![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kielce
Tiara - wiem, że już trochę minęło od Twojego ślubu, ale przez wakacje w ogóle nie miałam czasu zaglądać na forum
![]() ![]() Ja mam ślub w czerwcu 2008 r., przeszłam się tydzień temu po kilku kieleckich salonach - tak dla rozeznania- żeby się dowiedzieć ile się czeka na suknię i kiedy będzie nowa kolekcja ![]() Mój mały rajd po sklepach zakończył sie tym, że: 1. najlepiej potraktowano mnie w Cymbeline - mimo, że jeszcze do ślubu mam trochę czasu ![]() 2. Paryżanka - ech...tutaj mam dylemat, bo strasznie, ale to strasznie podobają mi się suknie firm, które mają w tym salonie, ale kobiety tam pracujące już tak mi się nie podobają ![]() ![]() No to zjawię się tam na pewno już niedługo ![]() Mnie osobiście najbardziej podobają się suknie firm, które mają własnie w Cymbeline i Paryżance, tyle, że Paryżanka trochę pesymistycznie mnie do siebie nastawia ze względu na obsługę, ale może nie będę się szybko zrażać. W każdym razie i tak moje pierwsze kroki skieruję do Cymbeline. 3. w ogóle nie podobają mi się suknie z salonu Contessa na w centrum rondo i z salonu w DH Katarzyna.... w Katarzynie jakieś takie pierzaste je mają ![]() ![]() 4. nie byłam jeszcze w salonie Kiara na Warszawskiej, Celia w pawilonach naprzeciwko reala i jakimiś Rossaline na Sienkiewicza nad delikatesami turysta - któraś z Was ma jakieś wspomnienia związane z tymi salonami (z innymi także ![]() ![]() Ile w ogóle zabrało Wam wyszukanie tej jednej jedynej sukni, tzn. ile dni/tygodni/miesięcy chodziłyście po salonach i przymierzałyście różne modele? |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zadomowienie
|
tiara zdjęcia na prawdę rewelacyjne, oni ssą z Kielc?? Szczerze powiedziawszy jeśli tak to dziwię się czemu jeszcze o nich nie słyszałam - super fotki, żywe i pełne pomysłu, bardzo oryginalne
![]() Kalex z tego co pamiętam to Cymbeline i Paryzanka maja jednego własciciela, tak więc możesz pogadać z babkami w Cymbeline na temat sukien z Paryżanki, sądzę że powinny sie orientować, poza tym muszą mieć te same katalogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
tak, Parayżanka i Cymbeline to salony tego samego właściciela
![]() Z tych katalogów co mi pokazywała ta Pani to spodobały mi się, tak na szybko, suknie z firmy (o ile dobrze pamiętam) sweetheart. No, ale co wybiorę to się okaże jak zacznę szukać już sukni konkretniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Rozeznanie
|
dziewczyny bardzo fajne te zdjęcia. A nie wiecie jakie koszty są tego fotografa??
A jakich kamerzystów mozecie polecić? |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jaki dalej cennik ma ta forografia ale chyba sa rozchwytywani bo dzwonilam i czerwiec maja caly zajety. Zycze szczescia innym.
Ponawiam pytanie o fajny kosciol w Kielcach i ceny?? - ladny wystroj, fajnie brzmiacy organista. Bardzo prosze o jakies szybkie info.
#876 |
Raczkowanie
|
ja polecam Karczowke. fajny wystroj, zajefajny Ksiadz ktory najpierw mowi ze na nic sie nie zgadza a potem mozna mu bez mala na glowe wejsc no moze z malymi wyjatkami, sam dekoruje kosciol w kwiaty i wyglada to zajefajnie,cena 600-700zl.ja polecam ale tez mam swiadomosc ze co czlowiek to opinia.pozdrawiam
Ps a ja jestem na etapie poszukiwania kamerzysty i sukienki ktora jak tak dalej pojdzie to bede szyla no i co czas zaczac chyba szybsze przygotowania bo jak tak dalej pojdzie to bez wiekszosci rzeczy zostane na ten dzien |
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm kosmetyczki to raczej nie, ale chodzi o makijaz slubny, tak?to widzilam dziewczyne umalowana w Loreal'u- bardzo mi sie podobal make-up =) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejne 3 pkt będą skutkowały (nie)stety banem, wybór pozostawiam Wam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zadomowienie
|
Kalex dzieki
![]() ![]() ![]() Justynko tak oni sa z Kielc - firme zalozyli dopiero w tym roku i dlatego bylo o nich cicho. Sama mialam innego fotografa, bo gdy go zatrudnialam to oni jeszcze nie dzialali. Asiulka kamerzyste z pelna odpowiedzialnoscia moge polecic - Zdzisław Lukasik - zajmuje sie tym chyba ze 20 lat - jest swietny. U nas kamerowal- jest bardzo zabawowy i usmiechniety , wiec nie oniesmiela gosci i film nie jest nudny. Takze polecam. Kontakt wkleje na zyczenie ![]()
#880 |
Zadomowienie
|
Boskie są te zdjęcia
![]() ![]()
#881 |
Rozeznanie
|
Jeśli chcecie robić plener nad morzem to polecam tego fotografa www.slub.e-fotografik.pl
My już podpisaliśmy z nim umowę i wpłaciliśmy zaliczkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Rozeznanie
|
Kalex jeśli mogę się wtrącić
![]() ![]() ![]() http://www.madonna.pl/pl/
#883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#884 |
Zadomowienie
|
Puchatek ja tez robilam plener nad morzem u Krystyny Andryszkiewicz - jakby ktos chcial zobaczyc fotki to moge podeslac linka.
#885 |
Raczkowanie
|
Kto wie ile kosztuje ślub w katedrze??? beda tam mieli jeszcze termin na czerwiec, jak myślicie???
#886 |
Przyczajenie
|
w Katedrze zapłacisz 600zł (to już jest całkowita opłata obejmująca ślub, kościelnego, organistę itp). info jest świeże, bo brałem tam ślub 6 pażdziernika
![]() pozdrówka
#887 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzieki Detker za info!! No i gratulacje z okazji ślubu.
#888 |
Zadomowienie
|
Potwierdzam info detkera
![]() ![]()
#889 |
Zakorzenienie
|
O rany nareszcie sala zarezerwowana
![]() ![]() ![]()
#890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślę, że w tym tygodniu będę w Kr to tam wejdę ![]() Cytat:
![]() nie chcę być pesymistą, ale inne czerwcowe też już miały godziny porezerwowane, może nie wszystkie godziny, ale na pewno duży wybór nie pozostał ![]() my w efekcie będziemy mieli ślub w mojej parafii, tj. św. Józefa oniaczeq - odpisałam Ci na priv ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
Kalex jeszcze raz dziękuje za wiadomość, teraz niestety muszę uciekać ale wieczorem do niego zadzwonię, oby nie miał zajętego terminu..
#892 |
Raczkowanie
|
Co do salonu madonna gorąco polecam. Każda suknia tam jest piekna. Chociaż ceny też maja piękne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Wtajemniczenie
|
Ja proponuje przejechac sie do Jedzrzejowa.Pani (gdzies w rynku) ma salon, komis i generalnie bardzo tanio szyje.Moja siostra uszyla tam suknie, ktora widziala w kielcach kilkaset zl taniej, a potem wstawila ja do tej Pani komisu i jeszcze miala z tego niezle pieniazki (Pani sama naprawia, pierze).Polecam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny! jaka piosenke dedykujecie na weselu swoim swiadkom? pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Raczkowanie
|
Kielce
Cytat:
jak dokładnie wygladały nauki? ile to trwało i wjakim odstepie czasu? W kosciele pod wez. św. Jadwigi na os. Śwętokrzyskim wiem że organizują co jakiś czas, spotkania są przez 5 tyg. co niedziela o godz. 15 o 16 jest msza i o 17 znów godzina spotkania! Ja mam pytanie dotyczace sam weselnych?Czy któraś wie cos na temat sal w Woli Jachowej, Skorzeszycach, Smykowie!Proszę o zdjecia i ceny wynajmu! z góry ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-10-24 o 21:48 Powód: 3 posty pod sobą |
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Raczkowanie
|
Może podzielimy się fajnymi pomysłami na zabawy oczepinowe? Musze chyba sama poddać pare pomysłów swej kapeli, bo zaproponowane przez nich zabawy są fajne, ale wszystkie są mi znane, a ja lubię coś zaskakującego.
Moje ulubione to słoń - wybiera się 2 zespoły: rodzina panny młodej kontra rodzina pana młodego. Każdy z nich zostaje obsadzony w rolę np taty, mamy, dziecka, psa itd. Drużyny siedzą naprzeciw siebie na krzesłach. Następnie wodzirej czyta tekst - kiedy jest w nim mowa o której postaci, ta osoba musi obiec wokoło swój zespół i wrócić na miejscu. Wygrywa ta drużyna, która pierwsza wykona zadanie. Ogólnie jest wesoło, ludzie nieźle się nabiegają, reszta ma z tego świetny ubaw. Drugą zabawą jest konkurs tańca - pary tańczą różne style, następnie wybierają swój ulubiony, który prezentują w finale. W finale dowiadują się, że taniec mają wykonać w pozycji poziomej, leżąc na kocu. Świetny ubaw. Osobiście mogę podzielić się także tym, co zaobserwowałam na weselu w U.S.A. Bardzo podobał mi się pomysł zorganizowania tańca dla wszystkich par małżeńskich obecnych na weselu. W trakcie piosenki wodzirej prosił o odchodzenie z parkietu par ze stażem małżeńskim krótszym niż kolejno 5,10,15,20,25,30 itd. W ten sposób na koniec na parkiecie zostawało najstarsze małżeństwo i im panna młoda wręczała swój bukiet ślubny. Bardzo podobały mi się też piosenki, w których cały parkiet tańczył to samo typu makarena, ale są też konkretne angielskie piosenki, w których wokalista mówi, jaki krok należy wykonać, a cala sala powtarza. Jakie są wasze pomysły? Nie chodzi mi oczywiście o tradycyjną chusteczkę, czy poznawanie po nosie tylko innowacyjne śmieszne zabawy.
#897 |
Przyczajenie
|
witam. ogromnie sie ciesze ze znalazlam to forum. wspaniala skarbnica wiedy na temat slubu i przygotowan
![]() ![]() ps. czy ktos sie orientuje w ktorej parafii w kielcach mozna odbyc kurs przed malzenski i wizyte w tej poradnii rodzinnej czy jakos takiej?? za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Rozeznanie
|
My mamy wesele w Sobkowie, na sierpien 2008 rezerwowalismy w listopadzie 2006. Fotografa i kamerzyste w kwietniu, DJ- a w lutym, kosciol we wrzesniu, nauki zrobilismy w marcu, a fofografa od pleneru nad morzem w tym miesiacu. Suknie polska zamawia sie 3- 4 miesiace przed, a zagraniczna pol roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Raczkowanie
|
Kielce
sZUKAM NAMIARÓW NA DJ PIOTRA KUROWSKIEGO..PODOBNO FAJNIE PROWADZI PRZYJECIE WESELNE? MACIE JAKIES SWOJE OPINIE NA TEMAT TEGO DJ? PROSZE O POMC..
![]() Iwuska Bardzo Cie Prosze O Namiary Na Tego Dj Kurowskiego... Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-10-25 o 16:37 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Rozeznanie
|
My też mam tego DJ- a, jest prześwietny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.