Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-21, 16:47   #3751
motylek1984
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Super brzuszek

Dziewczyny polecicie jakiś film na niedzielne popołudnie ?
Chyba brzuchol :-D. Mnie ostatnio siostra namowiła na film ,,poldark wichry losu,,, w piątki leci w tvp1, a że ja nie ogladalam, to obejrzałam na tablecie, jest 8 odcinkow. Tak mnie wciagnął, że obejrzałam wszystkie na tablecie i jeszcze z napisami.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-21, 16:48   #3752
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Ja nie pije kawy, bo nie chce dodatkowo ciśnienia podnosić, chociaż chętnie bym chlipnela. Mój tż jeszcze nie poczuł, bo co rękę przylozy to maluchy się uspokajają, dzisiaj mam w planach czekać do skutku, ja jak przyloze rękę to czuje pod ręką ruchy, a wczoraj to raz naocznie widziałam kopniaka 😸
O, to zazdroszczę, moje mnie póki co lekko "smyrają" od środka.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-21, 16:52   #3753
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Oj Nie, dla mnie picolo w ilości więcej niż parę łyków to przesłodki ulepek. Nie piję słodkich napoi (poza coca-colą raz na jakiś czas) wolę wodę gazowaną z dobym domowym sokiem
Dla mnie też

Cytat:
Ja od początku biorę 25, jutro wizyta, to pewnie dawka będzie zmieniona. A to my w 21tc i 6dni :-D. W obwodzie na wysokości pępka 106cm, małe słoniątko.
Przepraszam, ale gdzie to słoniątko Kochana w cale nie widać, że to ciąża bliźniacza, w cale nie jest duży, w sam raz

Nadrobiłam, lecę sprzątać po obiedzie Jak Was dopadłam tak się oderwać nie mogłam, dopóki nie przeczytam wszystkiego
Stary 2016-02-21, 16:59   #3754
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Jakie słoniątko, co Ty wygadujesz! Super brzucho! A jak pomyśleć, że tam w środku dwa brzdące siedzą...
Ja to już mam problem skarpetki ubrać, bo jak się nachyle to stopy to oddychać nie mogę, a buty to zakladam przy pomocy łyżki. Mój tż to sie już martwi, jak ja bedę funkcjonować jeszcze conajmniej 3 miesiące bo widzi jak się mecze, ale dla dzidziusiów zniose wszystko:-D

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
O, to zazdroszczę, moje mnie póki co lekko "smyrają" od środka.
Moje czasem mnie smyrają, a czasem dają się bardzo we znaki, wczoraj pierwszy raz tak rolidnie ktoś kopnął :-D

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Chociaż muszę wam powiedzieć, że jak na bliźniaki to mój brzuszek jest bardzo zgrabny, okbrzymi, ale zgrabny. Nie rozszedł się na boki, tylko jest taki jakby ktoś wlożył balonik, albo piłeczkę.
Stary 2016-02-21, 18:46   #3755
ania230
Zakorzenienie

dzień szybko mija.. śniadanko potem obiad i teraz sama na mieszkaniu bo Tż do pracy poszedł.

Oglądałam baśnie rybak i żona oraz piękna i bestia bo nic innego nie było w telewizji.

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość

Kurczę ciężka sprawa, współczuję jej ale czemu przyjaciółka się zdecydowała na trzecie dziecko wiedząc jak jest? Moim zdaniem, też nie jest tak,że nagle się zmienił. Pewnie wcześniej nie chciała tego widzieć,tylko widziała co chciała. Mimo wszystko współczuję, bo nikt nie zasługuje na takie traktowanie.

Ps. Aniu czy ty czasem nie wybierałaś się na USG 3D ?
Bo ja bym chciała na coś takiego iść, ale nie na kolejne połówkowe tylko chce synka zobaczyć i nie wiem czy tak się da??

Aniu to już gniazdko wijesz taki coraz bardziej wasz, ten twój dom Ci się robi.
Wydaje mi się że ona po prostu chciała może na nowo męża rozkochać i aby on zobaczył że mają rodzinę itp .. powiem tak ciężka sprawa.. bo ja mając takiego męża to dawno bym się z nim rozwiodła... ale są kobiety które kochają za dwoje i niestety są tak wpatrzone że nie widzą błędów męża itp

Na usg idę w piątek nie mogę się doczekać bo bardzo bym chciała zobaczyć moje Serduszko i powiesić Jej zdjęcie na ścianie

A co do mieszkania i zakupów teraz zakupie i będę miała z głowy.. nie będzie takich dodatkowych wydatków. Brakuje mi jeszcze miksera i odkurzacza

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Anime_Girl Pokaż wiadomość

Madzia, ja rodzę 22.06 do SR chodzimy od początku lutego, korzystając,że jesteśmy jeszcze w Warszawie a tu szkoła jest na NFZ. Jak dla mnie jest bardzo fajnie: był psycholog, fizjoterapeuta dziecięcy, fizjoterapeutka od dorosłych, ginekolog a w ten poniedziałek ma być pediatra.
Oprócz tego, że każdy omawiał swoją działkę, czyli było o porodzie, bejbi blues i depresji poporodowej, fozjologii malucha, asymetrii małego ciałka, rozwoju psychicznym maleństwa, to uczyliśmy się różnych sposobów na noszenie dzidzi, kąpiel....Naprawdę bardzo dużo tego było

Mi dużo osób odradzało szkołę rodzenia, że niby nie ma sensu itd.- wiem,że to tylko wszystko teoria, ale zawsze jakieś źródło wiedzy no i rozrywka dla mnie, która od 4 miesięcy siedzę w domku;p
U nas większość par< łącznie ok.12> przychodzi z partnerem i rodzi w marcu. góra kwietniu- dużo osób mówiło,że ja chodzę za wcześnie, bo jeszcze nie mam dużego brzuszka i nie wszystkie ćwiczenia u mnie wychodzą
Także jeśli masz okazję i czas to ja polecam

ja uważam że jak ma się okazję iść do szkoły rodzenia to oczywiście warto z tego skorzystać... bo książki i fora to co innego niż spotkania oko w oko z osobami które się na tym znają i na prawdę dużo mogą pomóc itp

7 marca zaczynam i mam nadzieje ze będę się świetnie tam bawić i dużo ciekawych rzeczy się dowiem
Dodatkowo 19 marca zapisałam się na warsztat

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Ja też będę sama, bo mąż może być w rozjazdach, więc i tak wybrałam godziny do południa - damy radę. Ja na fitness po różnych klubach też chodzę sama (choć mam koleżanki, że koniecznie muszą iść z kimś) i zawsze spotkam kogoś obcego z kim zamienię parę słów, także nie ma się chyba czego bać.
dokładnie, zawsze można nowych ludzi poznać

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Lepiej sobie kupic pikolo
Dokładnie a bez piwa można wytrzymać

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Tez mam czasem takie przemyślenia, poza tym przeraża mnie że takie maleństwo mające ok rok i 3 miesiące oddam do żłobka i tyle fajnych chwil z mała mnie ominie Może jeszcze przemyslę kwestię urlopu wychowawczgo, zobaczę jak finansowo za ten czas będziemy sobie radzić
Ja również mam nadzieje że będzie nas stać żebym jednak była dłużej z Malutka niż tylko samo macierzyńskie... ale wiem że może być w życiu rożnie więc na pewno to będzie trudna decyzja w moim życiu.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Ja od początku biorę 25, jutro wizyta, to pewnie dawka będzie zmieniona. A to my w 21tc i 6dni :-D. W obwodzie na wysokości pępka 106cm, małe słoniątko.
ale śliczny brzusiu

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
ania230 jak tam Majeczka się odezwała?
własnie chyba przed chwilą poczułam na wysokości pępka dwa malutkie kopniaczki

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Dziewczyny polecicie jakiś film na niedzielne popołudnie ?
Mi koleżanka znalazłam na player do oglądnięcia program O Matko - wszystko o ciąży itp i powiem że super sprawa... parę ciekawych rzeczy się dowiedziałam i cały sezon oglądnęłam

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-21, 19:12   #3756
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
I gdzie ten słoń, hę?
Ja tu widzę tylko piękny ciazowy brzuszek

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Ania widzisz oby juz co dzień Maja dawała o siebie znać
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-21, 19:19   #3757
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ania widzisz oby juz co dzień Maja dawała o siebie znać
super
Jutro dzwonię do położnej i będę chciała się z nią spotkać i porozmawiać itp
A w piątek usg

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

właśnie wcinamy lody a tak za 1,5 godzinki poćwiczę

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-21, 19:22   #3758
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

MADZIA chodzilam do swietnej szkoly rodzenia i wiem ze bez niej tak dobrze bysmy sobie nie poradzili zarowno w okresie ciazy, porodu jak i pierwszych miesiącach zycia. Teraz chcemy isc do tej babki na konsultacje z przypomnieniem kilku kwestii. My chodzilismy razem, ale kilka razy mąż byl sam:p
CHUDZIASZEK glukoze w luxmedzie dają. Musze sie umowic, ciekawe czy dam rade w przyszlym tygodniu.
MOTYLEK dobra sr to tylko jedne/dwa zajecia z porodu, poza tym masz glownie o diecie w ciazy, pielegnacji i opiece nad noworodkiem, wszelkiego rodzaju cwiczenia, odruchy do 3miesiecy, połóg, kp itd.
A do poloznej w tej ciazy sie zapisałam i mam zamiar do niej podjechać bo jest fajna, konkretna i do tego zaczęła organizować pogadanki ciążowe, do tego dzwoni do mnie regularnie i pyta jak sie czuję, chociaz nie chodze do gina do przychodni. Z Igim byla inna, pojawila sie miesiac po porodzie dopiero i to po moich telefonach czy ma zamiar przyjsc. Gdyby nie to ze bylismy w stalym kontakcie z polozna ,do ktorej chodzilismy na sr (w,gdyni) to czulabym sie zaniepokojna i zaniedbana
Popieram MISZKE co do angażowania partnerow. Tylko trzeba przy tym powstrzymywać sie od krytykowania i mowienia daj zrobię to lepiej..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-21, 19:31   #3759
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgrabny brzuszek. Słoniątka to mają zupełnie inne brzuszki, więc nie masz się co porównywać. Ja mam mniejszy ale rozlany na boki i zaczynający się pod biustem, więc wszyscy myślą że się po ślubie roztyłam a nie że w ciąży jestem. tak że wolałabym mieć taki zgrabny jak ty.
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że ona po prostu chciała może na nowo męża rozkochać i aby on zobaczył że mają rodzinę itp .. powiem tak ciężka sprawa.. bo ja mając takiego męża to dawno bym się z nim rozwiodła... ale są kobiety które kochają za dwoje i niestety są tak wpatrzone że nie widzą błędów męża itp

Na usg idę w piątek nie mogę się doczekać bo bardzo bym chciała zobaczyć moje Serduszko i powiesić Jej zdjęcie na ścianie
7 marca zaczynam i mam nadzieje ze będę się świetnie tam bawić i dużo ciekawych rzeczy się dowiem
Dodatkowo 19 marca zapisałam się na warsztat [COLOR="Silver"]

[

Ja również mam nadzieje że będzie nas stać żebym jednak była dłużej z Malutka niż tylko samo macierzyńskie... ale wiem że może być w życiu rożnie więc na pewno to będzie trudna decyzja w moim życiu.[COLOR="Silver"]
No niestety są kobiety które kochają za bardzo, smutne jest to że odbija się to na niej i dzieciach.
A na to USG 3d idziesz przy okazji kolejnej wizyty czy umawiałaś się jakoś specjalnie czy idziesz na jakiś badanie i przy okazji będziesz mieć to 3d?
Ja też zapisałam się na te warsztaty, więc będziemy mogły podzielić się wrażeniami po
Stary 2016-02-21, 19:32   #3760
haneczkab92
Ania

Kupiłam właśnie fotelik dla małejMaxi-cosi, z bazą isofix, bezwypadkowy, 3 letni, pasujący do auta prawidłowo, za 300 zł (od znajomego) więc jestem zadowolona

Pojechaliśmy później odwiedzić babcię mojego tż i jak jej powiedzieliśmy, że kupiliśmy to ona: niczego nie kupujcie przed urodzeniem!! szybko ją sprowadziłam na ziemię-oczywiście delikatnie

Cytat:
Ja rozumiem Motylka, też nie pijam kawy ani herbaty (choć czarną uwielbiam). Cierpię na migreny, więc takie kopy zostawiam sobie na awaryjne sytuacje i dzięki temu ból głowy mi mijał po kawie bez konieczności brania leków.

.
Ja rozumiem, mówię tylko, że nie zaszkodzi od czasu do czasu

Cytat:
Mi (odpukać) zgaga przeszła. Czyli czupryny nie będzie Za to się teraz tak obżarłam, że zaraz chyba wybuchnę

A co do pościeli, to ja na razie nie kupuję żadnej kołderki czy poduszki. Mam dwa kocyki, dokupię jakiś jeszcze jeden grubszy i wydaje mi się, że wystarczy na razie Pod "górną" część materaca coś podłożę, żeby był pod kątem i już. Natomiast mam zagwozdkę jeśli chodzi o ochraniacze na szczebelki łóżka, bo się naczytałam/nasłuchałam, że mogą być niebezpieczne. Chociaż wizja guzów na głowie też mnie niepokoi i już sama nie wiem co o tym myśleć
No właśnie jak byłam na tych warsztatach, to odradzali. Ratownik, który to prowadzi mówił, że lepiej, żeby dziecko się uderzyło i miało siniaka niż się udusiło..
Więc sama też nie wiem co zrobić...ja sie boję nie tyle uderzenia, co np że moja mała włoży nóżkę czy raczkę między szczebelki i coś sobie zrobi. Sama nie wiem teraz

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak okropnie dzisiaj pogoda daje w kość- jestem nie do życia i bez kawy ani rusz. I Rafałek taki jest dzisiaj niegrzeczny...
W kościele cyrki robił i od razu musieliśmy wyjść, bo na pół kościoła krzyczał "mamusiaaaa dupa mnie boli" (skąd on takie słowo zna!?).

.
Ach te dzieci i to jeszcze w kościele!
Mój chrześniak wczoraj na parapetówce usłyszał jak ktoś powiedział ku*wa a ona na to na cały głos: ej!!! się nie mówi ku*wa!!
Ale to było tak bardzo wyraźne, że szok

Cytat:
Piękny brzuszek!! a gdzie słoniątko??

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

Nie prawda, bo jeszcze bawaria originals (mój tż pół miasta za nią dla mnie jeździ) o taka:
https://www.google.pl/search?q=bawar...IUbM7_BtZkM%3A

Lubię warkę, ale ona jest słodka, a bawaria smakuje prawie jak żywiec do kupienia też chyba w marc pol.
Muszę sobie zapisać i kupić
Ja właśnie popijam warkę 0%)

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-21, 19:59   #3761
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Misia,ja kupiłam na sylwestra. I tego się nie da dużo wypić Ale może to i dobrze
Przed ciążą smakowało mi zawsze a teraz w sylwestra tylko łyka zrobiłam odrzuciło mnie

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Od piątku już potrafię z mężem zaobserwować jak mała kopie w brzusio i się rusza. Kopniaczki już są coraz mocniejsze czasem aż podskoczę hehe upatrzyła sobie lewą stronę jest taka wybrzuszona a prawa płaska śmiesznie to wygląda

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Piękny brzusio nie aż taki duży na to że mieszkają tam dwa szkrabki hehe przecież musi im być w domku wygodnie więc musi być większy od innych brzuszków

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

A co do planety Singli wybieram się w środę z mężem
Stary 2016-02-21, 20:18   #3762
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

No niestety są kobiety które kochają za bardzo, smutne jest to że odbija się to na niej i dzieciach.
A na to USG 3d idziesz przy okazji kolejnej wizyty czy umawiałaś się jakoś specjalnie czy idziesz na jakiś badanie i przy okazji będziesz mieć to 3d?
Ja też zapisałam się na te warsztaty, więc będziemy mogły podzielić się wrażeniami po
Wiesz przykro się patrzy na takie kobiety, ale niestety jak nie chcą pomocy to na siłę się nie zmusi.

Idę dodatkowo żeby mieć pewność czy wszystko jest okey i mieć pamiątkę

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-21, 20:19   #3763
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Właśnie mi telefon przypomniał, że zaczynam 23 tc czyli 6 miesiąc coraz bliżej do momentu, kiedy przytulę własne dziecko
A oto Wojtek w swoim tymczasowym lokum
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG4295_1.jpg (97,4 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-02-21 o 20:31
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-21, 20:21   #3764
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
super
Jutro dzwonię do położnej i będę chciała się z nią spotkać i porozmawiać itp
A w piątek usg

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

właśnie wcinamy lody a tak za 1,5 godzinki poćwiczę
Tez mam w piątek usg
Stary 2016-02-21, 20:36   #3765
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
A co do planety Singli wybieram się w środę z mężem
my również w środę się wybieramy

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Właśnie mi telefon przypomniał, że zaczynam 23 tc czyli 6 miesiąc coraz bliżej do momentu, kiedy przytulę własne dziecko
super widać powoli brzuszek

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Ja właśnie popijam warkę 0%)
ja się na piwko skuszę dopiero po urodzeniu Małej.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-21, 20:43   #3766
kaska87
Zakorzenienie

dla mnie picie w ciąży jakiegokolwiek alko jest nie halo... no nie wiem, uważam, że te 9 miesięcy+kp można się powstrzymać ale każdy robi jak uważa...

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-21, 20:44   #3767
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:

dzień szybko mija.. śniadanko potem obiad i teraz sama na mieszkaniu bo Tż do pracy poszedł.

Oglądałam baśnie rybak i żona oraz piękna i bestia bo nic innego nie było w telewizji.

A co do mieszkania i zakupów teraz zakupie i będę miała z głowy.. nie będzie takich dodatkowych wydatków. Brakuje mi jeszcze miksera i odkurzacza

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

ja uważam że jak ma się okazję iść do szkoły rodzenia to oczywiście warto z tego skorzystać... bo książki i fora to co innego niż spotkania oko w oko z osobami które się na tym znają i na prawdę dużo mogą pomóc itp

Dodatkowo 19 marca zapisałam się na warsztat

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

dokładnie, zawsze można nowych ludzi poznać

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Dokładnie a bez piwa można wytrzymać

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Ja również mam nadzieje że będzie nas stać żebym jednak była dłużej z Malutka niż tylko samo macierzyńskie... ale wiem że może być w życiu rożnie więc na pewno to będzie trudna decyzja w moim życiu.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

ale śliczny brzusiu

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

własnie chyba przed chwilą poczułam na wysokości pępka dwa malutkie kopniaczki

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Mi koleżanka znalazłam na player do oglądnięcia program O Matko - wszystko o ciąży itp i powiem że super sprawa... parę ciekawych rzeczy się dowiedziałam i cały sezon oglądnęłam
No to teraz kopniaki będą częstsze i mocniejsze, super uczucie :-D
Stary 2016-02-21, 20:47   #3768
ania230
Zakorzenienie

Oglądam wiec co jem wiec co kupuje

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
No to teraz kopniaki będą częstsze i mocniejsze, super uczucie :-D
oby były częstsze

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-21, 20:53   #3769
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Prawdziwy z ciebie chudziaszek, brzuszek w porównaniu do mojego to malutki i zgrabniutki :-D
Stary 2016-02-21, 20:59   #3770
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Zgrabniutki!
Stary 2016-02-21, 21:09   #3771
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Kupiłam właśnie fotelik dla małejMaxi-cosi, z bazą isofix, bezwypadkowy, 3 letni, pasujący do auta prawidłowo, za 300 zł (od znajomego) więc jestem zadowolona

Ach te dzieci i to jeszcze w kościele!
Mój chrześniak wczoraj na parapetówce usłyszał jak ktoś powiedział ku*wa a ona na to na cały głos: ej!!! się nie mówi ku*wa!!
Ale to było tak bardzo wyraźne, że szok
Haneczka, ale numer z tego chrześniaka
Jaki kupiłaś ten maxi-cosi? Do ilu kg? My mamy fotelik tej samej firmy do 13kg i długo nam służył. Teraz wypiorę wierzch i będzie w sam raz na Leosia.

Motylek, Chudziaszek- zgrabne mamusie, to i zgrabne brzuszki

Kaska- z tym niepiciem w ciąży to się zgadzam w 100%. Nie wiadomo jaka ilość alko szkodzi płodowi więc po co ryzykować. Znam dziecko z FAS- dobrze, że trafił na dobrą rodzinę adopcyjną, ale z nauką ma pod górkę. Sama, nie wiedząc że jestem w ciąży piłam w październiku na weselu kuzyna
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-21, 21:29   #3772
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Kaska- z tym niepiciem w ciąży to się zgadzam w 100%. Nie wiadomo jaka ilość alko szkodzi płodowi więc po co ryzykować. Znam dziecko z FAS- dobrze, że trafił na dobrą rodzinę adopcyjną, ale z nauką ma pod górkę. Sama, nie wiedząc że jestem w ciąży piłam w październiku na weselu kuzyna
E no, ja też wypiłam pod koniec września i na początku października kilka kieliszków czystej wódki i kilka drinków. Ale gdzieś tam czytałam, że na początku nie ma to aż takiego wpływu na dzidziusia
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-21, 21:42   #3773
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
E no, ja też wypiłam pod koniec września i na początku października kilka kieliszków czystej wódki i kilka drinków. Ale gdzieś tam czytałam, że na początku nie ma to aż takiego wpływu na dzidziusia
Dzisiaj oglądałam O matko i tak ginekolog wypowiadał się że na początku to nie ma znaczenia, ale lepiej tego nie robić.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-21, 21:48   #3774
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj oglądałam O matko i tak ginekolog wypowiadał się że na początku to nie ma znaczenia, ale lepiej tego nie robić.
Pewnie, że tak. Co innego pić świadomie, a co innego jak kobieta nie jest jeszcze świadoma, że jest w ciąży (tak jak ja czy zebrah)
Stary 2016-02-21, 22:01   #3775
soffinka
Zadomowienie

Cytat:

Poleciłaś i tez dzisiaj obejrzałam dwa odcinki
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-21, 22:06   #3776
haneczkab92
Ania

Cytat:
Jaki kupiłaś ten maxi-cosi? Do ilu kg? My mamy fotelik tej samej firmy do 13kg i długo nam służył. Teraz wypiorę wierzch i będzie w sam raz na Leosia.

Ten poczatkowy czyli właśnie do 13 chyba
Ja tez nie pije alkoholu, jestem na nie ale warka 0% go nie ma

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-21, 22:17   #3777
miszkaaa
Zakorzenienie

MOTYLKU nigdy bym nie powiedziała, że masz w brzuszku dwójeczkę. Naprawdę zgrabny brzuszek

Cytat:
Mi (odpukać) zgaga przeszła. Czyli czupryny nie będzie Za to się teraz tak obżarłam, że zaraz chyba wybuchnę

A co do pościeli, to ja na razie nie kupuję żadnej kołderki czy poduszki. Mam dwa kocyki, dokupię jakiś jeszcze jeden grubszy i wydaje mi się, że wystarczy na razie Pod "górną" część materaca coś podłożę, żeby był pod kątem i już. Natomiast mam zagwozdkę jeśli chodzi o ochraniacze na szczebelki łóżka, bo się naczytałam/nasłuchałam, że mogą być niebezpieczne. Chociaż wizja guzów na głowie też mnie niepokoi i już sama nie wiem co o tym myśleć
Na początku ochraniacze nie będą Ci potrzebne bo dziecko się nie turla. Proponuję się wstrzymać i kupić jak córcia będzie miała kilka m-cy.
My mieliśmy, ale nie takie grubaśne tylko cieniutką gąbeczkę i u nas sie sprawdzila. A synek jak spał to latał po całym lóżeczku. Myślę, że jak nie kupisz takich puchatych ochraniaczy to nic złego się nie stanie

Cytat:
ale maleńki ten Wojtusiowy domek

ANIA super, że Maja się uaktywnila. Prosimy częściej...

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-21, 22:22   #3778
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Na początku ochraniacze nie będą Ci potrzebne bo dziecko się nie turla. Proponuję się wstrzymać i kupić jak córcia będzie miała kilka m-cy.
My mieliśmy, ale nie takie grubaśne tylko cieniutką gąbeczkę i u nas sie sprawdzila. A synek jak spał to latał po całym lóżeczku. Myślę, że jak nie kupisz takich puchatych ochraniaczy to nic złego się nie stanie
O widzisz, dziękuję Ci za radę Tak właśnie myślałam, że chyba na początku dziecko jeszcze tak nie wierzga w łóżeczku
Stary 2016-02-21, 22:25   #3779
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
laski takie pytanie! bo kupujemy łóżeczko 140x70- w kolejnym tygodniu. i na pierwsze miesiace mam małą kołderkę i kocyki, i w ogole,ale docelowo kołderka bedzie wieksza, podpowiedzcie jaki wymiar najlepiej? 120 x 90? w zasadzie nic nie wiem dostaje oczopląsu od ilości i wymiarów pościeli a jest tu sporo doświadczonych mamusiek
Mój synek obecne śpi w łóżku o takich wymiarach i ma do tego kołdrę 120cm x 150cm a poduszkę 40cm x 60cm. To jest standard pościeli do takich łóżek- przynajmniej u nas.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-21, 22:27   #3780
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w niedzielę
Wczoraj byłam na parapetówce u siostry, posiedziałam, pojadłam w międzyczasie przywieźli nam łóżko do pokoju, w końcua więc pierwsza noc w końcu już gotowym pokoju

Ja bym nie świrowała, bez przesady przecież jedna szklaneczka nam nie zaszkodzi, dużo kobiet w ciąży popija karmi, czy właśnie warkę
Także moim zdaniem na spokojnie można od czasu do czasu wypić
Ja ogólnie nie przepadam bardzo za piwem, ale w ciąży strasznie za mną chodzi, takie zwykłe piwo! cóż, trzeba czekać

Kawę też spokojnie można jeśli nie pijesz jej dwa razy dziennie np i nie mocną, to spokojnie
Mnie odrzuciło, czasami się napiję rozpuszczalną, ale w zasadzie mleko z kawą za to mrożonej nie odpuszczę, szczególnie wiosną, czy latem ale tez z umiarem

Kciuki zaciśnięte!
To faktycznie ciekawie brzmi ta Twoja szkoła rodzenia
Ja niestety nie mam w pobliżu ciekawej szkoły, mam jedną płatną, a i odradzaną. Więc 40 km to nie chce mi się jeździć...

No to Cię wzięło na rozmyślania! Ale chyba każdą z nas to dopada. Każda chce być "idealną" mamą, każda widzi wady w wychowywaniu innych dzieci...
Pracowałam w żłobku, i dużo się napatrzyłam. Naprawdę każdy rodzic wychowuje swoje dziecko myśląc, że tak jest najlepiej. Teraz możemy tylko mówić jak chcemy wychować dziecko, a jak ono przyjdzie na świat to życie wszystko zweryfikuje. Ale wierzę mocno, że każda z nas wychowa wartościowego człowieka

O tak, to jest najgorsze. Kobieta powinna mieć płacone za dłuższy okres niż tylko rok. Urlop wychowawczy również powinien być płatny, a jeśli mama chciałaby oddać wcześniej dziecko do żłobka, to byłby jej wybór.
Chociaż dziecko chodzące do żłobka naprawdę wiele zyskuje,to jednak wiele rzeczy omija rodziców.
Patrząc jak nieraz dzieci zaczynały przy nas chodzić pierwszy raz, albo pierwsze słowa...nie widzieli tego rodzice, tylko my, opiekunki. To jest ogromny minus, ale wiadomo, że rodzice często nie mają wyjścia i muszą oddać dziecko.

Ja w sylwestra wypiłam dwa i chyba sobie dziś kupię
Łezka mi poleciała jak to czytałam, ileż jako rodziców może Nas ominąć. Z drugiej strony czasem trzeba wrócić do pacy zeby dziecku finansowo dobry start zapewnić.

Olinka- ja też proszę o przepis do klubu
Cytat:
Zjadłam obiad ale chce mi sie budyniuuuu :p

Wszystkie bedziemy świetnymi mamami
Gwarantuje wam ze dzieci bedą w was wpatrzone
PArę dni temu po kolacji musiałam zrobić budyń Taka mnie ochota naszła

Cytat:
Dziewczyny tak okropnie dzisiaj pogoda daje w kość- jestem nie do życia i bez kawy ani rusz. I Rafałek taki jest dzisiaj niegrzeczny...
W kościele cyrki robił i od razu musieliśmy wyjść, bo na pół kościoła krzyczał "mamusiaaaa dupa mnie boli" (skąd on takie słowo zna!?).

Motylek- rośnie zapotrzebowanie u dzieci na hormony tarczycy i ja też coraz większe dawki Euthyroxu biorę (teraz 137 a zaczynałam od 50).

Australia- lekki kocyk bawełniany na początek spokojnie zastąpi kołderkę. Tylko lipne są kocyki poliestrowe- synek się pod tym pocił okropnie. Teraz mam zamiar kupić otulacz.

Cytat:
Jaki zgrabny brzuszek U Ciebie dwojka maluszków mieszka

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
MADZIA chodzilam do swietnej szkoly rodzenia i wiem ze bez niej tak dobrze bysmy sobie nie poradzili zarowno w okresie ciazy, porodu jak i pierwszych miesiącach zycia. Teraz chcemy isc do tej babki na konsultacje z przypomnieniem kilku kwestii. My chodzilismy razem, ale kilka razy mąż byl sam:p
CHUDZIASZEK glukoze w luxmedzie dają. Musze sie umowic, ciekawe czy dam rade w przyszlym tygodniu.
MOTYLEK dobra sr to tylko jedne/dwa zajecia z porodu, poza tym masz glownie o diecie w ciazy, pielegnacji i opiece nad noworodkiem, wszelkiego rodzaju cwiczenia, odruchy do 3miesiecy, połóg, kp itd.
A do poloznej w tej ciazy sie zapisałam i mam zamiar do niej podjechać bo jest fajna, konkretna i do tego zaczęła organizować pogadanki ciążowe, do tego dzwoni do mnie regularnie i pyta jak sie czuję, chociaz nie chodze do gina do przychodni. Z Igim byla inna, pojawila sie miesiac po porodzie dopiero i to po moich telefonach czy ma zamiar przyjsc. Gdyby nie to ze bylismy w stalym kontakcie z polozna ,do ktorej chodzilismy na sr (w,gdyni) to czulabym sie zaniepokojna i zaniedbana
Popieram MISZKE co do angażowania partnerow. Tylko trzeba przy tym powstrzymywać sie od krytykowania i mowienia daj zrobię to lepiej..
Oj Ja nawet w codziennych sytuacjach porzadkowych czy kulinarnych nie poprawiam na wyrost TŻ i nie krytkuje. Zawsze chwalę jak coś zrobić Tak żeby czuł się doceniony i robił tą czynność dalej i częściej

Cytat:
Jakie ładne lokum

Cytat:

Ja tez będąc w ciąży, ale nie wiedząc o tym piłam alkohol. Pod koniec NAszego urlopu byłam na mega początku ciąży i wiadomo jak to urlop - piwko na plaży, wieczorami drinki lub winko

Cytat:
Ja się nawet dwóch ginów pytalam, na poczatku nie ma wpływu bodajże do 4 tyg ale nie chce nikogo wprowadzać w bląd

Cytat:
Cytat:
Pewnie, że tak. Co innego pić świadomie, a co innego jak kobieta nie jest jeszcze świadoma, że jest w ciąży (tak jak ja czy zebrah)
Też tak myślę, co innego jak nie wiemy a co innego świadomie pić alko w ciąży.

Lekką zgagę mam, i od obiadu biegunka mnie dopadła

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości