|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
Ale oczywiście, że jest, napisałam w poscie wyżej, że czasem to za mało po prostu. Chyba nie zrozumiałaś, o co mi chodziło. Dla mnie akurat wygląd jest b.ważny i wpływa na moje samopoczucie. Maluję się nawet, kiedy nie wychodzę z domu. Do porodu jechałam z delikatym makijażem, a po powrocie ze szpitala najpierw wykąpałam się i wyprostowałam włosy. Bardziej chodziło mi o zniknięcie "ja" na rzecz "my", na to nie wpływu fakt, czy masz na tyłku dres, czy sukienkę ck. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2072 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wybrać się razem do parku, na plac zabaw itp Cytat:
![]() Cytat:
trudne jest takie siedzenie w domu z dzieckiemTu jest o tym zastrzyku http://euwelcome.org.uk/Documents/Anti-D_Polish.pdf widzę, że w PL już od dawna, tylko mało rozpowszechnione... i z tego co doczytałam za ten zastrzyk 28 tc-32tc trzeba sobie samemu zapłacić, może dlatego mało praktykowany ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- tija93 może orientujesz się jak to jest ze szczepieniami. Chciałabym tym razem nie szczepić od razu... tzn chce te szczepienia przesunąć przynajmniej o miesiąc, dwa ( te szpitalne) Jak to potem wygląda, czy w przychodni mi zaszczepią dziecko, czy potem w mojej kwestii jest załatwienie sobie szczepionek oraz pielęgniarki która wykona szczepienia? i 2 pytanie odnośnie kąpieli... nie chce, żeby mi w szpitalu kąpali dziecko... jak szpital na taką prośbę reaguje??
|
|
|
#2073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą temat szczepionek jest dla mnie straszny i ciężko podjąć dobra decyzję:/
|
|
|
#2074 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja póki co uważam, że jeśli się czegoś chce to można to osiągnąć..dziecko nie jest przeszkodą/barierą w robieniu innych rzeczy poza prowadzeniem domu, napewno jest to trudniejsze niż wcześniej - przed rodzicielstwem, ale nie niemożliwe.. Cytat:
![]() Cytat:
napewno nie jest złym pomysłem spotkać się z innymi mamuśkami..napewno tam gdzie mieszkacie są jakieś zajęcia/spotkania dla rodziców i małych dzieci.. będzie Ci raźniej, bo tak jak piszesz- w życiu ważne są kontakty z innymi i nalezy o to dbać..tylko warto schować pewne sprawy głęboko i nie zakładać, ze znowu ktoś się odsunie od Ciebie, a nastawić się pozytywnie, a inni też to wyczują |
|||
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spytam mojego gina, może on coś też wie. Szczerze mówiąc nie wiem jak to się dzieje gdy szczepienia są w późniejszym terminie. Warto by było tę kwestie sprawdzić w przychodni W sumie myślę, że nie powinno być większych problemów. Mają sposób na późniejsze szczepienie odroczonych wcześniaków to i tutaj coś pewnie mają pomyślane.Też nie chce kąpieli w szpitalu. Położne jak przychodzą to mówią, że np. na kąpiel. Najczęściej w sumie kąpią przy matce. Pewnie kwestia mówienia na każdej zmianie, że nie chcemy kąpieli
|
|
#2076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
Muszę dopisać do karteczki z pytaniami, bo w gabinecie zawsze mam czarną dziurę w głowie
|
|
#2078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam znajoma, która po porodzie swojego męża odstawila na bok. Musiał spać w innym pokoju. Szlaban na sex przez kolejne dwa lata. Zaniedbala się. Bardzo przytyla. On ją prosił by poszli na terapię. Aż przestał prosić. Raz wrócił z pracy, spakowal walizki i odszedł.
|
|
|
#2079 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego między innymi myślę o powrocie na studia. A co tam, machnę sobie mgr z dzieckiem u boku
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Piernik, jestem nauczycielką, pracowałam w szkole podstawowej z maluchami w zerówce
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie czekam na termin składania podań ![]() Jak tutaj przyjechałam przez dwa lata siedziałam w domu. Po pierwszym poronieniu byłam w bardzo złym stanie. Po czasie TZ mi powiedział, że coś mam że sobą zrobić. A że przypadek koleżanki mam zawsze przed oczami to szybko się ogarnelam. Kocham swojego faceta i nie chce by czuł się zaniedbany.
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego nie zgadzam się na brak makijazu i dresy w ciazy po domu mimo, że TZ lubi mnie bez makijazu i by mu nie przeszkadzaly dresy. Takze no, dbanie o siebie jest bardzo wazne. |
|
|
|
|
#2084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja muszę się dowiedzieć czy mogę od razu wziąć indywidualny tok studiów, bo będę dojeżdżać do miasta do moich rodziców (300km), a zaocznych pewnie nie otworzą. Cytat:
Czyste i ładne nosze
|
|
#2085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak czułam, że Twoja wiedza na temat pewnych spraw to kwestia wykształcenia.. o to za chwilę będziesz miała małą grupę przedszkolno - żłobkową w domu![]() ekhm macie coś do dresów? bo ja nie wyobrażam sobie łazić po domu w jeansach czy sukienkach.. Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-02-23 o 14:13 |
||
|
|
|
#2086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogę zapytać dlaczego jesteście przeciwnikami kąpieli w szpitalu? Pierwszy raz się z tym spotkałam. Pytam oczywiście z czystej ciekawości bo mnie bardzo zaskoczyło to stwierdzenie. Gdy urodziłam syna wydawało mi się oczywiste że był kąpany w szpitalu. |
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wybieram studia eksternistyczne i zastanawiam się czy starczy mi samodyscypliny by je skończyć. Takie studia są tutaj bardzo poważane, więc powinno być ok jak je skończę.
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez makijażu też chodzę ale zawsze jak gdzieś wychodzimy się maluje, nawet do sklepu |
|
|
|
|
#2089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W samych dresach nie ma niczego złego. Gorzej jeśli te dresy wyglądają jak ze śmietnika wyjete
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam leginsy po domu z dluzsza koszulka. Tak mi najwygodniej. w sumie w domu nie mam typowych dresów nawet
![]() W dresach po prostu żle wyglądam i nie czuje sie atrakcyjnie. Niektórzy potrafią jakos fajnie wyglądać w sportowych ciuchach, ale to nie dla mnie. Szczególnie przy mojej nadwadze ![]() Tak samo bluzy sportowe nie są dla mnie. Nie chodzi nawet o czystość i ładność, ale to jak sie czuje w takich ciuchach i jak wyglądam ![]() Po domu nie nosze pelnego makijazu, tyle zeby ukryc zaczerwienienia i pryszcze i tusz na rzesy. Jednak jak gdzies wychodzę to dodaje reszte. Jak mialam zapalenie skory na twarzy i spojówek. Wyglądałam jakbym była zarazliwie chora to płakałam bo nie mogłam nałozyc makijazu do pracy. Koszmar. zakladalam okulary do tego rozpuszczone wlosy i nie patrzylam sie na ludzi. Na szczescie juz mi przeszło. Jeszcze nigdy nie przezylam takiej masakry na twarzy, czasem pare pryszczy przyszlo a tak to nigdy nie mialam problemów ze skórą. Jeszcze jak mialam te zapalenie to pojawila mi sie egzema na rekach, bardzo mocna :/ nie moglam umyc rak bo myslalam ze zetrę skore od drapania. Kazdy kontakt z wodą był katorga. Najsmieszniejsze, ze to wszystko pojawilo sie miesiac przed ślubem! Na dzien slubu mialam podleczona twarz i dlonie, ale nie do konca. Musialam nalozyc maske z makijazu na zeby to zakryć. Na szczescie jakos to wyglądalo i na zdjeciach nie widac. Jednak mialam jeszcze czerwone oczy. Nigdy nie czułam sie tak brzydka jak wtedy. Nie chcialam zeby TZ na mnie patrzył tak mi było żle. :/ Nie mam pojecia co mi zaszkodziło. Lekarz tez rozkladał rece. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-02-23 o 14:27 |
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha, nawet nie taką małą w sumie :P całkiem pokaźna grupa dzieci to będzie. Ja chodzę po domu w spodniach normalnych ciążowych, tshirtach, koszulach wygodnych, czasem legginsach. Ale ja to jestem dziwna, nie mam żadnej kurtki z kapturem, adidasów i dresu (poza tymi do biegania), bardziej taki płaszczowo- balerinowy typ. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2093 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
by się udało skończyć! Cytat:
![]() Cytat:
Ja dopiero od niedawna się do leginsów przekonuje. Lubię je nosić w wersji z dłuższym swetrem i oficerkami ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() Kurtki z kapturem też nie mam, mam buty do biegania, które czasem ubiorę na spacer. Na sportowo to po domu się noszę
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
W moim szpitalu myją dzieci po pierwszej dobie. Wydaje mi się to niezłym kompromisem, dziecko trochę zostaje w tej mazi, ale nie jakoś bardzo długo, bo jednak na dziecku jest też zaschnięta krew.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- I ładniej potem pachnie :P Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie się wydaje, że jak facet będzie chciał odejść to to zrobi, nieważne czy będę mu serwować śniadanie ubrana w dresy z kokonem na głowie czy w sukienkę i czerwone szpilki
Mnie się zdarza chodzić po domu w dresach i t-shircie, a na spacer z psem zakładam kurtkę sportową i mam nadzieję, że mój mąż dalej uważa mnie za atrakcyjną. Bo jeśli jest inaczej to chyba nie ma przyszłości przed nami ![]() Nie wiem jak to będzie po porodzie. Będę pierwszy raz w takiej sytuacji, ale mam nadzieję, że się nie zaniedbam. Natomiast to zależy również od tego w jakim stopniu będę mogła liczyć na pomoc męża ![]() A tak w ogóle to witam po kilku dniach nieobecności
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo nie lubię stwierdzenia "pomoc męża" w żadnym aspekcie - czy to chodzi o dziecko, czy o prowadzenie domu. Dziecko i dom jest tak samo moje i jego. On jest w tym samym stopniu zobowiązany do wykonywania różnych czynności. A nie tylko do pomocy. Rozumiem, że to my będziemy mimo wszystko większość czasu z dzieckiem, ale również on musi umieć się nim zajmować. Nie tylko być np. od tych fajnych czynności typu zabawa. Poznałam małżeństwo, kobieta była po CC. Chciałam dać na ręce malucha tacie. Powiedział, że niee, że on takimi małymi nie umie się zajmować. To było ich drugie dziecko.
|
#2097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie zgadzam się, że jak chce odejść to odejdzie. Związek to są dwie osoby, które muszą się starać. Nie widzę powodu tkwienia w związku w którym jedna strona ma totalnie na mnie wylane i nie traktuje mnie jak partnera
|
|
|
#2098 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wam powiem, że u nas był mały kryzys po porodzie. Mąż raczej nie bał się nic robić przy małej, nie powiem chętnie zmieniał pampersy, kąpiel należała do niego, przebierał itp. Ale.... trzeba było go prosić. Jak mała spala a ja leżałam bez sił siedział przed laptopem. A ja potrzebowałam żeby ze mną spędzał ten czas. Niestety do niego go to nie docierało. Padło kilka ostrych zdań z jednej i drugiej strony i się poprawiło.
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciapa nie facet |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

dobrze, że to już piątki. Skóra od razu pogorszyła się totalnie, więc strasznie się drapie, nie śpi, w dzień jest rozdrażniony 

Rozmawialismy na temat nowych spodni, które musze kupić. Powiedziałam, ze nie chce wygladac jak typowa kobieta w ciazy w dresie albo wielkich workowych ubraniach.
Byłam i w CCC i Deichmanie i wkoncu znalazlam w H&M. Powiem wam, ze byłam na zakupach 1 godzine i sie zmeczyłam 

by się udało skończyć!
1.09.2012
ciapa nie facet