![]() |
#2041 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
![]() ja czekałam dwa tygodnie na różyczkę, ale u mnie to jest mała wiocha i nawet na betę chyba trzy dni musiałam czekać ![]() Cytat:
Cytat:
BeataAmelka a co Ci teraz lekarz zlecił z krwi? tak się zastanawiam co teraz będę musiała zrobić..pewnie toxo powtórkę, morfologię i co jeszcze na początku II trym? a ostatnio kazał zrobić męzowi grupę krwi..pewnie b ędzie konflikt serol. choć przy pierwszej ciąży wydawało mi się, że to bez znaczenia, ale coś mi tłumaczył, że jest jakaś nowość i koło 28tyg podaje się zastrzyk (z przeciwciałami?) w razie jakiegoś urazu/wylewu.. wiecie coś dziewczyny? Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-02-23 o 08:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | |||
Zakorzenienie
|
witam
![]() ![]() U mnie ciężki poranek, syn nie chce chodzić do przedszkola ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Połówkowe między 18-22 Cytat:
Fajnie, że teście pomogli
![]() |
#2043 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() na szczęście tak! teść od razu mi tam rury połączył, teściowa pomogła podłogę zetrzeć... ciężko mi było poprosić o tą pomoc, ale musiałam, z tym krwiakiem muszę się oszczędzać. trzeba się nauczyć "korzystać" z innych osób trochę też ![]() ![]()
![]() |
#2044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2045 | |
Zakorzenienie
|
Dziendoberek
![]() Ja juz nie potrzebuje budzika, mam sąsiada wiercącego o 8 rano, dzisiaj znowu to samo ![]() Cytat:
![]() W domu, w uk moja rodzina mieszka daleko i jestem ze wszystkim sama. Tylko ja i TZ. Ostatnio gadam z TZtem, ze jak wróce to wiekszosc dnia bedę sama w domu. On na to, ze pozniej moge sobie znalezc kolezanki z dziecmi bo bede miała wspolne tematy, o kupkach i kaszkach ![]() ![]() Jestem pewna, że nawet z dzieckiem nie bede miala kolezanek. Jestem troche dziwaczna i ludzie chociaz mnie toleruja to raczej nie chca byc ze mna na tyle blisko by nazywali mnie koleżanką. Ciezko mi jest tez utrzymywac stałe kontakty z ludzmi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Witam was po 4 dniach nieobecności. Pierwsze weekendowe lenistwo a wczoraj bardzo absorbujący dzień w pracy nawet nie miałam siły wieczór włączyć kompa i do Was napisać.
Wróciłam z pracy o 18.00 zjadłam obiad zrobiony przez TŻ i zasnełam jak dziecko. Wstałam dziś o 6.00 ... Przez tą ciąże zachwuje się jak niedźwiedź zimową porą ![]() ![]() Chciałam Wam powiedzieć, że w pt byłam na zajęciach fitness dla ciężarnych. Było fantastycznie. Wszelkie bóle pleców puściły pojawił się banan na ryjku i wrócił wspaniały humor jaki zawsze miałam po siłowni. Jak wróciłam do domu tryskałam energią i dobrym humorem co ostatnio mi się nie zdarzało. Dziś idę znów i już się doczekać nie mogę 17.00 ![]() ![]() Jeśli macie jakiś link do getrów godnych polecenia dla ciężarówek dajcie znać, chciałabym coś nieprześwitującego do dłuższych bluzek
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do getrów nie mam pojecia. Sama musze kupić jakies spodnie bo jedne mi sie zaczeły przecierac w szwach, a drugie niestety zrobiły mi sie za ciasne w pasie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2048 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Pogoda pochmurna za oknem ale słyszę na dworze coraz więcej przylatujących ptaków ![]() Talantea współczuję wiercącego sąsiada. A ja mam takie pytanie do was dziewczyny jaka wam się utrzymuje temperatura ciała? |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba normalnie, nie mam naplywów ciepła czy zimna. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2050 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak chodziłam z moją koleżanka na grupę polska dla dzieci, bo miałam potrzebę poznać ludzi ![]() ![]() Mam tutaj jedna bliska koleżankę i teraz szwagierke z którą o dziwo się dobrze dogaduje. Wiadomo są zgrzyty czasami jak w każdym związku. Bo dla mnie to każdy związek jest związkiem i o każdy trzeba inaczej dbać. Mojej koleżanki mąż przyjechał po mnie wczoraj do szpitala, zostają z Oliwia jak idziemy na randke i wracamy rano. I odwrotnie oczywiście. Pracujemy w różne dni, więc raz Oliwia u nich je obiad po szkole, raz Kuba u nas. Fajnie jest mieć kogoś - a ja łatwym charakterem też nie jestem ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam całą kolekcje rozmiarów bo kiedyś nosiłam gacie rozmiar 50 nim udało mi się ogarnąć moje ciało ... tylko że kiedyś miałam wielkie dupsko a pas chudziutki w porównaniu do do tyłka a teraz hmmm bebzolek mam jak w 6tym miesiącu ciąży ;p Wywaliło mi go bardzo do przodu szczególnie podbrzusze a że siedzę cały dzień to wrzynający się pas getrów wkurza ;p Mam też gacie ciążówki od koleżanki ale ... wymagają drobnych poprawek idę dziś wieczór do krawcowej to mi przerobi jednak one mają dość szerokie nogawki i do szerokich bluzek mam wrażenie że jestem cała taka wielka i wolałabym getry ehh ale dylematy ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2052 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2053 |
Raczkowanie
|
Pytam bo ostatnio zauważyłam, że nadal mam podwyższoną temp. ciała i nie wiem czy to normalne...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Zadomowienie
|
A to nie jest tak, ze przy owu ona się podnosi, i po zapłodnieniu nie spada? Tylko nie pamiętam jak długo się powinna tak utrzymywać.
![]() |
#2055 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo, szparagi ![]() ja jadę właśnie na Rynek i tam pomidory są od 12 do 20złociszy i kupię na spróbowanie bo te co mam w domu też odpychają. i rzodkiewki oesu, chyba czuję, że wraca mi apetyt Cytat:
cześć ![]() to co my zrobimy przy tych upałach ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
mi też mama mowila, że w kazdej ciąży miała taka temp. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2056 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a Ty do w dupkę chcesz? jak to "nie będę miała koleżanek"? chyba trochę za późno ,bo już je masz np tu..my to kto? i jakoś nietylko Cię tolerujemy, ale również ja np mogę nazwać koleżanką..ejjj... ja ktoś tak myśli o sobie jak Ty to innie też to wyczuwją..może nie przez łącze internetowe ale w "realu" to napewno i to może powodować,że odbierają Cię jako osobę,które nie chce kontaktów z innymi.. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Zadomowienie
|
Też mam konflikt ale nie słyszałam o zastrzyku. Dopiero o takim poporodowym ale w 28tc nie
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Skoro tak piszesz to mam nadzieję, że to normalne. W sumie mam wizytę za tydzień to się zapytam o to. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Zadomowienie
|
Moja znajoma miała konflikt, w ciąży była w Grecji i tam jej jakiś zastrzyk robili dużo wcześniej niż 28 tydzień. Musiałabym się dokładnie zapytać.
![]() |
#2060 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale miałam beznadziejną noc, po północy wstałam do toalety a potem nie mogłam dłuuugo zasnąć. Związku z tym spałam do 11 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2061 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Procentowo nie powiem Ci jaka jest szansa, ale większe prawdopodobieństwo jest na dodatnią grupę krwi u dziecka, bo po prostu więcej ludzi ma Rh+. Oczywiście, że nie musi ![]() Edit: w bazie leków refundowanych nie ma nic o refundacji immuno.
![]() ![]() Edytowane przez tija93 Czas edycji: 2016-02-23 o 11:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Zakorzenienie
|
U nas też dziś koszmarna noc, synek z tymi zębami tak się męczy, że płakać się chce nad nim
![]() ![]() Powiem wam, że nie jest tak łatwo zachować samą siebie dla siebie po porodzie. Ja miałam z tym problem, było to dla mnie źródłem frustracji wręcz, że nie ma już "ja". No bo co odpowiedzieć na pytanie "co u ciebie?". U MNIE nic, karmię, piorę, a Młody umie już to i to. A uwierzcie mi, nie bylam nigdy matką zamkniętą w domu. Miałam czas na fryzjera, kosmetyczkę, mogłam i korzystałam z tego, żeby iśc do kina, teatru, na piwo z koleżankami. Ale to tak jest, siedzisz z kolezankami, jedna dostała awans, druga wróciła z super podróży, a ja... Znalazłam dla synka maść działającą na swędzenie... Wiele się nie dzieje w czasie siedzenia w domu. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się z Tobą, to pewnie też zależy co dla kogo jest ważne itp.. ja np póki nie marzę o babskim wypadzie na drina i nocne rozmowy i to nie że ciąża, ale generalnie taki mam charakter..inne rzeczy mnie cieszą.. ważne , żeby czuć się samemu ze sobą dobrze, dbać o swoje zainteresowania/chwilę dla siebie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja generalnie bardzo lubię moje życie teraz, jestem bardzo szczęśliwa, że mogę poświęcić synkowi te pierwsze lata jego życia, ze nie wrociłam po roku do pracy. Uwielbiam czytać nawet i 50 razy dziennie ten sam wierszyk o śmieciarce i to mnie nie męczy. Natomiast samo prowadzenie domu to frustrujące zajęcie czasem i po prostu chce się czegoś więxej. Ja już dość dlugo jestem w domu, bo dwa lata mi stuknęły własnie, więc też inaczej na to patrzę. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2068 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki! My badamy się jutro. U mnie grupa krwi na drugi dzień. Cytat:
Ja ogarnęłam trochę mieszkanie i ledwo żyję, siły nie te, czułam się jakbym maraton przebiegła, aż dziwne bo wcześniej na luzie jechałam ze szmatą wszystko po kolei, teraz sapałam jak jakiś słoń... Kilka razy zdarzyło mi się poczuć pekający bąbelek ale na razie nie jaram się że to już ruchy, bo to było w kilkudniowych odstępach. Mam nadzieję że wkrótce poczuję coś więcej
![]() |
#2069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak Oliwka była mała to w wózek i na wycieczki. Nie było u nas rutyny. Nie było kąpieli o jednej porze. Za to wiecznie nas w domu nie było. Tym razem pewnie będzie podobnie ale inaczej ![]() Uwielbiamy spacery z psem, do ślicznej plaży mamy 8 km w jedną stronę. Rower na pewno jak tylko będzie młody mógł już siedzieć w siodełku. Ja na pewno nie zrezygnuje z naszych/mojego hobby w imię macierzyństwa. Natomiast będę je musiała dostosować do nowej rzeczywistości. Ale nie widzę w tym problemu. Wszystko zależy od nas samych. Czy będziemy się walesac po domu w starych dresach i z odrostem na pół głowy i frustrować się czy wstaniesz rano ubierzemy się i złapiemy życie za rogi. Każdy jest kowalem własnego losu. Nikt nam nic nie da, pod nos nie podstawi. Nastawienie jest bardzo ważne.
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze w realnym życiu po prostu nie trafiam w gusta innych. Mam jedna dobra znajomą z pracy i czasami spotykaliśmy się poza i była moim świadkiem na ślubie. Teraz jak jestem tutaj, nie pracuje juz tam i nie bede to pewnie powoli ta znajomość bedzie gasnąć. Tak mam z wiekszoscią ludzi których poznaje. Co zblize sie do kogos to zaraz mi znika mimo, ze staram sie jakos to pielegnować. Zwykle to ta druga strona przestaje sie mną interesować ![]() Wtedy to ja mysle, ze cos ze mną musi być nie tak. Co do internetowych znajomości, ja sie bardzo ciesze, ze was wszystkie poznałam i to bardzo. Czuje wielkie wsparcie. TZtowi chodziło bardziej o to, ze powinnam miec znajome w realu zebym sie nie odludniła. Zdarzało mi sie to wczesniej i nie czułam sie z tym dobrze. Oczywiscie potrafie byc sama ze sobą i miec z tego satysfakcje, ale czasami jednak człowiek potrzebuje interakcji z innymi ludzmi. Kiedys pracowałam w wolontariacie i poznalam wiele fajnych osób. Wolontariat sie skonczył to juz nikt sie mna nie interesował. Kazdy poszedł w swoja strone. Bylam troche zawiedziona. Takze próbowałam nawiazywac znajomości i na jakis czas sie udaje, a pozniej zaraz konczy ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi zalezy zeby to TZ sie mna nie znudził. Biedny ma celibat ![]() ![]() Kupiłam buty w H&M, nie sa idealne, ale na te pare miesiecy stykna, przecenione, zapłaciłam 90zł. Przynajmniej mi sie udało cos wybrac, bo chodziłam i nic mi nie pasowało, szczególnie wyglądem. Chciałam proste botki, bez pierdólek i na płaskim obcasie. Strasznie trudno znależć ![]() ![]() Spodni nie znalazłam. Patrzyłam biustonosze do karmienia i nigdzie nie ma mojego rozmiaru. Pfff Chyba poczekam jak wróce do uk. Jeszcze te 2 miesiace przeczekam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.