|
|
#2701 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Kejka wspolczuje Ci tego bólu, jak dokladnie i szczegółowo opisalas swoje funkcjonowanie to musi być strasznie, dobrze ze gin reaguje i wie ze lepiej zrobic cc niż ryzylowac Twoje zdrowie.
Mnie okropnie boli kość ogonowa, dol plecow, tylek, nie wiem czy wy tez macie takie bole?
|
#2702 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteście okropne
![]() Nie mogłam przejść obojętnie przy tej promce na bag me i oczywiście zamówiłam drugą - tym razem classic black plecioną ![]() Tak jak pokusiłam Was piżamą z sercem tak teraz z torbą
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatki
Zabiłam trzy storczyki, fiołka i kilka innych, rteraaz mąż się zajmuje kwiatkami. Agata piękne to wszystko. Mnie od wczoraj wszystko bol- plecy, tyłek, krocze, chodzę jak kaczka ale najgorzej jest przy wstawaniu. |
|
|
|
#2704 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżeli chodzi o torbe bagme to do wóźka bedzie ona srednio wygodna bo zsuwa sie troche z ramienia na kurtce bynajmniej. Wiosną na lżejszym ubraniu bedzie pewnie lepiej.
Ja tak samo jak Gosiaczek lubie duze torby. Bagme jest fajna bo mozna ją nosić i na elegancko i na luzaka
|
#2705 |
|
Rozeznanie
|
Kejka dziękuje Ci za takie szczegółowe opisanie
jutro mam wizytę to podpytam gina co i jak. Z wanny sama nie wyjdę, a z chodzeniem to mi ten bol narasta i jak jestem na zakupach to po godzinie nie moge juz chodzic i tak jak piszesz posuwam raczej nogami i staram sie je trzymać razem. Do tej pory myslalam ze to zwykła przypadłość ciążowa.. W lozku nie spie na wznak normalnie tylko zawsze mam zgięte nogi i kolana obok siebie, inaczej sie nie da.. Mysle ze to nie jest takie stadium jak u Ciebie na razie, ale zaczynam sie bac. Jutro bede truła mojej gin. Napisz koniecznie co powie Ci ortopeda jutro. Dziekuje jeszcze raz kochana![]() Tabaska mnie dol pleców tylko jak leżę na plecach, a kość ogonowa nie raczej. Żegnam sie i zycze przespanej nocy
|
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-02-21 o 23:44 |
|
|
|
#2707 |
|
Wtajemniczenie
|
Tabaska jak przy wszystkim bywaja gorsze i lepsze dni. Nie jest tak ze codziennie mam masakre, ale nocki sa niebyt ciekawe przewaznie. Ale ja die z tym juz pogodzilam..i staram sie nie uzalac nad soba
a co do kosci ogonowej to chyba w 6 mcu bardzo mne bolala ale przeszlo i nie wiem od czego to bylo..Kopycio to Ci powiem ze ...u mnie tez tak wygladalo. Spacer do szpitala ktory mam na prawde blisko to kosmos...pogadaj z ginem bo szkoda by bylo ponosi takie konsekwencje.. Niech wie i sprawdzi Mimo wszystko zycze zeby cudem jakims przeszlo sobie tez tego zycze... Jutro na 16 mam ortopede wiec wieczorem dam znac co mi powiedzial. Spokojnej nocy wszystkim
|
#2708 | ||
|
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Mi też kopara opadła!!!! ![]() ![]() ![]() czy można Ciebie "wynająć" w razie ślubu? ślicznie, pomysłowo, z mega smakiem! A ślub mieliście cywilny? Pięknie ten plener wyglądał... Jak z bajki a gdzie to było jeśli można wiedzieć? No nie moge sie napatrzeć na te foty ️Cytat:
To Ty jestes diabełek kusisz nas tu wszystkie stylizacjami a promocja super, wiec dobrze, ze kupiłaś czarna, bedzie do kolekcji ![]() Kejka aż mnie zaczęło boleć jak czytałam Twoj opis to musi być okropne... Dzielna jestes, Miki Ci to wynagrodzi ️Dobranoc Dziewczynki
![]() Edytowane przez MaLoS Czas edycji: 2016-02-21 o 23:05 |
||
|
|
|
#2709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze chętnie posłuże radą w razie ślubu hehe polecam się:p
|
|
#2710 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez sami robiliśmy dżemiki truskawkowe, ale etykiety, winietki i reszte zamawiałam Cytat:
w tkmaxx jeszcze mi się nie udało torby dorwać za to butów mam kilka par stamtąd, wszystkie skórzane za jakieś śmieszne pieniądze |
||
|
|
|
#2711 |
|
Zadomowienie
|
Ból pleców
Mnie też boli codziennie kość ogonowa i między łopatkami. Gnębie męża o masaże, ale efekt raczej krótkotrwały. Ale jak tak czytam o tym co przeżywa Kejka, to się cieszę,że do tej pory w miare łagodnie tę ciążę przechodzę..no może poza okrutną zgagą ![]() Kwiatki i firanki Firanki i zasłonki to działka mojej mamy czasem jej się uda świetne wyhaczyć w lumpkach a kwiatki uwielbiam, grzebanie w ziemi mnie uspokaja
|
|
|
|
#2712 |
|
Zadomowienie
|
Firanki - u nas tesciowa sie tym zajmuje
ma w tym temacie gust a kwiaty hmm wszystkie storczyki jakie mialam, a bylo ich sporo - padly, obecnie mam 3 kwiaty raczej sie nie zapowiada żeby za dlugo wytrzymaly😁Zgaga - jak mam 3 dni spokoju to jest dobrze, potem wraca, wezme 3-4 rennie i na chwile znowu jest spokój, podobno po porodzie odchodzi, ja wczesniej nie miałam z nią nigdy do czynienia
|
#2713 |
|
Raczkowanie
|
Ludzie jakie cudne dekoracje ślubne to nie kosztowało dużo pieniędzy.? Bo na pewno dużo pracy.
Torba jak dla mnie worek nie podchodzi :P Mąż mi zabrał poduszkę. Mówi że mu się wygodnie na niej śpi. Chyba kupię drugą dla niego. Będziemy obydwoje spać z poduszkami ciazowymi. Nasze łóżko nie będzie miało wolnej przestrzeni. Znów mnie coś łapie choroba. Gardło boli. A u mnie się zawsze i gardła zaczyna. Chyba już jutro pójdę do lekarza. Mam wrażenie że mam opuchnięte w srodku. Dziś cały dzień spędziłam w szlafroku a zjadłam tyle że mogłabym jeść to przez trzy dni jako obiady na spokojnie. Koszmar ze mną utucze synka i nie urodze ... Ja mam kilka ubranek bardzo małych ns wszelki wypadek. Ale w sh kupione za 20 zl na kg więc warto. A w niedzielę jest 3 czy 4 zl za kg to tym bardziej. I ile zostanie coś z całego tygodnia. Ale ubranka są bardzo małe i lekkie więc się opłaca. W ogóle włosy mi na nogach i rękach pociemnialy... kiepsko. Oki chyba idę spać. Jak dam radę bez poduszki ... Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-02-22 o 01:02 |
|
|
|
#2714 |
|
Rozeznanie
|
U mnie tragedia. Znów spać nie mogę. Przespalam 1,5h i tyle. Tluke się od 1. Do tego prawa pachwina okropnie boli. Już nie wiem co dalej robić.
Dzisiaj prawdopodobnie dostanę skierowanie do szpitala no i tutaj zaczynają się schody. Jak ja tam będę spać? Łóżka są jakie są wiadome czy wziąć ze sobą cebuszke? Druga rzecz jest taka że denerwuje mnie spanie w koszuli. W domu jest gorąco i się nauczyłam spać w samych majtach. A jak zaloze koszule yo mam wrazenie ze mnie gniecie wszedzie. Błahe sprawy ale za to ważne
Żona od 4.10.2014r. ![]() Adam 4.04.2016r. Edytowane przez Agnessssa Czas edycji: 2016-02-22 o 03:59 |
|
|
|
#2715 |
|
Winter is coming
|
Pjona agnessa też nie śpię. Od 1,5 godziny, obudził mnie ból oczy i koniec. Ja bym wzięła cebuszke a do spania coś innego jak ci w koszuli niewygodnie.
---------- Dopisano o 04:11 ---------- Poprzedni post napisano o 04:11 ---------- A i U marcowek kolejne maleństwo na świecie. Już przestałam liczyć które heh
|
#2716 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Boli mnie gardło. Jestem chora ![]() Wzięła bym cebuszke. Same wczesniaki .? |
|
|
|
#2717 |
|
Winter is coming
|
a czy wcześniaki czy nie to nie wiem, aż tak dokładnie ich nie śledzę
ale większość chyba jednak donoszona. Zdrówka!Agata wooww ale piękne te dekoracje ślubne! ja zapłaciłam kupę kasy dekoratorce, ale no innego wyjścia nie było jak się nie umie samemu to trzeba bulić...kejka ja pierdzielę te twoje bóle to jakiś koszmar idę się szykować powoli do pracy, czeka dziś mnie dzień zombie nienawidzę być w ciąży, serio. Nikt nigdy mnie nie namówi na drugie dziecko. Ale za równo miesiąc będę miała donoszoną ciążę, co za szczęście.
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-02-22 o 06:00 |
|
|
|
#2718 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez mowie ze nie chce drogiego.
Ale ja zawsze mówiłam że w ogóle nie będę mieć. |
|
|
|
#2719 |
|
Winter is coming
|
mój mąż by chciał 2, no na pewno nie ze mną
|
#2720 |
|
Raczkowanie
|
Mój też mówi że kiedy by chciał drugie.
Ale wątpię że kiedyś będzie nas na to stać. Więc się nie martwię. |
|
|
|
#2721 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana, jestem wyspana mimo wstawania na siku niezliczona ilość razy, plecy mnie cale bola.
Ja bym chciala dwoje dzieci.. Ale cala ta ciaza raczej nie wpływa na to, bym się szybko na to zdecydowala, ten stan to jedna wielka porażka, zadne mi tam blogoslawienstwo. A wlasnie, wczoraj ksiądz mi poblogoslawil brzuszek a w konfesjonale pięknie mówil o moim stanie ehhh
|
#2722 |
|
Raczkowanie
|
Księża mają to do siebie że mowia ładnie. I tyle :P
Ustawiłem na fb ze mój profil i zawartośc mogą widzieć znajomi moi. A tu się okazuje że muszę osobno ustawić ze znajomi to znajomi a nie znajomi znajomych... masakra. Ale już ustawilam. Osobiście nie lubię jak mam na tablicy każdy post obcych ludzi polubiony przez mojego znajomego. Dlatego sama nie chce by obcy widzieli. Poza tym po co ma mnie ktoś podglądać. |
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sie kręcę od 5 rano... Ale i tak za chwile córa sie pewnie obudzi. W końcu dziś idzie do przedszkola po tygodniu
hurra! Ja mam dość niech teraz swoją panią meczy I jeszcze basen dziś przed nami Kejka: kurde i skąd takie coś akurat tobie sie przyplątało... Jesteś super dzielna, już niedługo Kopycio: współczuje tobie tez tych boli Mnie tylko kręgosłup boli, ale nic dziwnego bo i bez ciazy nieraz boli bo mam skrzywiony dość mocno ![]() Agata: śliczności robisz zazdroszczę takich zdolności A czego uczysz? Tak z ciekawości pytam U mojej niuni w przedszkolu jest taka zdolna pani i pan kucharz tez jest artysta prowadzą razem zajęcia plastyczne i takie super rzeczy robią z tymi dzieciakami ze jestem w szoku często - z guzików, firanek, rurek plastikowych, butelek moja młoda już potrafi super wycinać, wyklejać i wymyśla nieraz takie dzieła, ze ja bym nie wpadła na to, ze tak można!
|
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Ja spałam nawet dobrze. O 5.30 pies mnie wkurzył bo dupek piszczał a na dwór nie chciał isc Kwiatki-tez jestem morderczynią Firanki-nie mamy. Nie cierpię firanek i typowych zasłon...mam tylko u małego te moje zygzaki i na gorze na dużym oknie, ale wszędzie beda panele z ikei. W salonie i sypialni juz mamy. Firanki jako takie to nie dla mnie, takie z deka staroświeckie i z teściowa mi sie kojarzy. No ładnie z tymi marcowkami...aż Sie boje co to u nas bedzie. Donoszone jest od 36 tc no nie? Miłego dnia moje panie, postaram sie od teściów zaglądać. |
|
|
|
#2725 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Widze ze wiele z nas mialo ciezka noc
u mnie dzis lepiej niz zawsze na szczescie... I prosze nie uzalajcie sie nade mna bo sama zaczne to robic, a wtedy jest jeszcze gorzej![]() ![]() U marcowek kolejna kruszynka? ale w sumie to juz czas kiedys czytalam ze wiecej dzieci est przenoszonych, tzn nie do konca, bo to zla nazwa...ale urodzonych po terminie a tu masz Ci los...raczej wiekszosc przed terminem sie rodzi..Tabaska mi sie zawsze marzyla 3 dzieci ale...nie wiem czy to realne ...choc "kazda ciaza jest inna"...i te noworodki takie slodkie... ![]() Agnesssa wez cebuszke jesli pomaga Ci zasnac i pizame do spania albo dresy ![]() Danika dobra jestes...niech sie Pani meczy Velika kurcze po takiej nocy isc do pracy? Ja sobie nie wyobrazam ![]() Gosia powodzenia u tesciow ![]() Moj lekarz mowi ze donoszone jest od 38 tc...czyli 37 +1 ...z tym ze duzo dzieci urodzonych przed tym tygodniem nazywanych jest "poznym wczesniakiem" bo organizm radzi sobie tak, jakby byl urodzony w terminie ![]() Boze jak wieje na dworze ide jeszcze spac poki Mikolaj nie wyczul ze matka nie spi bo mi zasnac nie da![]() Do pozniej
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-02-22 o 07:15 |
|
|
|
#2726 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Dość późno już na dołączenie do Waszej grupy, bo część z Was już myśli o porodzie, ale mam nadzieję, że uda mi się spędzić z Wami jeszcze trochę czasu w którejś z pierwszych części pisałam do Was z jednym pytaniem, a tak poza tym to nic się nie odzywałam, ale regularnie Was czytam, bo jesteście skarbnicą wiedzy ![]() Kilka słów o mnie: mam na imię Kasia, 24 lata (we wrześniu 25, ale to jeszcze sporo czasu), jest to moja pierwsza ciąża. W czerwcu wzięliśmy z tż ślub, w lipcu byliśmy ze znajomymi w zagranicznej podróży poślubnej, gdzie klimat zadziałał i zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu, z czego się bardzo cieszymy. Termin zarówno z OM jak i z pierwszego USG mam na sam koniec kwietnia, bo aż na 29/30, więc teoretycznie powinnam urodzić ostatnia z Was. Co do imienia, to właściwie nie mieliśmy żadnych wątpliwości i synek będzie nazywał się Nikodem. Nigdy wcześniej nie myślałam o tym imieniu, ale jak już zaczęłam przeczuwać, że będzie syn, to ubzdurało mi się to imię, mężowi się spodobało i tak to od tamtej pory jest Ni koś. Ciążę do tej pory przechodzę bezproblemowo (i mam nadzieję, że tak zostanie ) Zdarzały mi się sporadycznie mdłości, ale wpływ na to miały witaminy, które brałam. Przez chwilę mieliśmy trochę strachu, bo mniej więcej w połowie ciąży miałam podejrzenie cholestazy, ze względu na pogarszające się wyniki prób wątrobowych, ale po wnikliwych badaniach i braku jakichkolwiek objawów lekarze wykluczyli chorobę. Biorę Essentiale Forte i Sylimarol, staram się jeść lekkostrawnie i wyniki w normie, ale dość często kontroluję te próby. Rozpisałam się trochę, ale nie śpię dziś od 3:30 i już nie mam co ze sobą zrobić. Wszystko przez to, że się bardzo najadłam na wieczór + pełnia. I oczywiście musiałam zamówić torbę z dawandy, bo bardzo mi się spodobała. Classic Grey Braid
|
|
|
|
#2727 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi się spało średnio:/ cos mnie plecy bolą: /
|
|
#2728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witaj Anastazja_91
DOLEGLIWOŚCI Mnie bolą plecy i często cierpnie mi lewa noga. Da się przeżyć, już do końca zostało niewiele czasu no i krocze też czuję, ale już przywykłam chyba i wiem jak się przemieszczać żeby nie bolało.Łóżeczko u nas skręcone, ale na ubranie w pościel poczekam do ostatniej chwili. Właściwie zlecę to zadanie mężowi jak już urodzę :p Dzisiaj wizyta u ginekologa. Poza dzisiejszą czekają jeszcze tylko dwie i wizyty na ktg. Czas zapiernicza niesamowicie ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
Też tak stwierdziłam ostatnio. Ale powoli zaczyna mi się to myślenie zmieniać :p
|
|
#2729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
A_g_ATA
Haha, wiedziałam straszny język, faktycznie. Jakby wiecznie się na siebie wydzierali :p
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.

jutro mam wizytę to podpytam gina co i jak. Z wanny sama nie wyjdę, a z chodzeniem to mi ten bol narasta i jak jestem na zakupach to po godzinie nie moge juz chodzic i tak jak piszesz posuwam raczej nogami i staram sie je trzymać razem. Do tej pory myslalam ze to zwykła przypadłość ciążowa.. W lozku nie spie na wznak normalnie tylko zawsze mam zgięte nogi i kolana obok siebie, inaczej sie nie da.. Mysle ze to nie jest takie stadium jak u Ciebie na razie, ale zaczynam sie bac. Jutro bede truła mojej gin. Napisz koniecznie co powie Ci ortopeda jutro. Dziekuje jeszcze raz kochana
Mimo wszystko zycze zeby cudem jakims przeszlo
sobie tez tego zycze... Jutro na 16 mam ortopede wiec wieczorem dam znac co mi powiedzial. Spokojnej nocy wszystkim

ach jak było pięknieeeeeee....warto było tyle czasu poświęcić na robienie tych wszystkich ozdób..dla gości nawet zrobiłam własne dżemiki truskawkowe z własną etykietką :P
a gdzie to było jeśli można wiedzieć? No nie moge sie napatrzeć na te foty
️
kusisz nas tu wszystkie stylizacjami
a promocja super, wiec dobrze, ze kupiłaś czarna, bedzie do kolekcji 
to musi być okropne... Dzielna jestes, Miki Ci to wynagrodzi

nienawidzę być w ciąży, serio. Nikt nigdy mnie nie namówi na drugie dziecko. Ale za równo miesiąc będę miała donoszoną ciążę, co za szczęście.
niech teraz swoją panią meczy
u mnie dzis lepiej niz zawsze na szczescie... I prosze nie uzalajcie sie nade mna bo sama zaczne to robic, a wtedy jest jeszcze gorzej
ale w sumie to juz czas