![]() |
#151 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Absurdy ...na forum ;p
Cytat:
![]()
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Toczyły się już na ten temat burzliwe dyskusje na Wizażu i nie będę tutaj powtarzać tych przewałkowanych do znudzenia argumentów.
A powodów, dla których przeciętny człowiek może chcieć usunąć zdjęcia z forum, istnieje naprawdę wiele. Odrobina wyobraźni może zdziałać cuda ![]()
#153 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdyby człowiek do wszystkiego tak podchodził, to niczego by w życiu nie zrobił. Jeśli jednak już zrobił, to fajnie jest mieć wyjście awaryjne ![]() Ale to nie miejsce na takie tematy, więc kończę.
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo wszystko miłego dnia i dystansu do siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
Co do wątków dobranoc/co teraz jesz itp. to mi one nie przeszkadzają. Jak ktoś odczuwa potrzebę podzielenia się z wizażankami tym, co akurat je to niech się dzieli. Co wam przeszkadza nabijanie? Przecież za dużą ilość postów nie ma żadnej nagrody, więc jak ktoś ma potrzebę nabijania to niech sobie nabija.
Karmę pamiętam, jeszcze na moim poprzednim koncie, które niestety musiałam zmienić. Nie podobał mi się ten pomysł od początku, większość zaczynała pomagać tylko dla karmy. Poza tym wśród starych wyjadaczek forum zrobiło się istne kółko wzajemnej adoracji (bez urazy ![]() Na forum denerwują mnie jedynie tzw dzieci neostrady - kilka wątków o tym samym na różnych podforach, pOkEmOnIaStE pismo, zero ortografii i wręcz paniczny lęk przed wyszukiwarką ![]()
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzieci neostrady nie są absurdalne, to rzeczywistość-po prostu idzie takie następne, rozkoszne pokolenie. To mnie denerwuje, ale nie uważam tego za absurd, tylko za przykrą rzeczywistość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ale skoro tego typu formy wypowiedzi i tonu uzywasz na codzien w komunikacji miedzyludzkiej i dla Ciebie to normalne to gratuluje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zresztą, nie widzę sensu dalszego "walenia się po pysku", dyskusję uważam za niebyłą i życzę udanego weekendu ![]() Edytowane przez madziunia80 Czas edycji: 2007-10-26 o 09:36 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() z mojej strony EOT bo mamy zupelnie dwa rozne bieguny myslowe ![]() bardzo wazny edit: ups, znowu zapomnialam o odwzajemnieniu uprzejmosci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
A największym chyba absurdem jest, jak dwie osoby się "sczepią" i prowadzą kąśliwą dyskusję, a każda chce popisać się jak najbardziej zabójczą ironią - co jest dobre w kinie gangsterskim czy filmach z Chuckiem Norrisem, natomiast w realnym życiu budzi śmiech. Ach, te rozbudowane zdania, tryskające sarkazmem, napisane zabójczo literacką polszczyzną. Mają zapewne pokazać elokwencję piszącej osoby, a zamiast tego pokazują często durny upór, klapki na oczach i takie przewrażliwienie względem swojej osoby, że... żal czytać.
#162 |
Raczkowanie
|
dla mnie najbardziej absurdalne jest takie własnie dogadywanie sobie
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego powodu dość rzadko przebywam na plotkowym... edit: Zapomniałam napisać, że przy takich wypowiedziach bardzo łatwo jest wykręcić się, że niby nie miało się czegoś na myśli,ponieważ są zwyczajnie niejednoznaczne. A teksty w stylu "nie stosuj na mnie psychoanalizy", "widzę, że mnie kompletnie nie rozumiesz", "reprezentujemy zupełnie różne bieguny myślowe", aby wybrnąć i jeszcze w zawoalowany sposób dopiec, pokazać swoją elokwencję i wyższość intelektualną nad rozmówcą to już standard i chyba najbardziej oklepany zwrot na wizażu - ale to oczywiście moje subiektywne odczucie ![]() ![]() Edytowane przez madziunia80 Czas edycji: 2007-10-26 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą jeśli ktoś atakowany odpowie trochę zbyt ostro, to zwykle Moderatorzy proszą o zmianę tonu wypowiedzi, nie od razu dają ostrzeżenia czy bana. Chyba, że ktoś ewidentnie obraził inną osobę, ale to już mowa o działaniu umyślnym.
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
bo 'baby' mają to do siebie ze kłócić sie lubią
![]() a tak poważnie, to też mam czasem ochotę napisać tutaj komuś rożne rzeczy, ale sobie myślę ze nie ma sensu.. bo jak to zrobię to zniżę sie do jego poziomu, dlatego staram sie zeby to co pisze było jak najbardziej rzeczowe - oczywiście, wcale nie zawsze mi to wychodzi:P Edytowane przez Quska Czas edycji: 2007-10-26 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() btw, absurdalne są wątki o zapuszczaniu włosów czy (lubiany przez mnie niegyś) wątek o jasnej cerze (na przykład), bo udziela się tam zawsze kilka tych samych osób i nie sposób się "wbić" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A oto i przykłady offtopowego nabijanai postów - kolejny absurd...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie akurat trolle nie są problemem, bo wobec takich nie mam najmniejszych skrupułów zgłoszenia tego do Moderatorów. Ostatnio zgłosiłam nawet 1 trolla wprost do Złosia, bo dziewczyna tak obrażała uczestniczki jednego wątku, że sie wpieniłam. Co innego jeśli normalne, fajne dziewczyny wdaja się ze sobą w głupią pyskówkę, wtedy pozostaje tylko apelować do ich zdrowego rozsądku, bo trudno je zgłaszać do Moderii.
#170 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gorzej jest z offtopami, nie potrafię tego ścierpieć. a tym bardziej zrozumieć ![]()
![]() |
#171 |
Konto usunięte
|
A może zrobimy ściśle tajne głosowanie
i ze 100 najbardziej niepożądanych osób zostanie wyautowanych ? żeby juz zawsze było kizi -mizi ![]() ![]() nie ,nie boję się |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
ale to juz bylo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#174 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może sama chcesz być tak odbierana ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Widzę ,ze niektórych swędzi,by konkretnymi nickami sypnąć ![]() Moim zdaniemt troszke przesady sie do wątku wkradło Zaraz się pewnie doczytam ze ktos relanium bierze by na Wizaż wejść ![]() Porządek w sumie jest trzymany na bierząco ,modzi mają miotełki i ślicznie brud zamiatają. Co sie aż tak denerwować .Jakby było czym Kto pamięta np o awanturze sprzed miesiąca /nie mówiąc o roku wstecz/ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie szokuje stawianie zwierząt nad ludźmi - ogólnie. I większa wrażliwość na krzywdę zwierząt niż ludzi (dzieci). Oczywiście Ciebie może szokować co innego. Cytat:
Co do dlaszej części - już wyjaśniłam wyżej. Dodam tylko, że dzieci mają trudności z wyrażeniem swoich odczuć i z ich nazwaniem. Nie wiem, co konkretnie obraża Cię w mojej wypowiedzi. Traktując tak ogólnie i personalnie czyjeś wypowiedzi dochodzimy do kolejnego absurdu - każda czyjaś wypwoiedź może kogoś obrazić. Cytat:
![]() Idąc Twoim tropem myślenia - ktoś wymienił wątki "dzień dobry", "zaginął" itd. itp. - też bez wskazywania kto konkretnie w nich bierze udział, kto się w ten sposób ośmiesza, nabija posty czy co tam jeszcze - wszystkie te osoby chciały komuś konkretnemu "przyciąć" nie budząc kłótni? Mój "atak" był tak samo personalny jak całej reszty tu piszących wizażanek. Cytat:
Mogę dodać, iż absurdem jest naciągana argumentacja własnych tez. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Mrs Mrau
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale jeśli nikt życzliwy się nie znajdzie to żadna krzywda mu sie nie dzieje i śmieszy mnie porównywanie bestialstwa wobec zwierząt ze stojącym w autobusie 4-5 latkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
Każdy ma prawo do własnej wypowiedzi, ale każdy ma też prawo do polemiki, wiec trudno zebyśmy się wszyscy ze sobą zgadzali, a jeżeli nie to zawsze puszczali to mimo uszu...
Tylko po prostu troche wiecej autoironii, dystansu do siebie, pozytywnego myślenia, akceptacji i wyrozumiałości a wszystko bedzie super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Absurdem nad absurdami jest wzajemne obrzucanie błotem.
Tak naprawdę każdy 'ma coś za uszami' ![]() Nie ma lepszych,ani gorszych. Forum,to zbiór użytkowników-w którym każdy stanowi odrębną jednostkę i nie widzę sensu,żeby ktoś miał się wyrzekać swojej indywidualności,bo komuś/coś w nim nie pasuje.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.