![]() |
#2881 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Oj mnie też bolała ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kejka najważniejsze, że wiessz na czym stoisz, lepsza cesarka niż jakbyś miała się rozlecieć. Mąż mi wpadł w panikę, że to już niedługo i zaczął ronić listę czego jeszcze brakuje ![]() Dzisiaj przywieźli pralkę i mężu prosił, żebym wyprała młodej rzeczy, z prasowaniem mi pomoże. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie dwnerwuje to ze pod konie ciazy zmienilam lekarza prowadzacego ale wyjscia innego nie mialam ...w sumiw to tylko miesiac... Tak czy inaczej oboje odpowiadali zawsze szczegolowo na moje pytania ![]() Madziara tak jak mowisz, wazne ze wiem ze oboje jestesmy bezpieczni ![]() Dwa razy wymacana po spojeniu dzis jestem i zdycham..ale jeszcze nic nie biore, sprobuje bez lekow wytrzymac. Dobranoc wszystkim ![]()
![]() |
#2886 |
Zadomowienie
|
Ta szyjka 3cm skrocona to jakiś żart, ja mam 3 cm juz od kilku miesięcy, fakt biore luteine od 5 miesiąca ciąży , wiec może bez tego bylaby jeszcze krotsza??
#2887 |
Raczkowanie
|
Wreszcie wizaz działa bez zarzutów.
Gratuluje udanych wizyt Kejka cesarka u Ciebie to najlepsze rozwiązanie. Kopycio szyjka 3 cm to naprawdę dużo na tym etapie. Ja od 22 tc miałam szyjkę 27 mm. Teraz to nie wiem ile mam dowiem się w czwartek. Lekarz mi ostatnio nie badał choć chciałam wiedzieć powiedział że jest ok. Choć lepiej czasami nie wiedzieć żeby nie zwariować z nerwów. Sikanie w nocy - ja chodzę 2 razy przewarznie między 2 a 3 w nocy i o piątej rano. Potem nie mogę usnąć wybijam się ze spania. Raz dotrzymałam do 7 rano ale normalnie mialam taki ból pęcherza że wydawało mi się jak szlam do wc że mi coś strzeli w środku. Bolały aż cale pachwiny. Nieprzespana noc- tamtą noc kiepsko spalam.Udało mi się usnąć o 2:30. O 4 pobudka na wc potem znowu się ciskalam z boku na bok mala kopala a nastenie tyle co oczy zamknęłam to znowu parcie na siku po 5. Cały dzień byłam na nogach kożystając z ladnj pogody wyprałam ręcznie pościel do lużeczka i te wszystkie minky. W efekcie musialam się polożyć na 3 godziny bo brzuch miałam jak kamień, krzyż bolał jak na okres i w pachwinach.
#2888 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moze i moj lekarz panikuje ale jeszcze dwa tygodnie temu miałam ponad 5 cm. Wole zeby dmuchał na zimne, tez dostałam luteine. Tż sie przejął i wszystko w domu robi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No miękka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Rozeznanie
|
Na ktg skurcze na przełomie 7-15% więc po nic się nie dzieje czekamy do jutra. Pas od ktg tak mi scisnela ze oczy mało mi w orbity nie wyszły. Jutro ma być mój gin to się zapytam konkretnie.
A sterydy mam dostać dozylnie tutaj dają w zyle więc tyłek mam zaoszczędzimy ![]()
#2891 |
Raczkowanie
|
Hej
Co do siku to ja chodzę w nocy. Teraz częściej i więcej sikam bo gardło mnie boli i ciągle pije wodę. Byłam dziś w przychodni zobaczyć co z e M gardłem dostałam skierowanie na badania crp jutro idę oddać im krew w środę znów mnie zbada zobaczy wynik i powie czy coś się dzieje i trzeba dac lek. Tak to kupiłam jakieś tabletki ziołowe na gardło bez leków dodatkowych w składzie. Tak źle mi się leży całe nogi mnie mrowia i bolą. Nie wiem jak się ułożyć. No i spojenie mnie boli ale jak długo siedzę i chce wstać. Nie mogę wtedy na nogach ustac. Albo jak długo chodzę to po tym ciagne się za mężem jak Stary kaczor. Ja mam kupione ubranka na synka i mam zdjęcia ciążowe z imieniem. Jakbym się dowiedziała że córka to bym się długo pozbierać nie mogła . Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-02-22 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zadomowienie
|
![]()
Twoja sytuacja jest całkiem inna i to zrozumiałe,że lekarz interweniuje. Mamy na myśli to, że 3 cm w 34 tyg ( twarda, zamknięta)to jest dużo, bo o to zapytałaś prawda? 2 cm mniej w tak krótkim czasie plus rozpulchnienie to faktycznie coś nei halo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Raczkowanie
|
Witam, Witam
I z pokora schylam glowe ;(. Nie nadrobię wszystich postow, ale jutro na laptopie cos poczytam do tylu. ![]() My sie jakos trzymamy... Ale zylismy wizja szpitala, ciaglymi skurczami, wysokim cisnieniem, krazkiem i ryzykiem przedwczesnego porodu. Ale organizm dal sobie rady i dzieki lekom funkcjonujemy.dalej w dwupaku. Tak na szybko, maluch dwa tygodnie temu wazyl 1600g. W srode zobaczymy ile bedzie, troche sie martwie bo waga zleciala mi w dol o 1,5kg, ale maluch jest teraz duzo silniejszy i czuje wypychane nozki ![]() Co do przemywania pepka, u nas na SR polozna.mowila ze najnowsze praktyki sa takie, ze nie stosuje sie.nic na pepek, tylko woda z mydlem i ma samo odpasc... .i badz tu madry.... To tak na szybko, jutro sprpbuje podczytac troche na laptopie do tylu. A teraz moze mi sie uda zasnac... |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Zadomowienie
|
Nienawidze chorowania dzieci (własnych) a jeszcze bardziej chorujących TZ. Do tego mnie tez boli gardło, a nie zasnę, bo się córka jeszcze tłucze w pokoju, bo teź spać nie może. tZ przed chwila wstawal, bo mu puscila sie krew z nosa, a teraz dla odmiany chrapie. I to wszystko w trzecim trymestrze
![]() ![]() Gratuluje udanych wizyt, nie przejmowałabym się za bardzo wagą maluchów, bo usg jest jednak bardzo niedokladnym badaniem. Neta- mnie tez nogi mrowią, ale przechodzi jak zasnę. Biorę na to trochę więcej magnezu, jak na skurcze, ale to chyba taki urok ciazy. Sikanie w nocy- zawsze ide siku, jak wstaje do corki. Jak sie zdarzy przespana cala noc, to nie mam potrzeby wstawania specjalnie na siku. Przy tej mojej nocnej i nie tylko nocnej gimnastyce, to bankowo nie dociagne do terminu. 15.04 cos mi sie kolacze w glowie- 10 dni przed terminem... Moglo by byc ![]() Ok, sprobuje zasnac, choc Emilka caly czas kaszle, a ja mam uszy jak radary ![]()
#2895 |
Raczkowanie
|
Jak mnie boli gardło.
Jak to możliwe że gardło tak boli a lekarz zajrzał i mówi że nic się nie dzieje. Dobrze że idę zrobić to badanie crp dziś i jutro się dowiem czy na pewno wszystko ok. Budzę się w nocy napić wysmarkac siku i bo mi nie wygodnie. Kiedyś każda noc to było głową do poduszki i rano a ja muszę wstać. ---------- Dopisano o 04:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:13 ---------- Mam wizyty co dwa tygodnie i zazwyczaj jest to środa jakos tak wychodzi i mi się ubzduralo ze w środę. Patrzę w kalendarz a tam poniedziałek... przegapilam wizytę. Muszę dzwonić i prosić by umowili mnie na nowo. Zająłem komuś bez sensu kolejke... głupia ja. |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
Heh to jest rano
![]() Na gardło kup gargarin taki proszek za jakies 3-5 zł do Rozpuszczania i płukania gardła. Plus piskanie hascosept ten dwlikatny. Jedz kisiel-fajnie "okala" gardło. Biedne dziewczyny jesteście ![]() ![]() Agnessa trzymaj sie w rym szpitalu, ale mam wrażenie, ze troche spokojniejsza jesteś? Kejka najważniejsze, ze lekarz dobry a czy go lubisz to najmniejsze znaczenie. Ja zmieniałam w coazy z Hania lekarza gdzies chyba w 6 m-cu. Boże co to za buc był! Płakałam przez niego po każdej wizycie... Np w 3 miesiącu jak wypatrywaliśmy do Egiptu to go pytam, czy moge bezpiecznie lecieć na co odpowiedział "no jak pani chce poronic, ale skoro wakacje wykupione..." Albo czy moge wejść do pokoju, w którym maz malował farbami "od takich zapachów dziecko moze sie nabawić licznych chorób i wad" (chciałam wejść na pare minut sprawdzić jak wyglada kolor) a przegiął pale jak zapytałam wlasnie ok 6 m-ca czy uda sie juz ustalić płeć "a co dla pani plec jest ważniejsza niz to czy dziecko bedzie zdrowe???" No myslalam, ze gnoja zabije! I zmieniłam na tego co mam teraz- w sumie to do niego chodzę juz 14 lat z mała zmiana wlasnie wywdy, bo mi nie pasowało miejsce gdzie miał gabinet. No i juz 3 moja ciąże prowadzi on (z Hania to ta końcówkę tylko) Wyobrażacie sobie debila? Teraz zrownalabym go z ziemia, wtedy byłam młoda i głupia w pierwszej ciazy. Jak tak wogole mozna mowić do ciężarnych... No-ide śniadanie robic |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Raczkowanie
|
Czekaj Gosia. To już zaczynasz dzień.? Nie idziesz jeszcze spać.?
O.o i co będziesz robić.? http://samouczek.info/zabawki-sensor...-krok-po-kroku. Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-02-23 o 05:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wiem, ze czasem sprowadzenie na ziemie spanikowanych ciężarnych jest dobre ![]() ![]() ![]() ![]() Chorowanie tż Nawet nie wspominajcie... To jest jakaś katastrofa ![]() ![]() NetaC a chodzisz państwowo? Mam nadzieje ze szybko Cie zapiszą ![]() ![]() ![]() ![]() Gosia No jaki buc! Nóż sie w kieszeni otwiera normalnie. I po co taki jest lekarzem?? Ach nienawidzę takich ludzi, ja bym odrazu postawiła do pionu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Zadomowienie
|
Nie ma to jak noc we własnym łóżku!
![]() No i wreszcie mogłam się przytulić do tz, przy nim czuje się bezpieczna. ![]() ![]() Wczoraj wieczorem tz do brzucha: "Zosia już chyba nie zamierzasz wybierać się do szpitala? Czy tatuś może napić się piwka?" ![]() ![]() Gosiaczek ten lekarz którego opisalas to istna masakra.... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
Patulinka fajny twój maz
![]() Neta tak wstaje codziennie, bo wyprawiam dzieci do szkoły i przedszkola. Potem mam cały dzien lezenia. Ale jak nie musiałam no to sprzątałam, gotowałam itp. Teraz Kuba chory i w domu jest wiec nim sie zając trzeba. Ale ze mam prykaz lezenia to ta dziewczyna bedzie ogarniać wsystKo. W dodatku mam remont na gorze ![]() ![]() Wlasnie ten durny lekarz ma Kiepskie opinie. Małpa owłosiona jedna! Zawsze mu tak oblesnie klaki z tego fartucha białego wystawały na klacie...bleeee Ehh taki okres i moj tez cos chory. Okropny jest-marudny i juz oczywiście na pewno ma grypę i umiera ![]() ![]() ![]() Martinix nie miałas punktu odniesienia z ta szyjka, dlatego ja cie rozumiem ![]() Leżenie nie zaszkodzi. Mnie nosi jak nie wiem. Całe sCZescie ze mam juz cały pokoik gotowy, trzeba posprzątać tylko bo te rzeczy co dostałam w niedziele to tylko tam rzuciłam i bajzel jest. Nawet niedokładnie sprawdzałam ta matę czy karuzelkę. Potem zerknę ![]() Ide sie ubrać, za godz przychodzi kolezanka |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Wtajemniczenie
|
NetaC niedługo tez będziesz zaczynać tak dzien albo i lepiej o 5 czy 4
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Ja dzisiaj mam wizytę o 16, 40 ciekawe co słychać u mojego maluszka. U mnie raczej ok bo czuję się dobrze i ta pachwina już nawet nie boli tak bardzo |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Rozeznanie
|
Witamy się
![]() ![]() ![]()
#2903 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() Gratuluję wizyt! ![]() Sikanie Tak się wczoraj was naczytalam ze 3 razy byłam w nocy a rąk to tylko nad ranem chodzę raz. Kejka ważne aby lekarz był dobry. Ja przecież swego czasu też się zastanawiałam nad zmianą ale już zostałam. . Patulinka dobrze ze juz w domu! Tu nam najlepiej! ![]() Gosiaczek o matulu. . Ja dzisiaj wyjątkowo jakoś wcześnie wstałam ale tak codziennie? Ojj ciężko ciężko. . Kurde nie chce mi się jechać dziś na ta wizyte. . Z małym się nie dowiem co i jak bo przecież on nie ma tu tego usg sprawdzi mi tylko podwozie a 150 zapłacić trzeba. . ![]()
#2904 |
Zadomowienie
|
Noc... A raczej to, co powinno byc noca u mnie trwało diś krótko. Emilka z jakichś powodów nie spała od 1 do 7. O 5 poprosilam TZ, zeby mnie zmienil i poszlam sie przespac ze stoperami do 7- on ja o 7 jakos zmusil do spania, albo padla ze zmeczenia i jeszcze oboje spia... Nie wiem- moze pelnia, wirusy albo zeby- w kazdym razie Neta, Agnessa niedlugo bedziecie wiedzialy, o co chodzi
![]() ![]() Gosia- dobrze, ze masz teraz lekarza, ktoremu ufasz, a nie debila. Kto sie tak popisal tymi tekstami?? U was tez taka srednia pogoda? Tu wlasnie pada snieg z deszczem, fuuu
#2905 |
Wtajemniczenie
|
No to witam w klubie ciezkiej nocy to byl koszmar ... dobrze ze sie juz skonczyla . Ciekawe jak tam moj dziec ike wazy ile mierzy i jak tam moja szyjka i to rozwarcie niech juz bedzie pierwszy bo jestem mega ciekawa.
![]()
#2906 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() dziecko sprzedane do przedszkola, zjadłam śniadanko, kot wepchał się na kolanka ![]() jutro muszę jechać do pracy na chwilę, strasznie mi się nie chce ![]() ja dziś dobrze spałam, ale coś mi teraz lepiej się spi na prawym boku - chyba młody jakiś zwrot zrobił ![]() GOSIACZEK: niezły ten twój lekarz...dobrze, ze trafiłaś na dobrego ![]() Cytat:
![]() pogoda brzydka, chmury wiszą takie czarne, jeszcze nie leje ale zaraz pewnie zacznie. a wczoraj było 16 stopni, cieplutko tylko strasznie wiało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
My dziś witamy się nie wyspane przynajmiej ja bo córa miała pół nocy impreze i cały poranek wiec nie spałam bo tak skakała że się nie dało. W nocy naciskała na szyjke bolało jak pieron wiec spałam na poduszce i było nie wygodnie no masakra. Te Wasze problemy skracanie irozpulchnianie szyjki jak czytam to aż przerażona jestem. Mam nadzieje że u mnie w środe na wizycie bedzie oki. Od rana pobolewa mnie znowu podbrzusze nie mam pojęcia od czego ![]()
![]() |
#2908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2910 |
Winter is coming
|
witam i ja
![]() gratuluję wizyt dziewczyny i trzymam kciuki za dzisiejsze! leżącym i z problemami współczuję, kurcze coraz więcej z nas ma jakieś komplikacje ![]() przespałam całą noc ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.