Świece zapachowe cz. VIII (m.in. Yankee Candle, Kringle Candle) - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-20, 17:54   #871
dembi
Zakorzenienie

Dot.: Świece zapachowe cz. VIII (m.in. Yankee Candle, Kringle Candle)

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj chyba zacznę testy WW, myślałam o Cedar na początek, zapowiada się fajnie, niech tylko ma moc.
Testuj, testuj i daj znać ja teraz testuje picket fence i ... taki sobie
Stary 2016-02-20, 18:08   #872
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez dembi Pokaż wiadomość
Testuj, testuj i daj znać ja teraz testuje picket fence i ... taki sobie

Mnie też Picket fence solo nie urzekł, za to w połączeniu z My serenity (który jest dosłownie identyczny jak Pink sands, niczym się nie różni) dużo zyskuje.
Palę Havana nights i niestety też nic nie czuję, kompletnie nic, a wrzuciłam 1/3 wosku do kominka
Stary 2016-02-21, 10:18   #873
dembi
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też Picket fence solo nie urzekł, za to w połączeniu z My serenity (który jest dosłownie identyczny jak Pink sands, niczym się nie różni) dużo zyskuje.
Palę Havana nights i niestety też nic nie czuję, kompletnie nic, a wrzuciłam 1/3 wosku do kominka
Ja dzisiaj picket fence połączyłam z cranberry vanilla GC i własciwie to czuc gąskę tylko
Co do Havana... to szkoda, ze taki słaby, bo fajnie pachnie u mnie chyba bedzie palony z innym jakims

Jest promo na homedelight -25% na haslo 25off
Stary 2016-02-21, 10:57   #874
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Ja dzisiaj picket fence połączyłam z cranberry vanilla GC i własciwie to czuc gąskę tylko
Co do Havana... to szkoda, ze taki słaby, bo fajnie pachnie u mnie chyba bedzie palony z innym jakims

Jest promo na homedelight -25% na haslo 25off
Ja dzisiaj będę chyba palić Moonlight, wszystko inne z Q1 już przetestowane.
Wczoraj dokupiłam jeszcze 3 kringlowe nowości - Fresh air, Sweet pea i Dewdrops.
Wszystkie ładne i wiosenne, niech tylko mają moc
Stary 2016-02-21, 18:26   #875
dembi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj będę chyba palić Moonlight, wszystko inne z Q1 już przetestowane.
Wczoraj dokupiłam jeszcze 3 kringlowe nowości - Fresh air, Sweet pea i Dewdrops.
Wszystkie ładne i wiosenne, niech tylko mają moc
Mają moc za pierwszym razem, ale za drugim juz jakby słabiej, porównujac z tymi zimowymi np. Kringlami

Daj znac czy tobie tez sie tak kruszy moonlight i jest taki słaby?

Widzialyscie najnowsze yankee? verbena, white tea i vanilla ?
Stary 2016-02-21, 21:34   #876
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

zapowiedzi na ten rok

http://yankeemaniac.pinger.pl/m/27046589
Stary 2016-02-22, 13:13   #877
ktrznn
Raczkowanie

Cytat:
Mają moc za pierwszym razem, ale za drugim juz jakby słabiej, porównujac z tymi zimowymi np. Kringlami

Daj znac czy tobie tez sie tak kruszy moonlight i jest taki słaby?

Widzialyscie najnowsze yankee? verbena, white tea i vanilla ?

Nie do mnie pytanie, ale mam dwa moonlight i tak, moocno się kruszy, praktycznie proszkuje się po przełamaniu a jeśli chodzi o intensywność to imo średnia - miałam duużo bardziej intensywnych wosków z YC, ale też sporo słabszych, większość białych jest niestety u mnie słaba
ktrznn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-22, 13:19   #878
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez ktrznn Pokaż wiadomość

Nie do mnie pytanie, ale mam dwa moonlight i tak, moocno się kruszy, praktycznie proszkuje się po przełamaniu a jeśli chodzi o intensywność to imo średnia - miałam duużo bardziej intensywnych wosków z YC, ale też sporo słabszych, większość białych jest niestety u mnie słaba
Zgadzam się co do kruszenia i co do mocy tego konkretnego zapachu, nie zgadzam się co do mocy innych białych wosków, u mnie właśnie białe woski to przeważnie killery: Baby powder, Soft cotton, Clean cotton, Soft blanket, Snow in love, Fluffy towels, wszystkie z nich są dla mojego nosa mega mocne.
Stary 2016-02-22, 14:26   #879
ktrznn
Raczkowanie

Cytat:
Zgadzam się co do kruszenia i co do mocy tego konkretnego zapachu, nie zgadzam się co do mocy innych białych wosków, u mnie właśnie białe woski to przeważnie killery: Baby powder, Soft cotton, Clean cotton, Soft blanket, Snow in love, Fluffy towels, wszystkie z nich są dla mojego nosa mega mocne.
o tak, baby powder rzeczywiście też był mocny, ale bardzo niemój, szybko zgasiłam.

Cottonów nie miałam, muszę nadrobić , bo fluffy towels i soft blanket bardzo lubię

snow in love o ile pamiętam jest brzozowy, więc nawet nie patrzyłam
Stary 2016-02-22, 14:42   #880
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
o tak, baby powder rzeczywiście też był mocny, ale bardzo niemój, szybko zgasiłam.

Cottonów nie miałam, muszę nadrobić , bo fluffy towels i soft blanket bardzo lubię

snow in love o ile pamiętam jest brzozowy, więc nawet nie patrzyłam
Ja tam żadnej brzozy nie czuję
Baby powder potrafi być męczący, czasami go lubię, a czasem mnie drażni.
Stary 2016-02-22, 17:46   #881
dembi
Zakorzenienie

O mader!!! Sea salt and cotton to prawdziwy śmierdziel, fuj!!! Wali jak morska kostka wc marnej jakosci z duza iloscia domestosa NEVER AGAIN!!!! za to pink sands YC i nawet mocny, co prawda w małym pomieszczeniu ale do tej pory go czuc jak sie wchodzi do pomieszczenia
Stary 2016-02-22, 18:15   #882
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
O mader!!! Sea salt and cotton to prawdziwy śmierdziel, fuj!!! Wali jak morska kostka wc marnej jakosci z duza iloscia domestosa NEVER AGAIN!!!! za to pink sands YC i nawet mocny, co prawda w małym pomieszczeniu ale do tej pory go czuc jak sie wchodzi do pomieszczenia
My serenity pachnie identycznie, jak Pink sands, tylko mocniej.
Sea salt & cotton mnie też nie podszedł, strasznie kibelkowy.
Stary 2016-02-22, 19:52   #883
dembi
Zakorzenienie

Cytat:
My serenity pachnie identycznie, jak Pink sands, tylko mocniej.
Sea salt & cotton mnie też nie podszedł, strasznie kibelkowy.
Ta, sea salt bleeee to kupie my serenity, bo pink sands jednak słaby juz go w ogole nie czuc
Stary 2016-02-23, 12:38   #884
Maguda_
Kawaii strona mocy

Wąchałyście nowe limitki? :-P

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Palę Salted Carmel. Kiedyś lubiłam, a teraz tak się dziwnie rozkłada.
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 13:16   #885
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Wąchałyście nowe limitki? :-P

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Palę Salted Carmel. Kiedyś lubiłam, a teraz tak się dziwnie rozkłada.
Ja nadal bardzo lubię, tylko moje karmelowe zapasy niestety zwietrzały.

Co do nowych WW, to niestety moc rozczarowuje, szkoda, nie tylko Havana nights nie czułam, podobnie się sprawa ma przy białej i zielonej herbacie, bergamotce z bazylią i Cedar.
Sea salt & cotton może mieć moc, ale boję się go odpalić, nie chcę takiego odświeżacza
Za to kringlowy Sweet pea to taki ładniejszy i mocniejszy groszek z YC, podoba mi się
Stary 2016-02-23, 14:40   #886
ktrznn
Raczkowanie

nowości jeszcze nie wąchałam a salted caramel to jeden z moich ulubionych zapachów, gdybym miała palić tylko np. 5 zapachów np. znalazł by się wśród nich karmelek
Stary 2016-02-23, 14:46   #887
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
nowości jeszcze nie wąchałam a salted caramel to jeden z moich ulubionych zapachów, gdybym miała palić tylko np. 5 zapachów np. znalazł by się wśród nich karmelek
Ooo, nie wiem, czy udałoby mi się wybrać tylko 5 zapachów do palenia.
Gdyby wszystkie miały mieć super moc, to zadanie byłoby łatwiejsze, na pewno w top 3 znalazłyby się Amber moon, Lake sunset i może Secrets z KC.
Stary 2016-02-23, 14:54   #888
ktrznn
Raczkowanie

Cytat:
Gdyby wszystkie miały mieć super moc, to zadanie byłoby łatwiejsze, na pewno w top 3 znalazłyby się Amber moon, Lake sunset i może Secrets z KC.
trójkę ciężko. Ale jeśli piątka to: caramel, cranberry ice, tarte tatin, magnolie i ręczniki
Stary 2016-02-23, 15:17   #889
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
trójkę ciężko. Ale jeśli piątka to: caramel, cranberry ice, tarte tatin, magnolie i ręczniki
Tarte tatin to moja trauma, jedyny jabłkowy zapach, którego nie mogę znieść. Jestem co prawda antyowocowa, ale Red apple wreath uwielbiam, Sweet apple i Sugared apple też, Macintosh mi nie leży, ale Tarte tatin to prawdziwa trauma, na równi z Summer scoop, na samą myśl mam mdłości.
Ulubieńców podzieliłabym na dwie kategorie, w kategorii z ideałami sa zapachy, które są i ładne, i mocne: Snow in love, Salted caramel, Golden sands, Lilac petals, Midsummer's night, November rain, Nature's paintbrush, Fluffy towels/Clean cotton/Soft cotton (wszystkie praniowce lubię jedynie Bundle up nie do końca mi leży), Moroccan argan oil, Frankincense, Witches brew, Vanilla chai, Midnight jasmine, Early sunrise, Vanilla satin, Midnight oasis, czy wspomniany wyżej Red apple wreath.
W drugiej kategorii są zapachy, które byłyby idealne, gdyby były o wiele mocniejsze - Lake sunset, Amber moon, Mountain lodge, Champaca blossom, Kilimanjaro stars, White linen & lace, Pink sands (tutaj My serenity trochę rozwiązuje problem mocy), Beach wood, Lavender i French lavender, Pink lady slipper, Fresh cut roses, True rose, słynna Napa, Egyptian musk, Coconut bay czy A child's wish.
Zdecydowanie mam problem z kwiatkami z YC, poza Midnight jasmine i Lilac petals, które są prawdziwymi killerami rzadko jakiekolwiek ich kwiatki w ogóle czuję. Garden sweet pea i Peony z Q1 jeszcze trochę czułam, ale to i tak nic w porównaniu z Kringlowymi odpowiednikami, które są naprawdę mocne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-23, 15:34   #890
ktrznn
Raczkowanie

Cytat:
Tarte tatin to moja trauma, jedyny jabłkowy zapach, którego nie mogę znieść. Jestem co prawda antyowocowa, ale Red apple wreath uwielbiam, Sweet apple i Sugared apple też, Macintosh mi nie leży, ale Tarte tatin to prawdziwa trauma, na równi z Summer scoop, na samą myśl mam mdłości.
Ulubieńców podzieliłabym na dwie kategorie, w kategorii z ideałami sa zapachy, które są i ładne, i mocne: Snow in love, Salted caramel, Golden sands, Lilac petals, Midsummer's night, November rain, Nature's paintbrush, Fluffy towels/Clean cotton/Soft cotton (wszystkie praniowce lubię jedynie Bundle up nie do końca mi leży), Moroccan argan oil, Frankincense, Witches brew, Vanilla chai, Midnight jasmine, Early sunrise, Vanilla satin, Midnight oasis, czy wspomniany wyżej Red apple wreath.
W drugiej kategorii są zapachy, które byłyby idealne, gdyby były o wiele mocniejsze - Lake sunset, Amber moon, Mountain lodge, Champaca blossom, Kilimanjaro stars, White linen & lace, Pink sands (tutaj My serenity trochę rozwiązuje problem mocy), Beach wood, Lavender i French lavender, Pink lady slipper, Fresh cut roses, True rose, słynna Napa, Egyptian musk, Coconut bay czy A child's wish.
Zdecydowanie mam problem z kwiatkami z YC, poza Midnight jasmine i Lilac petals, które są prawdziwymi killerami rzadko jakiekolwiek ich kwiatki w ogóle czuję. Garden sweet pea i Peony z Q1 jeszcze trochę czułam, ale to i tak nic w porównaniu z Kringlowymi odpowiednikami, które są naprawdę mocne.
a widzisz czyli wszystko się zgadza, bo ja większości jabłek nie lubię

No i czasami lubię niezbyt intensywne zapachy np. z fresh cut roses tak mam to chyba jedyny różany zapach, który lubię jeśli chodzi o różę w woskach i świecach (nie mam nic do róży np. w perfumach, choć może nie jest to moja ulubiona nuta).

Z kringle na razie miałam Greya i kilka jadalnych zapachów. Lubię hot chocolate (to jest dopiero intensywność, choć wiem, że to średnio lubiany zapach). Zainteresowałaś mnie kwiatowymi kringle, bardzo lubię zapach piwonii, ale nie testowałam jeszcze YC. Kringlowa piwonia lepsza? Szukam też czegoś fajnego o zapachu bzu na wiosnę.
Stary 2016-02-23, 15:53   #891
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
a widzisz czyli wszystko się zgadza, bo ja większości jabłek nie lubię

No i czasami lubię niezbyt intensywne zapachy np. z fresh cut roses tak mam to chyba jedyny różany zapach, który lubię jeśli chodzi o różę w woskach i świecach (nie mam nic do róży np. w perfumach, choć może nie jest to moja ulubiona nuta).

Z kringle na razie miałam Greya i kilka jadalnych zapachów. Lubię hot chocolate (to jest dopiero intensywność, choć wiem, że to średnio lubiany zapach). Zainteresowałaś mnie kwiatowymi kringle, bardzo lubię zapach piwonii, ale nie testowałam jeszcze YC. Kringlowa piwonia lepsza? Szukam też czegoś fajnego o zapachu bzu na wiosnę.
Ja lubię bardzo różane i lawendowe zapachy, mimo, że mają opinię babcinych. Bzy z kolei to moje ukochane kwiaty i najlepszym woskowym bzem jest Lilac petals YC z serii Simply home, niestety ciężko go już chyba dostać, Lilac blossoms nie pachnie bzem, kringlowy bez też jest raczej słaby (i moc, i zapach).
Kringlowa piwonia lepsza od tej z Q1 YC, ale i tak nie pachnie jak prawdziwa piwonia, niestety.
Hot chocolate nie lubię, u mnie był słaby, jeżeli chodzi o moc i jakiś taki sztuczny
W ogóle 'jedzeniowe' Kringle mi nie pasują, miałam też Lemon meringue pie, Blueberry muffin (który był wycofany jakiś czas temu, przed zmianą wyglądu etykiet, ale widzę, że ma wrócić), Brownie cheesecake, Fresh baked bread, Espresso crema, coś z gruszkami i coś z jabłkowymi donutami i jeszcze parę innych, których nazw już nie pamiętam i żaden z nich mi nie pasował
Kiedyś bardzo lubiłam korzenno-dyniowe Kringle, ale mnie już chyba zmęczyły, parę miesięcy temu kupiłam White pumpkin i nie dałam rady wypalić całego, znudziły mi się już dynie.
Świeżaki i męskie zapachy KC są dobre, w sumie wszystkie lubię, kwiatki mają mocniejsze, niż YC, a za owoce nie mam odwagi się zabrać, ale może kiedyś się skuszę na jabłuszko, to u mnie bezpieczny wybór.
Grey to jeden z moich ulubionych Kringli. Grey, Secrets, Covered bridge, Lighthouse point to taki mój żelazny zestaw, który chyba nigdy mi się nie znudzi. Tegoroczne nowości też w sumie są udane, kupiłam Scarlet rose, Mystic sands, Fresh air, Dewdrops, Picket fence, Spa day i Sweet pea i wszystkie mi się podobają.
Stary 2016-02-23, 16:06   #892
ktrznn
Raczkowanie

Cytat:
W ogóle 'jedzeniowe' Kringle mi nie pasują, miałam też Lemon meringue pie, Blueberry muffin (który był wycofany jakiś czas temu, przed zmianą wyglądu etykiet, ale widzę, że ma wrócić), Brownie cheesecake, Fresh baked bread, Espresso crema, coś z gruszkami i coś z jabłkowymi donutami i jeszcze parę innych, których nazw już nie pamiętam i żaden z nich mi nie pasował
nie miałam chyba żadnego z wymienionych
mój ulubiony to chyba coconut&pineapple
z tych, które wymieniłaś zainteresował mnie brownie cheesecake
tak, hot chocolate to sztuczny zapach, jak ktoś szuka prawdziwej czekolady a'la perfumy Musc Maori to faktycznie... nie znajdzie Powiedziałabym nawet, że to zapach gorącej czekolady, ale takiej z automatu, ja akurat lubię, ale faktycznie nie spotkałam nikogo, kto podzielałby moje uwielbienie dla tego zapachu.

Greya też bardzo lubię. A jaki "męski" wosk poza Greyem polecasz przetestować?
Stary 2016-02-23, 16:11   #893
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
nie miałam chyba żadnego z wymienionych
mój ulubiony to chyba coconut&pineapple
z tych, które wymieniłaś zainteresował mnie brownie cheesecake
tak, hot chocolate to sztuczny zapach, jak ktoś szuka prawdziwej czekolady a'la perfumy Musc Maori to faktycznie... nie znajdzie Powiedziałabym nawet, że to zapach gorącej czekolady, ale takiej z automatu, ja akurat lubię, ale faktycznie nie spotkałam nikogo, kto podzielałby moje uwielbienie dla tego zapachu.

Greya też bardzo lubię. A jaki "męski" wosk poza Greyem polecasz przetestować?
Brownie cheesecake też niestety wycofany.
Z czekoladowych zapachów pasują mi tylko Chocolate truffle i Whoopie pie.
Chocolate layer cake, tak uwielbiany przez tyle osób jest dla mnie sztuczny.
Z męskich polecam z YC: November rain, Midnight oasis, Midsummer's night, z KC: Covered bridge, Lighthouse point, Storm front, Secrets, z VC: Rendezvous, Eternal, Wish upon a star.
Stary 2016-02-23, 16:14   #894
ktrznn
Raczkowanie

Cytat:
Brownie cheesecake też niestety wycofany.
Z czekoladowych zapachów pasują mi tylko Chocolate truffle i Whoopie pie.
Chocolate layer cake, tak uwielbiany przez tyle osób jest dla mnie sztuczny.
Z męskich polecam z YC: November rain, Midnight oasis, Midsummer's night, z KC: Covered bridge, Lighthouse point, Storm front, Secrets, z VC: Rendezvous, Eternal, Wish upon a star.
szkoda, że wycofany
chyba kliknę dzisiaj jakiegoś "męskiego" kringla , dość już mam kruchości i opakowań YC :/
Stary 2016-02-23, 16:17   #895
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
szkoda, że wycofany
chyba kliknę dzisiaj jakiegoś "męskiego" kringla , dość już mam kruchości i opakowań YC :/
Ja dzisiaj wykańczam Moonlight, bo też mi się męskiego zapachu chciało.
Muszę też dokupić Secrets i Greya, bo mi się kończą. A w temacie męskich Kringli, to Mystic sands jest ładny, ale niestety niezbyt mocny, podobny trochę do Secrets.
Stary 2016-02-23, 16:28   #896
ktrznn
Raczkowanie

Cytat:
Ja dzisiaj wykańczam Moonlight, bo też mi się męskiego zapachu chciało.
Muszę też dokupić Secrets i Greya, bo mi się kończą. A w temacie męskich Kringli, to Mystic sands jest ładny, ale niestety niezbyt mocny, podobny trochę do Secrets.
a lubisz midsummer's night? Chyba mój ulubiony YC w tym klimacie, ale w zeszłym tygodniu zdenkowałam świecę i chwilowo mam przesyt
Stary 2016-02-23, 16:49   #897
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
a lubisz midsummer's night? Chyba mój ulubiony YC w tym klimacie, ale w zeszłym tygodniu zdenkowałam świecę i chwilowo mam przesyt
Lubię bardzo Ale też jakiś czas temu często paliłam i mam dość. Największy niedosyt mam przy zapachach, których nie czuję - Amber moon, Champaca blossom, Mountain lodge, Lake sunset.
Stary 2016-02-23, 16:55   #898
ktrznn
Raczkowanie

Cytat:
Lubię bardzo Ale też jakiś czas temu często paliłam i mam dość. Największy niedosyt mam przy zapachach, których nie czuję - Amber moon, Champaca blossom, Mountain lodge, Lake sunset.
Ja mam dużą święcę Champaca i tylko dzięki temu lubię i czuję ten zapach, bo woski prawie bezzapachowe rzeczywiście...
Stary 2016-02-23, 17:33   #899
rumpleteazer
Zadomowienie

Cytat:
Wypaliłam paczkę wosków marki Bolsius (dostępnych w Rossmannach) i raczej już nie powtórzę zakupu. Kupiłam zestaw róża, lawenda, drzewo sandałowe. Zapachy miłe, ale to nie to samo, co Yankee czy Kringle (są mniej złożone). Cena niby atrakcyjna, ale lawenda i sandał pachniały po 2 godziny (róża nieco dłużej).

Gdybym miała wybrać tylko 5 zapachów, ciężko by mi było. Lubię męskie: z YC najbardziej Midsummer's Night i River Valley (ten drugi już chyba przestał być dostępny); z Kringle'a Grey'a i najnowszy Mystic Sands, ale i Midnight (bardzo koloński) oraz Slate (przypominający Eternity CK) doceniam.
Poza tym bardzo lubię (lub lubiłam, ale są niedostępne): Pink Lady Slipper (retro pudrowy zapach), A Child's Wish, Warm Spice (najładniejszy z przyprawowych, jak dla mnie), Lake Sunset, Sugared Apple (choć innych jabłkowych nie lubię), Season of Peace, Amber Moon, Honey Glow, Camomile Tea. Lubię też leśne, dla niektórych "kibelkowe", dla mnie jak że stoiska z choinkami: Blue Spruce, Balsam Fir, Christmas, Christmas Garland (ten nieco retro, ciężki). Piękny jest Kringle (bardzo drzewny). Bay Leaf Wreath, Witches' Brew, Black Coconut, Vanilla Chai. Wszystkie wymienione mają u mnie 3 gwiazdki w skali 1-3 (pewnie o jakimś zapomniałam) i nigdy nie miałam problemów z mocą. Mimo tego, że Season of Peace często jest postrzegany jako słaby. W tym roku paliłam egzemplarz nabyty w zeszłym sezonie świątecznym i pachniał mocno.
Soft Blanket, Lemon Lavender, proszkowe - czasami uwielbiam, a czasem uważam, że są syntetyczne
Stary 2016-02-23, 18:01   #900
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez rumpleteazer Pokaż wiadomość
Wypaliłam paczkę wosków marki Bolsius (dostępnych w Rossmannach) i raczej już nie powtórzę zakupu. Kupiłam zestaw róża, lawenda, drzewo sandałowe. Zapachy miłe, ale to nie to samo, co Yankee czy Kringle (są mniej złożone). Cena niby atrakcyjna, ale lawenda i sandał pachniały po 2 godziny (róża nieco dłużej).

Gdybym miała wybrać tylko 5 zapachów, ciężko by mi było. Lubię męskie: z YC najbardziej Midsummer's Night i River Valley (ten drugi już chyba przestał być dostępny); z Kringle'a Grey'a i najnowszy Mystic Sands, ale i Midnight (bardzo koloński) oraz Slate (przypominający Eternity CK) doceniam.
Poza tym bardzo lubię (lub lubiłam, ale są niedostępne): Pink Lady Slipper (retro pudrowy zapach), A Child's Wish, Warm Spice (najładniejszy z przyprawowych, jak dla mnie), Lake Sunset, Sugared Apple (choć innych jabłkowych nie lubię), Season of Peace, Amber Moon, Honey Glow, Camomile Tea. Lubię też leśne, dla niektórych "kibelkowe", dla mnie jak że stoiska z choinkami: Blue Spruce, Balsam Fir, Christmas, Christmas Garland (ten nieco retro, ciężki). Piękny jest Kringle (bardzo drzewny). Bay Leaf Wreath, Witches' Brew, Black Coconut, Vanilla Chai. Wszystkie wymienione mają u mnie 3 gwiazdki w skali 1-3 (pewnie o jakimś zapomniałam) i nigdy nie miałam problemów z mocą. Mimo tego, że Season of Peace często jest postrzegany jako słaby. W tym roku paliłam egzemplarz nabyty w zeszłym sezonie świątecznym i pachniał mocno.
Soft Blanket, Lemon Lavender, proszkowe - czasami uwielbiam, a czasem uważam, że są syntetyczne
Poza leśnymi zapachami, których ja nie znoszę mamy bardzo podobne gusta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości