|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
Szkoda, że tak się wymęczyłaś, ale najważniejsze, że obie jesteście zdrowe!!! Dużo sił mamusiu |
|
|
|
|
#4652 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
Hania jaka dlugasna 58 Duza dziewczynka. Brawo Esor wracaj do sil i do nas
|
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Oj szkoda Esor ze sie wymeczylas ale wazne ze Hania jest z wami :-*
|
#4654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hania faktycznie długa, jak Esorek taka kruszyna, pewnie po TŻ mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie i da nam znać co i jak
|
|
|
|
|
#4655 |
|
Zadomowienie
|
Esorku gratulacje !! Szkoda że tyle wycierpiałas ale już masz swoje szczęście !!
) ważne że jesteście całe i zdrowe wracaj szybko do pełni sił ! Buziaki
|
#4656 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Esorku gratulacje 🎆 Nareszcie masz swoją królewnę obok😍 Czekamy na wieści 😊 |
|
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Podczytuje Was cały dzien ale nie mam kiedy sie wbic w rozmowe.. Pol dnia nie bylo TZ bo zalatwial akt urodzenia i inne rzeczy wiec samej we dwojke mialam troche stracha. Ale bylo spoko ![]() Pola jest mega cudna w stosunku do Lilki chodzi caluje glaszcze misie przynosi, ale chyba jednak nie wiem czy zazdrosna czy zaklopotana ta sytuacja bo dla mnie i TZ czasem jest hmmm mało mila Krzyczy buntuje sie i w ogole nie wiadomo o co jej chodzi.Dzien mam caly czas rozwalony, ale wierze ze do konca tygodnia wyrobimy sobie jakis rytm ![]() No i zaliczylismy dzis pierwszy rodzinny godzinny spacerek ![]() Mala spioch dalej, najgorzej w nocy bo dobudzic ja to cud. Polozna dzis byla i powiediala zeby wybudzic chociaz zeby sie napila - nie musi jesc duzo ale choc troszke mleczka bo jeszcze jest malutka (w ciagu nocy). W dzien nawet je ladnie co okolo 2h ją przystawiam a wiecorem jak sie dossala to tak sie objadla ze az pawia puscila ![]() Za tydzien polozna przyjdzie z wagą to zobaczymy jak tam bąbel rosnie. Mam nadzieje ze ladnie to bede spokojniejsza
|
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Ola wg mnie to Pola odreagowuje pojawienie się nowego członka rodziny i probuje zwrócić na siebie uwagę w sposób jaki potrafi to zrobić dziecko w jej wieku...
Ja się obawiam jak to będzie jak wrócę z P do domu... |
|
|
|
#4659 |
|
Zadomowienie
|
Ja
super że Pola taki ma stosunek do siostry gorzej z wami ale może potrzebuje czasu jeszcze wszystko takie nowe fajnie mieć takiego spiocha moja się nie wdała w rodziców spiochow ) zapomniałam wam napisać że 2 dni temu mój TŻ zaspal do pracy pierwszy raz od 5 lat haha ja go obudzilam jak wstawalam do małej haha 6:15 )
|
#4660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez jestem ciekawa jak Twoje dzieci zareaguja na nowego czlonka rodziny. Mikolaj juz zaprawiony w boju wiec pewnie spoko, ale ciekawe jak Lilka---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
![]() Ale jaja z TZ ze pierwszy raz od 5 lat
|
||
|
|
|
#4661 |
|
Rozeznanie
|
Esor gratulacje! Wysoka córa
![]() ja, agaczilla moje starszaki też dają teraz "popalić", mimo tego że siostrzyczkę by zagłaskali i zacałowali na śmierć Normalnie tak mi małpiszony dają w kość, że wieczorami jestem wykończona nerwowo Zwłaszcza starszy, choć wydawałoby się że już zaprawiony w boju, ale może to taki wiek. Dobrze, że Paulinka jest spokojna.
Edytowane przez Caramel 85 Czas edycji: 2016-02-22 o 20:27 |
|
|
|
#4662 | |||
|
Zakorzenienie
|
A gdzie Aninis?Może ją B. do szpitala już wysłał,wszak pełnia bydzie?
Cytat:
ooo super wieści ![]() Cytat:
Esoku gratulacje!! Szkoda,że po takim ciężkim porodzie skończyło się cc, ale najważniejsze,że wszystko ok ![]() Cytat:
ale jest coraz lepiej![]() A jak z żółtaczką u Lilki?Bo podobno takie ciągłe spanie może być przy niej? U nas też ładnie śpi, ale jednak głodomorra budzi się co 3-5 godzin na żarło
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Ja, świetnie że Pola tak kocha siostre
a na was pewnie odreagowuje ![]() Aga, myślę, że dzieciaki tez mogą ci się buntowac trochę, a może wcale nie?
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wychodziliśmy ze szpitala to powiedzieli jedynie ze żółtaczka lekka fizjologoczna.. Nie wiem czy to moze rosnąć jeszcze czy jak to w ogole poznać? Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
Esor wielkie gratulacje! super ze masz już wreszcie Hanie przy sobie. Dużo zdrówka i sił :-*
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Aga
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka zjadła i znowu hlusnela.. Cała kolacja na podłodze. Nie wiem co jej. Opróżniła brzuch i znowu szuka cyca
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z ta zołtaczka to wlasnie długie spanie no i zabarwienie skóry.. ale u mnie to przede wszystkim widzialam po tym ze spi nieprzytomna..
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiłam, że urodzisz przede mną ![]() Ja też po wizycie mam dobre i hmmm... mniej dobre wiadomości. Z mniej dobrych - szyjka twarda, długa, trzyma jak głupia... pozamykana na 4 spusty jak to określił mój gin. Pan Czop siedzi zawzięcie między mymi nogami Także ja na serio urodzę na samym końcu, zamknę wątek... zgaszę światło Jak nie urodzę do 29.02. to 01.03. godz.8.00 mam się stawić w szpitalu. A z dobrych wiadomości - mała się zlitowała nade mną i przestała tak pakować waży 3250g i główka 33,5cm
|
|
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze urodzisz szybciej niż się spodziewasz ![]() super waga małej a główka jak u mojej
|
|
#4670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciałam tego pisać, ale tak czułam, że za wolno się u niej rozkręca i pewnie skończy się CC. Mam nadzieję, że długo jej nie męczyli, aż podjęli decyzję o CC. ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
Ale powiem szczerze, że balonik się sprawdza, bo do tej pory jak mi gin gmerał w środku, to przyjemne to nie było... a teraz nic nie czułam a naprawdę gmerał nieźle. Mój tż ze mną wszedł do gabinetu i oczy jak 5zł zrobił hahaha jak wyszliśmy to mi mówi, że pewnie mnie bolało, a ja że nic nie czułam hahahaha Zalecenia gina to sex, sex i jeszcze raz sex i masaż sutków ![]() aaaa i jeszcze jedno gin mi mówi, że w piątek mieli urwanie głowy 16 porodów, a dzisiaj cisza od rana. Ale pewnie się rozkręci, bo pełnia.Śmiałam się, że chyba zacznę się w księżyc wpatrywać nocą, a ten do mojego tż, żeby uważał na mnie, bo się jeszcze w wilkołaka zmienię i zacznę go gryźć ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
A ta do mnie ok. tylko nie zacznij tu rodzić ona mieszka 50 km ode mnie.
Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2016-02-22 o 21:12 |
|||
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis mój gin dwa razy P mierzył bo mówił że mnie nie chce straszyć ze 4 kg. To mu powiedziałam że mnie to w ogóle nie przeraża...
|
|
|
|
#4672 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całkiem fajna data, najwidoczniej moja córa chce być wyjątkowa od dnia narodzin Bałam się, że usłyszę dzisiaj, że waży już 3800g, a mogło tak być, bo przybierała jak dotąd 200-300g tygodniowo... a przy takiej wadze czekanie na poród ze świadomością, że każdy tydzień to kolejne 200-300g. to już mega stres jak dla mnie... a tu nagle zonk, bo przystopowała i w 3 tygodnie przybrała zaledwie 350g. a główka urosła tylko o 0,5cm |
|
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie nie wiem bo to pierwszy raz tak z tym ulaniem mocnym. I raczej ładne mi odbija. No ale zobaczymy mam nadzieje ze sie nie powtórzy ![]() Żółta nie jest przynajmniej nie widze.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi ostatnio nawet nie powiedziała ile maly przykoksił więc nawet nie wiem. A teraz jestem umowiona tylko już na ktg.
|
|
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to dobrze ze juz tak nie koksi ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Tak wlasnie. Tzn ten ostatni raz. Bo poprzedni to po prostu mocno ulala. Ale znowu zjadła i poki co spi.. Ja tez sie kładę bo moj śpioch łaskawy i daje sie wyspać ale starsze dziecko o 6:30 zwarte i gotowe do zabawy a jutro moja kolej wstawania ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
Dla Poli to nowa sytuacja wiec różnie może być dobrze to początek mój Mati był lekko żółty na czole i to spanie ale jadł nawet trochę wciska łam i dziś sukces 3 kg waży przybrał ładnie wiec Twoja Lilka tez pewnie tak ma Cytat:
![]() Nie wiem co teraz wypada meldowac ale ja melduje odpadniecie kikuta : D kąpiel zaliczona w olejku kokosowym takie pachnące ciasteczko mam w łóżeczku
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4680 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które już urodziły ze 2-3 tyg. temu chodzicie w dzinsach? Czy jest niewygodnie, czy może rozmiar inny niz przed ciążą?
W zarze ceny spadły na 30zł i naklikałam kilka par w różnych rozmiarach, a nóż któryś będzie dobry |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

Hania jaka dlugasna 58
Duza dziewczynka. Brawo Esor
wracaj do sil i do nas