|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
DESER CHIA:
szklankę mleka (u mnie owsiane) zmiksowałam z 3 łyżkami mleka kokosowego, 1 bananem, 1/4 mango, 1 łyżką kakao. Jakby było mało słodkie to dodać 1/2 łyżeczki ksylitolu albo łyżeczkę miodu. Przelałam do słoiczka i dodałam 3 łyżeczki chia. Wymieszałam, zostawiłam na 15 minut. Znowu wymieszałam i do lodówki. A dzisiaj wlałam do garnuszka i zjadłam ciepłe - meeeega !
|
|
|
|
#4232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie miałam Wam pisać Ja mam nadzieję że to jakieś przypadkowe plamienie a nie @ już ani że to nie powrót odchodów po porodzie bo jak to drugie to lyzeczkowanie by mnie czekało U mnie już ponad 8 tygodni po porodzie i plamienia mi ustaly równo tydzień temu a tu znowu coś ![]() Cytat:
Ja mam nianie Angelcare |
||
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze wiedziec ja mojego zapychalam smoczkiem jak juz pozeral przedramie.... No obudzil sie zarlok wiec zaraz cyca trzeba szykowac ![]() Czarnula, duzo sil i cierpliwosci zycze
|
|
|
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem z lekka załamana... ostatnio wieczorami mamy mega problem żeby mała wyciszyć i uśpić... zawijamy, bujamy, szumimy... i pomaga tylko tyle że np nie płacze ale nie chce zasnąć, albo zaśnie na 10 min. Do tego wieczorne karmienia to koszmar - płacze, pręży się, kopie nóżkami - nie każde co prawda, ale często. Myślę że to że zmęczenia, bo w nocy czy rano nie ma tego problemu. Wydaje mi się że wraz z rozwojem zmysłów więcej bodźców do niej dociera i jest po prostu zmęczona. Ale już z TŻ - em jesteśmy zalamani. Mała zasypia dopiero wtedy jak my się polozymy z nią razem w łóżku i to też nie bez problemów...
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oficjalnie mam dość odwiedzin dobrze ze chociaż wychodzą przed 22... I dobrze ze jest smoczek to mały wytrzymał dzisiaj ta godzinę do karmienia.. Jestem sama, a głupio mi było przy kumpeli i jej chłopakiem wywalić cycka na wierzch.. Zwłaszcza przy nim 3 dzień młody nie kąpany.. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Ruda |
|
|
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z karmieniem ci się nie dziwię, dziwnie mi się karmi przy obcych. Przy mojej rodzinie jest ok (nawet narzeczony siostry jest ok), przy rodzinie męża już nie bardzo. Wychodzi na to, że jak kogoś lubie, to mi łatwiej ;-)
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cerazette i jak na razie (odpukać) czuję się po nich w porządku ![]() Ja nakarmiłam i uśpiłam Małego i poleciałam się kąpać ![]() Cytat:
Jejkuuuu
|
|
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ssie rączki od urodzenia. I to tak okrutnie, że słychać wszędzie. Wtedy chyba jeszcze ich nie odkryła
![]() Złośnica na razie śpi.
|
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
Mój walczy z cyckiem.. Zapiera się nóżkami o moją nogę i się prostuje i mu cycek wypada i się wkurza i tak w kółko..
Zrobiłam mikro kąpiel wacikami bo mi się już nie chciało motac pod prysznicem. Jutro też jest dzień.. |
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga w sumie racja nie pomyslalam o tym żeby było wyzsze oparcie
Jasiek na razie taki glodomor że mam nadzieje tak mu juz zostanie ![]() Malwi dzięki! Wlasnie te z monitoroiem mi sie podobają ale tak jak mówisz darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada ![]() Ruda to faktycznie macie ciężkie wieczory Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro od urodzenia już ssa to raczej wtedy rączek nie odkryli. No ale chyba walczyć jak na razie z tym nie ma sensu. Bo i tak coś czuje, ze polegniemy.
|
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna, dzieki
![]() Wyslane z Lumia920. Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2016-02-23 o 01:22 |
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Magda Twoj 3 dni nie kapany a jak my chcielissmy w piatek olac kapanie to mlody tak wyl ze musielismy wstac z lozka i go wykapac
![]() Kokosowa szarlotka jaglana z beza wlasnie opuscila piekarnik, zapraszam
|
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, skad bierzesz przepisy na takie cuda?
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Karen, myślę, że brzuszkowe problemy się trochę zmniejszyły, bo czasem pręży się na bąki czy kupę, ale coraz rzadziej. Raczej obstawiam układ nerwowy i przebodźcowanie :-( i zmęczenie oraz problem z samodzielnym uśnięciem....
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- A wasze jedzą rączki niezależnie od tego czy są głodne czy nie? Bo mnie się wydawało że to objaw głodu jest :/
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa troche z glowy troche z neta
|
|
|
|
#4249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
A slini się przy tym niesamowicie. |
||
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu on ciągle płacze?
|
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wcześniej też myślałam że jak ssie tak te rączki to głodna, ale nie. Bo potrafi się najeść i za chwilę rączki w buzce.
![]() Dotka jak to pysznie brzmi! |
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Cycki flaki a on dalej ciumka smoka... Głodny? Co mało pokarmu mam?
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam jakos nie mam problemu z cycem, jak sie krepuje, to wychodze na chwile, zeby dac Malemu i wracam jak je, reszte zakrywam koszulka. Czasami kuzynka wpadnie z mezem no i jak tak trafia miedzy karmieniami, to spoko, ale czasami Mlody ma ochote jesc caly czas, to musialoby mnie z nimi w ogole nie byc. Oni stwierdzili, ze jak ja sie nie wstydze, to im nie przeszkadza.
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Moze chce zlozyc zamowienie, a Ty go smoczkiem zapychasz.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka pokaż chociaż zdjęcie tego ciasta, tak smacznie brzmi.
|
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi ale wypluwa i płacze przy cycku.. Próbuję mu włożyć ale nie chce, w ogóle nie łapie
|
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
A przy cycku Ci sie uspokaja? Jak tak to daj cyca i czekaj az sam wypluje, nawet jak nie bedzie jadl
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Bąki idą. Chyba o to chodziło.. Masakra
![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- No właśnie nie.. Pręży się, je, ale zapiera się nóżkami i wygina.. Co próbuje włożyć to nie otwiera buzi a jak otworzy to w ogóle nie ssie.. |
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- No a jak z brzuszkiem? Masujesz, okladasz?
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Przykryty jest nasza kołdra więc ciepło. Brzuszek masuje i ogrzewam ale strasznie się napina.. Eh..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.

własnie miałam Wam pisać 

Witek to Twoj cichy pomocnik 

dobrze ze chociaż wychodzą przed 22... I dobrze ze jest smoczek to mały wytrzymał dzisiaj ta godzinę do karmienia.. Jestem sama, a głupio mi było przy kumpeli i jej chłopakiem wywalić cycka na wierzch.. Zwłaszcza przy nim