.
|
|
|
|
#3493 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
Aniu spokojnie. To zupełnie normalne, że przejmujesz się brakiem ruchów (nie wariujesz), ale równie normalne jest to, że możesz ich jeszcze regularnie nie odczuwać
![]() Ja poczułam ruchy jakoś w 17tc, a potem 2tygodnie cisza, że aż myślałam, że mi się wydawało. A teraz czuję się bardzo nieregularnie i niezależnie od jedzenia czy pozycji. A zapisałaś się już do położnej środowiskowej? Myślę że dziś ona mogłaby Ci pomóc. Właśnie któraś zapisała się już do środowiskowej i miała z nią spotkanie???
nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2016-02-19 o 18:06 |
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bym udała się do położnej
---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
Dwa tyg temu. Teraz mam się pokazać pod koniec lutego . mam tę samą co w pierwszej ciąży. Cudowna kobieta. |
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muzykę mają ok, gdyby tylko w normalnym języku śpiewali
|
|
|
#3497 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś energii mam że szok pomyłam całe szkło i półki oraz ogarnęłam całe mieszkanie 2 pralki wyprasowałam i zupka żurek się robi na juro
|
#3498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja właśnie ogarnęłam łazienki, wcześniej kuchnie a teraz czas na relaks przy breaking bad polecam ten serial do obejrzenia jesli nie ogladalyscie my z TŻtem wieczorami oglądamy pi kilka odcinków
|
|
|
|
|
#3499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale z drugiej strony w końcu lada chwila 26tydz i mała ma jeszcze dużo miejsca na harce Cytat:
Dziś byl dzień lenia totalnego, jedyne co zrobilam to worki do odkurzacza odpakowalam ale odkurzacz dalej leży :P Jutro do obiadu posprzątam mieszkanie, mam w planach zrobić ciasto a potem jak bedzie w miarę ładna pogoda i będę się dobrze czula to pojeździmy z TŻ wózki i foteliki oglądać ![]() Dziś zrobie sobie wieczorne spa i paznokcie pomaluję a jutro część porządkowe dnia :P
|
|
#3500 |
|
Ania
|
Ja wciągnęłam właśnie drugą część : "Jeźdźca"- nie mogłam się oderwać, jak już czytałam
niedługo biorę się za trzecią, ale to weekendzie![]() Zrobiłam sobie właśnie naleśniki z dżemem malinowym i serem i czekam na tż bo wraca w delegacji
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
znowu tyle naskrobalyscie ze do jutra będę nadrabiac
pewnie na raty.MADZIA jak brzuch? Przeszla biegunka? WIOLINKAX gratuluje wizyty. Piękna waga synka ![]() VERONIQUE dzieki za info o KOCURO SLIWECZKA AUSTRALIA ANUSZKA daję radę, ale najgorzej po wizycie.. ciekawość wtedy 100% większa, ale na szczęście za późno, aby zapytac Galganek mówi, ze będzie miał siostrzyczke PIKPIK baw sie dobrze urzadzalam babyshower sobie i wcześniej kolezance. Fajna okazja aby przed porodem z kolezankami sie spotkac.
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja się zdecydowałam na Jelpa (fakt że Tż-owi nie mówiłam o tym) to kupił w Biedronce dwa mleczka do prania Lovella hehe
Babie nie dogodzisz. Wiecie co? Ja się chyba cofam w rozwoju.Czytam Was i muszę każdy post czytać po 2 razy bo jakieś inne wyrazy za każdym razem odczytuje. Teraz przeczytałam że Haneczka zgubiła naleśniki:P |
|
|
|
#3504 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, miałam dzisiaj malowanie poddasza, do prawda są tam drzwi wstawione ale nie szczelne, fachowiec pewnie przez te pogodę nie wietrzyl, wróciłam do domu i czuć farbę. Pootwieralismy okna na gorze., na dole, chyba przewialo, myślicieli że mogę spać na dole? Sypialnia nie była malowana przeciez, ani dół.podciglo tylko trochę z góry. Teoretycznie mogę iść spać domamy, ale wolalabym zostać w domu.
|
|
|
|
#3505 | |
|
Ania
|
Cytat:
chociaż trzy zostały, będą na jutro, albo na później
|
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz farby bezpieczne są, olejna przecież nie miałas malowane
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
ANIA przytulam mocno. Okruszek tez chociaz szybko pierwszy raz go poczulam, to potem potrafil i tydzień sie nie odzywać.
HANECZKA na parapetowe to do domu. Ja to w ogóle kupuję zwykle karte do home&you lub ikei zeby mozna bylo sobie cos samemu wybrac
|
#3508 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3509 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem po wizycie kontrolnej ze starszakiem. Nadal ma zapalenie oskrzeli teraz doszło zapalenie ucha, kolejny antybiotyk kolejny tydzien siedzenia w domu. ZWARIUJE NIGDZIE NIE MOGE WYJSC NIC POZALATWIAC. O ZALEGLOSCIACH W SZKOLE NIE WSPOMINAM!!!!!JESTEM WSCIEKLA!!a najbardziej żal mi go że się tak dlugo męczy...
Ostatnio często brzuch mi się stawia. średni wysilek (na duze sobie nie pozwalam) i już sztywny! |
|
|
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
U mnie okruszki też dziś coś spokojne, rano tylko kilka razy dały znać i cisza, znowu się martwie, tym bardziej, że u mnie dzisiaj cisnie nie szaleje. Rano miałam w normie, w południe 170/100 😭 potem spadło. Teraz mierze 150/100 nie wiem o co chodzi 😞
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

tzn. w legginsy ciążowe

na ktg widac skurcze macicy nie ruchy dziecka

Nie wiem czy nie można gdzieś prywatnie zrobić. Ja to jak bym szła to bym wolała usg zrobić niż ktg.
sztuką było zrobić taki bałagan w tak krótkim czasie. A tż z małą w łóżku, bo na krok bał się od niej odejść, żeby jej się nic nie stało. Tak więc tak sobie leżeli i patrzyli się na siebie