|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Cytat:
Gdybym wypila puszke to juz bym poplynela z tym nalogiem.... Przed ciaza u mnie potrafilo dziennie schodzic 3l coli :/ moze to sie wydawac smieszne ale cola mega uzaleznia (a przynajmniej mnie) |
|
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rosnie mi taka kulka w gardle i przydusza. Z dwojga zlego wole cukier :P
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4084 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z 7 lat temu miałam z mężem nałóg ale pepsi wiec doskonale znam problem... teraz pół szklanki jest dla mnie za słodkie ale jakie pyszne
|
|
|
|
#4085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
|
|
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Na masaż siebie też się pisze |
|
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą też nie uważam że to 5w1 jest takie super więc no Ja też mam mega fazę na słodkie O ja zapomniałam że wczoraj goście wszystko zjedli a dzisiaj mam kolejnych gości i nic dla nich nie mam
|
|
|
|
|
#4088 |
|
Wtajemniczenie
|
http://inspiracjemamy.blogspot.com/2...-w-20.html?m=1
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4089 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no włąśnie ja też kupuje z ta myślą a jak goście przychodzą to już nic nie ma ![]() Cytat:
ja sobie tłumacze ze młoda i tak jest dosc aktywna to po co ja jeszcze kofeiną nakrecać |
|||
|
|
|
#4090 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko formę na muffiny musisz mieć
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój dziecior chyba ma skok rozwojowy albo ja mam kryzys laktacyjny... Wasze też czasem tak okrutnie na cyckach wisiały? nie już są tak wymiętolone że masakra....
|
|
#4092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Casa na masaż ja też się piszę, uwielbiam ![]() ponoć aspartam jest rakotwórczy, wolę cukier |
|
|
|
|
#4093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Viki moj od poczatku wisial na cyckach, wiec nie odczuwam zadnej roznicy. Dzisiaj mi apka podpowiedziala, ze powinnam miec kryzys laktacyjny.
Coli slodzonej stewia nie widzialam
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Najpierw to muszę mieć sprawny piekarnik który nie przypala od dołu a w środku zostawia surowe
|
|
|
|
#4096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zreszta w innych krajach nie ma obowiązku szczepien i nikt sie nie zastanawia kto komu zagraza. Decyzja rodziców. Poza tym Polska jest jednym z nielicznych krajów gdzie jest najwiecej szczepien,przymusu, nagonek, szczepien zaraz po urodzeniu dziecka. Rozmawiałam z lekarzem ostatnio na wizycie w 6tyg, pytała sie nas czy na pewno nie chcemy zaszczepić dzis. Mąż mowi zeby dała ulotkę szczepienia ilościową nie jakościową i wtedy podejmiemy decyzje. Dała jakościowa tylko taką miała no i omawialismy podejrzane sybstancje wpisane jako pomocnicze. Ona mowi ze to jest w bezpiecznych dawkach ze to nie szkodzi dziecku. On sie pyta jakie to są dawki bezpieczne. Ona nie wie. No sory, w ciązy nie mozna to ryby z rtęcią to zywnosci z puszek itp, jak sie kp to uwazac na wszystko co sie je, a tu bez zastanowienia podawac w szczepionce rtec czy aluminium. Niewazne w jakich dawkach. Tak w ogole to norma dla dziecka to 2mcg na kilogram masy ciała, czyli nie więcej niz 10 mcg. Czasem dziecku sie podaje kilka na raz przeciez te 6 w 1 itp. W necie kiedys znalazłam ile auminium jest w niektorych szczepionkach, nie wiem czy to nawet nie było na stopnop ale zapisałam sobie na kompie: • DtaP (błonicy, tężcowi i krztuścowi): 170-625 mikrogramów, w zależności od producenta. • Zapalenie wątroby typu A: 250 mcg • Wirusowe zapalenie wątroby typu B: 250 mcg • Hib (na zapalenie opon mózgowych; Marka PedVaxHib tylko): 225 mcg HPV: 225 mcg Pediarix (połączenie DTaP-zapalenie wątroby typu B, polio): 850 mcg Pentacel (DTaP-Hib-polio kombinacja): 330 mcg • Pneumokoki: 125 mcg |
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Casa na masaż to i ja chętnie
|
|
|
|
#4098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta cole widziałam w sklepie że zdrowa żywnością
|
|
#4100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4101 |
|
Wtajemniczenie
|
W carrefurze promocja na chusteczki z pampersa:6 szt. 21.99
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4102 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4103 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, cola slodzona stewia poki co chyba na rynek usa wyszla ale moge sie mylic
![]() Dziewczyny dla mnie zaden problem robimy meeting np w Krk styczniowek jak sie cieplej zrobi i stol moge zabrac ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Będę straszyć
Bo ja od picia Piwniczanki i Muszynianki (tylko te dwie na zmianę) dorobiłam się piasku w nerkach Cytat:
![]() Kasia, kriokomora jest super pod względem zdrowotnym Moja mama chodziła.Co do słodyczy, to u mnie też jest dramat, no mogłabym codziennie jeść ![]() Już się ratuję i robię jakieś domowe słodkości, np. jaglane brownie albo dzisiaj mam pudding chia na mleku owsianym i kokosowym, z bananem i kakao. No ale wiadomo, czekoladę to bym wciągnęła zawsze ![]() A mam w szafce pudełko Rafaello.. Ponad 6km z chuściochem zaliczone Skubany spał tak słodko U nas 15 stopni!!! Ale na otwartej przestrzeni to tak wieje, że łeb chce urwać. I sarenki widzieliśmy ![]() Aaa miałam Wam mówić, jak w sobotę wracałam od dziadka, to gość jadący z naprzeciwka na moich oczach zabił sarnę. Boziuuuu okropne to było Biegły 3, z mojej lewej na prawą, pierwsza przebiegła, a drugą strzelił, ja piz.da po hamulcach, a ona poleciała chyba ze 3 metry w górę i spadła tuż przed moim autem na poboczu. Próbowała jeszcze wstawać, ale w końcu padła. Okropny widok ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Aha no i Witek też poniedziałkowy przecież ![]() My dzisiaj 11 tygodni
|
|
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Lune wow jaka cena
Ale u nas jak na razie tylko zielone Pampersa są okej. Inne jakoś mi nie podeszły ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Dotka 11 tygodni, boziuuu jak to zleciało... |
|
|
|
#4109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Z tymi sarenkami tak już jest:/ mi się kiedyś cudem udało uniknąć spotkania. Jakbym jechała wolniej byloby po jednej dorosłej i 2 malych sarnach. Brat mój miał spotkanie...tylko wnętrzności i krew były na zderzaku jak wrócił |
|
|
|
|
#4110 |
|
Rozeznanie
|
Dobrze kojarzę, że któraś miała problem z trądzikiem niemowlęcym? U nas się chyba pojawił, pełno krostek na policzkach takich jasno różowych z białym, a na główce czerwone plamki z białymi punktami. To trądzik? Nie wiem co z tym robić
przemyć rumiankiem? Wczorajsza pierwsza wizyta u teściów to był zły pomysł, wcześniej tego nie miała
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

mój tż tego na litry pije mimo że to średnio zdrowe, ale c chyba lepsze niż szprycowanie się cukrem
rosnie mi taka kulka w gardle i przydusza. Z dwojga zlego wole cukier :P

(
zresztą też nie uważam że to 5w1 jest takie super więc no
zapomniałam że wczoraj goście wszystko zjedli a dzisiaj mam kolejnych gości i nic dla nich nie mam

21.06.2014r.