Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-18, 14:36   #871
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: Kielce

Tiara - wiem, że już trochę minęło od Twojego ślubu, ale przez wakacje w ogóle nie miałam czasu zaglądać na forum Także teraz gratuluję młodej żonce

Ja mam ślub w czerwcu 2008 r., przeszłam się tydzień temu po kilku kieleckich salonach - tak dla rozeznania- żeby się dowiedzieć ile się czeka na suknię i kiedy będzie nowa kolekcja Wszędzie mi powiedzieli, że na 100% czeka się na nową suknię min. 3 miesiące, a przeciętnie ten okres wynosi 3,5 - 4 miesiące.
Mój mały rajd po sklepach zakończył sie tym, że:
1. najlepiej potraktowano mnie w Cymbeline - mimo, że jeszcze do ślubu mam trochę czasu to pani odpowiedziała na wszystkie moje pytania, ba, pokazała mi nawet kilka katalogów z kolekcji 2008, powiedziała od czego zależy cena sukni, ile się czeka itp. wszystkie nowe kolekcje na 2008 r.firm, którymi "handlują" w Cymebeline mają mieć już na początku grudnia 2007.

2. Paryżanka - ech...tutaj mam dylemat, bo strasznie, ale to strasznie podobają mi się suknie firm, które mają w tym salonie, ale kobiety tam pracujące już tak mi się nie podobają Widzę, że nadskakują przyszłej pannie młodej jak jest zdecydowana kupić suknię w ich salonie, albo już dziewczyna szuka sukni ślubnej i mierzy już np. 20 suknię z ich salonu dla reszty, tj. osób szukających informacji, chcących się dowiedzieć jakimi firmami w Paryżance dysponują itp. Pani odpowiada: takie informacje to jak będzie pani już suknię wybierać, teraz jest za wcześnie, proszę przyjść póżniej

No to zjawię się tam na pewno już niedługo i mam nadzieję, że zostanę obsłużona.
Mnie osobiście najbardziej podobają się suknie firm, które mają własnie w Cymbeline i Paryżance, tyle, że Paryżanka trochę pesymistycznie mnie do siebie nastawia ze względu na obsługę, ale może nie będę się szybko zrażać.
W każdym razie i tak moje pierwsze kroki skieruję do Cymbeline.

3. w ogóle nie podobają mi się suknie z salonu Contessa na w centrum rondo i z salonu w DH Katarzyna.... w Katarzynie jakieś takie pierzaste je mają przynajmniej takie modele mieli ok. 2 tygodni temu, wszystkie suknie na manekinach wyglądały jakby były zrobione z piór strusia albo z innego, biednego oskubanego zwierzęcia

4. nie byłam jeszcze w salonie Kiara na Warszawskiej, Celia w pawilonach naprzeciwko reala i jakimiś Rossaline na Sienkiewicza nad delikatesami turysta - któraś z Was ma jakieś wspomnienia związane z tymi salonami (z innymi także)?

Ile w ogóle zabrało Wam wyszukanie tej jednej jedynej sukni, tzn. ile dni/tygodni/miesięcy chodziłyście po salonach i przymierzałyście różne modele?
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 14:39   #872
DrGandzia
Zadomowienie

tiara zdjęcia na prawdę rewelacyjne, oni ssą z Kielc?? Szczerze powiedziawszy jeśli tak to dziwię się czemu jeszcze o nich nie słyszałam - super fotki, żywe i pełne pomysłu, bardzo oryginalne
Kalex z tego co pamiętam to Cymbeline i Paryzanka maja jednego własciciela, tak więc możesz pogadać z babkami w Cymbeline na temat sukien z Paryżanki, sądzę że powinny sie orientować, poza tym muszą mieć te same katalogi
Stary 2007-10-18, 14:47   #873
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

tak, Parayżanka i Cymbeline to salony tego samego właściciela W Cymebline mi powiedziano, że oni mają same zagraniczne firmy, a kilka innych zagranicznych mają właśnie w Paryżance. Poza tym w Paryżance resztę to maja suknie polskich firm.

Z tych katalogów co mi pokazywała ta Pani to spodobały mi się, tak na szybko, suknie z firmy (o ile dobrze pamiętam) sweetheart.

No, ale co wybiorę to się okaże jak zacznę szukać już sukni konkretniej
Stary 2007-10-18, 15:43   #874
tiffi1
Rozeznanie

dziewczyny bardzo fajne te zdjęcia. A nie wiecie jakie koszty są tego fotografa??
A jakich kamerzystów mozecie polecić?
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 17:13   #875
mimezis
Raczkowanie

Nie wiem jaki dalej cennik ma ta forografia ale chyba sa rozchwytywani bo dzwonilam i czerwiec maja caly zajety. Zycze szczescia innym.

Ponawiam pytanie o fajny kosciol w Kielcach i ceny?? - ladny wystroj, fajnie brzmiacy organista. Bardzo prosze o jakies szybkie info.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 19:56   #876
asiulka84
Raczkowanie

ja polecam Karczowke. fajny wystroj, zajefajny Ksiadz ktory najpierw mowi ze na nic sie nie zgadza a potem mozna mu bez mala na glowe wejsc no moze z malymi wyjatkami, sam dekoruje kosciol w kwiaty i wyglada to zajefajnie,cena 600-700zl.ja polecam ale tez mam swiadomosc ze co czlowiek to opinia.pozdrawiam

Ps a ja jestem na etapie poszukiwania kamerzysty i sukienki ktora jak tak dalej pojdzie to bede szyla no i co czas zaczac chyba szybsze przygotowania bo jak tak dalej pojdzie to bez wiekszosci rzeczy zostane na ten dzien
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 20:03   #877
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez eweline Pokaż wiadomość
witaj magdus. najlepiej gdybys wrzucila tu troche zdjec twoich fryzur, wtedy ta reklama stanie sie bardziej interesujaca , z checia obejrze ,poniewaz szukam dobrej fryzjerki.pozdrawiam!!

magdus fryzurki rewelka!!!!!! dzieki za linki. a moze znasz jakas dobra kosmetyczke????

Hmm kosmetyczki to raczej nie, ale chodzi o makijaz slubny, tak?to widzilam dziewczyne umalowana w Loreal'u- bardzo mi sie podobal make-up =)
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-19, 00:25   #878
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweline Pokaż wiadomość
witaj magdus. najlepiej gdybys wrzucila tu troche zdjec twoich fryzur, wtedy ta reklama stanie sie bardziej interesujaca , z checia obejrze ,poniewaz szukam dobrej fryzjerki.pozdrawiam!!

magdus fryzurki rewelka!!!!!! dzieki za linki. a moze znasz jakas dobra kosmetyczke????
Użytkowniczka magduś2 już dostała fanta za nieopłaconą reklamę, proszę teraz nie namawiać do ponownego złamania regulaminu.
Kolejne 3 pkt będą skutkowały (nie)stety banem, wybór pozostawiam Wam
Stary 2007-10-19, 07:33   #879
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

Kalex dzieki Sporo czasu juz minelo od slubu, ale w gorszych chwilach siegam po album i przypominam sobie te magiczne chwile. Dziewczyny bardzo wazne jest zeby miec piekne zdjecia z tego dnia, bo potem zostaja one i obraczka na paluszku Dla nas to gigantyczna frajda ogladac nasze sliczne zdjecia

Justynko tak oni sa z Kielc - firme zalozyli dopiero w tym roku i dlatego bylo o nich cicho. Sama mialam innego fotografa, bo gdy go zatrudnialam to oni jeszcze nie dzialali.

Asiulka kamerzyste z pelna odpowiedzialnoscia moge polecic - Zdzisław Lukasik - zajmuje sie tym chyba ze 20 lat - jest swietny. U nas kamerowal- jest bardzo zabawowy i usmiechniety , wiec nie oniesmiela gosci i film nie jest nudny. Takze polecam. Kontakt wkleje na zyczenie

1 etap 6 -5 - 4 - 3- 2 - 1

Winners do what losers don't want to do
tiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 21:06   #880
aniaaa84
Zadomowienie

Boskie są te zdjęcia bardzo mi się podobają
Stary 2007-10-20, 10:41   #881
Puchatek M.
Rozeznanie

Jeśli chcecie robić plener nad morzem to polecam tego fotografa www.slub.e-fotografik.pl
My już podpisaliśmy z nim umowę i wpłaciliśmy zaliczkę.
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-20, 10:55   #882
Smerfi
Rozeznanie

Kalex jeśli mogę się wtrącić widzę że masz w profilu oprócz kielc także kraków wiec może weźmiesz przy poszukiwaniu tej jedynej sukni pod uwage madonne na floriańskiej? ja jestem zachwycona sukniami z tego salonumoja koleżanka wychodzi za mąż w kwietniu i zdecydowała się na suknie z pronavias mmm
http://www.madonna.pl/pl/

yorkies are the best
Smerfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 11:58   #883
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smerfi Pokaż wiadomość
Kalex jeśli mogę się wtrącić widzę że masz w profilu oprócz kielc także kraków wiec może weźmiesz przy poszukiwaniu tej jedynej sukni pod uwage madonne na floriańskiej? ja jestem zachwycona sukniami z tego salonumoja koleżanka wychodzi za mąż w kwietniu i zdecydowała się na suknie z pronavias mmm
W Madonnie suknie mają śliczne, ceny też są śliczne Ja polecam w Krakowie przejść się przez Długą, jest tam mnóstwo salonów z sukniami różnych firm.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 18:00   #884
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

Puchatek ja tez robilam plener nad morzem u Krystyny Andryszkiewicz - jakby ktos chcial zobaczyc fotki to moge podeslac linka.

Stary 2007-10-20, 20:47   #885
mimezis
Raczkowanie

Kto wie ile kosztuje ślub w katedrze??? beda tam mieli jeszcze termin na czerwiec, jak myślicie???

Nasza dzidzia
Stary 2007-10-21, 11:10   #886
detker
Przyczajenie

GG do detker

w Katedrze zapłacisz 600zł (to już jest całkowita opłata obejmująca ślub, kościelnego, organistę itp). info jest świeże, bo brałem tam ślub 6 pażdziernika i wszystko wyszło super
pozdrówka
Stary 2007-10-22, 08:20   #887
mimezis
Raczkowanie

Wielkie dzieki Detker za info!! No i gratulacje z okazji ślubu.

Nasza dzidzia
Stary 2007-10-22, 08:35   #888
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

Potwierdzam info detkera Tez tyle placilismy. Uwazam, ze to bardzo uczciwe, ze jest 'cennik'

Stary 2007-10-22, 11:58   #889
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

O rany nareszcie sala zarezerwowana mamy wesele w Dworku Staropolskim, wystrój nam odpowiada ( chociaż z tego co wiem nie wszystkim), sala nie duża ale u nas będzie tylko 80 osób, no i 130 od osoby w tym wszystko wliczone (tylko % we własnym zakresie) . Znajomy fotograf był tam ostatnio na weselu i wypowiedział sie bardzo pozytywnie ( a co sobotę gdzieś przebywa) wiec mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze, wesele mamy na 18 października 2008. Teraz zostaje mi tylko załatwić jakiegoś fajnego Dj i reszta to już z górki
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-22, 13:12   #890
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez Smerfi Pokaż wiadomość
dzięki za radę! widziałam ten salon na floriańskiej, ale tylko przelotem, jak szłam na rynek
myślę, że w tym tygodniu będę w Kr to tam wejdę

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
Kto wie ile kosztuje ślub w katedrze??? beda tam mieli jeszcze termin na czerwiec, jak myślicie???
jak ja byłam w kwietniu w Katedrze pytać się o wolne godziny na dzień naszego ślubu, tj. 28 czerwca to tylko już godz. 19 została na ten dzień;
nie chcę być pesymistą, ale inne czerwcowe też już miały godziny porezerwowane, może nie wszystkie godziny, ale na pewno duży wybór nie pozostał

my w efekcie będziemy mieli ślub w mojej parafii, tj. św. Józefa

oniaczeq - odpisałam Ci na priv
Stary 2007-10-22, 13:42   #891
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Kalex jeszcze raz dziękuje za wiadomość, teraz niestety muszę uciekać ale wieczorem do niego zadzwonię, oby nie miał zajętego terminu..
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 14:54   #892
malgorzatkka
Raczkowanie

Co do salonu madonna gorąco polecam. Każda suknia tam jest piekna. Chociaż ceny też maja piękne Ja zaczynam od salonów w Kielcach żeby zobaczyć jakie są modele ale ten w krakowie na florańskiej napewno odwiedze - bo warto !!!!
malgorzatkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 20:05   #893
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Ja proponuje przejechac sie do Jedzrzejowa.Pani (gdzies w rynku) ma salon, komis i generalnie bardzo tanio szyje.Moja siostra uszyla tam suknie, ktora widziala w kielcach kilkaset zl taniej, a potem wstawila ja do tej Pani komisu i jeszcze miala z tego niezle pieniazki (Pani sama naprawia, pierze).Polecam!
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 20:20   #894
asiulka84
Raczkowanie

hej dziewczyny! jaka piosenke dedykujecie na weselu swoim swiadkom? pozdrawiam
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 21:10   #895
mika_am
Raczkowanie

Kielce

Cytat:
Napisane przez ARAHJA1 Pokaż wiadomość
JOASIATKO ten zespół nazywa się "Combo dance" i jak narazie zapoznaje się z nagraniami, które orzymaliśmy od nich, termin jeszcze mają wolny...ale jak to ze mną bywa nie mogę się na nic szybko zdecydowac....a może któraś z dziewczyn wie coś jeszcze na temat tego zespołu lub "Military Music Band"?
Military Music Band grali u mojej koleżanki na weselu!Graja różną muzyke, ale bez rewelacji. Śpiewa kobieta i czasem faceci. Są z Bukówki. Konkursy mieli fajne.

jak dokładnie wygladały nauki? ile to trwało i wjakim odstepie czasu? W kosciele pod wez. św. Jadwigi na os. Śwętokrzyskim wiem że organizują co jakiś czas, spotkania są przez 5 tyg. co niedziela o godz. 15 o 16 jest msza i o 17 znów godzina spotkania!

Ja mam pytanie dotyczace sam weselnych?Czy któraś wie cos na temat sal w Woli Jachowej, Skorzeszycach, Smykowie!Proszę o zdjecia i ceny wynajmu!
z góry

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-10-24 o 21:48 Powód: 3 posty pod sobą
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 12:00   #896
mimezis
Raczkowanie

Może podzielimy się fajnymi pomysłami na zabawy oczepinowe? Musze chyba sama poddać pare pomysłów swej kapeli, bo zaproponowane przez nich zabawy są fajne, ale wszystkie są mi znane, a ja lubię coś zaskakującego.

Moje ulubione to słoń - wybiera się 2 zespoły: rodzina panny młodej kontra rodzina pana młodego. Każdy z nich zostaje obsadzony w rolę np taty, mamy, dziecka, psa itd. Drużyny siedzą naprzeciw siebie na krzesłach. Następnie wodzirej czyta tekst - kiedy jest w nim mowa o której postaci, ta osoba musi obiec wokoło swój zespół i wrócić na miejscu. Wygrywa ta drużyna, która pierwsza wykona zadanie. Ogólnie jest wesoło, ludzie nieźle się nabiegają, reszta ma z tego świetny ubaw.

Drugą zabawą jest konkurs tańca - pary tańczą różne style, następnie wybierają swój ulubiony, który prezentują w finale. W finale dowiadują się, że taniec mają wykonać w pozycji poziomej, leżąc na kocu. Świetny ubaw.

Osobiście mogę podzielić się także tym, co zaobserwowałam na weselu w U.S.A. Bardzo podobał mi się pomysł zorganizowania tańca dla wszystkich par małżeńskich obecnych na weselu. W trakcie piosenki wodzirej prosił o odchodzenie z parkietu par ze stażem małżeńskim krótszym niż kolejno 5,10,15,20,25,30 itd. W ten sposób na koniec na parkiecie zostawało najstarsze małżeństwo i im panna młoda wręczała swój bukiet ślubny. Bardzo podobały mi się też piosenki, w których cały parkiet tańczył to samo typu makarena, ale są też konkretne angielskie piosenki, w których wokalista mówi, jaki krok należy wykonać, a cala sala powtarza.

Jakie są wasze pomysły? Nie chodzi mi oczywiście o tradycyjną chusteczkę, czy poznawanie po nosie tylko innowacyjne śmieszne zabawy.

Nasza dzidzia
Stary 2007-10-25, 12:20   #897
malwos
Przyczajenie

witam. ogromnie sie ciesze ze znalazlam to forum. wspaniala skarbnica wiedy na temat slubu i przygotowan zatem ja planuje slub na przyszly rok (choc po ostatnich wojazach salowych sadze ze raczej moze na 2009 no ale to si ejeszcz zobaczy. mam kilka pytan odosnie takich rzeczy jak kwaty fotograf czy suknia. ile czasu przed terminem slubu trzeba takie rzeczy zalatwiac? jezeli chodzi o sale to mysle nad kamratem na slowiku sobkowem i dzis dolaczyl stangret.jestem zielona w tych sprawach a szczegolnie w czasie jaki trzeba sobie zorganizowac na organizacje tego wszystkego.

ps. czy ktos sie orientuje w ktorej parafii w kielcach mozna odbyc kurs przed malzenski i wizyte w tej poradnii rodzinnej czy jakos takiej??

za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziekuje
malwos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 12:45   #898
Puchatek M.
Rozeznanie

My mamy wesele w Sobkowie, na sierpien 2008 rezerwowalismy w listopadzie 2006. Fotografa i kamerzyste w kwietniu, DJ- a w lutym, kosciol we wrzesniu, nauki zrobilismy w marcu, a fofografa od pleneru nad morzem w tym miesiacu. Suknie polska zamawia sie 3- 4 miesiace przed, a zagraniczna pol roku.
Stary 2007-10-25, 12:54   #899
EVEEELIN
Raczkowanie

Kielce

sZUKAM NAMIARÓW NA DJ PIOTRA KUROWSKIEGO..PODOBNO FAJNIE PROWADZI PRZYJECIE WESELNE? MACIE JAKIES SWOJE OPINIE NA TEMAT TEGO DJ? PROSZE O POMC..

Iwuska Bardzo Cie Prosze O Namiary Na Tego Dj Kurowskiego...

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-10-25 o 16:37 Powód: post pod postem
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 13:17   #900
Puchatek M.
Rozeznanie

My też mam tego DJ- a, jest prześwietny.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości