|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Wiesz co 1,5 roku, ale wszyscy znajomi, ktorych tu mialam (dom po dziadkach, kazda wolna chwile tutaj spedzalam) wyjechali do wiekszych miast/ za granice.
Ale pisanie jakos mnie nie rajcuje, to samo mam na wizazu, brakuje mi ludzi tak, zeby pogadac face2face, umowic sie na spacer.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
A no widzisz mój chyba nie jest forte ;-) a wzięłam co mi w aptece dali, w tych wszystkich na wzdęcia i tak jest to samo :p
|
#4203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wychodzi jakieś 12-15 ale to zależy ile dodasz dodatków, bo one zwiększają objętość. Np jabłko w kostkę pokrojone, albo jagody lub borówki.
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kolejnego.. Dla mnie najlepiej byłoby jak najszybciej bachnac drugie żeby po studiach być, dzieci do przedszkola a ja do pracy
ale mega się boję ciąży i mienia dziecka.. Jeszcze tak małego. Olka mnie wykańczala po 8 h..
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tego tez sie boje ale wiem, ze jest to mozliwe do ogarniecia ![]() Wszystko bedzie zalezalo od tego jakim dzieckiem bedzie Franek
|
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Magda po porodzie najpierw miałam totalny brak apetytu, jadłam bo mi się przypominało że by wypadało coś zjeść. Potem nastała era gastrofazy
![]() Malwi moja też nie chce spać w dzień. Jakieś takie 5 minutowe drzemki i koniec. Odnośnie anty to ja prawdopodobnie teraz tabsy (można zacząć brać od razu) albo gumy, a później spiralka. Mnie gin powiedział że za 3-4 miesiące mi może założyć. ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- My nie mamy cały czas zapalonego światła w nocy. Dotka 11? Ale czas leci
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna widze co lekarz to opinia
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4209 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby mój się chociaż uśpić dał dziś spał godzinę + to co na spacerze, a tak to aktywność non stop ![]() Cytat:
ja tez szybki obiad robiłam, makaron ryżowy z papryką, porem i indykiem też mam taki zestaw do odciskania, ale jakoś nie mogę się zabrać żeby to zrobić Cytat:
![]() u mnie też nie wiadomo co, testować będę jajka jak mu zejdzie to co teraz mu wyskoczyło Cytat:
![]() ale jestem dzielna i słodycze ograniczam, a jak już jem to tylko takie "zdrowe" jakieś bio ciasteczka, albo gorzką czekoladę (jedną kostkę raz na kilka dni ) Cytat:
![]() mój posiedzi sam tyle żebym szybki obiad zrobiła, albo się umyła, ale sprzątania bym nie uskuteczniła Cytat:
ostatnio mam fazę na chia ![]() Cytat:
no i od pracy też trochę, bo po macierzyńskim muszę wrócić koniecznie, bo obecnie nie mam umowy |
|||||||
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Sab Simplex jest mocniejszy, działa szybciej, a wczoraj bardzo mnie przestraszył, jak podczas wieczornego płaczu, przestał mi oddychać wtedy zrozumiałam słowo zanosi się z płaczu. Pomyślałam, że w tym momencie mógł mieć ten skurcz jelita i tak go bardzo zabolało.
Więc postanowiłam zadzwonić i zapytać położnej i powiedziała że jak tak to mogę podawać. W sumie to trochę wymusiłam na niej to pozwolenie. Nie wiem dziś kupiliśmy i dziś jest dobrze, więc nie podaję, może to przypadek że na płacze, może to skok, przeczekam jeszcze ale kropelki w domu mam. Dotka co to za przepis? |
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka
za mleko i spokojną nockę Dotka ja poproszę przepis ![]() Casaa ja trzeci dzień łykam mini pigułkę i tak czytałam, że trzeba tej godziny pilnować w miarę
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam pewna, że BioGaia mu pomogła, bo już go nie bolało, nie wiem czy wróciły czy o co chodzi.
|
|
|
|
#4213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ktos mi sprzedal jakies bzdury,ze minipigulka dziala dopiero po 3 miesiacach a nie od poczatku? Pewnie sciema,ze ho ho co nie? |
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
A to można i jedno i drugie - bio gaia to probiotyk, flora bakteryjna a sab simplex to symotykon, czyli przeciw wzdęciom (na bąki
) . Nie wyklucza się
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gin powiedział, że po 7 dniach zaczyna działać
|
|
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna, a co bierzesz?
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Co się stało, czemu godzinę czasu tu nikogo nie ma ?
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dalej nie śpi
i tak od 5 dziś.
|
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4220 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi na początku się zanosil. Teraz juz sporadycznie na szczęście
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Też się dziwię
![]() Wspolczuje u mnie tak było w piątek... Moje dziecko za to po kąpieli zrobiło jakąś histerie, darl się nie wiadomo o co, cyca nie chciał, w końcu mi usnął na ramieniu i śpi
|
|
|
|
#4222 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ma dziś manię ssania garści, i po raz kolejny dylemat czy dać smoczka czy pozwolić na ta rękę. A jak tylko zabierzesz rękę wpada w histerię.
Zamówiłam książkę o BLW i rozglądam się za tym krzesełkiem do karmienia, jeny ile ich jest i ceny od super tanich do super drogich. |
|
|
|
#4225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To masz dziś pełen pakiet ![]() Cytat:
![]() Już się obudził i zdecydowal że jednak łaskawie zje |
||
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie znalazłam, że nie można wyciągać rączek teraz z buzi,
"Nie należny wiec zabraniać dziecku odkrywania nowych rzeczy i nauki nowych umiejętności,a to własnie usta na początku są jego "wrotami" do nowego i nieznanego jeszcze świata.Twoja dziecko właśnie odkryło że raczki są jego, pozwól dziecku cieszyć się ta nowa umiejętnością" |
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Moj zasypia przy samolocie, jak sie apka konczy, to oczy jak 5 zl
Chyba @ dostalam, bo co innego? Odchody mi sie skonczyly jakis tydzien moze troche wiecej temu, a dzisiaj taka zywo czerwona krew na gaciach
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Malla mi ja tylko odpowiem na jedno w sprawie światło
U nas na początku cala noc palily sie Cotton ballsy ale nie idzie nadążyć z wymiana baterii wiec świeci sie lampka - jakos nie moge sie przemoc zeby spac w ciemności i nie widziec malego od razu po przebudzeniu... Magda u mnie niestety jest mega gastro i zachcianki i w ogóle wstyd straszny ale dzis zjadlam ciasto przy karmieniu o 5 ![]() Mi w szpitalu i gin mówili że po cc minimum dwa lata przerwy zalecane Dotka Witek to Twoj cichy pomocnik ![]() Kinga to pewnie ze dziecku trzeba ulżyć. Też nie moge sie doczekac wizyty u pediatry zeby mi cos dla Mlodego polecil bo od tego jego prezenia i stekania to az mi żal dziecka ![]() Malwi faktycznie od takiego samotnego siedzenia w domu można świra dostać :/ Kinga daj znac jakie krzeselko wybralas. My zlozylismy to nasze i prezentuje się ekstra mysle ze będzie się dobrze uzytkowalo ![]() Ja dzis mialam wychodne - dwie godziny z kolezanka w galerii alees fajnie chlopakom zostawilam 120ml mleka jak wrocilam to wiekszosc zjedzona ale Mlody marudny jak nie wiem :/ przytulilam dawalan cyca jadl ale ciągle niespokojny... tz zrobil kolacje i poszlismy go kapac patrze a tam kupa jak stodola i dziwne ze dziecko takie wyjące eh ale juz nie trulam tz bo i tak sobie z nim super radzil. Teraz go uspal i ja tez ide w kimonko ![]() A wlasnie - mozecie polecic jakas elektroniczna nianie? Ciocia zapowiedziała sie z prezentem i mamy sobie cos wybrac ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karen mi się podoba to Twoje, jedynie co przemawia przeciw to to że jest niskie i dziecko nie oprze główki. Argument mojego męża, jak będzie takim niejadkiem jak Ty, to będziemy mu wciskać jedzenie to przynajmniej głowa mu się na oparciu zatrzyma i będzie lżej.
|
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Karen ja mam Lorelli, nic konkretnego, zbiera dzwieki az za bardzo, bo czasami Mlody tylko ruszy kocykiem albo poduszka i sie uruchamia, jedyne jakie mam zastrzezenia, to baterie zzera strasznie, a trzeba ich az 7, jednak jest opcja tansza i mozna podlaczyc do pradu oba elementy. Nie ma monitorka i niestety ubolewam nad tym faktem, ale dostalismy w prezencie, wiec nie marudzilam :P
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Kinga u mnie to juz 7 tygodni, w zeszlym tygodnii mnie wysyfilo, no nic zobaczymy co to bedzie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

21.06.2014r.
na ile to sztuk??

do poludnia to mialam.... Teraz maz z pracy wczesniej wrocil i w koncu uspil Franka...
tylko, ze nie zapiekalam bo maly nie pozwalal 

i tak od 5 dziś.
u mnie tak było w piątek...