Mamy marzec 2016 - cz. 11 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-22, 10:34   #61
eweokr
Raczkowanie

Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 11

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Macica musi ćwiczyć do porodu, w ostatnim miesiącu nie powinno się na siłę wyciszac tych skurczy. Natura wie co robi
W piątek mam wizytę to pewnie będzie kazał mi ten magnez odstawić. Tak przynajmniej mi się wydaje
Stary 2016-02-22, 10:36   #62
Bonku
Wtajemniczenie

Eyesblue śliczny nowy wątek! Tylko liczby co do tego ile mamus nosi w swoich brzuszkach chłopców i dziewczynki sie nie zgadza bo 7dziewczyn juz nie nosi w swoich brzuszkach teraz bedzie w wozkach
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 10:37   #63
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Mamy focha za brak zdjecia małego!!!
a tak serio, super ze w domu
Wychodzimyyyy tatuś juz zerwał się z pracy i ogarnia w domu do końca (wczoraj mówił żono wracaj bo sam nie ogarniam). Ciekawa jestem reakcji kota i pokoju Tośki bo nawet nie widziałam, wszystko tż sam urządził z chrzestnym małej jak bylysmy w szpitalu.
Super ! Fajnie, że wszystko u was dobrze
Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, jestem i ja

Melduje, ze u nas wszystko ok, mały wazy juz prawie 2,5 kg i robi sie coraz glosniejszy
Mimo, ze jesteśmy niewyspani i mały angażuje cały nasz czas (moj maź jest juz na urlopie tacierzyńskim) to i tak jesteśmy przeszczęśliwi i stwierdziliśmy, ze posiadanie dziecka jest super

Lewek wielkie gratulacje! Piękne imię dla synka wybralas
Bardzo miło czyta się takie wiadomości ! Cieszcie się nadal! Zdrówka
Stary 2016-02-22, 10:37   #64
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
3-4razy dziennie wchodze pod cieply prysznic, wygrzewam.i dupaa. Po.kazdym siku sie podmywam
Kochana za często się nie podmywaj bo niszczysz florę bakteryjna i organizm nie walczy. I co najważniejsze w moim przypadku to mycie tych miejsc samą woda, żadnych płynów. Podejrzewam, że stąd wzięła się u mnie infekcja bo użyłam żelu do golenia.. nie obawiaj się, że będzie brzydko pachnieć
Stary 2016-02-22, 10:38   #65
gosza82
Rozeznanie

Eweokr mi napina się tylko jak chodzę dłużej lub za szybko. Tabletek żadnych już nie biorę gin kazał odłożyć bo to już 38t3d tak więc cierpliwie czekam na rozkręcenie się akcji Ja takie napięcia miałam w 28 i 34 tyg też nawet jak leżałam to brzuch kamień ale u mnie to kończyło się szpitalem i też w tedy brałam nawet 3x1 magnez i 3x1 nospy
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 10:39   #66
_emma
Zakorzenienie

Monia
Super
Stary 2016-02-22, 10:43   #67
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zamówiłam wózek za 2,5 tygodnia powinien być
No brawo

Witam się i ja w nowym!

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 10:43   #68
fasolka1987
Zadomowienie

Eeyesblue mi też spuchły dłonie i stopy, wiem, że to woda bo naciskam i mam biały ślad długi czas.

Słoneczko kciuki dalej zaciśnięte.

U mnie od rana działa Pan z cegiełką białą w salonie, ostatnie szlify przed porodem

Lewek ale zaskoczenie z tym porodem, w ogóle się nie spodziewałam, że po 2 CC, nagle przydarzy Ci się SN ale życie zaskakuje. Teraz będziesz miała porównanie. Ciekawe ile z zaplanowanych SN skończy CC jak widać my możemy sobie planować, a czasami i tak nie mamy na to wpływu.

I dzisiaj jeszcze ta pełnia, mam nadzieję, że skończy się "tylko" bezsennością, nie mam jeszcze laktatora Ja nie mam pojęcia ile mi czasu jeszcze przyjdzie chodzić w dwupaku, nie mam takiego przeczucia, że o na pewno urodzę luty/marzec bo tak czuję. Pytałam się wczoraj mojej mamy to urodziła mnie 2 dni po terminie to może dochodzę jakoś do 11.03
Stary 2016-02-22, 10:45   #69
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Prosimy o kciuki, czekamy na wyniki posiewu moczu ok.12,13 i jak beda ok to dzisiaj wypis
zacisniete
Cytat:
Napisane przez caro_83 Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku. Weekend w szpitalu okropny. Mam nadzieję po jutrzejszym usg wypuszcza mnie do domu.
Oby wszystko bylo dobrze I zebys mogla byc juz w domku

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Melduje sie
I zbieram na wizyte - dziwnie sie czuje mam w sobie jakis glupi strach
za wizyte. Wszystko bedzie dobrze
Ja mam jutro ostatnia wizyte I tez czuje w zwiazku z tym jakies poddenerwowanie

Cytat:

Melduje, ze u nas wszystko ok, mały wazy juz prawie 2,5 kg i robi sie coraz glosniejszy
Mimo, ze jesteśmy niewyspani i mały angażuje cały nasz czas (moj maź jest juz na urlopie tacierzyńskim) to i tak jesteśmy przeszczęśliwi i stwierdziliśmy, ze posiadanie dziecka jest super
Super ze synek ladnie przybiera na wadze . Karmisz tylko piersia czy z mm? Fajnie ze razem z Tz mozecie przezywac pierwsze chwile z synkiem. Maluszek coraz silniejszy I coraz glosniej domaga sie uwagi

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dziękuję kochane! Fajnie jest się z Wami tym dzielić.
Staś leży sobie koło mnie.
Załączam foto Załącznik 6217338
Jaki sliczny! Uroczy ale i powazny na tym zdjeciu Wyglada jakby mial kilka dni

fasolka1987 Trzydzieścidwa Milka Eeyesblue za wizyty.
Stary 2016-02-22, 10:45   #70
gosza82
Rozeznanie

Dezire Magda dzięki za rady pójdę zaraz do apteki i warzywniaka

Moniaaa super wieścinie to jak w domu!!!

Emma brawo za zamówienie wózka

Magda co do tych dolegliwości to tak jak Emma piszę ja także przestałam używać płynów do higieny intymnej podmywam samą wodą i jak ręką odjął nic już nie piecze
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 10:46   #71
Kiinga26
Zadomowienie

Gosza możesz też plukac gardło wodą z solą

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 10:46   #72
Darkanddark
Zakorzenienie

Super Monia ze wychodzicie, jednak każdy czeka na ten moment wyjścia do domku

Ja miałam zabiegany weekend.. Ciągle goście, ciągle jakieś gotowanie, sałatki, pieczenia ciasta.. A wczoraj jeździliśmy od sklepu do sklepu bo tz uparł się na ekspres, bo stwierdził, że jak będzie dziecko to już nie będzie kasy na takie przyjemności bo zawsze będa ważniejsze wydatki ;-) Wiec póki jesteśmy sami to pomyślmy trochę też o sobie.. No i miał być zwykły ekspres ciśnieniowy + młynek do kawy a wyszło ze kupiliśmy automat z wbudowanym młynkiem.. Ekspres ze niby dla mnie, dla siebie tz kupił soundbara do telewizora :-/ sprzedał swój ukochany motor to nie mogę mu zabronić kupić czegoś "w zamian" i niech sobie ma na pocieszenie..
Z jednej strony marzyłam o ekspresie bo jestem mega kawosz i uwielbiam kawę, szczególnie taka świeżo mielona, ale te wydane pieniądze mnie bolą :-P
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 10:54   #73
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Wychodzimyyyy tatuś juz zerwał się z pracy i ogarnia w domu do końca (wczoraj mówił żono wracaj bo sam nie ogarniam). Ciekawa jestem reakcji kota i pokoju Tośki bo nawet nie widziałam, wszystko tż sam urządził z chrzestnym małej jak bylysmy w szpitalu.
cudownie jak to mezczyzni jednak tesknia za kobieca reka do pomocy koniecznie zdaj relacje jak kot na Tosie zareagowal

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Eyesblue śliczny nowy wątek! Tylko liczby co do tego ile mamus nosi w swoich brzuszkach chłopców i dziewczynki sie nie zgadza bo 7dziewczyn juz nie nosi w swoich brzuszkach teraz bedzie w wozkach
sluszna uwaga przelicze i poprawie

kallina
super, ze Stas przybiera i sobie radzicie

ciekawe jak tam u verrerie dlugo sie nie odzywa..

Emma i jaki kolor? bo ze Torino to pewne

lece na wizyte
Stary 2016-02-22, 10:55   #74
nessea
Raczkowanie

A tak w ogole to witam sie w pieknym wiosennym watku, w ktorym zmierzam sie rozpakowac, no chybaze wykonczycie go przed przyszlym wtorkiem ;-)

Cytat:
Zamówiłam wózek za 2,5 tygodnia powinien być
Super!

Cytat:
Ale super wiadomosc! Dzien pelen wrazen
Sloneczko kciuki wciaz zacisniete
Stary 2016-02-22, 11:03   #75
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
No i miał być zwykły ekspres ciśnieniowy + młynek do kawy a wyszło ze kupiliśmy automat z wbudowanym młynkiem..
Z jednej strony marzyłam o ekspresie bo jestem mega kawosz i uwielbiam kawę, szczególnie taka świeżo mielona, ale te wydane pieniądze mnie bolą :-P
No i super!
Twój TŻ ma rację, ja rozumiem, Ty jesteś oszczędna babka, ale tak jak on mówi - za chwilę będziecie myśleć już tylko o małej i jej potrzebach, a własne odsuną się na dalszy plan, więc prezent dla siebie jest jak najbardziej na miejscu zwłaszcza, że szykuje się sporo nieprzespanych godzin

Monia super, że wychodzicie!! Czekamy na foty Tosi w jej pokoiku

eeyesblue, ja puchnę na wieczór, głównie nogi i to na łydkach, tak dziwnie i palce u rąk... obrączkę już z 2 tygodnie temu zdjęłam, żeby nie ugrzęzła... Polecam prysznice zimne i gorące na zmianę, mi to trochę pomaga. Najbardziej nie lubię pieczenia i swędzenia w nocy, kiedy ta opuchlizna schodzi...

Emma za zamówiony wózek

Mi się cholernie dłuży czas... to dlatego, że wizyta o 15 Wyprasowałam właśnie ostatnią turę ciuszków, którą TŻ przyniósł w sobotę od kolegi. Wygląda na to że nie zginiemy
Zaraz wypiję kawkę, zrobię obiad i nie wiem co tu dalej ze sobą począć... Czuję, że dziś zostanę pozbawiona "korka" i wtedy to wszystko się może zdarzyć, a gin wyjeżdża na tydzień... ale właściwie to już coraz mniej się boję porodu, to przecież nieuniknione, a wszelkie pozytywne doświadczenia na wątku motywują a gin, jeśli nie będzie komplikacji to do czego mi będzie potrzebny? Do zszycia krocza?
Stary 2016-02-22, 11:06   #76
magda16262
Zadomowienie

Kallina ale super, tez bym.juz chciala miec swoja kruszynke w domu. Bardzo dobrze, ze ciesza was wspolne chwile i jestescie szczesliwi chociaz noce nie sa przespane to mnie uskrzydla, ze nie jest tak zle.jak wiekszosc ludzi mowi." Zobaczysz, nie bedziesz spala itd" od poczatku uwazam, ze to glupie gadanie ok nie spi sie ale nie ma innego sposobu na posiadanie takiego malenstwa, takie sa tego uroki ale dziecko wszystko wynagradza

Wyslalam tz po.masc przy okazji bo jest na miescie
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 11:12   #77
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
Emma i jaki kolor? bo ze Torino to pewne
Sl7
Stary 2016-02-22, 11:18   #78
monicca1989
Zakorzenienie

Witam się w kolejnej części
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 11:22   #79
marta1986222
Zakorzenienie

Monia w końcu

Ciesze się razem z Wami.

Czekamy na fotki Tosi w nowym pokoju.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 11:23   #80
Olgietka
Zakorzenienie

Jestem i ja z kciukami za wszystkie potrzebujące🏻🏻🏻
Stary 2016-02-22, 11:35   #81
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Super Monia ze wychodzicie, jednak każdy czeka na ten moment wyjścia do domku

Ja miałam zabiegany weekend.. Ciągle goście, ciągle jakieś gotowanie, sałatki, pieczenia ciasta.. A wczoraj jeździliśmy od sklepu do sklepu bo tz uparł się na ekspres, bo stwierdził, że jak będzie dziecko to już nie będzie kasy na takie przyjemności bo zawsze będa ważniejsze wydatki ;-) Wiec póki jesteśmy sami to pomyślmy trochę też o sobie.. No i miał być zwykły ekspres ciśnieniowy + młynek do kawy a wyszło ze kupiliśmy automat z wbudowanym młynkiem.. Ekspres ze niby dla mnie, dla siebie tz kupił soundbara do telewizora :-/ sprzedał swój ukochany motor to nie mogę mu zabronić kupić czegoś "w zamian" i niech sobie ma na pocieszenie..
Pochwal się jaki model kupiłaś;-) i Tż dobrze mówi

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Super wiadomość

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Ja także czekam z niecierpliwością na te Nasze babskie zakupy
Też nie mogę się odczekać, licze, że przed świętami już się uda wyjść

Cytat:

Ładna waga. Brawo dla Stasia

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Melduje sie
I zbieram na wizyte - dziwnie sie czuje mam w sobie jakis glupi strach
Kciuki za wizytę.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 11:41   #82
mira81
Zadomowienie

Gosza na mnie zawsze dzialal napoj z imbiru a teraz nie wiem co jest grane..od tygodnia boli mnie gradlo, nie jakos mocno zwlaszcza rano po przebudzeniu i lekki katar, nawet bym tego tak nie nazwala..bo nie ma co wysmarkac. I tak sie to utrzymuje, ani sie nie poprawia ani nie pogarsza. A raczej zadna infekcja bo bylam poltorej tyg temu u ogolnego z uchem bo gdzies zaczelo mnie bolec. Lekarz mnie obejrzal i nic nie znalazl..zadnego zapalenia, infekcji. Wszystko gra. Wyniki z krwi i moczu tez mialam dobre wiec nie wiem o co chodzi.

A co do bozeny to tez myslalam ze infekcja sie zaczyna..bo troche swedzialo, tyle ze bez zadnych innych objawow. Swedzialo 2 dni i przeszlo, dopiero pozniej skojarzylam ze to po goleniu wloski odrastaja..

Darka na bol kieszeni po wydanej kasie proponuje zazyc mala czarna..pieknie pachnaca swiezo zmielona kawke..na pewno pomoze

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 11:41   #83
sloneczko4477
Zadomowienie

Zaraz padnę z głodu kurde

za wizyty dziewczyny
Stary 2016-02-22, 11:47   #84
Bonku
Wtajemniczenie

Emmaaaa no nareszcie wózek zamówiony torinio skradl moje serce wlasnie dzieki Tobie 💖

Moniaaa ale super ze wychodzicie u mnie dzis wiosna na całego

Monica jak tam budowa pięterko juz postawione?

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

My zamówiliśmy dzis kaorufery przyjdą za miesiąc kiedys to brzmiało niewinnie teraz to brzmi tak ze za miesiąc to juz będzie Leoś!
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 11:51   #85
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bonku Pokaż wiadomość
emmaaaa no nareszcie wózek zamówiony :d torinio skradl moje serce wlasnie dzieki tobie :d 💖
:d
Stary 2016-02-22, 12:04   #86
benka99
Rozeznanie

Lewek gratulacje!! Zdrówka Też sobie życzę tak szybkiego porodu

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie są szybkie domowe sposoby na obolałe gardło bo w nocy nawet śliny nie można przełknąć tak piecze
Mam to samo polecam płukanie wodą z solą, ochyda ale trochę pomaga. U mnie Tantum Verde i tabletki do ssania nie dają rady..

Byłam z Maksiem u pulmonologa, bo w nocy bardziej kaszlał i charczał. I jednak antybiotyk ale lekarka jest raczej anty-antybiotykowa, więc jak już powiedziała, że trzeba to wierze że trzeba.

Nie wiem, może już wiecie, ale w Arosie są promocje do -35%. Ja pozamawiałam właśnie dużo kolorowanek, łamigłowek itp bo nie wiem co my w domu będziemy robić jeszcze conajmniej tydzień...

Ja bym chciała urodzić w tym wątku.... już mi tak ciężko, ból żeber i zgaga to codzienność ale żądnych skurczy nie mam, nic. Ani czop nie odchodzi... no i boję się, że mały będzie duży i albo się skończy cc albo mnie zmasakruje...
Stary 2016-02-22, 12:04   #87
_emma
Zakorzenienie

Ehh dzwoniłam do położnej i tak jak myślałam maść nie wystarczy żeby w 100% wyleczyć infekcje. W środę muszę iść do gina po receptę na globulki..
Stary 2016-02-22, 12:06   #88
milenujdka
Wtajemniczenie

Emma-szybko dostaniecie ten wózek fajnie
Moooniaaa-fajnie, że dziś wychodzicie.
Sloneczko-może już jest po , bo coś zamilkła.
A wiecie co u malinki i dzieciaczka?
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 12:11   #89
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Emma-szybko dostaniecie ten wózek fajnie
Moooniaaa-fajnie, że dziś wychodzicie.
Sloneczko-może już jest po , bo coś zamilkła.
A wiecie co u malinki i dzieciaczka?
Chciałabym! Wczoraj jedna pielęgniarka mówiła, że jak będziemy bardzo głodne to możemy coś jeść, poszłam się teraz zapytać czy mogę chociaż jakiegoś sucharka zjeść a inna do mnie, że absolutnie nie bo będzie dyskwalifikacja i zabiegu nie zrobią
Stary 2016-02-22, 12:12   #90
moonunit
Wtajemniczenie

Monia to super ze wychodzicie

Kallina super przybiera Staś

Mi tez strasznie puchna stopy Dlonie trochę mniej Ogólnie zauważyłam ze jak za dużo robie to się tak dzieje :-( oplukanie w chłodnej wodzie trochę pomaga Najgorzej jest jak jest za ciepło w domu Męczę się wtedy okropnie A jestem mega zmarzluchem tyle ze w ciąży się odmienilo

Coś jeszcze chcialam pisać ale już nie pamiętam co ;-) ehh ten kalafior ;-)

Edit
Już wiem
Emma gratulacje zamówienia wózka

Po tych ostatnich porodach z zaskoczenia to stwierdzilam ze 1 marca pakuje torbe ;-)

Edytowane przez moonunit
Czas edycji: 2016-02-22 o 12:14
moonunit jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości