|
|
#511 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Kwiatki fajne niektore! U nas na all slaby wybor.
Ale mam pomysl na wiosne na fotki w ogrodku Generalnie jak Z bedzie chodzic ![]() Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Spalam dzis z dwojka dzieci. Nie wyspalam sie.. Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#512 | |||
|
Zakorzenienie
|
toć Ty miszczyni kuchennictwa?!Cytat:
Lachonki, zamartwiam się: w 2015 r. Olka miała ze 3 gorsze noce, w 2016 mało, która noc jest znośna. dziś balety od 2:30. o 5:30 babcia przybyła z odsieczą i Młoda zasnęła w 10 minut Ja się wykończę! zero litości ![]() Cytat:
to ta "moja magiczna": http://www.sprytna-plastelina.pl/ zeszło? Cytat:
Od tygodnia Olka jest mniej cycowa (w ciągu dnia ) i w nocy @ powrócił. po ponad 20 miesiącach... heh. fajnie było.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2016-02-20 o 15:25 |
|||
|
|
|
|
#513 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oj u nas też tak było, teraz już troche lepiej...także dużo sił Cytat:
![]() Cytat:
----- Dzieciaki z dziś w klubie |
|||
|
|
|
|
#514 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
![]() nie całkiem ale trochę pomogło, ale zbliża się wieczór i znów zaczyna boleć ![]() --------- też się czaję na tę plastelinę
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2016-02-20 o 18:56 |
|
|
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
Czy tylko mi wizaż wariuje?
Achna może już poznacie płeć Wiadomo, że najważniejsze ale tak po cichutku bardziej liczysz na dziewczynkę czy na chłopca? ![]() Demeter czemu spalas z dwójką? Śliczne zdjęcia w klubie Zuzia nie broni się przed tą miłością Kuby? ![]() Nasza czasami próbuje się bronić przed ciągłym przytulaniem na siłę ostatnio nawet K. stwierdził, że Zuzia go nie lubi a ona, wiecie jak to takie małe, macha tymi łapkami i nie patrzy na nic no i rzeczywiście trochę to wyglądało jakby go odepchnela. No i musiałam się za nią tłumaczyć to samo jak K. położy się przy Z., mówi że ją kocha a ta go za kudly wyciąga. Bezlitosna laska ![]() Pani aaaa no teraz sobie przypominam nie magiczna, tylko sprytna no i nie ciastolina a plastelina skleroza nie boliNa temat nocnego niespania nawet nie chce się wypowiadać bo mi się to w głowie nie mieści, że tak można i na prawdę sama jestem pod wrażeniem, że jeszcze jako tako funkcjonuje ![]() ---------- Dopisano o 05:18 ---------- Poprzedni post napisano o 05:17 ---------- Achna tam miało być, że zdrowie najważniejsze. Zezarlo mi a nawet nie ma przycisku edytuj ---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:18 ---------- To Wam jeszcze napiszę, że poczynilam pierwsze zamówienie na aliexpress. Opaski dla Zuzienki za dolara albo pół Kurczę to się w ogóle nie różni od płacenia na allegro przez peyu. Latwizna Wczoraj przeliczalo dolara na 4,01zl ---------- Dopisano o 05:31 ---------- Poprzedni post napisano o 05:24 ---------- To jeszcze coś Wam napiszę. mój kochany Lolus powiedział w żłobku, że tata płacze. Babki spytaly się dlaczego płacze a on "bo mama go bije" nosz... Dobrze, ze babki rozsądne i wiedzą jakiej postury jestem ja a jakiej chłop, bo jeszcze by uwierzyly heh I dobrze, że odwrotnie nie powiedział, bo jeszcze by opiekę naslali ![]() Ogólnie zaczęło się zmyslanie. Uparcie twierdzi, że go Wiki w przedszkolu gryzie, kiedy wiem że ta Wiki od nowego roku nie chodzi więc chyba jakoś zdalnie go gryzie
|
|
#516 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() M. od kilku tygodni znowu wrocil do swojego lozeczka i wysypiam sie nawet niezle ![]() na poczatku bylo mi smutno, dziwnie, ze go nie ma - ale poznajac od nowa plusy spania samemu na calej szerokosci materaca, a nie na samej koncowce - ciesze sie ![]() Cytat:
siedzicie po ciemku czy wlaczasz swiatlo? M. mi sie rzadko budzil w nocy na dluzsze posiedzenia, ale jezeli tak bylo, to zostawialam wylaczone swiatlo i siedzielismy w lozku, przytulajac sie, ogladajac tylko swiecace latarnie za oknem, rozmawiajac sciszonym glosem - i M. padal mi wtedy do godziny czasu. Do dzisiaj ak zostalo, ze jak w nocy sie obudzi to lezymy w lozku - on z otwartymi oczami rozmyslajac, ja przysypiajac ![]() moze zeby wyjda bezobjawowo kciuki!ooo to dlugo nie mialas @ ![]() ja mimo intensywnwgo cycowania dostalam po 4 miesiacach. piekne! Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- i wychodza Ci? Ja kiedys zrobilam i pamietam, ze nie wyszly mi - zreszta ciaso jogurtowe tez nie ![]() ![]() Cytat:
przepis? ![]() Cytat:
Cytat:
u nas w jednej grupie jest 25 dzieci w przedziale wiekowym 3-5 lat. |
||||||
|
|
|
|
#517 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
alez sniegu! i czadowe sanki, nieklasyczne, bez sznurka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() lece szukac tej dyni ![]() no pikna dynia! ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
nu jestem pomyslow mi brak - chyba nadmucham 100 kolorowych balonow i rozwiesze na suficie ![]() Cytat:
moj M. jeszcze nigdy nie jadl cukierkow - chyba wolalabym juz gorzka czekoladke ![]() albo upiec ciasteczka kruche jak w grupie jest 30 dzieci to srednio co ok 2 tygodnie ktos swietuje? ja osobiscie wolalabym, by urodziny swietowac w domu, bez przynoszenia slodyczy do przedszkola - ale nie wiem jakie sa realia ![]() Cytat:
![]() jestem
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-02-21 o 15:34 |
||||||
|
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w przedszkolu są gruby jednolito wiekowe, albo z 2 rocznikow, bo K. poszedł jako 2,5 latek a były juz dzieci, ze skonczonymi 3. A 5 latki w oosbnje grupie. A w Montessori, to normalne, ze sa 3 roczniki- na tym to polega W szkole też sa razem w jednekj klasie dzieci z 3 roczników.
|
|
|
|
|
|
#519 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(pewnie dostaniemy to miejsce w waldorfskim )M. sie boi bez mamy - ale od kilku tygodni rozpracowujemy temat w zabawach, opowiadaniach,odgrywamy scenki, czytamy ksiazke o zabce - tfu tfu oby nam jakos poszlo ale mysle, ze ponad trzylatek latwiej sie zaadaptuje niz 1 czy 2latek ![]() jaki fajniutki przedszkolaczek ![]() Cytat:
A-Derma Cytat:
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
a macie mozliwosc wziac go do siebie czy to raczej Wam nie odpowiada?M. juz od wielu miesiecy nie pije mleka w nocy - odstawilam go jakis czas temu, bo juz nie dalam rady ciagnac z pobudkami nocnymi na karmienia ![]() M. budzi sie raz ok 1 w nocy, ale wystarczy, ze sie do niego przytule to zasypia w ciagu minuty, 0 5 wola mnie, to zabieram go do siebie. Od czasu kliniki (listopad) i chorob jakie sie do nas przyczepily M. nie chcial spac u siebie, to spal z nami, az ktoregos dnia znowu chcial u siebie i to juz trwa kilka tygodni uff ![]() ah nie wiedzialam, ze to taki podzial wiekowy jest, jak w szkole - myslalam, ze takie mieszane grupy sa normalne ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- panika kiedy wracacie od t.? ![]() Villga wszystko dobrze?
|
||||||||
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Byou coś dla twojej Zosieńki jak lubi Mini
![]() https://www.facebook.com/84818764856...type=3&theater
|
|
#521 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatku, spałam z dwójką bo uwaga, uwaga - mój TŻ się nie wysypia bo K się kręci (!)
To fakt - K się obudzi, kręci się, zakłada nogi na moje plecy, itp. Ale dziś już powiedziałam stop! Ma spac z TŻ jak sie umawialismy Co do zdjęc to K miał obiecanego lizaka Ale przyznam, że na codzień oni się przytulają, całują. Także mam takie przytulaste rodzeństwo Z kiedyś też odpychała K czasami, ale teraz jest wieksza i potrafi już 'dać buzi' ![]() Sama aż zaczęłam grzebać na aliexpress z tym, że szukałam spineczek dla Z bo opaski ściąga i poszły w odstawkę ![]() Hehe dobre z tym biciem taty przez Ciebie |
|
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
moderna bierzemy go czasem- niezawsze chce. generalnie w nocy sam nie bardzo wie, czego chce....tak jakby przez sen funkcjonował... Ale jak śpi z nami to o wiele spokojniej śpi. A my bysmy chcieli jednak, zeby spał sam,
No, ale Kacper widocznie nie jest gotowy jeszcze, potrzebuje bliskości Tż mówi, ze póki był mały było stosowac metodę 3-5-9 czy jak tam jej było;p Ale ja zawsze przeciwna byłam- bo jak można odmówić dziecku bliskości i leciałam na każde kwęknięcie;p
|
|
|
|
|
#523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ----- Nie chce smęcić ale jestem chora. W nocy katar mega, a juz lepiej się czułam...Do tego boli mnie pod okiem takie nerwobóle, okazało się że to od zęba! Ząb boli, głowa boli, mięsne i stawy i katar non stop |
||
|
|
|
|
#524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś w nocy go oszukałam, zaczął jęczeć już ok 23 więc wsadziłąm mu smoka oczywiście wypchnął językiem że tylko czubkiem języka go dotykał potrzymałam tak i zaraz usnął, smok wyleciał ![]() Cytat:
MOderna gdzieś ty była jak cię nie było ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Demeter zdrówka ! mnie też dziś zaczął boleć ząb
|
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)moze to tylko przejsciowe, odreagowywanie w nocy calego dnia - dzieci przedszkolne mysle, ze maja wiecej bodzcow do przetrwienia ![]() ![]() ja sie czesto klade obok M. w jego lozeczku jak mnie wola, az zasnie -, ale jak zasypia i za pol godziny znowu sie budzi, to biore do siebie - bo inaczej musialabym ak co chwile wstawac - M. ma czasami takie dni, gdzie gorzej spi, malo, ale sa ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Demeter zdrowia ![]() Malpka aaaaa foszylam sie z mezem
|
|
|
|
|
|
#526 | ||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
Cytat:
Mi też wizaż wczoraj ześwirował ![]() Po ciuchutku chciałabym chłopca bo znam się już na obsłudze I ogólnie ze mnie chłopczyca więc prawdziwej kobiety z dziewczynki raczej nie zrobie )Przemoc w rodzinie ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#527 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ----- Jeszcze Wam napisze, że od wczoraj non stop oglądam te zdjęcia dzieci. Zwariowała czy co? Bo choć dają w kość często to ciesze się mega, że mają siebie |
|
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
_____________ J. w szpitalu, babcie z nim siedzą, my z tż na antybiotykach |
|
|
|
|
|
#529 |
|
MBZ♥
|
Demeter, zdrówka
muszę obejrzeć zdjęcia Kwiatuszku, co tam się u Was wyrabia Za rozdziewiczenie na aliexpresie : DPani, ja mogę kaczki piec, roladki kręcić ale nie ciasta:/ Achna trzymam kciuki Małpko jaka cena takiego kompletu? choć ja sobie daję bana na zakupy![]() Moderna jesteś To na męża się fochalas, a nas opuscilas :/ ale rozumiem, jak słabszy okres to się odechciewa wszystkiego ![]() Wiesz czego się obawiam jak Zosia pójdzie do przedszkola? Ona ma cechy przywodcze, "lubi" rządzić. A tam pewnie spotka równie silna, jak nie silniejszą osobowość. Wiem, że to normalne, w taki sposób poznaje się świat, są wzloty i upadki ale moje matczyne serce ⼠krwawi.tu też znów odzywa się to, że przenoszę na Nią swoje lęki, może tam w grupie Ona się odnajdzie lepiej niż ja o tym teraz myślę. Bo teraz to mam taki obraz, że Jej jest smutno, płacze, a nie ma kto przytulić, otrzec łezki.Z tęsknotą, rozlaka poradzimy sobie, jakoś ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Monika, o matko, co się dzieje z Jakubem?
|
|
|
|
|
#530 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz... ja też taka. Makijażu nie robię, w kieckach nie chodzę a J... od poczatku typowa dziewczynka. Mojej mamie szminki z torebki podkrada i przed lustrem się nimi maluje (lepiej jej to wychodzi niż mi). Najchętniej ubieralaby same sukienki i była zachwycona jak od tesciowej dostala mini torebkę. Wszędzie cholerstwo targala... Nie wiem jak i po kim ona to ma ale jak widać jak ma być dziewczęca to będzie choćby nie wiem co 😂
|
|
#531 |
|
MBZ♥
|
Mąż mi kupił puzzle
1000 części, układamy sobie, a Zoś zaciesza, że Ona swoje szybko, a my się guzdramy Moderna jeszcze uzupełniając tamten post: zauważyliśmy, że Zoś całkiem inaczej sue zachowuje przy nas z osobna. Przy mnie się rozczula nad sobą, przy B czy przy dziadkach jest " twardsza " więc po trosze przekonuje się, że w przedszkolu też sobie da radę. No ale po troszeczkę ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Mąż mi kupił puzzle 1000 części, układamy sobie, a Zoś zaciesza, że Ona swoje szybko, a my się guzdramy Moderna jeszcze uzupełniając tamten post: zauważyliśmy, że Zoś całkiem inaczej sue zachowuje przy nas z osobna. Przy mnie się rozczula nad sobą, przy B czy przy dziadkach jest " twardsza " więc po trosze przekonuje się, że w przedszkolu też sobie da radę. No ale po troszeczkę
|
|
|
|
|
#532 | |
|
Wtajemniczenie
|
O rety
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#533 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczaki, coś w tym jest
|
|
|
|
|
#534 |
|
Zadomowienie
|
Byou uwielbiam puzzle. Im więcej elementów, tym lepiej ale ostatnio ukladalam w ciąży z K.
![]() Jaki obrazek ukladacie? Nie martw się o przedszkole w tym wieku większość dzieci lubi rządzić i nie chce ustępować będzie dobrzeByou zmierzylabys długość nóżki Roszpunki? Bo wczoraj zmierzylam K. i niby od kroku wychodzi ok 45 cm wychodzi jakby ta Wasza biegowka była już za mała ![]() Kurde, że też nie mam gdzie się przymierzyć do jakiegokolwiek roweru :/ Demeter o tym nie pomyślałam... Ehh najwyżej opaski przeleza aż Z dorosnie do niesciagania bo do spineczek to u nas jeszcze daleka droga ![]() Co do zdjęć to ja się nie dziwię zawsze pierwsze, co robię po odblokowaniu telefonu to galeria zdjęć jakoś tak automatycznie ![]() Monika o matko! Co się działo? Dlaczego aż szpital? Achna ja też w ogóle niedziewczynska. Nawet wczoraj pytałam mamy czy umie robić warkocza dobieranego, bo muszę się nauczyc poza tym, nie mam ani jednej szminki i muszę kupić, żeby mała miała mi co podbierac lakiery do paznokci też mogę policzyć na palcach jednej ręki ![]() Jedyne co, to z obcasami miałaby zabawę, bo biżuterii też za dużo nie mam a pamiętam jak z siostrą zakladalysmy mamy klipsy i korale ![]() No i masz rację, chłopak łatwiejszy w obsłudze i myślę, że potem też mniej zmartwień ale jak trafi Ci się córka, to gwarantuję, że przepadniesz i zakochasz się po uszy mówię to ja- ta ktora płakała jak sie dowiedziała, że będzie dziewczynka jaki to człowiek głupiPrzepisu na muffiny dalej szukam gdzieś wwalilamModerna babka jogurtowa też mi nie wyszła ale muffiny pycha
|
|
#535 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hejo
kurczaczki, chyba czeka mnie znów lekarz z Karolem, kaszle gorzej niż ja ![]() to trzeba było się do męża nie odzywać a nie do nas ![]() Cytat:
zadzwoń do pani powinna wiedzieć co z dziećmi które nie chodzą Cytat:
o przedszkole się nie martw ) W przedszkolu jak trzeba panie i przytulają i głaszczą i na kolana wezmąCytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moderna no K przez pp[ierwsze 3 godziny spi jak kamoień, a potem jak tylko do niwego pójdę, uspię, na paluszkach odejde to za 20min znów mnie woła i tak potrafi kilkanaście razy, więc często juz zostaje, albo go bierzemy do siebie. Dobra noc dla nas jst jak budzi sie 1-2 razy...żeby cała noc porzespał sam - nie pamiętam!No chyba, ze z nami w środku...I jak tu korzystac z pożycia małżeńskiego?? ![]()
|
|
|
|
|
|
#537 |
|
MBZ♥
|
Kwiatuszku tak na szybko mierzone to ok 48 cm. Tam można regulować wysokość siodełka i kierownicy
ktoś ze znajomych nie ma? Małpko, no własnie siada koło nas jak trusia i mówi, że ona będzie zerkac chyba ilość Ją przerazila mamy obrazek końca lata:rower z koszem kwiatów stoi na polu pszenicy ![]() Klementyna musicie się spieszyć do pierwszej pobudki ![]() Wieje u nas masakrycznie ![]() Dziękuję Dziewczyny za słowa otuchy |
|
|
|
|
#538 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli to "miło", mają robić słodkości - trudno ![]() wczoraj robiłam rafaello - mój brat powiedział, że mam się nie wygłupiać i kupić dzieciom jakieś galaretki ![]() (kasza jaglana gotowana w mleku kokosowym. jak ciut przestygnie dodaję daktyle, toczę kulki, obtaczam w wiórkach kokosowych; dla nas to słodycz, mój brat wyśmiał )Cytat:
![]() ajjj wajjjj u t. bez chłopa? to by nie przeszło ![]() ![]() na mojej wsi jesteśmy, u moich rodziców. nie wiem do kiedy. chłop wczoraj skończył malować. krakowski smog sponsorował potrójne krycie ścian ![]() Kwiatku, kiedyś pytałaś jakie farby wybraliśmy (odpowiedziałam w myślach)- magnat, beckers, łazienkowo-kuchennie - śnieżka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie noszę korali (raz miałam - podczas Wigilii), a Olka wszystko na szyję zakłada. i czworakuje z nimi ![]() co się stało???????? ![]() Cytat:
, takie wizje: precz!Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jest. bardzo jest
|
|
|
|
#539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a panie w jakim duchu przekazały newsa?! Nam mówią, że o Oli wiedzą wszystko. wczoraj przyszła do Miachała ulubiona "koleżanka" (lat 30 ). No i T. jest jak radio. Małe "yyyy" i zmiana tematu. Gada cały czas. I autentycznie wszystko. jak mu się życiowe tematy kończą (Ullllaaaa, a wiesz, że Ola nie chce sobie dać zmieniać pieluszki, ucieka mamie, a ja muszę śpiewać), to zaczyna o Peppie )po ciemnicy. udaję, że mnie nie ma. chłop przed samym wyjazdem o 3.30 nie wytrzymał, zapalił światło i przez godzinę czytali. Cytat:
![]() Michał jeszcze rok temu spał jak Pakerek. a teraz śpi jak zabity. owszem, czasem się budzi, ale bez angażowania nas przechodzi do mnie albo do chłopa z kołderką i wybrańcem (maskotkowym) i śpi dalej. i wrzeszczun Oliskowaty mu nie przeszkadza wcale. u nas też :/ T. dostał na Gwiazdkę od swojego chrzestnego puzzle 200 elementowe - rodzina Simpsonów, czarne tło no wierzy w Michała
|
|
|
|
#540 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
![]() U mnie faza na spineczki, z tyłu jej rosną też piórka także za niedługo kucyczek Cytat:
Być może mija, ale do tego jeszcze troche czasu Eeeej Pani, Moderna ale od cukierków raz w roku dzieci nie umierają co?
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

toć Ty miszczyni kuchennictwa?!

a ona, wiecie jak to takie małe, macha tymi łapkami i nie patrzy na nic no i rzeczywiście trochę to wyglądało jakby go odepchnela. No i musiałam się za nią tłumaczyć
nie magiczna, tylko sprytna no i nie ciastolina a plastelina 
bo mi jak się tak smaki zmieniły to w ciąży byłam

)
05.07.2008