Wrześniówki 2016 <3 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-21, 22:01   #4921
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3

Ja nienawidzę grejpfrutow! Zielone jeszcze ujda, ale reszta jest straszna... a maz probuje mnie co jakiś czas przekonać do wypicia soku : Fuj fuj fuj!
Stary 2016-02-21, 22:05   #4922
gr8ania
Moderator

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Cytat:
Napisane przez majlenka_ Pokaż wiadomość
.
a zabronione jest jedzenie brzoskwiń z puszki? ja dzisiaj zjadłam dwie takie połówki i wypiłam trochę tego syropu
zabronione chyba nie jest, ale ze względu na ilość cukru w dużych ilościach niewskazane raczej

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

ja wczoraj zapodałam sobie koktajl z kiwi, banana i kefiru z dodatkiem siemienia lnianego
gr8ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-21, 22:06   #4923
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
zabronione chyba nie jest, ale ze względu na ilość cukru w dużych ilościach niewskazane raczej[COLOR="Silver"]
nie dosc ze cukier, to te owoce traca duzo wartosci odzywczych itp
lepiej zjesc prawdziwa swieżą

a ja mam smaka na tą z puchy

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-21, 22:06   #4924
Lea_ny
Zakorzenienie

W ogóle powiem Wam, ze moi rodzice zaczynają już troche wariowac - moja mama siedzi i wózki w internecie ogląda : Mówią, ze koniecznie musimy się zgodzić zeby zafundowac wnukowi wózek, innej opcji nie biorą pod uwagę :
Stary 2016-02-21, 22:07   #4925
majlenka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
To mam podobne smaki wczoraj maz zrobił mi shake z bananów i lodów bakaliowych <3
omomomom mam to i to chyba jutro wpadnie na deser
Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

majlenka -swiat jest maly, do kogo chodzisz w bytomiu?
dr Grzegorz Tomanek też chodzisz do Bytomia?

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
zabronione chyba nie jest, ale ze względu na ilość cukru w dużych ilościach niewskazane raczej
upsss... a wczoraj zjadłam maxiking'a naoglądałam się reklamy i pierwszy raz to kupiłam, ale takie słodkie, że aż mnie zemdliło
majlenka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-21, 22:12   #4926
Montii
Zakorzenienie

majlenka tak, Tomanka kojarzę, ja chodzę do Kucharek
chcesz rodzic w Bytomiu? on tam kieruje ? na batorego?

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-21, 22:13   #4927
cherriebomb
Rozeznanie

Cytat:
.

a zabronione jest jedzenie brzoskwiń z puszki? ja dzisiaj zjadłam dwie takie połówki i wypiłam trochę tego syropu
Myślę że od czasu do czasu w niewielkiej ilości jest ok zabronione nie jest, raczej problemem jest dużo cukru (ale nie dajmy się zwariować, jeśli wyniki masz w normie, taki grzech to nie grzech ) no i wg mnie największym problemem jest to z czego tak naprawde jest ta puszka i co z niej przenika do brzoskwini... Ale skoro jest dopuszczone do przechowywania produktów spożywczych to chyba nie ma tragedii. Ja zjadłam dwie, popilam syropem i nie zamierzam się zamartwiac
cherriebomb jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-21, 22:14   #4928
milako
Rozeznanie

Dot.: Wrześniówki 2016 &amp;lt;3

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Dokładnie, niestety na Zespół Downa nie ma wpływu czy jest się z patologii czy nie. To taka trochę loteria, często niestety chore dzieciaki rodza sie w normalnych rodzinach, w których chorób genetycznych nie było (i to często jako jedno z dzieci, spośród ktorych reszta jest zdrowa).

Ja kiedyś byłam przeciwko przerywaniu takich ciąż i psioczylam na ludzi, którzy podejmowali taki krok... ale teraz sama nie wiem co bym zrobiła... Często w pracy widuję ludzi z ZD i choć u nich jest to dosc lekki stopień (wystawiaja nawet sztuki teatralne), to niestety nie są całkowicie samodzielni. Płakać mi się chce jak widzę, ze nie zawsze potrafią się porozumieć ze swoimi opiekunami Nie wiem czy potrafilabym zyc z myślą, ze jak mnie zabraknie, to moje dziecko trafi do jakiegoś domu opieki bez nikogo bliskiego, kto chocby je odwiedzal

Mam nadzieję, ze nigdy nie będzie mi dane przekonywać się o tym na własnej skórze...

Absolutnie sie z Tobą zgadzam. Ile osob na przykład nie ma pojęcia, ze nie przyswaja kwasu foliowego pod tradycyjna postacia? Że ma mutacje mthfr? Gdyby nie to, ze moja pierwsza ciaza obumarła w 6 tyg nie robiłbym mnóstwa badan i nie wiedzialabym, ze mam taki problem. W mojej rodzinie nie ma ani jednej chorej osoby na ZD, ja nigdy na nic nie chorowalam, a jednak jestem w grupie ryzyka.
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-21, 22:17   #4929
cherriebomb
Rozeznanie

Cytat:
W ogóle powiem Wam, ze moi rodzice zaczynają już troche wariowac - moja mama siedzi i wózki w internecie ogląda : Mówią, ze koniecznie musimy się zgodzić zeby zafundowac wnukowi wózek, innej opcji nie biorą pod uwagę :
Tylko się cieszyć, że wydatek odpadnie a dziadkowie będą szczęśliwi My mamy juz zarezerwowane łóżeczko, na dodatek totalnie retro - spala w nim moja kuzynka, dwie siostry i ja czyli będzie miało tak ok 40 lat jak nie więcej ale jest tak piękne ze postanowiliśmy je odnowić i jeszcze pewnie długo posłuży
cherriebomb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-21, 22:22   #4930
awgusta
Та еще штучка ^^

Cytat:
Ja nienawidzę grejpfrutow! Zielone jeszcze ujda, ale reszta jest straszna... a maz probuje mnie co jakiś czas przekonać do wypicia soku : Fuj fuj fuj!
Ja tez, są za kwasnie dla mnie. Uwielbiam za to zielone grejpftuty, tzw sweetie, ale nie zawsze są dostępne

Cytat:
Super, u nas tez pewnie tak będzie.
Stary 2016-02-21, 22:36   #4931
Samarinda
Zadomowienie

Dwie kromki z jajem i pomidorem na razie załatwiły sprawę, ale na bank obudzę się w nocy po dokładkę i boli mnie głowa jakby z głodu, a to niemożliwe przecież :/

Zielone grejfruty też są super <3
. /Sting

Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-21, 22:42   #4932
majlenka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
majlenka tak, Tomanka kojarzę, ja chodzę do Kucharek
chcesz rodzic w Bytomiu? on tam kieruje ? na batorego?
Ale chodzisz do kliniki Antrum?

Tak, planuję rodzić na Batorego, tam ginekologiem jest mój wujek, niestety nie położnikiem, dlatego nie prowadzi mojej ciąży. Dr Tomanek też tam pracuje

Cytat:
Napisane przez cherriebomb Pokaż wiadomość
Myślę że od czasu do czasu w niewielkiej ilości jest ok zabronione nie jest, raczej problemem jest dużo cukru (ale nie dajmy się zwariować, jeśli wyniki masz w normie, taki grzech to nie grzech ) no i wg mnie największym problemem jest to z czego tak naprawde jest ta puszka i co z niej przenika do brzoskwini... Ale skoro jest dopuszczone do przechowywania produktów spożywczych to chyba nie ma tragedii. Ja zjadłam dwie, popilam syropem i nie zamierzam się zamartwiac
to dobrze

na mnie już pora, trzeba włożyć luteinę i spać Dobranoc, spokojnej i przespanej nocy życzę wszystkim
Stary 2016-02-22, 06:46   #4933
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
omomomom mam to i to chyba jutro wpadnie na deser

dr Grzegorz Tomanek też chodzisz do Bytomia?

upsss... a wczoraj zjadłam maxiking'a naoglądałam się reklamy i pierwszy raz to kupiłam, ale takie słodkie, że aż mnie zemdliło
Uwielbiam Kinder maxi king... W ogóle ostatnio mam smaka na tego typu batoniki, delice, mleczna kanapka, nawet monte snack... Sama siebie nie poznaję, bo nigdy wcześniej tego nie jadłam

My planujemy wesele w czerwcu. Ale tylko ślub cywilny, bo mój TZ nie może kościelnego. Oraz skromne wesele, tylko z rodziną najbliższą. Jakoś nie w głowie nam duże imprezy, kasy też nie ma, dużo innych wydatków zastanawiam się nad sukienka... Chyba można biała? Taka raczej bardziej skromną niż na kościelny.

Edytowane przez Fortuna1
Czas edycji: 2016-02-22 o 06:50
Fortuna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 07:19   #4934
justiii84
Rozeznanie

Lea_ny no właśnie powiedz mi czy nasilone bóle brzucha są też od niedoboru magnezu??Chodzi mi o takie skurczowe bóle w podbrzuszu.
justiii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 08:09   #4935
majlenka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Uwielbiam Kinder maxi king... W ogóle ostatnio mam smaka na tego typu batoniki, delice, mleczna kanapka, nawet monte snack... Sama siebie nie poznaję, bo nigdy wcześniej tego nie jadłam

My planujemy wesele w czerwcu. Ale tylko ślub cywilny, bo mój TZ nie może kościelnego. Oraz skromne wesele, tylko z rodziną najbliższą. Jakoś nie w głowie nam duże imprezy, kasy też nie ma, dużo innych wydatków zastanawiam się nad sukienka... Chyba można biała? Taka raczej bardziej skromną niż na kościelny.
w czerwcu jest cieplutko to możesz mieć krótką białą. Na pewno będziesz wyglądać uroczo ja też zastanawiam się ad suknią do kościelnego. Niestety nie założę mojej upragnionej, ale mąż powiedział, że i tak będę wyglądać przepięknie
Stary 2016-02-22, 08:14   #4936
Maadzialenaa
Zadomowienie

Ka też
Cytat:
Ale chodzisz do kliniki Antrum?

Tak, planuję rodzić na Batorego, tam ginekologiem jest mój wujek, niestety nie położnikiem, dlatego nie prowadzi mojej ciąży. Dr Tomanek też tam pracuje

to dobrze

na mnie już pora, trzeba włożyć luteinę i spać Dobranoc, spokojnej i przespanej nocy życzę wszystkim
Ja tez zamierzam tam rodzic chodzę do lekarza w Piekarach, ale on tam pracuje a Wy na bloku 3 czy 5? Bo tam są dwa
Nie umie z Tel. zrobić wielocytowania takze odpowiadam przy okazji ze relacje po prenatalnym zdam w piatek popołudniu

Maadzialenaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 08:32   #4937
weselna01
Zadomowienie

Cytat:

Możesz iść nawet w ślubnej z welonem, nie ma żadnych obostrzeń w tym kierunku. Ja do cywilnego szłam w czarnej sukni ślubnej typu princessa Do kościelnego jakbym miała ochotę iść, to poszłabym w tej samej.
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 08:48   #4938
slowikowa25
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &amp;lt;3

Cytat:
Napisane przez cherriebomb Pokaż wiadomość
Tylko się cieszyć, że wydatek odpadnie a dziadkowie będą szczęśliwi My mamy juz zarezerwowane łóżeczko, na dodatek totalnie retro - spala w nim moja kuzynka, dwie siostry i ja czyli będzie miało tak ok 40 lat jak nie więcej ale jest tak piękne ze postanowiliśmy je odnowić i jeszcze pewnie długo posłuży
Takie rzeczy najlepsze! Uwielbiam odnawianie starych rzeczy, a jeszcze jak sluzyly wczesnkej Tobie i Twojej rodzinie to super sprawa. Na pewno bedzie ladniejsze niz te 'dzisiejsze'

A ja znow uwielbiam grapefruity, dla mnie najlepsze owoce. A sok z nich to mistrzostwo swiata

Od wczoraj bol glowy skutecznie psuje mi wizytę w Polsce, do tego noc nie przespana bo co sie poruszylam to bol nie do wytrzymania. Wzielam ponad godz temu 2x Apap i czekam w lozku az przejdzie....a u takie plany mialam Nie wiem czy to nie przez ten ząb.. ehh zawsze cos :[

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:

Ja bylam w bialej na cywilnym troche skomnijsza niz na koscielny ale biala No i ja sobie jeszcze krotka zafundowalam

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek

Edytowane przez slowikowa25
Czas edycji: 2016-02-22 o 08:47
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 09:01   #4939
Ana__86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Czytam opis tego usg genetycznego i tam pisze: "USG genetyczne obejmuje wstępną ocenę wszystkich narządów płodu"

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...nia_38529.html .

Czym to się różni od "badania połówkowego"? Czy to to samo tylko inna nazwa? Bo pisałam, że mnie dżin na takie kieruje i jego opis pokrywa się z opisem usg genetycznego.
Połówkowe badanie jest chyba standardem w każdej ciąży, genetyczne już nie, z tego co czytałam to genetyczne robi się rzadko, jak są wskazania, albo jak ktoś chce sam dla siebie.
Stary 2016-02-22, 09:13   #4940
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Możesz iść nawet w ślubnej z welonem, nie ma żadnych obostrzeń w tym kierunku. Ja do cywilnego szłam w czarnej sukni ślubnej typu princessa Do kościelnego jakbym miała ochotę iść, to poszłabym w tej samej.
O rewelacja, czarna suknia ślubna, dla mnie super pomysł. Oglądałam kiedyś jakieś amerykańskie coś o salonie sukien ślubnych - jedna dziewczyna przymierzała właśnie taką księżniczkową z warstwami czarnego tiulu na białej podszewce, wyglądała nieziemsko.

Ja szłam do ślubu w białej sukience a'la lata 50 - zabudowana góra z koronki (rękaw 3/4) i rozkloszowany dół z tiulu przed kostki. Po obiedzie na weselu zmieniłam dodatki i buty z białych na bordowe
. /Sting

Stary 2016-02-22, 09:14   #4941
Ana__86
Zadomowienie

Cytat:
Super, tylko korzystać u nas też moi rodzice fundowali wózek, a teściowie łóżeczko - oni płacili, ale my wybieraliśmy Dziadkowie często szaleją bardziej niż rodzice, ale to dobrze, że mają takie fajne nastawienie
Stary 2016-02-22, 09:15   #4942
slowikowa25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana__86 Pokaż wiadomość
Super, tylko korzystać u nas też moi rodzice fundowali wózek, a teściowie łóżeczko - oni płacili, ale my wybieraliśmy Dziadkowie często szaleją bardziej niż rodzice, ale to dobrze, że mają takie fajne nastawienie
Dokladnie, dziadkowie beda szczesliwy

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
Stary 2016-02-22, 09:16   #4943
Ana__86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
Dwie kromki z jajem i pomidorem na razie załatwiły sprawę, ale na bank obudzę się w nocy po dokładkę i boli mnie głowa jakby z głodu, a to niemożliwe przecież :/

Zielone grejfruty też są super <3
Ja też ciągle głodna, ciągle mnie mdli, albo z głodu, albo po jedzeniu, ale najchętniej cały czas bym jadła. A jak zassysa głód to mam wrażenie, że zaraz zemdleje jak natychmiast nie zjem. Jak już muszę wyjść z domu to obowiązkowo z kanapką albo bananem w torebce.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-22, 09:18   #4944
milako
Rozeznanie

Witajcie Dziewczyny,

Ja już po śniadaniu: sałatka z brokuła i fasoli została zjedzona juz czwarty dzień pod rząd i ciągle mam na nią ochotę
Stary 2016-02-22, 09:19   #4945
slowikowa25
Zadomowienie

U mnie juz drugi dzien w rzedu na sniadanie kròluje serek wiejski

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
Stary 2016-02-22, 09:20   #4946
Samarinda
Zadomowienie

Obudziłam się z bólem głowy, ale nie migrenowym, tylko typowo głodowym. Robię dzisiaj obwarzanki krakowskie, postanowione
. /Sting

Stary 2016-02-22, 09:20   #4947
milako
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
O rewelacja, czarna suknia ślubna, dla mnie super pomysł. Oglądałam kiedyś jakieś amerykańskie coś o salonie sukien ślubnych - jedna dziewczyna przymierzała właśnie taką księżniczkową z warstwami czarnego tiulu na białej podszewce, wyglądała nieziemsko.

Ja szłam do ślubu w białej sukience a'la lata 50 - zabudowana góra z koronki (rękaw 3/4) i rozkloszowany dół z tiulu przed kostki. Po obiedzie na weselu zmieniłam dodatki i buty z białych na bordowe

o very nice! coś jak Audrey? Uwielbiam taki styl, uwielbiam te lata!
Stary 2016-02-22, 09:21   #4948
Ana__86
Zadomowienie

Ja się wczoraj rano zmobilizowałam i upiekłam jabłecznik, męża wysłałam po lody, zjadłam i prosto do toalety - 3h wymioty mnie męczyły, przeszło po odgazowanej coli. Dzisiaj trochę lepiej póki co, od wody mnie odrzuciło, mam nadzieję, ze jeszcze z 2 tygodnie i się skończą te mdłości i wrócą chęci do działania. Ostatnio nawet nie mam ochoty z domu wychodzić, najlepiej czuję się w łóżku.
Stary 2016-02-22, 09:23   #4949
milako
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość

hahaha pamiętałam, jak kiedyś pisałaś, żebyśmy nie wspominały o tym serku, bo tak za nim tęsknisz
Stary 2016-02-22, 09:25   #4950
Ana__86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość
A ja marzę o jajecznicy - a jeszcze min 2 tygodnie diety za to wczoraj M. zrobiłam jajka sadzone na bekonie, z serem i pomidorami, a sama wciągam jaglankę albo chałkę z dżemem. W domu mnie nie oszczędzają, smażą, dogadzają sobie,a tylko patrzę. Jedynym plusem jest to, że siłą rzeczy jem w miarę zdrowo, ale mam wrażenie, że dopóki nie zjem tego hamburgera to myśli o nim mnie nie opuszczą.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości