|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Raczej z automatu
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzeba takich często chwalić;-)A ja się ostatnio dowiedziałam,że mój mąż się brzydzi różnych rzeczy typu odpadki żywieniowe. Więc nie wiem,czy go zmusze do zmieniania pieluszek Ale może z pozostałymi czynnościami mi pomoże
|
|
|
|
|
#3573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
|
#3574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W zasadzie poza karmieniem naturalnym ojciec może robić wszystko tak jak matka albo nawet lepiej. I niech robi! W końcu rodzicami jesteśmy po równo to raz,a dwa jak będziesz mamusia samowystarczalna, a tatuś ewentualnie przy czymś pomoże, to jak w końcu nie wytrzymasz i zechcesz gdzieś wyjść, to będzie koniec świata.
|
|
|
#3575 | |
|
Ania
|
Ja tez juz sie zapisalam na trzy warsztaty
dwa w marcu a jeden w kwietniu z osoba towarzysząca, jak nie maz, to kuzynka ze mna pojedzie, a jak nie to sama Cytat:
Mialam takie skoki, ze jakis czas bylo ok, pozniej znow wysokie, ale nikt mi nie dal leków na stale. Dopiero w ciazy moj ginekolog mi dal właśnie dopegyt. No i odpukac jest duzo lepiej mam brac trzy tabletki dziennie, a jesli bedzie skok to nawet do 5 na dobę. Dziekuje
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Moj maz godz temu mi pow ze JAKBYM JA NIE CHCIALA
|
|
|
|
#3578 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo naprawdę od początku angażował się do wszytskiego...A i Twój da radę Mój np. może przewijać kupsztale ale brzydzi się zjeść coś, co synek brał do buzi- np. nigdy nie zjadlby po synku kanapki, owocow itp. , zresztą nawet nie weźmie jedzenia z mojego talerza albo np. ma opory, żeby zjeść obraną i podzieloną przeze mnie mandarynkę Taki typ! NO ale każdy ma swoje dziwactwa, hahaCytat:
Najpierw jest wymówka, że dziecko maleńkie a potem to po co ma zmieniać jak jest mama... I dlatego napisałam, żeby angażowac tatusiow od początku bo jak się odpuści i zrobi z siebie zosię-samosię to dlugo się tak nie pociągnie... I już nawet nie chodzi o wyjście ale o zwyczajne zmęczenie. A tatusiowie bardzo korzystają z tego, że im się odpuszcza bo zmęczeni itp. a po jakimś czasie trudno ich zmoblizowac do pomocy. ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomnij się z tą ofertą po jakimś miesiącu nieprzespanych nocek, ciekawe czy nadal będzie chętny ![]() ANIA właśnie zjadłam m&msy i dzieć mnie kopie jak szalony. Może i Ty spróbuj, może Maja też się roztańczy ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- dobra, jak zrobię jakiś to wrzucę ![]() Bo właśnie wczoraj sobie uświadomiłam, że nie mam żadnego (czyt. zero, null) zdjęcia ciążowego
|
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ja niestety znam nawet takich tatusiów, co swojego dziecka do pół roku na ręce nie brali, patrz mój ojciec. Od babci caly czas słyszę jaki typ mój Tż wspaniały, bo dziecko przewinie, wykapie, nakarmi, na spacer weźmie, na basen i jeszcze obiad umie ugotować i pozmywać. A dla mnie to normalne jest i już.
|
|
|
#3583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekoladę mam zjem kawałek może się odezwie dziewczyna ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
bez wymówki
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam, że niektóre z Was kupują już koszule itp. do szpitala.
Ja poprzednio koszule do porodu kupiłam za grosze w SH, rodziłam w niej a po wszystkim polożna mi ją zdjęła i koszulinę wywaliłam do kosza. Miałam w torbie 2 nowe więc ubrałam sobie świeżą. U nas polecali takie rozwiązania- w czasie porodu różnie bywa. Koszula może się zabrudzić itd. i z perspektywy czasu uważam, że jest to fajne rozwiązanie. Teraz też tak zrobię. |
|
|
|
#3585 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam co wiedziałam,a teraz idę spać
![]() Dobranoc
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Też się kładę... dobranoc
|
|
#3587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz, kiedyś to też inne czasy były i od mężczyzny chyba mniej się wymagało Ale niestety, niektóre dziewczyny tak są wychowane i powielają te błędy, że tatusia nie angażują w pomoc przy dziecku ![]() Jak to mój mąż mówi: najlepiej nastrugać gromadkę i niech się same chowają |
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Sama ja wywalila - nie polozna
zreszta po co ci taka ufajdana :p Ja kupilam do porodu za 10 zl w pepco :p |
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam od razu z myślą, że jej nie będę brała do domu Dobranoc, spokojnej nocki Wam życzę! |
|
|
|
|
#3591 |
|
Zadomowienie
|
Mój tż to ostatnio mi powiedzial, że póki msluchy nie podrosna to nawet na ręce nie weźmie, żeby im krzywdy nie zrobić, chyba jeszcze nie zdaje sobie sprawy co go czeka, mysli, za ja taka obrotna jestem, że z dwójka sobie poradze. Obrzydliwy też jest strasznie, ale psu to dupke po kupce wyciera 💩
|
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zaraz po porodzie proponuję bawełnę, coś oddychającego. U mnie zaraz po porodzie hormony tak waliły, że położna mnie obmywała a ja cały czas byłam mokra- tak się pociłam. Prosiłam o otwarcie okien, włączenie klimy bo dosłownie powietrza mi brakowało i tak duszno mi było więc nie wyobrażam sobie jakiś "sztucznych" koszulek |
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha mnie bawia faceci ktorzy nie przewina, nie wezma itp bo male bo cos tam. Bo on nigdy nie trzymal
Zawsze jest 1 raz ja bym takiego w glowe poklepala dala dziecko i niech se radzi. Bez przesady to nie fizyka kwantowa ![]() Zrobic umial to i kupe zmieni
|
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A będziesz miała kogoś do pomocy na początku? Jak mojemu kuzynowi urodziły się bliźniaczki to przez pierwsze kilka miesięcy cały czas ktoś z nimi mieszkał- do pomocy. Nawet ja się załapałam i szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie opieki w pojedynkę. ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Uciekam spać bo i u nas póxno się zrobiło (choć jest godz. do tyłu) A jutro rano chcemy na basen jechać Dobranoc |
|
|
|
|
#3595 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Roznie bywa więc lepiej niech się tatuś od razu oswaja ![]() Cytat:
Myślę, że warto. Jesli się dobrze czujesz i siedzisz sama w domku to nic nie tracisz Cytat:
![]() Dobrej nocki ![]() Cytat:
preferuje 2 częściowe fajne piżamki. Ta z Pepco jak na 9.99zl jest ok. S ogromna :P I trochę krótka ale jak na taką do spania na koniec ciąży czy poród da radę ![]() Jaki kolor kupiłaś? Ja mam koralową z białym serduchem Cytat:
JAk zobaczy dwa male Bąbelki
|
|
#3596 |
|
Zadomowienie
|
Tak, mamę, wiadomo że nieba cała dobę, bo w domu mieszka mój brat z zona i dziecmi i jak sa w pracy to trzeba młoda wyprawić do szkoły, no i mam też siostrę i jej corka do przedszkola jeszcze chodzi i jak rodzice są w pracy to ona się nią zajmuje, tesciowa nam jeszcze pomoże, tylko że ona pracuje i też wielkie czasu nie ma. Musze tż przyzwyczajac do nowej roli, teraz mówi, że nie weźmie, a potem się przyzwyczai i będzie smigac. On zawsze bal się brać małych dzieci na ręce, a jak już wziął to trzymał jak jajko, natomiast ze starszymi to nie ma problemu, jak już jest komunikacja to sobie świetnie radzi 🙌
|
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także da się
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tż nie będzie miał wyjścia, na pewno się zaangażuje ![]() Ojciec tych "moich" bliźniaczek tez złapał z nimi super kontakt dopiero jak zaczęły byc kumate i rozumiały co do nich mówi- wcześniej czuł się zagubiony. |
|
|
|
|
#3600 |
|
Zadomowienie
|
Ania, z dzidziusiem napewno wszystko ok, czasem tak jest, że jest chwila ciszy, a potem rajdola się na całego. Może masluch się gdzieś wcisnal wglab i dlatego go nie czujesz. Ja to mam dopiero przerabane, nigdy nie mam pewności czy dwojka sie wierci, bo raz w jednym miejscu, raz w drugim, ale to ten pierwszy mógł się przemieścić w to drugie miejsce. W poniedziałek mam wizytę, mam nadzieje, że wszystko ok. Po wizycie to zawsze kilka dni jestem w super nastroju, bo wiem że wszystko ok, a później co każdy dzień, to się martwie coraz bardziej, aż do kolejnej wizyty i tak w koło Maciej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.

trzeba takich często chwalić;-)
Ale może z pozostałymi czynnościami mi pomoże

Mój np. może przewijać kupsztale ale brzydzi się zjeść coś, co synek brał do buzi- np. nigdy nie zjadlby po synku kanapki, owocow itp. , zresztą nawet nie weźmie jedzenia z mojego talerza albo np. ma opory, żeby zjeść obraną i podzieloną przeze mnie mandarynkę