![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! cz.9 :)
Cytat:
![]() |
#782 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas trochę pomogło wietrzenie, kąpiele i moczenie w krochmalu, zasypka. Ale i tak dosłownie 1 dzień smarowania kremem który nam dali w szpitalu i skóra od razu była o niebo lepsza. A miała aż rany i krew leciała ![]() Jak masz możliwość to jedź może Pierogu do lekarza
![]() |
#783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ped widziała wczoraj to odparzenie, on nie ma ran, ma po prostu mega czerwone. Ona powiedziała ze brzydko to wyglada ale mówiła tylko o tej maści cynkowej, kazała 2 razy dziennie kapać no i te za duże pampy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Biedny Julek 😞
I Marcyputek😞 Zdrówka dla nich!!!! Kaja my wozimy w kattler teddy. Od kiedy skończył rok. Ten fotelik jest do 22 kg.
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym artykule było właśnie ze w fotelikach można przewozić od 3 r.z... Bo wczesniej wertepy itd źle działają na kręgosłup.. Ale kurde.. Chyba przesada.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Pierogu a nie masz kogos znajomego kto ma wtyki na oddziale polozniczym? Tymek mial okropne odparzenia przy oskrzelach, pomogla mu masc z lozysk. Poza tym dobrze jest zasypac maka kartoflana, wg mnie lepiej dziala niz masc z cynkiem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
Pierogi u nas też było tylko okropnie czerwone
Później w pare godzin zaczęły robić się rany. A z pudrem to cierpliwości. A robiliscie kąpiel w krochmalu?
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
Mala spi już ponad 2h. Strasznie płacze przez sen jeczy.. w ogóle dzisiaj jakby jej się pogorszylo
![]() Tylko ja z nią mogę siedzieć a jak nie śpi to na rękach siedzi przytulona i poplakuje. Dałam jej viburcol no i śpi.
#791 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie pogorszy to na pewno polecę do lekarza po cos na receptę... Nie robiliśmy, napisałabys jak to zrobic? Cytat:
To musi byc to... on NIGDY nie miał odparzeń. Zawsze sie z Pierogiem śmialiśmy ze ma pancerny tyłek ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Moje biedactwo malutkie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
Pierogu Ja robiłam tak na oko. W dużym garze nastawilam zimną wodę. Ok 5litrow. W osobnej misce miałam ok 0.5 litra zimnej wody. Do tego wyspalam tak z 10 łyżek mąki ziemniaczanej. Wymieszałam i wlałam do tego garnka z wrzącą wodą. Niech się zagotuje
Zrobi kisiel. I w tym kapalam tylko spadło do odpowiedniej temp jak chcesz bardZiej zrozumiały opis :P to wpisz sobie W Google ![]()
#795 |
Zakorzenienie
|
Pierog cynk ci jeszcze bardziej pupe wysuszy i podrazni. Ja na odparzenia daje linomag z rozowa zakretka a na noc smaruje sudocremem.
Na mega odparzenie byl pimafucort na recepte. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
Wiecie, że revlon w gemini jest po... 30zl?? ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() Zdrowka wszystkim chorowitkom ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
![]() Kiedyś nałożyło mi się za dużo na pędzel i na szybko się malowalam, zostało mi białe koło nosa i ochroniarz w pracy śmiał się, że mi mąka z nosa kipi :/ ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Też się muszę poskarzyc. Tylko nie na T, bo jest spoko. W srode ciotka przyjechała i zobaczyła guza u M. Już tylko cienka żółta kreska została, ale musiałam wysłuchać, że teraz muszę na niego uważać, że tak go nie można zostawiać. Kurcze, nie był sam. Składałam ubranka do szafy i nie wiedziałam jeszcze, że potrafi się przy meblach podnosić :/ złapałam go w ostatnim momencie, ale guza sobie nabił :/ drugiego z resztą, ale pierwszy to tylko chwilę miał czerwone. Masakra. ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Też się muszę poskarzyc. Tylko nie na T, bo jest spoko. W srode ciotka przyjechała i zobaczyła guza u M. Już tylko cienka żółta kreska została, ale musiałam wysłuchać, że teraz muszę na niego uważać, że tak go nie można zostawiać. Kurcze, nie był sam. Składałam ubranka do szafy i nie wiedziałam jeszcze, że potrafi się przy meblach podnosić :/ złapałam go w ostatnim momencie, ale guza sobie nabił :/ drugiego z resztą, ale pierwszy to tylko chwilę miał czerwone. Masakra. |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Kupilam Gośce pianinko. I klocki fiszer szajsa.
Niech zna moją dobroć
#799 |
Zakorzenienie
|
Eh, nie dostaje powiadomień z forum, nie wiem czemu
![]()
#800 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() ![]() Cytat:
Ale sudocrem tez z cynkiem My stosujemy juz na zmianę Sudocrem, penathen, Bepanthen, ale skoro wychodzi na to ze to wina zapalenia oskrzeli to zostawiam sam Bepanthen on nas zawsze wyprowadzał z rożnych podrażnień na początku rozszerzania diety. Odstawiłam tez chusteczki i myjemy bawełnianymi ściereczkami moczonymi w rumianku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
||
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mial.ktos mate grającą? ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Pierog nasza położna radziła mlekiem z kp wysmarowac. I do kapieli je też dodawać. I nie wysuszac tylko natłuszczac, bo wtedy wilgoć nie dochodzi do skóry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marei - czy lepsze to nie wiem bo nie używałam nigdy migdałowego. Przy glikolowych to wiadomo trzeba sie filtrować, ale ja cały rok nakładam krem z filtrem 50, od słońca i opalania trzymam sie jak najdalej. Cytat:
Pierożek a nie zmieniłaś ostatnio mokrych chusteczek. Moja miała strasznie zaczerwieniona pupę i nie wiedziałam o co chodzi, bepanthen, mąka ziemniaczana, wietrzenie tyłka a tu coraz gorzej było. Aż w końcu sie skapnelam, ze ma uczulenie na chusteczki, odstawiłam i jak ręka odjął, na drugi dzien duża poprawa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
celebriti
|
Gggg
Zeżarła mi cytaty Ale chybs o tych mydłach miałam pisać .,.. Dziewczyny z góry zaznaczam ze ja sprawdzałam wiele mydeł i jak pisze ze cis jest dB danej firmy to nie znaczy ze nie można znaleść z innej obitym samym składzie ale jest tez wiele podróbek np jedli chodzi o mydła arganowy - skarby maroka maja kiepskie np Zasada JEDT taka : mydło musi byc w kostce bo wtedy jest mydłem. Mydło przemienione w żel czy płyn juz ma dodatki i niekoniecznie JEDT jakieś mega chemiczne ale ja trzymam sie zasady ze po to używam jak najwiecej naturalnych mydeł , podkładów itd zeby te chemię ograniczyć no i widzę efekty. Nie pamietam kto pytał ale tak : marsylskie jest chyba najdelikatniejszym z nydel , polecam L occitane najlepsze, Franciszek ma domieszki. I to chodzi oto klasyczne , wszelkie lawendowe herbaciane nie sa juz czysto marsylskie bo proces produkcji JEDT zmieniony. Ja czasem używam lawendowego ale nie do twarzy. Myje nim Gaje od urodzeniac włącznie z oczami JEDT super wydajne i naprawdę delikatne. Jeśli chodzi o mnie to używam tylko gdy sie nie maluje bo trzeba sie troche Meczyc zeby zmyło dobrze od razy makijaż . Mydło aleppo jest dB do cert problemowej może powodować początkowo wysyp i uczucie ściągnięcia ale tonik i krem da radę i długofalowo u mnie sie super sprawdza Dobre do twarzy jest savon noir - tez trzeba patrzyć by było czysto oliwkowe. To ma postać takiej mazi zielonej i trzeba uważać by nabierać sucha ręka bo jak sie wpuści wodę to wiadomo rozwiną sie tam przyjaciele ![]() ![]() Można z kessa sobie tym całe ciało peelingiwax tez fajnie Bardzo fajne dobywamy do twarzy jest czarne mydło afrykańskie od Franciszka które w sumie nie jest mydłem ale super zmywa i nawilża ! Wszystkich można użyć do włosów - ale co kto lubi Ja jeśli chodzi o mycie włosów używam na co dzień szamponu hipp i odzywek bez silikonu sls itd a raz w tyg zmywam skore głowy dla oczyszczenia szamponem catzy zielonym ewentualnie seboradinem lub jak ktoś musi mieć komfort to kerastese ( ja nie musze bo mam blokadę psychiczna na chemię ![]() Dobry w składzie jest szampon agrafii z propolisem bodajże , jest taki bardziej emulsyjny ale u mnie sie nie sprawdził Popatrzcie tez na szampony dr organic np miodowy manuka Pierog ja zrobiłbym tak : myć tylko woda z oliwa i jakimś olejkiem eterycznym - herbaciananym np pare razy dziennie Dobrze wietrzyć, osuszyć porAdnie i na zmianę olej kokosowy pure lub migdałowy, maść nagietkowa ( w aptece prosty skład - tak koło 8 zeta) inne maja full dodatków te droższe i na zmianę allantan. A na noc np sudocrem Do kąpieli krochmal a jak chcesz zasypać to kartoflanka
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
Masija Gosh x-ceptional.
Marei tak w czarnej tubie. Mnie w☠☠☠☠ia takie...No teraz to trzeba uważać...dżizas ile sobie jeszcze guzów nabija... Myboyismine ja się jakoś bardzo nie świecę i nie czuje takiej potrzeby poprostu. A nie lubię efektu takiej bardzo zmatowionej skóry W Hebe jest promocja na revlon,MF misslyn i coś jeszcze... Drugi produkt za 1grosz |
![]() ![]() |
![]() |
#805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
Masija Gosh x-ceptional.
Marei tak w czarnej tubie. Mnie w☠☠☠☠ia takie...No teraz to trzeba uważać...dżizas ile sobie jeszcze guzów nabija... Myboyismine ja się jakoś bardzo nie świecę i nie czuje takiej potrzeby poprostu. A nie lubię efektu takiej bardzo zmatowionej skóry W Hebe jest promocja na revlon,MF misslyn i coś jeszcze... Drugi produkt za 1grosz |
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |
celebriti
|
Sa szampony zawierajace łożyska zwierzęce ..
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Wax miał taką odżywkę. Brrrr
Za to w de jest normalne zabieranie łożyska do domu. Sadzaja na nim drzewo albo robią lek homeopatyczny ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() Danke Grocho za mydła, będę szukać jak mi się pokoncza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
celebriti
|
Bite Agathe
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.