|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XVI
Cytat:
![]() ![]() Znam Statkusa ( Homyku) i bardzo mi sie podoba, właśnie dzięki temu, że jak piszesz Damo- ma interakcje, kadzidło współgra tam pięknie z innymi składnikami. Pytam sie o to buchanie kadzidła, bo sama podchodze do niego ... ostrożnie, na paluszkach... |
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Ewo, nie każde kadzidło bucha żarem. Są zapachy gdzie kadzidło jest mikre lub spowite w inne nuty tak, że nie wybija się na pierwszy plan a stanowi tylko dopełnienie
Na pewno delikatne kadzidło znajdziesz w Orintal Flower. Dziewczyny, podpowiedzcie gdzie jeszcze... |
|
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
Kadzidło w Jozuas Statkevicius zupełnie wg mnie nie bucha. Jest właśnie ugładzone i aksamitne.
Buchające kadzidło to Incense i Avignon. Im więcej kadzidlanych zapachów poznaję, tym bardziej odkrywam jak zaskakujące oblicza może ono mieć. |
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubię żaru.
|
|
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, oblicza kadzidlaków zaskakują Dla mnie Incense Kamali i Avignon umiejscowione są na przeciwległych biegunach. Incense Kamali to gorejąca żywica, buchająca żarem, powalająca mocą, tętniąca życiem. 100% natury, nieprzenikniony, niezbadany zakątek gęstego ciemnego lasu w którym ludy pogańskie odprawiają tajemne rytuały. Aż chce się w nich uczestniczyć i tańczyć w rytm wybijany na bębnach i do melodii wygrywanej na rogach. Avignon CdG są zimne, mroczne, martwe, duszne od kadzidlanego dymu. Czuć w nich zimne mury gotyckiej katedry. Nie mogę nosić tego zapachu. Mnie on przeraża. Kadzidło zaciska pętlę na mojej szyji. Święta inkwizycja. Palenie czarownic na stosie ![]() Kadzidlana nuta Statkusa jest podobna do tej z Avignon, ale ambra, wanilia i kaszmeran sprawiają, że zapach staje się subtelny, koronkowy, miękki. Mamy też w nim nuty kwiatowe. Satkus to bardzo spokojny i harmonijny zapach. Dobrze ze mną współgra, nie przytłacza, nie zawłaszcza. Edytowane przez homyk Czas edycji: 2007-10-25 o 13:20 |
|
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Purchawki sa śliczne w swej formie i zarazem pyszne. A co do rydzyków to tylko 1 rzecz mi przychodzi do gowy: " Dziś już inteligenckie kiszeczki Rydzyków strawić nie mogą" K.I. Gałczyński neonko: wyglądasz cudownie, najpiękniejsze wcielenie "królowej śniegu" jakie widziałam. Różo vel Sałato: wąsik zgoliłaś? No i widzę ze nowy podkład masz. Bardzo twarzowy odcień. Idealnie dopasowany do karnacji. W temacie. Dziś z odrobina niepewności psiknęłam (od razu globalnie - kamikadze ze Mnie) się Smokiem. I ulżyło Mi rozwinął się pięknie acz kompletnie inaczej niz zazwyczaj. Smok zaliczony na plus, dołącza do zapachów których mogę używać bez obawy ze ukarzą "starcze nuty"..
|
|
#1358 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
no blamaż na całości ....
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mojej skorze to prawie 100% czysta ambra. Zero wanilii, kadzidla, kwiatkow... Nosze w rozne pogody, ale Statkus nie odkryl jeszcze przede mna swego prawdziwego oblicza...Witaj smocza Eenax! Jak sie miewa FasUlka i mama FasUlki? Ja dzis rowniez spedzam dzien z moim przyjacielem Smokiem
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Statkus pokazał mi już kilka swoich odsłon. Najbardziej byłam zaskoczona tą kwiatową. Pewnego ciepłego, bodajże wrześniowego dnia poczułam pudrowego, mrocznego, ciemnego irysa, takiego, jakiego od dawna szukałam w perfumach Najdziwniejsze jest tylko to, że Statkus w składzie irysa wogóle nie ma
|
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubie mojego Statkusa, ale na taka czysta ambre, jaka ujawnia sie na mnie musze miec wyjatkowa ochote, a ona przychodzi raczej rzadko . Tak wiec czekam, kiedy Statkus przede mna odkryje swoje oblicze lub przynajmniej jakies inne ze swoich oblicz ![]() Na mojej skorze lubia wybijac sie kwiatki (szczegolnie biale) i ambra wlasnie. Czasami potrafia byc mordercze
|
|
#1362 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spodoba sie na pewno wielbicielkom Faberżaka- za klase i styl, Poeme- za miekką zmysłowość, Safari- za iskrzący blask i naturalność, Słonia- za dzikość.teraz to mogłam tylko zniechęcić. Cytat:
Koto ![]() Cytat:
![]() Cytat:
____________ Spellbound. Cóż za świst. Wolę jednak No4. Testy L'Interdit. |
||||
|
|
|
#1363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W temacie - Roma
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Pachne sobie klasycznym Fendi.
powoli czas szykowac sie do roboty... |
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( choć masz rację ) czarna Coco tez mi jakoś ją przypomina- to też taki to zapach gładki, lśniący. A wiem, że Tymena lubi i ma Coco. Tak więc kusiłam ją tym podobieństwem.![]() Co do majtasów... ha. Wiem, brzoza. niestety, majtasy nawet zdrowej kobiety to ryba paskudna. ![]() ![]() Co z L`Interdit??? |
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tatuś Witaj Eenax |
|
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czuję sie bardzo dobrze a jak czuje sie fasUlka będę wiedzieć dziś o 16:30, bo idziemy dziś z bąbelkiem fotografować sie na USG. A co do Smoków to ja uwielbiam smoki w każdej postaci.
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1369 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Kadzidło zamyślone, wilgotne, niepłonące (ale jednak bardzo, bardzo intensywne) to Jaisalmer CdG - dla mnie to w ogóle nie kadzidło, lecz raczej żywica. Dość przystępne jest też Nu, ale to pewnie znasz. Nie zaliczyłabym go jednak do kadzideł niepłonących. Cytat:
Hecate - szczególnie Tobie życzę udanego, pogodnego dnia. Trzymaj się. ![]() Margot - paznokcie nie zęby - odrosną (ciekawe, czy Cię to pociesza, biedulko? W ogóle: co robi kosmetyczka ze złamanymi paznokciami? Przedłuża? Tipsy nakłada?
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
No i masz babo placek
![]() Dartagnanko, znichęciłas mnie skutecznie do zakupu w ciemno Tuberoza, szypry, ja odpadam, aż taka kocicą nie jestem ![]() Koto kochana ![]() Dziękuję Kochane za opis i już słowem ani klikiem o No 4 nie pisnę
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Milo Cie widziec
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie zajrzałam na Perfumy i z wielką przyjemnością przeczytałam, jak Wy sobie pięknie i przyjemnie rozmawiacie o perfumach, jest i o kadzidłach, i o szyprach, ale też o kwiatkach
![]() dawno chyba nie byo takiej fajnej rozmowy ja uciekam, bo ani o kadzidach, ani o szyprach nie mam nic ciekawego do powiedzenia ![]() miłego dnia |
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tak, Jak najwięcej zimna, chłodu, niepłonięcia proszę. Nu... nieAle czuję, że coś znowu się rozbuchałam zakupowo... Kuszą te Majtasy. Inne rzeczy też... Muszę dać sobie na wstrzymanie, póki mogę- trzymam się ostatniej, zardzewiałej rynny, ona się już wygina, czuję to, zaraz spadnę w przepaść kupowania... Tymeno, w ciemno nie bierz, bedzie na pewno niedługo okazja do poznania. Ale kocicą prawdziwą to jesteś Ty |
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Angelem pachne.
Humor mam podly, osiedlowy kot wlazl mi pod maske i sie wkrecil w silnik Cale szczesie po sasiedzku jest weterynarz, to szybko uspil i kot sie nie meczyl dlugo ![]() Chyba juz do konca zycia przed kazdym ruszeniem bede sprawdzac, czy pod maska jakis zwierz nie nocuje
|
|
|
|
#1375 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() A kosmetyczka owszem, przedłuża. Zelem na formie, bo na tipsie akurat nie lubię. Potem odrastają naturalne równie ładne jak pozostałe. A parę dni - kurczę, dobrze by było do tej długości którą mam to odrastałyby parę miesięcy....
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fatalnie. Współczuję, to okropne uczucie tak przyczynić się do śmierci zwierzaka....przeciez niechcący najzupełniej... |
|
|
|
|
#1377 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Jedyne, co przychodzi mi do głowy w tym kontekście to - współczuję ogromnie. I Tobie i... kotu.
|
|
#1378 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Mskladaczku, współczuję, i Tobie przeżytego stresu i kotu tragicznej śmierci
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję mskladaczku, to pewnie było strasznie przykre dla Ciebie
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Testuję Będą kiedyś moje. Są fiołkowe, słodkie dla romantyczek. Przypominaja mi pewne perfumy EL. Chyba Pleasures, na pewno nie tak intensywne.Od razu przypominami sie usmiechnieta, zabawna buzia Audrey.____________ Mskladaczku, ogromnie współczuję. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

i bardzo mi sie podoba, właśnie dzięki temu, że jak piszesz Damo- ma interakcje, kadzidło współgra tam pięknie z innymi składnikami. 

Na pewno delikatne kadzidło znajdziesz w Orintal Flower. 

no blamaż na całości .... 
Na mojej skorze to prawie 100% czysta ambra. Zero wanilii, kadzidla, kwiatkow... Nosze w rozne pogody, ale Statkus nie odkryl jeszcze przede mna swego prawdziwego oblicza...

Czy ja dobrze kojarze, że JS no 4 jest w klimacie czarnej Coco?
Zakup takich perfum w ciemno w moim przypadku byłby mocno ryzykowny.