|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
|
|
|
|
#3722 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
myśle że się będzie dobrze sprawował![]() 3 mam kciuki za udaną noc. Dorian juz od godziny sobie śpi zobaczymy do której tym razem![]() Ja wpadam w allegro i zaczynam shopping bo pustka w szafie... ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
( ale marudzi w ciągu dnia czy na spokojnie funkcjonuje??
|
|||
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia kolejna będzie miała tydzień z kurierem
Ewusia współczuję |
|
|
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
DOTKA gdzie stacjonarnie sportowy stanik kupiłaś? Bo rozumie
Ze shockabsorbera lub panache... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia bylam najtrzezwiejsza w towarzystwie, ciezarna przeca niepijaca :-P
Magda zaraz Cie oblookam Ewusia Konradek chyba na rekord idzie. Moze zasnie za chwile
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3726 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Magda super wygladasz. Nawet nie marudz, ze nie.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Cycek odwraca uwagę od reszty
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
malwi dobre
kasia jaki kupiłaś? magda świetnie wyglądasz Tż pewnie zadowolony z dekoltu ![]() odciągaj mleczko i leć ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Nasza zasnęła Mam nadzieje, że chwilę teraz pośpi.
|
|
|
|
#3730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli kolejną noc będzie spał tak samo to bez odciągania się obejdzie bo obleciałabym dicho zanim by się obudził ![]() a w razie w mamy mm, nic mu nie będzie jak skosztuje raz za czas, zawsze to jakieś urozmaicenie:p Niech Polcia długo śpi^^ |
|
|
|
|
#3731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby pospala Mój smok śpi od poltorej godziny ale coś oko kontrolne widzę otwiera Cytat:
Apropo odciągania. Myślałam żeby pójść na spotkanie klasowe ale wypada wieczorem kiedy Bartek wisi ciągle na cycku i nie śpi. Niby mogłabym odciągnac i zostawić ale nie wiem jakoś nie mogę się psychicznie przemóc i zostawić małego... I tak za 3 tygodnie zacznę praktyki to się zacznie odciągac codziennie i zostawiać małego na 5h z tatą. Eh już się boję. A tz to już w ogóle drży na samą myśl.. W ogóle nie chce żeby tz wracał do pracy. Tak mi dobrze - obiad ugotowany, posprzątane, jest się do kogo odezwać i komu sprzedać smoka jak mam go już dość. A tak to 8h sama? Samiutenka? A jak on będzie plakal to ja się Chyba zastrzele.. Boję się kurde.. Choć wiem że muszę i jakoś dam sobie radę.. |
||
|
|
|
#3732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak czytałam, że nie trzeba tak sztywno się trzymać tych przerw między karmieniami. Ja na razie jeszcze odciągam i daję z butli, ale mm też dostaje. Chyba w ogóle zrezygnuję z mojego mleka. Jakoś to kp jest nie dla mnie... Mimo, że w ciąży byłam bardzo na nie nastawiona to życie samo zweryfikowało wszystko. Mały z cyca pić nie chce, krztusi się, pluje, płacze, a przy butli jest spokojny. A odciągania mam już powoli dość. A Ty też mm dajesz? Cytat:
Też tak słyszałam Magda super wyglądasz! ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Lune ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Malwi też ostatnio widziałam ten obrazek Święta prawda
|
||
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zdjęć nie widzę
Magda będzie dobrze, ja z małym jestem 12 godzin sama. A jak się bałam pierwszy raz z nim zostać, wtedy jak to był w domu to on go przewijal, nosil itd a ty nagle ja sama. Dasz rade, a za chwilę stanie się to normalne i weekend będzie dziwny jak tz w domu. |
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już mi się wydawało że dobrze szło to właśnie takie coś, i nie wiem o co chodzi :-( Odciągać i dawać w butli by mi się nie chciało. A cycek o tyle fajny, że dobrze przy nim zasypia w nocy, z butelką byłoby dużo trudniej. Może jakoś jeszcze pociągnę, chyba że stres mi laktację wykończy :/ Ja z kolei to zawsze mówiłam że kp jest nie dla mnie i że jak coś to zawsze jest mm - a teraz te problemy odczuwam jako dużą porażkę, jak nie ja... :-(
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2016-02-19 o 22:43 |
|
|
|
|
#3735 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no ale spać nie chce Cytat:
no nie płacze właśnie, jakby płakał to bym sie zamartwiała strasznie Cytat:
rekordzista ![]() Cytat:
ja tez się bałam jak TŻ wracał do pracy, byłam przekonana że np na spacer się nie będę umiała wybrać z nim i że będę chodzić w piżamie cały dzień a wcale tak nie jest, jakoś to idzie fakt że u mnie często mama jest, więc w razie kryzysów mnie odciąża ale teraz przez 2 tygodnie jej nie było i też dałam radę O 22 zasnął jeszcze się obudził później na chwilkę, ale TŻ go przewinął i śpi dalej. Oby już na stałe
|
|||||
|
|
|
#3736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spadam spać bo matka wariatka ma myśli żeby pobrusic trochę na śniegu swoim quatrro^^:d Ja chyba nigdy już nie zmadrzeje (---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Madzia ja od początku byłam sama. Przy swojej firmie i problemach końcoworocznych mąż nie mógł sobie pozwolić na wolne ale mimo strachu który towarzyszył niemal codziennie powoli pokazywała się prosta..u Cb tez tak będzie. Masz o tyle lepiej ze masz "doświadczone" koleżanki na wizazu^^ |
|
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nigdy na siłę. Ja momentów załamania przy kp to miałam już mnóstwo
Zawsze jak chce tym rzucić, to sobie mówię jeszcze jeden dzień i tak już prawie 6 tygodni. ![]() Magda dasz radę. Ja też byłam przerażona wizją pierwszego dnia samej z Pola. Szczególnie że ja jeszcze wtedy średnio funkcjonowałam po CC. Ale jakoś poszło. Wygodniej jak mąż w domu, bo można się na spokojnie umyć, zjeść, coś ogarnąć, no ale nie ma tak dobrze
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam karmić max 3 tygodnie dziś minęło równe 8
trochę zaczyna mnie przerażać, to co się z nimi stało, nie wiedzę juz w nich piersi tylko... nie wiem jak to nazwać. Zwłaszcza gdy mały ma jakiś atak i tak nimi tarmosi. Z drugiej strony jak je sobie grzeczne a później położy na niej główkę to lubię na niego patrzeć. Nie wie czy do trwam do 6 miesięcy, szczerze wątpię. Jeszcze miesiąc max dwa.
|
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, jakie quattro masz?
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3740 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3741 |
|
Zadomowienie
|
O, Niepozorna, widzę że mamy te same informacje o mm
) Wypija maksymalnie 120ml, zazwyczaj jednak ok. 100. Co ile... Hmm, zależy od pory dnia - przez noc 3,5h-4h, przez dzień 1,5h-2,5h, ale taki cykl jest dopiero od kilku dni, choć mam nadzieję że go utrzyma, bo jest całkiem wygodny no i udało się zejść do jednego karmienia mm, reszta mojego ale zabawy z laktatorem trochę jest, więc jak mały zacznie byc bardziej absorbujący to zredukuję ilość ściągań na rzecz mm jeśli będzie trzeba wolę ten czas poświęcić dziecku.Co do przerw w mn to u mnie na pudełku jest napisane że daje się wg potrzeb, a sugerowane ilości są orientacyjne. Kasia woda z glukozą :/
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
No to mój też tyle wypija
A już myślałam, że może trochę za mało. Tylko po kąpieli więcej wciąga.
|
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Mrrrrrr juz Cie kocham samochodowym marzeniem jest RS5 ja teraz mam A4 ale Twoim bym nie pogardzila ![]() ---------- Dopisano o 03:53 ---------- Poprzedni post napisano o 03:32 ---------- U mnie po karmieniu i przebieraniu.... Maly sie osikal idealnie wycelowal bo nie we mnie tylko sobie na twarz :P Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też już pojedzone, teraz się lulamy, bo Młody się rozbudził mega kupskiem
|
|
|
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po dziennych i wieczornych przebojach Konradek spał snem sprawiedliwego 6 godzin pobudka o 4, już nakarmiony i odkladam Królewicza
|
|
|
|
|
#3746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miałam już A3 i A4. W obu byłam zakochana w 4 wyjątkowo zawsze mnie rajcowal przedni grill Teraz tak jak mówisz albo Rs albo jeszcze 7 bym nie bogardzila... Cena RS nowszych juz wywala z japonek:/ coś za coś...dobre hobby kosztujeWysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda najważniejsze ze walczysz o kp jesli się nie uda to nie odbieraj tego jako porażki bo robisz co możesz nie zawsze sie udaje
Casaa haha mój tez dzisiaj nasikal sobie doslownie w twarz ale byl zdziwiony ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noooo ta, ktora sobie upatrzylam kosztuje ponad 500 tys.... Poki co nie stac mnie ale w zyciu nic nie wykluczam ![]() Ja teraz mam 1.8T ale za to z okryta zla slawa skrzynia multitronic kupilismy lekko uszkodzona, mala naprawa i jest mega wypas nigdy tak wygodnej skrzyni nie mialam ![]() Widze w takim razie, ze przeboje sikaniowe nie tylko u mnie
|
|
|
|
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
Niepozorna piątka!
Mój się nauczył sikać prosto na moje spodnie, a ja szybciej reagowac i zapobiegać ręczniczkiem
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia
dla Konradka ![]() Mój spał od 21 do 3 i usnął o 4 z minutami i spał do 7:15 Chwilę się powygłupialiśmy i teraz jemy śniadanko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

odznacza się jeszcze waleczek niewchłonięty, ale jak wciągnę to nie widać 

( ale marudzi w ciągu dnia czy na spokojnie funkcjonuje??

dla Konradka