|
|
#2821 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Dziewczyny wy tez w nocy tak duzo sikacie? Ja przed spaniem idę do toalety i siusiam tylko troszkę a zawsze jak zasne to po godzinie sie budze i ledwo dolatuje do łazienki, a sikam jakbym wypila butelkę wody, po 2 godzinach jest to samo i nad ranem znowu.. W dzień chodzę często ale Malo sikam, moze to juz ostatnia faza
|
#2822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MoniMonix to chyba sobie daruję tą torbę... Cytat:
Za to w pierwszej ciąży latałam po kilka razy i potem usnąć nie mogłam |
||
|
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
Kalpana bardzo ładnie.
Siku Ja wcześniej nie chodziłam tak często Ale ostatnio to dosłownie co trochę. Wrócę z toalety i zaraz znów mam wrażenie że mi się chce strasznie siku- pójdę do wc i lecą dwie krople... Mała ucieka mi na pęcherz, takie uroki ciąży
|
|
|
|
#2824 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie nie chodzi o te dwie krople co chwile od ucisku tylko o mega strumień
![]() SZYMON bardzo ładnie ![]() Koleżanka z pracy dzisiaj urodziła, najlepsze jest to, ze caly czas miala byc dziewczynka... A urodziła chłopca.. Co jest z tymi ginekologami???
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak w dzień co pół godziny latam, ale sporo piję, więc to dlatego. O kurcze, to musiała być w szoku... |
|
|
|
|
#2826 |
|
Zadomowienie
|
SZYMON- Super imię, było na mojej liście w przypadku chłopaczka
![]() SIKU- Ja chodzę w nocy raz i rano biegusiem Ale przed zaśnięciem młoda się chyba ze mną tak bawi i ze 3 razy jeszcze pogoni![]() PATULINKA- Świetne wiadomości! WIZYTY Powodzenia wizytującym. dajcie znać po
|
|
|
|
#2827 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i pewnie wyprawka w dziewczecych kolorach przygotowana, dobrze ze młodemu i tak bedzie wszystko jedno ![]() Cytat:
![]() ja tez w nocy tylko raz, ale to gdzies nad ranem a czasem wcale serio mam dziś jakis słaby dzien, pospałam troche, wyciągnełam pranie ale nadal jakos mi niedobrze i głowa boli, może to wina ciśnienia a poofi mają dziś jakieś rabaty, może cos Wam wpadnie w oko https://poofi.pl/sklep/page/2/?filter_kolekcja=949 |
||
|
|
|
#2828 |
|
Zadomowienie
|
Dla dziewczynki jeszcze cos z tych moich błękitów bym wybrała, bo dla chłopca róż to juz by u mnie nie przeszedł
|
#2829 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do siku przd spaniem ide sie odsikac a potem co 2 h latam do kibelka a malo co poleci .... w dzien troche rzadziej , ale i tak za czesto ehh to sie robi juz meczace
|
#2830 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ide przed spaniem miedzy 22 a 23 i raz w nocy okolo 2-3. Rano gdzieś o 7. W pierwszej ciąży na tym etapie latalam co chwile
|
|
|
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój też zapewnial mnie ze na 100% chłopiec, wiec jakos nie wyobrazam sobie nawet ze nosze dziewczynke, to nie pasuje do mojego brzuszka
|
|
#2833 |
|
Wtajemniczenie
|
Tabaska ja w nocy (o ile wstaje) to raz...i to na prawde 2 razy w tygodniu mi sie zdarzy?
a pije baaardzo duzo bo prawie 4 litry wody dziennie + herbaty dobilas mnie ta kolezanka...do weterynarza chodzila w ciazy czy co?![]() Ja juz po wizycie u ortopedy- cech rozejscia jeszcze nie ma. Nie musze byc przytwierdzona na "hamaku" w szpitalu. Mam lezec na boku, dal liste lekow do uzgodnienia z ginem (przeciwbolowych) i jakis papier...nic do reki nie dostalam- wszystko zgarnela polozna. O 18:45 mam przyjsc na wizyte.... Powiedziala mi tylko "cesarke masz juz zalatwiona"... Na to spojenie nie mozna zrobic nic, przeczekac. Po ciazy przejdzie od razu podobno.
|
#2834 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
tabaska, ja to już mówię do chłopa, że chyba powinnam spać w kiblu a nie latać co chwila ;/ dużo nie leci, ale wystarczy że choćby kropla znajdzie się w pęcherzu i już muszę pędzić raczej mam zawsze zdziwko w drugą stronę, że mnie aż boli, a tu na klopku parę kropel poleci ![]() Cytat:
ale kurde widziałam na usg wyraźne dowody, że będzie córka Kalpana, gratuluję wyboru imienia u nas ciągle nic ![]() moje ostatnie nabytki z sh, z piątku bluza, z dzisiaj body-sukienka, no śliczna jest
|
|
#2835 |
|
Wtajemniczenie
|
Velika ale cuda
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie brzuch ciągnie, jakby miał zaraz pęknąć. |
|
|
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie. Długo mnie nie było, bo mam problem z internetem. Mamy już dosyć tej fioletowej, szatańskiej sieci
byle do sierpnia i koniec z nimi!Miałam Wam wstawić fotki koszul i szlafroka z dolce sonno, zrobię to niedługo. Bylam dziś na usg. Młody waży 1900 g, rozwija się bardzo dobrze. Lekarz mówi, że jest większy niż ten etap ciąży przewiduje o 1,5 tyg. No i z usg termin porodu wychodzi na 12 kwietnia czyli o 2 tyg wcześniej. SIKANIE Chodzę do toalety przed snem, a potem jeszcze 3 razy w ciągu nocy. Koszmar
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie że Szymek Wam się podoba
Mnie tylko trochę drażni że jest tak strasznie popularne. Ale chyba ten największy boom był kilka lat temu i już nie jest aż tak często nadawane.Dziewczyny a ja nie wiem co myśleć, bo mi za pierwszym razem gin powiedział że na 90% chłopiec, potem że najprawdopodobniej dziewczynka i na kolejnym że chłopiec. Sama nie wiem co mi powie na następnym usg |
|
|
|
#2839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Patulinka córa już taka duża gratulacje !Szymon - podoba mi się, bardzo ładne imię ![]() SIKU: ja nie wstaje w nocy już, na szczeście. Ale ciiicho by nie zapeszyć i by się nie zmieniło ![]() RÓŻ: ja lubie róż ale nie tak żeby kupować wszystko ciągle tylko różowe. Kompletując rzeczy do szpitala niestety tego nie widać bo wyjdę na sweet mamuśkę bo mam wszystko praktycznie różowe... Torba różowa kosmetyczka rózowa szlafrok różowy klapki pod prysznic różowe koszule różowe aż mi głupio ![]() Dziś kupiłam ocenisept i gaziki jałowe. Ale teraz myślę czy nie zrobiłam głupoty bo kupiłam zwykłe gaziki a przecież mogłam kupić juz nasączone ;/ i pytanie dodatkowe jak często przemywa się ten pępek? ile takich gazików byłoby mi potrzebne na początku ?
|
|
#2840 |
|
Wtajemniczenie
|
Beth ja sie zdam na rade poloznej z pepkiem. Te nasaczone gaziki nie sa podobo tak dobre... A tak w ogole to slyszalam ze jesli z pepkiem sie nic nie dzieje to sie go nie powinno ruszac niczym
niby takie nowe wskazania sa..
|
#2841 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super że po ciąży ten cały ból już nie będzie Cię męczyć, no i że spojenie się nie rozeszlo |
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym zostawiła te zwykłe gaziki. Ja mojemu niczym nie przemywałam i bardzo szybko mu się ładnie wygoił pępek. Spirytusem sobie nie wyobrażałam, żeby przecierać, bo jest za mocny, szczególnie na taką delikatną skórkę. Posłuchałam intuicji i dobrze na tym wyszłam. |
|
|
|
|
#2844 |
|
Wtajemniczenie
|
Kalpana no wlasnie slyszalam ze jak nic tam nie jest zaczerwienione ani nic sie nie saczy to nieruszany szybciej odpadnie
![]() a jak to jest z kapiela? Kiedys slyszalam ze nie mozna moczyc...a z kolei pozniej czytalam ze normalna kapiel a po tylko osuszenie
|
#2845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobno wcześniej tak lekarze mówili żeby nie moczyć pępuszka. A teraz znów mówią żeby normalnie kąpać dziecko. Sama się nad tym zastanawiałam. |
|
|
|
|
#2846 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale z córki na syna byłoby trudniej, nawet jeśli sie unika różu to sporo jest róznych kokardeczek, falbaneczek itp. Cytat:
nie wyobrażam sobie takiej nagłej zmiany płci, a tu jeszcze na szybko imie by trzeba było wybierac ![]() Cytat:
mam nadzieję, ze bardzo Cię ta wizyta nie wymęczyła a to ten gin co ostatnio u niego byłaś czy ten Twój? Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz to e wszystkie starsze królują typu Jaś, Staś, Franek, nawet dlatego sami zrezygnowalismy z Franka a tu się okazuje ze Leon tez coraz cześciej się pojawia Cytat:
o nasączonych różne opinie słyszałam Edytowane przez lucy111 Czas edycji: 2016-02-22 o 18:25 |
|||||||
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Po wizycie jestem skołowana
Mały przybrał od ostatniej wizyty z przed miesiąca pond 500 gram, ale wazy teraz niecałe 1650. Ostatnio jak mi robili usg w szpitalu to tam mi podali taką samą wagę. Niby Ordynatorka twierdzi, że tamta waga zawyża i mam się nie martwić bo te pół kg przybrał, ale mnie to podłamało do tego ciśnienie... Zwiększyłą mi dawkę, i mam bardzo uważać. Grozi mi cesarka,i to nie wiadomo nawet kiedy ![]()
|
|
|
|
#2848 |
|
Wtajemniczenie
|
Pepek
Kapalismy młodą normalnie potem się osuszylo tz psikal octaniseptem z tego co pamiętam. Ja sie brzydzilam wiec nawet nie patrzalam ![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2850 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak z pomiarów wypada? ja mam tp prawie tydzień wcześniej a młody w czwartek ważył 1700 czyli 400 g wiecej od ostatniej wizyty ale pomiary ok, wiec po co sie niepotrzebnie stresować poprostu będziemy miec mniejsze dzieciaczki i może uda się szybciutko i sprawnie urodzić ![]() u mnie z tego co gin mówił to tak około 3200-3300 się szykuje o ile nie przyspieszy choć mama już zaczęla mnie stresowac tą wagą ze może to za mało i może bym do innego lekarza poszła, ale skoro w siatkach centylowych się mieści to uważam ze jest ok Cytat:
Igor też swego czasu był popularny nam obojgu się stare imiona podobają i liczymy jeszcze ze przy trzecim dziecku minie boom na Franka i o ile bedzie syn to tak mu damy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

Za to w pierwszej ciąży latałam po kilka razy i potem usnąć nie mogłam

a pije baaardzo duzo bo prawie 4 litry wody dziennie + herbaty
u nas ciągle nic

Mały przybrał od ostatniej wizyty z przed miesiąca pond 500 gram, ale wazy teraz niecałe 1650. Ostatnio jak mi robili usg w szpitalu to tam mi podali taką samą wagę. Niby Ordynatorka twierdzi, że tamta waga zawyża i mam się nie martwić bo te pół kg przybrał, ale mnie to podłamało