|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Cytat:
To jest chyba ta sama firma ale inny model, moja ma wibracje, jakieś muzyczki itp. na tym zdjeciu nie widać czy ma ten mechanizm z wibracjami
|
|
#4142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4143 |
|
Raczkowanie
|
Magda tez jak sie wyrwe chodz na chwile do sklepu to muza na full gra
![]() Ahnessy ja nie jjem slodyczy bo boje sie o brzuszek babla ale mam na nie takaaaa ochote i na kebaba w takiej bule duzej z sosem czosnkowym.. Eh pomarzylam.. |
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Znajoma mi pisze co robię, odpisuję "Właśnie mi Szymek od rana pierwszy raz zasnął" ona pisze "to fajnie teraz masz czas dla siebie"
uśmiałam się
|
|
|
|
#4145 |
|
Rozeznanie
|
meldujemy się w koncu i my
po dość ładnej nocy dziś dzień kiepskiego spania... ciagle sie wybudza, teraz zasnął 0 15 i ciekawe jak dlugo pospi... pewnie głod go obudzi bo jadl o 13.30... i ciagle ma polprzymkniete oczy ![]() Malwi nasz Wojtuś też wtorkowy ![]() jutro mamy 4 tyg i: 1) nadal mamy kikut kurde ten octenisept działa czy nie? 2) mamy chyba ten trądzik bo ma policzki w krostkach. polozna miala byc w czwartek i napisala sms ze nie dojedzie i sie odezwie no i do teraz cisza... wiec co radzicie na te syfki u malego? 3) nadal jest żółty. któraś też ma problem z przedłużającą się żółtaczką?? ja już sama nie wiem czy jest bardziej czy mniej zółty. pediatra powiedziała zeby podawac wode z glukoza - polozna zeby nie dawac bo sie zasyci i nie bedzie chcial mleka. nie wiem kto ma racje - glukozy nie podaje ale sie zastanawiam czy sprobowac. moja matka juz mnie wku... bo codziennie przychodzi i mowi ze nic mu nie schodzi nie bede go co tydz kłuła i sprawdzała z krwi. 2tyg był spadek i w przyszłym tyg znowu idziemy na pobranie. ale co z ta glukoza dawac? 4) dziewczyny które miały naciecie krocza czy u was już się wszystko zagoiło? bo mnie na wieczor zawsze tak boli ze masakra. ciągnie az na pośladek czasami. na koncu naciecia mam takie jakby zgrubienie pod skora, robi sie mniejsze niz jak bylo po porodzie no ale po 4tyg nadal jest. rana po cc chyba sie szybciej goi od tego... ![]() 5) dopiero wczoraj byliśmy na pierwszym spacerze ok 30min wiec mialam wiecej ruchu niz na codzien w domu no i zauważyłam potem nasilone krwawienie a juz się cieszyłam że pomału zanika. czy to normalne ze po wysilku sie nasila czy ja jakas uszkodzona jestem? ![]() 6)jak długo rozpuszczają się szwy? bo nadal je mam tzn te w srodku 7) czy u Was tez przez całą noc pali się światło? jak sie komus bedzie chciało odpowiedziec to dzięki u mnie juz koniec wolnego bo nie zdąrzyłam posta dodac i juz sie obudzil... chyba pocycamy |
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na codzień Szumis wystarcza A ja suszarkę muszę mieć w łazience bo używam codziennie niestety |
|
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jest ta aukcja https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-...04246-258-5316 |
|
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Ahnessy, lubie masowac wiec to nie problem
a Krakow chetnie odwiedze bo spora czesc dziecinstwa spedzilam w tamtych stronach i kocham to miasto ja nie pisalam, ze na chwile przyjade Ja pisze tutaj, ze karmie ostatnio u mnie jest taka sytuacja, ze zasypiam miedzy karmieniami blyskawicznie i jak mlody budzi na kolejne to mi sie wydaje, ze przed sekunda go odlozylam a po wizazu patrze, ze juz 2h minely ![]() Viki, moj tez teraz odpadl bo od rana harcowal.... Pewna jestem, ze to skok bo nigdy jeszcze sie tak nie zachowywal wazne, ze nie wyje (tfu, tfu).MallaMi my w koncu przeszlismy na spirytus 70% bo tez octenisept nie dawal rady, na reszte pytan nie odpowiem bo nie mam wiedzy ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MallaMi ja mogę odpowiedzieć w sprawie szwów że mi położna 1,5 tygodnia po porodzie usunęła resztki co się nie rozpuścily, ogólnie po tygodniu już powinno ich nie być więc u Ciebie to chyba wymaga interwencji gina Po spacerze może być silniejsze plamienie, ja krwawilam /plamilam 7 tygodni po porodzie |
|
|
|
|
#4150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
6) Jak są na zewnątrz to mogą bardziej schnąć i być sobie dłuuugo, dlatego mi tydzień po porodzie, po wygojeniu rany położna zewnętrzny szew ściągnęła. Chociaż ja też mam wrażenie że te wewnętrzne nadal są :/
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
MallaMi
2. Myć wacikiem z przegotowaną wodą 4. Nie miałam nacięcia, ale dosyć mocno popękałam, juz jest wszystko ok ale ja już prawie dwa miesiące po. Do miesiąca czułam wieczorami jakby pulsowanie, ale nie bolesne i dosyć krótko. 5. to normalne 6. nie pamiętam dokładnie, ale coś koło miesiąca było jak położna mówiła, że już rozpuszczone. Edit: sprawdziłam było 2,5 tygodnia po. 7. tak, na początku lampka zasłonięta ścierką, teraz lampka przy angelcare wystarcza. ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Tak Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-02-22 o 16:10 |
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
konsultowaliście to z pediatrą?4) ja miałam, i ja już nic nie czuje szwy wewnętrzne były rozpuszczalne, wiec już ich nie mam, może Tobie zrobili nierozpuszczalne? Położna powinna ogarnąc tą kwestie...5) nasilone krwawienie jest normalne chyba, tez miałam 7) u nas światło się nie pali po co?
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też śpimy teraz przy lampce z Angelcare ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Dziś chyba nie będzie obiadu bo Młody mi już prawie godzinę na cycu wisi od wczoraj ma jakąś taką fazę na długie wiszenie
|
|
|
|
|
#4154 |
|
Raczkowanie
|
A wlasnie co do pepka. u nas jest taki czarny strupek u was juz czysty pepuszek jest?
|
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wlaczam cb jak maly sie budzi na cyca, a pozniej wylaczam i spimy normalnie w ciemnosci ![]() Ewusia wspolczuje wiszenia do poludnia to mialam.... Teraz maz z pracy wczesniej wrocil i w koncu uspil Franka...---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
U mnie czysty juz ale czyszcze jeszcze octeniseptem 2 razy dziennie
|
||
|
|
|
#4157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, a co do samego obiadu to u mnie dzis jest mega szybki, banalny i na "odwal sie" bo zrobilam ryz z jablkami ze sloika
tylko, ze nie zapiekalam bo maly nie pozwalal Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
MallaMi u mnie się pali taka mała do kontaktu z biedronki
a jak karmię to w nocy jest normalna nocna lampka a nad ranem wyłączam bo już jest jasno w mieszkaniu. Mój tez mial krostki z białym. Nie ruszalam samo zeszło
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest ok. Jakby mi skończył z ulewaniem ( w co wieżę że kiedyś się stanie ) a ostatnio nawet przez sen mu się ulewa, tzn już w tej fazie wybudzenia, niby nie wiele, ale jak tu kiedyś zaczął kasłać to nie wiedziałam co się dzieje.
|
|
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Stopa Szymka
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-02-22 o 17:00 |
|
|
|
#4162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2) Też o to pytałam ![]() 3) A macie żółtaczkę patologiczna czy fizjologiczna? Nie dawać glukozy moim zdaniem bo nie będzie ci pić cycka albo ograniczy. U nas trzyma na twarzy i oczach, billirubina w normie ale jeszcze nie taka jak powinna być już po miesiącu. 5) Wydaje mi się, że to normalne, że po wysiłku się nasila szczególnie po porodzie naturalnym. 6) To na pewno masz rozpuszczalne? Bo może to są nie rozpuszczalne i położna powinna ci je zdjąć. 7) U nas świeci się mała choinka z żółtymi lampkami nawet przez dzień. W nocy jest wystarczająca. Wypadałoby ją rozebrać ale nie mam nic innego. Tż planuje zrobić taśmy ledowe na szafie. Bo nie będziemy cały rok choinki mieli :P |
|
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
MallaMi
Tradzik u nas sam schodzi, nic z tym nie robie. Tak u nas sie pali taka mala lampka na parapecie. Na reszte nie odpowiem, bo nie wiem. Ja jeszcze ami razu nie wlaczylam suszarki, 2 razy odpalilam okap.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga to jest fajna pamiatka
kupilam zestaw do zrobienia odcisku ale jeszcze sie nie zebrlam by go wykonac ![]() Koktajlowa, a kto bogatemu zabroni by miec choinke caly rok to bardzo ladne drzewko ![]() Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- U mnie sprzety szumiace odpalane byly zgodnie z ich przeznaczeniem zeby uspic malego nie wlaczalam jeszcze testowalam jesynie apki na tel ale na zadna nie reagowal
|
|
|
|
#4165 |
|
Wtajemniczenie
|
O matulu.. nie dam rady Was nadrobić!
Melduję się tylko, że żyję.. Wysypka nam się nasiliła znów na policzkach i dziś wysięk żółty z wierzchu uszek.. Ja już nie wiem co go uczula i czy to nadal jakieś pozostałości mleka w moim organizmie czy co. Mały szaleje mi wieczorami przy cycku tak, że szok, a ja wieczorami mam pustki Dziś Mu chyba podam mm wieczorem bo bidulek się męczy , kupiłam z polecenia Pani Doktor NAN HA, dla alergików i zobaczymy czy bedzie tolerowal, trzymajcie kciuki, żeby mi znowu nie wymiotował całej nocy ![]() A teraz śpi złoczynca
|
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra moje dziecko znwca sie nad cyckiem
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka
![]() Mój śpi od półtorej godziny.. Dał mi wyprasować, gary umyć, posprzątać i w ogóle.. I nie wiem co ze sobą zrobić ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Boziuuu.. was też męczy taki totalny brak apetytu? |
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka
by problemy sie juz skonczyly ![]() Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Magda u mnie permanentna gastrofaza :/ i zachciewajki.... Na topie jest bulka z maslem, pasztetem i ogorkiem kiszonym to sa moje sniadania i kolacje od 6 dni...Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jerzyczka będzie dobrze gratulacje 2 miesiecy )
|
|
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jem no bo jestem głodna, ale najchętniej to słodkie bym zjadła, a od tego
A tak to poza tym to wszystko jest bleeeee...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

21.06.2014r.

uśmiałam się

kurde ten octenisept działa czy nie? 

na codzień Szumis wystarcza 

konsultowaliście to z pediatrą?
od wczoraj ma jakąś taką fazę na długie wiszenie

gratulacje 2 miesiecy
A tak to poza tym to wszystko jest bleeeee...