|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Casaa uciekaj i słodkich snów dla Waszej dwójki
---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Mój coś zawzięcie tłumaczy butelce więc pewnie już pospane na dziś
|
|
|
|
#3962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moj tak do cycka gada.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
|
|
|
#3964 |
|
Wtajemniczenie
|
Szykuje się kolejny skok Malwi mój juz trwa
|
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro jest 7 tygodni, wedlug planowanej daty urodzenia bylo w pt, a taki kochany byl.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za zyczenia
Ja smaruje linomagiem czasami i jest ok Wczoraj dostałam tyyle prezentow. 3 bukiety kwiatow,bransoletke,słody cze. Mały dostał album z pamietnikiem, ubranka, zabawki. Pogodziliśmy sie z bratek meza, bedzie chrzestnym jednak ![]() Potem pojechalismy po lezaczek-bujaczek za 170zł używka ale jak nowy. Kolinek spał od w nim od 21 do 03 tak sie spodobało ![]() Potem w nocy w łóżeczku, choc ciezko było go uspic, oczywiscie jakies zalegane mleko mial w gardle i charczał na śpiąco... Jak wy usypiacie w nocy swoje dzieci? Bo ja jakos juz nie mam pomysłu, ręce bolą, w łóżeczku jak samego połoze to nie usnie. Musze pochodzic po mieszkaniu z pół godz z nim na rekach lulajac, zakrywam mu oczka pieluszką i tak zasypia, odkładam czasem czynnosc musze powtorzyc ![]() Teraz od 6 spi w lezaczku znowu i nie ma zamiaru wstawac chyba hmm A myslalam ze jak takie spore przerwy w jedzieniu bedzie mial to luuzzz wyspie sie... Cyc mi esploduje, w nocy az odciągałam o tej 1 ale laktator mi tak nie wyciąga, takie guzki zostawały. Mały sie potem dossał o tej 3 i cyc pusty. A jaka ulga
|
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez pranie materaca i czyszczenie kanapy dodane do obowiązkowej listy sprzątania
![]() Lune czyli mialas udane urodziny a Maly zyskal chrzestnego super ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3968 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas piękna noc. Mała jak zasnela o 23 tak zjadła o 3 i dopiero po 7
![]() Ale niestety mamy ropiejace oczko. Biedna nie mogła go otworzyć takie sklejone. Przemylam sola ale nie wiem czy to coś da. Aaa uczulily nas chusteczki Pampersa. Skończyły nam się biedronkowe w nocy na szybko otworzylam próbki rano zagladam a tam pupka całą w krostkach. I aż mała ranka. Smarujemy Sudocremem myjemy tylko woda z olejkiem i zobaczymy Lune spóźnione sto lat!!! :-* super że doszliscie do porozumienia to chyba najlepszy prezent
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2016-02-22 o 08:52 |
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Magda ja mam z pestek wiśni i jest super.
O 5 królewna postanowiła że to koniec spania i czas świat zwiedzać
|
|
|
|
#3970 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ocet jabłkowy chciałam bo podobno wpływa pozytywnie na gubienie kochanego tłuszczyku
ale chyba noe bede kombinować na razie. CASAA przy wszelkich infekcjach warto karmic. Mleko ma przeciwciała i chroni dziecko. Ja jak miałam katar i kaszel jak gruźlik w szpitalu to młoda sie nie zaraziła LUNE Sto lat!!! Ehhh kiedy ja tyle miałam... DOTKA co oni do poniedziałku w kolejce stoją? My wczoraj miałyśmy dzień buntu. Cały czas na rekach. Na szczescie noc spokojna. Ale tak padłam ze nawet nie wiem kiedy przyjęcie nowego pacjenta było... ![]() Teraz sie cycamy i czekamy na obchód. Co do zawału, mnie juz tak nie stresują przerwy w oddychaniu. Za to zeszłam ostatnio przy odłączaniu kroplówki. Przysnelam w trakcie antybiotyku i przebudziłem sie jak weszła pielęgniarka. Podnoszę kocyk a tam krwawa masakra... Wenflon cos nawalił- młoda chyba za bardzo kopała i to co jej wpuszczali do żyły, wypływało obok razem z krwią. Efekt taki ze noga cała mokra, pupa tez i pod nia wielka plama płynu podbarwionego krwią... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małemu też ropieje Ale go rano brzuszek bolał mleko w nocy leciało jak głupie a ja wczoraj pokusilam się na pizze. No i mam. Ale masaż zrobiłam i poszło ostro więc już mi się uśmiecha gość ładnie ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Malwi współczuję akcji Kamilka ojej biedna Martynka ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Mojemu spasowala ta Sowa bardzo właśnie coś gada do niej twardo
|
|
|
|
|
#3972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale jest cieplutkooo...ale wiatr paskudny Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Biedna Martii a tak ogólnie jak z pluckami?? Tego termoforu u mnie w rossmanie niema Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze że mu masaż brzuszka pomógł. Mówisz że to mogło być od pizzy. Ja wczoraj pokusilam się o kilka frytek i też się zastanawiałam czy nie zaszkodzi...
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusiaaa frytki jadłam i było ok
No my się z tym oczkiem męczymy już półtora tygodnia i dalej ropieje.
|
|
|
|
#3975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszędzie czytam że to dobra opcja dla malucha No fakt Cytat:
Też bym zawału dostała Cytat:
My właśnie cycamy już 3 raz od rana była 6.30, po 8 i do 9 lezelismy. W nocy pobudka o 3 więc nieźle, tylko trochę mu zeszło wtedy przy cycu, dopiero 4.30 go odlozylam Właśnie moja mama idzie, pierwszy raz od 2 tygodni, chyba go zacaluje
|
|||
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, my pierzemy karcherem
![]() Kamilka z tego co o uszy mi sie obilo to ocet odwapnia kosci wiec nie wiem czy jest sens przyspieszac osteoporoze :/ dzieki za info o kp przy infekcji Biedna Martynka... Macie jakies info odnosnie prawdopodobnego wyjscia? Magda, ja przez cala ciaze tyle pizzy nie zjadlam co teraz malemu nic nie bylo ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia musisz sama sprawdzac czy pasuje Malej to co jesz czy nie. Wojtus nawet nie odczul, ze jadlam pizze
Kamilka biedna Martynka, jak nic zeszlabym na serducho. Wspolczuje. Zastanawiam sie czy wychodzic z mlodzieza na dwor, straaaaasznie wieje, ale takie ladne sloneczko jest...
|
|
|
#3978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3979 |
|
Zadomowienie
|
Po obchodzie - wszyscy zadowoleni ze taka duza poprawa
Jedynie pani dr niezadowolona ze dostaliśmy na sale dziecko ze świeża infekcja a pozostała dwójka juz tak ładnie wychodzi... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3980 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo mądre ulokowanie pacjentów:/ heh służba zdrowia
|
|
|
|
#3981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3982 |
|
Zadomowienie
|
No niestety... Jak dla mnie sale powinny byc po prostu mniejsze a nie na 3 dzieci... I tak łatwo cos złapać... Jak obok w sali dziecko leży z gorączka i wyje a matka z ojcem sie zwijają zeby je jakoś uspokoić, a robia mu cuda na kiju nie wiadomo jakie badania bo nie wiedza co mu jest... A z drugiej Rota... Wiec chodzimy i dezynfekujemy rece co 5 min aż dłonie szorstkie i popękane...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raaany,co Wy z tym krztuszeniem dzisiaj wszystkie :O Lune, ja usypiam tak, że bujam na rękach i odkładam. Albo otulam kocykiem, który zawiązuję paskiem od szlafroka, żeby łapkami nie machał. Ale jak długo marudzi i nie chce sam zasnąć, to biorę do siebie, przytulam, bujam, śpiewam/szumię/włączam kołysankę i zasypia zazwyczaj szybko*. Dla mnie sen jest meega ważny i wolę go wziąć do nas, niż się dochodzić godzinę z usypianiem ![]() *chyba, że akurat jest 5 rano i ma ochotę sobie pogadać ![]() Magdusia, przemywaj to oczko często i podejdź do pediatry, bo to może być zatkany kanalik łzowy i trzeba będzie go udrożnić. Kamilka, ja kiedyś za małolaty piłam ocet jabłkowy i gunwo dał A tylko się można wrzodów żołądka dorobić. No i on nie pomaga tłuszczu spalać, tylko metabolizm przyspiesza. To samo możesz zrobić pijąc rano wodę z sokiem z cytryny, a w ciągu dnia jedząc dużo warzyw, jedząc regularnie i pijąc min. 2l wody.Dobrze, że u Was lepiej ![]() TŻ biedny nieprzytomny wrócił przed 4, a przed 6 już wstał do pracy, super! I bidok latał po domu szukając torby na laptopa po szafach aż mnie w końcu obudził gdzie ta torba, a ja mówię, że tam gdzie zawsze. Mhm, to spoko, już widzę jak mu się super będzie dziś pracować skoro taki nieprzytomny... Moje dziecko dzisiaj takie łaskawe dla mnie Nakarmiłam go i lecę siku na spidzie, bo zaraz ryk będzie. Aleeeee cisza.. Zaglądam - gada sobie do książeczki. No to lecę pod prysznic. Nadal spokój. Zrobiłam sobie jeszcze kawę i owsiankę, wstawiłam pranie, a on nadal nie płakał ![]() No chyba pierwszy raz tak długo nie spał, jednocześnie nie płacząc, to było no hmm z 15 minut ![]() Przewinęłam go, trochę marudził, ale polulałam, zawiązałam w kocyk i śpi w bujaczku, a ja dopijam kawę ![]() Ogarnę trochę kuchnię i chyba spakuję chuściocha i skoczymy na spacer
|
|
|
|
|
#3984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Woda z cytryna na zeby źle robi...a sama woda na nerki:d wszystko gdzie nie spojrzymy ma plusy i minusy |
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia - lepsza cytryna niż ocet moim zdaniem
|
|
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, sama woda nie robi wcale źle na nerki, jeśli pijesz ją na bieżąco przez cały dzień, a nie wypijasz np. litr w pół godziny, 'bo mi się przypomniało, że mam pić dużo'. I grunt to nie pić wysokozmineralizowanej (może się piasek/kamienie w nerkach zrobić), tylko nisko/średniozmineralizowaną.
Woda z cytryną robi źle na zęby, jeśli zaraz potem umyjesz je pastą lub wypijesz kawę. Można pić przez słomkę. U nas piękne słonko, bardzo ciepło (12 stopni), ale z tego co widzę dosyć wieje. Ale skoczymy do lasu, to tam wiatru nie czuć, bo przestrzeń zamknięta
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój z nami nie lubi spac woli byc taki opatulony. Ale zawsze zanim go odłoze to musi byc uspiony na rekach co czesto jest trudne. Widze ze bardzo spodobał sie mu bujaczek. Od 9 sie bujał do 9:30 i go odłozyłam do lozeczka na brzuszek. Bardzo protestował jak sie zorientował ale przeciez on nie moze tyle w tym bujaku spac taki wygiety. Troche marudził co raz sie teraz przebudza ale niby śpi
|
|
|
|
|
#3989 |
|
Wtajemniczenie
|
Lune dzięki za podpowiedz z rumiankiem. A jak nie pomoże to pójdziemy do pediatry
![]() Z ta woda z cytryna to jest tak że zimna na szkliwo szkodzi ale już ciepła nie ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- U nas pogoda niby spoko ciepło bez wiatru ale mokro i buro. Taka zgnilizna. Już się nie mogę doczekac pierwszego spaceru. Jeszcze 3 dni antybiotyku ![]() A i jeszcze taki mały wstydliwy problemik. Jakieś domowe szybkie sposoby na mega zaparcia?
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2016-02-22 o 10:48 |
|
|
|
#3990 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Prawdą jest taka między 1.5 literem wody za 3 zł będzie różnica nic przy wodzie 1.5 l za niecałego zeta. Mój się śmieje ze mi paletę żywca w 5 l butlach zamówi bo 4 pełne w tydzień poszły a gdzie jeszcze herbaty i kawy do tego. Raczej się nie odwodnienie |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

teraz jestesmy po cycu i przebraniu 

mleko w nocy leciało jak głupie a ja wczoraj pokusilam się na pizze. No i mam. Ale masaż zrobiłam i poszło ostro więc już mi się uśmiecha gość ładnie 

wszędzie czytam że to dobra opcja dla malucha
Nakarmiłam go i lecę siku na spidzie, bo zaraz ryk będzie. Aleeeee cisza.. Zaglądam - gada sobie do książeczki. No to lecę pod prysznic. Nadal spokój. Zrobiłam sobie jeszcze kawę i owsiankę, wstawiłam pranie, a on nadal nie płakał