Tampony -wybór najodpowiedniejszych podczas wyjazdu/urlopu ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-20, 10:57   #1
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e
Konto usunięte

Tampony -wybór najodpowiedniejszych podczas wyjazdu/urlopu ;)

Witam was

Piszę tutaj ponieważ w przyszłym tygodniu czeka mnie wyjazd z moim partnerem (taki mały urlop we dwoje ) do pensjonatu w górach.Jednak jest to taki czas w którym występują u mnie kobiece dni a nie chciałabym rezygnować z wyjazdu tylko z tego powodu ,dlatego też pomyślałam o tamponach -nigdy nie używałam czegoś takiego mimo swojego wieku ,zawsze większy komfort sprawiała mi aplikacja podpasek ,jednak zważywszy na sytuacje chciałabym spróbować czegoś nowego. Dlatego prosiłabym was o jakąś radę w tej kwestii.Które tampony są dla was najlepsze? Jakie są najwygodniejsze dla początkujących Pań ?Czy tampon może wypaść w niespodziewanej sytuacji ?oraz czy podczas ich kontaktu z wodą mogą stracić na swojej przydatność?(mam tutaj na myśli np kąpiel w basenie

Pozdrawiam i dziękuje za wszelkie wpisy
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 11:14   #2
afrodytek
Zadomowienie

Dot.: Tampony -wybór najodpowiedniejszych podczas wyjazdu/urlopu ;)

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;56061211]Witam was

Piszę tutaj ponieważ w przyszłym tygodniu czeka mnie wyjazd z moim partnerem (taki mały urlop we dwoje ) do pensjonatu w górach.Jednak jest to taki czas w którym występują u mnie kobiece dni a nie chciałabym rezygnować z wyjazdu tylko z tego powodu ,dlatego też pomyślałam o tamponach -nigdy nie używałam czegoś takiego mimo swojego wieku ,zawsze większy komfort sprawiała mi aplikacja podpasek ,jednak zważywszy na sytuacje chciałabym spróbować czegoś nowego. Dlatego prosiłabym was o jakąś radę w tej kwestii.Które tampony są dla was najlepsze? Jakie są najwygodniejsze dla początkujących Pań ?Czy tampon może wypaść w niespodziewanej sytuacji ?oraz czy podczas ich kontaktu z wodą mogą stracić na swojej przydatność?(mam tutaj na myśli np kąpiel w basenie

Pozdrawiam i dziękuje za wszelkie wpisy [/QUOTE]

Ja jednym czasem używałam tampaxów ponieważ mają aplikator. Były to moje pierwsze tampony i miałam problem z ich włożeniem. Sprawiało mi to ból ale niestety było to konieczne ponieważ musiałam uczęszczać na basen.
Także tampon nie może wypaść i jest idealną opcją żeby podczas okresu nie rezygnować z basenu. Jednak nie należy go w sobie trzymać bardzo długo i trzeba wyciągnąć zaraz po wyjściu z basenu. Do użytku w basenie polecałabym większe rozmiary o większej chłonności.
afrodytek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 11:24   #3
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

W jaki sposób zazwyczaj komfortowa podpaska miałaby przeszkadzać w wyjeździe w góry?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 11:36   #4
catiedove
Rozeznanie

Ja używam O.B. ProComfort SilkTouch. Póki co się nie zawiodłam, a stosuję je już długo.
Są ich różne rozmiary, z zaznaczoną skalą 'kropelek' aby wiedzieć jaką mają chłonność. Są też bardzo fajne opakowania, w których jest jakby z każdego rozmiaru kilka sztuk, więc w zależności od dnia i intensywności sobie dobierasz.

Czy tampon może wypaść? Hmm.. jeśli go dobrze zaaplikujesz, to nie.
catiedove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 12:29   #5
201705042038
Konto usunięte

Dot.: Tampony - wątek zbiorczy!

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;56061211]Witam was

Tamponów używam jakichkolwiek, chociaż te O.B. są chyba faktycznie bardziej komfortowe. Natomiast bardzo polecam zakupić żel do aplikacji. Mała rzecz, a dużo lepszy komfort, szczególnie jeśli krwawienie jest mało obfite.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 14:24   #6
Adrianna_8
Zakorzenienie

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;56070596]Witam was

Piszę tutaj ponieważ w następnym tygodniu wybieram się ze swoim partnerem na urlop do pensjonatu w górach ( taka forma małego wypadu dla relaksu ) niestety akurat w te czas wypadają mi kobiece dni a że nie chciałabym rezygnować z wyjazdu z tego powodu to też pomyślałam o tamponach -nigdy nie stosowałam czegoś takiego, dlatego iż większy komfort zawsze dawały mi wkładki higieniczne bądź ten aplikacja podpasek ,jednak zważywszy na zaistniałą sytuacje zdecydowałam się spróbować czegoś nowego . I tutaj własnie chciałabym was poprosić o jakąś konkretną radę. Jakie tampony są według was najlepsze? Które byłby najwygodniejsze dla początkującej Pani?Oraz czy jest możliwość aby w niekomfortowej sytuacji mogły wypaść?I najważniejsze czy podczas ich kontaktu z wodą mogą zmniejszyć swoją przydatność? ( mam tutaj na myśli np kąpiel w basenie )

Ja używałam różnych tamponów i nie widziałam jakiejś różnicy między oryginalnymi OB i np. biedronkowymi. Kupiłam raz tampaxy z aplikatorem, ale jak dla mnie to on wcale nie ułatwia aplikacji i nie wiedziałam jak w ogóle sobie z tym poradzić, więc aplikowałam je normalnie tak czy siak.
Tampony nie wypadają i nie tracą swoich właściwości w kontakcie z wodą. Czytałam jedynie, że tampon powinien być zmieniany od razu po wyjściu z pływalni.

Ja pokochałam tampony. Kiedyś używałam ich tylko okazyjnie, a teraz wiem, że bez sensu się męczyć z podpaskami .
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 14:25   #7
aljenka
Raczkowanie

ja najbardziej lubię o.b. jednak radzę kupić kilka firm i zacząć je nosić przed wyjazdem, żeby zobaczyć które najbardziej Ci pasują i przyzwyczaić się do nich (na początku czuć dyskomfort).
aljenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-20, 14:35   #8
201610170910
Konto usunięte

Ja polecam OB z otoczką silk touch, używam ich od wielu lat i są super

Tampaxy z aplikatorem mogą ułatwić poprawną aplikację tamponu, więc też mogę je polecić, na pierwszy raz powinny być ok. Moim zdaniem podczas używania tamponów z aplikatorem nie ma możliwości źle go włożyć, a przynajmniej mi się nigdy nic takiego nie przytrafiło.
201610170910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 14:43   #9
Hultaj
BAN stały

wg mnie jak się nie ma doświadczenia z tamponami to się nie debiutuje z tamponami na basenie.

tampon to nie jest magiczny korek, wystarczy chwilowe nieco bardziej obfite krwawienie i normalnie Ci przecieknie.
z tamponem na basen to jak dla mnie raczej bliżej końcówce okresu jak krwawienie jest mniej intensywne.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 14:57   #10
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Frumoasa Domnisoara Pokaż wiadomość
Ja polecam OB z otoczką silk touch, używam ich od wielu lat i są super

Tampaxy z aplikatorem mogą ułatwić poprawną aplikację tamponu, więc też mogę je polecić, na pierwszy raz powinny być ok. Moim zdaniem podczas używania tamponów z aplikatorem nie ma możliwości źle go włożyć, a przynajmniej mi się nigdy nic takiego nie przytrafiło.
Właśnie ,myślałam o zakupie Tampaxy Myślę że ten aplikator ułatwiłby mi wyjęcie i zmianę tamponu .Mam zamiar je używać jedynie podczas kąpieli w basenie /czy w jacuzzi/ albo w saunie ( wysoka temp chyba nie jest dla nich szkodliwa)? Tez się obawiam że mogłabym wprowadzić go sobie zbyt głęboko a potem mieć trudność z wyjęciem .Nie wiem w którym momencie byłby ułożony w odpowiednim miejscu.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
wg mnie jak się nie ma doświadczenia z tamponami to się nie debiutuje z tamponami na basenie.

tampon to nie jest magiczny korek, wystarczy chwilowe nieco bardziej obfite krwawienie i normalnie Ci przecieknie.
z tamponem na basen to jak dla mnie raczej bliżej końcówce okresu jak krwawienie jest mniej intensywne.
Zdaje sobie sprawę że może coś przeciec ,dlatego myślałam o zakupie tych większych (super maxi ) czy jak one tam się nazywają. Poza tym chce je dzisiaj przetestować żeby zobaczyć jak to będzie wyglądało ,jak coś będzie nie tak to zrezygnuje z wyjazdu (dzisiaj zaczęła mi się miesiączka).
Pójdę w nim spać ,albo wskoczę do wanny. ;D

Edytowane przez 20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e
Czas edycji: 2016-02-20 o 15:03
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 15:07   #11
vouvray
Zadomowienie

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;56071781]Zdaje sobie sprawę że może coś przeciec ,dlatego myślałam o zakupie tych większych (super maxi ) czy jak one tam się nazywają. Poza tym chce je dzisiaj przetestować żeby zobaczyć jak to będzie wyglądało ,jak coś będzie nie tak to zrezygnuje z wyjazdu (dzisiaj zaczęła mi się miesiączka).
Pójdę w nim spać ,albo wskoczę do wanny. ;D[/QUOTE]

Ja przerobiłam dużo marek. Dla mnie nie ma żadnej różnicy między tymi za 10 zł za 12 sztuk, a tymi za 5 zł za 32 sztuki. Polecam tampony marki Rossman i biedronkowe (niska cena i są super). Jeżeli będziesz mieć skąpy okres to nie wiem, czy jest sens na siłę aplikować super maxi, bo później będziesz miała problemy z wyciągnięciem (tampon łatwo się usuwa, jak jest nasiąknięty krwią). Ja tamponów używam od x lat, podpaski nie miałam od gimnazjum i nigdy już nie wrócę do nich.

Może spróbuj z aplikatorem na pierwszy raz? Bardzo łatwo je się aplikuje.

Edytowane przez vouvray
Czas edycji: 2016-02-20 o 15:08
vouvray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-20, 15:12   #12
Adrianna_8
Zakorzenienie

Mój okres nie należy do skąpych, a nigdy nie zdarzyło mi się, by tampon przeciekł. Jeśli je regularnie zmieniasz, tak jak jest napisane na opakowaniu, to to się nie wydarzy.

Pochwa to nie jest studnia bez dna. Nie da się włożyć tamponu za głęboko. Przy wyciąganiu ciągniesz za sznureczek (uprzedzam - nigdy mi się nie urwał), a nie grzebiesz w pochwie w poszukiwaniu tamponu. Wkładasz na głębokość 3/4 palca i tyle.

Według mnie nie ma co demonizować tamponów lub przypisywać im jakiegoś wielkiego skomplikowania, że trzeba wybierać najwygodniejsze dla nas lub nie stosować za pierwszym razem na basenie. Jest to proste, nieskomplikowane, nie trzeba się bać i jakoś dramatyzować.
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 15:17   #13
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez vouvray Pokaż wiadomość
Ja przerobiłam dużo marek. Dla mnie nie ma żadnej różnicy między tymi za 10 zł za 12 sztuk, a tymi za 5 zł za 32 sztuki. Polecam tampony marki Rossman i biedronkowe (niska cena i są super). Jeżeli będziesz mieć skąpy okres to nie wiem, czy jest sens na siłę aplikować super maxi, bo później będziesz miała problemy z wyciągnięciem (tampon łatwo się usuwa, jak jest nasiąknięty krwią). Ja tamponów używam od x lat, podpaski nie miałam od gimnazjum i nigdy już nie wrócę do nich.

Może spróbuj z aplikatorem na pierwszy raz? Bardzo łatwo je się aplikuje.
Zażywam tabletki antykoncepcyjne więc mój okres nie jest jakiś ogromny ale chciałabym się czuć w miarę bezpiecznie i tak chce je zmieniać często żeby uniknąć jakiejś wpadki. To jakiego rozmiaru polecasz mi kupić? te normalne raczej odpadają. Właśnie chyba kupię sobie te z aplikatorem.
Stary 2016-02-20, 15:38   #14
vouvray
Zadomowienie

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;56072321]Zażywam tabletki antykoncepcyjne więc mój okres nie jest jakiś ogromny ale chciałabym się czuć w miarę bezpiecznie i tak chce je zmieniać często żeby uniknąć jakiejś wpadki. To jakiego rozmiaru polecasz mi kupić? te normalne raczej odpadają. Właśnie chyba kupię sobie te z aplikatorem. [/QUOTE]

Polecam Ci ,,normal'' z aplikatorem. Ja kiedyś miałam obfite miesiączki i zawsze kupowałam ,,super plus''. Teraz jak biorę tabletki to mam skąpe miesiączki, ale zostało mi kilka tamponów super plus i jak zaaplikowałam jeden to niestety okazał się za duży. Musiałabym chodzić cały dzień w jednym tamponie super plus, żeby go zużyć i swobodnie wyciągnąć, a wiadomo, że to jest niehigieniczne. Kup sobie normal, nawet dziś i zacznij się szkolić, a potem zobaczysz, że już nie wrócisz do podpasek I nie ma czegoś takiego, że nie będziesz wiedzieć, jak głęboko wsadzić. Sama poczujesz opór (zresztą przy aplikatorze to nie ma znaczenia)
Stary 2016-02-20, 17:12   #15
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez vouvray Pokaż wiadomość
Polecam Ci ,,normal'' z aplikatorem. Ja kiedyś miałam obfite miesiączki i zawsze kupowałam ,,super plus''. Teraz jak biorę tabletki to mam skąpe miesiączki, ale zostało mi kilka tamponów super plus i jak zaaplikowałam jeden to niestety okazał się za duży. Musiałabym chodzić cały dzień w jednym tamponie super plus, żeby go zużyć i swobodnie wyciągnąć, a wiadomo, że to jest niehigieniczne. Kup sobie normal, nawet dziś i zacznij się szkolić, a potem zobaczysz, że już nie wrócisz do podpasek I nie ma czegoś takiego, że nie będziesz wiedzieć, jak głęboko wsadzić. Sama poczujesz opór (zresztą przy aplikatorze to nie ma znaczenia)
Dziękuje Ci za tak obszerne wytłumaczenie Ok zakupiłam tampax Compak -regular z tym aplikatorem i od razu sobie zaaplikowałam .Ogólnie odczucia mam dziwne ,czuje lekki dyskomfort ,zwłaszcza przy siedzeniu -na opakowaniu jest napisane iż jeżeli odczuwam dziwne uczucie to znaczy że tampon nie jest dostarczając głęboko wprowadzony i muszę go wyjąc i wprowadzić ponownie jednak próbowałam go wyciągnąć ale nie idzie musiałabym mocno pociągnąć żeby wyjąc -więc teraz nie wiem, jeśli piszesz że tampon trzeba wykorzystać do końca żeby go swobodnie wyciągnąć,to chyba to dobry znak? sama nie wiem.
Stary 2016-02-20, 17:48   #16
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f
Konto usunięte

Nigdy nie rozumiałam demonizowania tamponów. Podpaski nigdy mi nie siadły. Taka pielucha, na której się wszystko rozmazuje i trzeba się o te wydzieliny ocierać. Fuj.

Ja polecam OB. Próbowałam też inne marki, ale OB siadły mi najlepiej.
Na bardzo obfity okres - pomarańczowe
Obfity, ale nie tak bardzo - żółte
Lekkie krwawienie - różowe
Ja zmieniam co cztery godziny i nigdy nic mi nie przeciekło. Albo raz może, jak się ze mnie lało.

Po prostu. Zdejmujesz folię, 'wbijasz' palec w tampon, sznureczek nakładasz na dłoń jak bransoletkę i wsuwasz w siebie tampon aż opuszek będziesz miała w środku. Zakładasz majtki. Idziesz na basen.
Nic strasznego.

A tampon możesz czuć, bo albo włożyłaś go zbyt płytko (nie ma opcji, że będzie za głęboko, masz przecież sznurek), albo nie masz okresu i ćwiczysz 'na sucho'. Wtedy oczywiste, że będziesz go czuć w sobie. Nawet na ulotce jest, żeby bez okresu tamponów w siebie nie wpychać.

Czasami tampon wyjdzie z Ciebie łatwo, czasami musisz pociągnąć. Nie ma reguły, że w tej sytuacji łatwo wyjmiesz, a w tej musisz się przyłożyć.

I olej aplikator. Ja nigdy nie potrafiłam go używać, z ciekawości parę razy spróbowałam i zawsze wtedy nie był włożony idealnie.

Edytowane przez 397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f
Czas edycji: 2016-02-20 o 17:51
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 17:53   #17
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Skoro bierzesz tabsy, to nie lepiej byłoby nie robić przerwy na krwawienie? Zdarzyło mi się kilkakrotnie iść na basen z tamponem (ogólnie stosuję tylko tampony od wielu lat) w szczególnych sytuacjach, ale nie ma co się oszukiwać, baseny, jacuzzi, samuna - wilgotne, ciepłe środowisko sprzyja namnażaniu bakterii i jeśli to ma być kilka intensywnych dni takich atrakcji, to ja bym zwyczajnie nie robiła przerwy, zamiast testować tampony po raz pierwszy.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 18:02   #18
PannaFoster
Raczkowanie

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;56074562]
Dziękuje Ci za tak obszerne wytłumaczenie Ok zakupiłam tampax Compak -regular z tym aplikatorem i od razu sobie zaaplikowałam .Ogólnie odczucia mam dziwne ,czuje lekki dyskomfort ,zwłaszcza przy siedzeniu -na opakowaniu jest napisane iż jeżeli odczuwam dziwne uczucie to znaczy że tampon nie jest dostarczając głęboko wprowadzony i muszę go wyjąc i wprowadzić ponownie jednak próbowałam go wyciągnąć ale nie idzie musiałabym mocno pociągnąć żeby wyjąc -więc teraz nie wiem, jeśli piszesz że tampon trzeba wykorzystać do końca żeby go swobodnie wyciągnąć,to chyba to dobry znak? sama nie wiem.
[/QUOTE]

Jeśli tampon jest dobrze założony to go nie czuć! Nawet można zapomnieć o okresie i o tym, że się go ma w sobie Wyjmowanie ich jest bardziej nieprzyjemne niż zakładanie, trzeba użyć trochę siły, ale dzięki temu nie wysuwają się np. przy chodzeniu.
PannaFoster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 18:02   #19
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Skoro bierzesz tabsy, to nie lepiej byłoby nie robić przerwy na krwawienie? Zdarzyło mi się kilkakrotnie iść na basen z tamponem (ogólnie stosuję tylko tampony od wielu lat) w szczególnych sytuacjach, ale nie ma co się oszukiwać, baseny, jacuzzi, samuna - wilgotne, ciepłe środowisko sprzyja namnażaniu bakterii i jeśli to ma być kilka intensywnych dni takich atrakcji, to ja bym zwyczajnie nie robiła przerwy, zamiast testować tampony po raz pierwszy.
Przerwę zrobiłam trzy dni temu ,partner wyleciał mi z propozycją wyjazdu własnie teraz -a że w zeszłym miesiącu nie miałam urlopu i odmówiłam mu to teraz się zgodziłam .Nie chciałam robić oferty z powodu miesiączki ,no i nie zamierzam co dzień latać na baseny i sauny przesiadując tam ,równie dobrze mogłabym pojechać tam darując sobie te wszystkie atrakcje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-20, 18:04   #20
Madlen123
Raczkowanie

Ja polecam Ci o.b. na początek może light days/normal, ale widzę że juz wybrałaś
I jeśli nadal czujesz dyskomfort przy siedzeniu, tampon pewnie jest źle ułożony (albo nie masz krwawienia, wtedy raczej nie będzie z nim 'wygodnie' w żadnej pozycji) - dlatego ja wolę aplikowac je za pomocą palca niż aplikatora, jakoś lepiej czuję kiedy jest ok :p na basen to super sprawa, jeszcze nie zdarzyło mi się żeby coś przeciekło. No i zmieniasz po basenie

Madlen123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 18:09   #21
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PannaFoster Pokaż wiadomość
Jeśli tampon jest dobrze założony to go nie czuć! Nawet można zapomnieć o okresie i o tym, że się go ma w sobie Wyjmowanie ich jest bardziej nieprzyjemne niż zakładanie, trzeba użyć trochę siły, ale dzięki temu nie wysuwają się np. przy chodzeniu.
Byłam w łazience i dosunęłam go jeszcze bardziej do przodu -a nadal wyczuwam dyskomfort. Więc nie wiem ,może dlatego że to moja pierwsza tego typu aplikacja.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Madlen123 Pokaż wiadomość
Ja polecam Ci o.b. na początek może light days/normal, ale widzę że juz wybrałaś
I jeśli nadal czujesz dyskomfort przy siedzeniu, tampon pewnie jest źle ułożony (albo nie masz krwawienia, wtedy raczej nie będzie z nim 'wygodnie' w żadnej pozycji) - dlatego ja wolę aplikowac je za pomocą palca niż aplikatora, jakoś lepiej czuję kiedy jest ok :p na basen to super sprawa, jeszcze nie zdarzyło mi się żeby coś przeciekło. No i zmieniasz po basenie
Zakupiłam również O.B ProComfort własnie normal jak piszesz Tak dla porównania ,miesiączkę mam cały czas więc to na pewno nie jest ta przyczyna.

Edytowane przez 20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e
Czas edycji: 2016-02-20 o 18:13
Stary 2016-02-20, 21:04   #22
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Pochodź chwilę z tym tamponem i zobacz czy się nie "ułoży".
Ja używałam tamponów właśnie na basenie i były okej, nie przeciekł mi nigdy. Ale też nigdy nie było tak, że go całkiem nie czułam. W ogóle nie jestem w stanie używać tamponów dłużej niż kilka godzin, nie wiem czemu. Z czasem czuję coraz większe, dziwne napięcie mięśni w podbrzuszu, aż nie mogę się doczekać by się tego tamponu pozbyć Chyba jestem jednym z tych przypadków, których organizm tamponów nie lubi i tyle. Może też tak masz.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 21:42   #23
Salldin
Raczkowanie

Polecam tampony Tampax z aplikatorem. Latwiej i higieniczniej zaklada sie je i ladnie chlona
Salldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-20, 21:58   #24
cud nie kobieta
Ante Pante

[/QUOTE]
Ale krwawisz czy nie?
cud nie kobieta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 22:02   #25
Konto usunięte

Wyjęłam już sobie tego tampona,był leciutko nasączony i wystarczyło że trochę się rozluźniałam i nie napinałam tak mocno mięśni a wszystko poszło gładko.Aczkolwiek nie wiem czy będę stosowała je regularnie bo mimo starannej aplikacji momentami nie mogłam usiedzieć na krześle ,czułam wyraźnie że coś tam jest . W takich awaryjnych sytuacjach tampony na pewno się przydają i są bardziej higieniczne niż zwykłe podpaski.
Stary 2016-02-21, 00:24   #26
ssnn
Rozeznanie

Odpowiednio dobrany rozmiarem oraz dobrze zaaplikowany tampon jest nie wyczuwalny.
ssnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-21, 00:30   #27
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ssnn Pokaż wiadomość
Odpowiednio dobrany rozmiarem oraz dobrze zaaplikowany tampon jest nie wyczuwalny.
Dokładnie, ja nigdy nie czuję tamponu, chyba, że jest już pełny.
201610170910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-21, 07:57   #28
vouvray
Zadomowienie

[/QUOTE]

Hej, wydaje mi się, że masz za płytko wprowadzony skoro go czujesz. Ten plastik (aplikator) wprowadzasz do samego końca i dopiero potem łapiesz paznokciami końcówkę i naciskasz?
Stary 2016-02-21, 10:14   #29
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ssnn Pokaż wiadomość
Chyba masz rację Na noc wprowadziłam sobie O.B ProComfort i o dziwo bez tego aplikatora poradziłam sobie lepiej ,tampon nie był w ogóle wyczuwalny nawet przy siedzeniu ,trzymałam go przez całą noc i zaraz po przebudzeniu bez problemu mogłam go wyciągnąć -nic nie przesiąkło na szczęście . Zauważyłam też że te tampax Compak po wyciągnięciu nie wyglądał najlepiej był porozdzierany totalnie- a o.b zachował swój kształt .
Stary 2016-02-21, 11:13   #30
cud nie kobieta
Ante Pante

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;56088651]Chyba masz rację Na noc wprowadziłam sobie O.B ProComfort i o dziwo bez tego aplikatora poradziłam sobie lepiej ,tampon nie był w ogóle wyczuwalny nawet przy siedzeniu ,trzymałam go przez całą noc i zaraz po przebudzeniu bez problemu mogłam go wyciągnąć -nic nie przesiąkło na szczęście . Zauważyłam też że te tampax Compak po wyciągnięciu nie wyglądał najlepiej był porozdzierany totalnie- a o.b zachował swój kształt .[/QUOTE]
tampaxy sa strasznie watowate, ob bardziej zbite
cud nie kobieta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości