Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-23, 14:50   #4021
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Ja robię dziś po raz pierwszy w życiu łazanki

Nadrobię Was później

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 14:51   #4022
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Cena niekoniecznie idzie za jakością, tylko za firmą
Tak racja ylko jak się poczyta te opinie to o każdym wózku są jakieś negatywy nie ma idealnego. Co do quinna to znajoma sobie bardzo chwaliła zajechała go na maksa chociaż miała używany a teraz już przy 2 dziecku kupiła nowy
Stary 2016-02-23, 15:02   #4023
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Tak, mówił, to właśnie wynika z wyższego dna macicy, że macica jest już tak duża, że chce się pozbyć lokatorów. Mówiła, że najważniejsze to właśnie donosić do tego 36 tygodnia, bo wtedy płuca dzieci sobie poradzą. Ja dzisiaj też po wizycie, moje trochę mniejsze od Twoich, bo 447 i 473 g. Uciekam na ćwiczenia oddechu do szkoły rodzenia, pierwsze zajęcia za darmo, zobaczę czy to coś ciekawego.
Duże dzieciaki już

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Motylek Gratuluję wizyty! Widzę, że wagowo Twoje maluchy w ogóle nie odstają od reszty, chyba spore są jak na bliźniaki
A co do glukozy to u mnie w diagnostyce wyniki są tego samego dnia. Pewnie zależy, w którym punkcie robisz. Tam gdzie ja chodzę na miejscu jest laboratorium i wyniki takich podstawowych badań mam na stronie na ogół już po około dwóch godzinach od pobrania.

Agusia Pocieszyłaś mnie z tą glukozą

Piękne brzuszki macie Dziewczyny!

Dzisiaj zaczęłam 23 tydzień:
Same lasencje na tym forum! piękny brzuszek

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 15:34   #4024
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Tak, mówił, to właśnie wynika z wyższego dna macicy, że macica jest już tak duża, że chce się pozbyć lokatorów. Mówiła, że najważniejsze to właśnie donosić do tego 36 tygodnia, bo wtedy płuca dzieci sobie poradzą. Ja dzisiaj też po wizycie, moje trochę mniejsze od Twoich, bo 447 i 473 g. Uciekam na ćwiczenia oddechu do szkoły rodzenia, pierwsze zajęcia za darmo, zobaczę czy to coś ciekawego.
Raz na wizycie mi gin coś mówił, że macica się obniża i że to dobrze. A maluchy teraz rosną swoim własnym tempem. Miejmy nadzieję, że nasze maluszki doczekają do tego 36tc.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Lalare i sofinka, super, zgrabniutkie brzuszki :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 15:36   #4025
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

MariaFrancesca, motylek gratuluję udanych wizyt

Lasagne na obiad już zrobiona, do tego cytrynada do picia a na deser chyba jabłka upieke z miodem i cynamonem. czekam tylko na męża aż wróci.

Same sexy mamusie u nas na wątku
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 15:41   #4026
kiara92
Rozeznanie

Dziękuję za miłe słowa! Tak, to moja pierwsza ciąża

Wózki quinny są całkiem fajne. Mi się podoba ten moodd, ale spacerówka strasznie mała się wydaje. Wersję 2w1 można już za ok. 2200 zł na allegro dostać.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 15:45   #4027
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Motylek Gratuluję wizyty! Widzę, że wagowo Twoje maluchy w ogóle nie odstają od reszty, chyba spore są jak na bliźniaki
A co do glukozy to u mnie w diagnostyce wyniki są tego samego dnia. Pewnie zależy, w którym punkcie robisz. Tam gdzie ja chodzę na miejscu jest laboratorium i wyniki takich podstawowych badań mam na stronie na ogół już po około dwóch godzinach od pobrania.

Agusia Pocieszyłaś mnie z tą glukozą

Cierpliwość Tak, mi zdecydowanie się dzisiaj nic nie chce. Chyba wina tej pogody po wczorajszym pięknym, słonecznym dniu. Ledwo wstałam na 11 do promotora. Wróciłam, wzięłam jedzonko do łóżka i znów leżę

Piękne brzuszki macie Dziewczyny!

Dzisiaj zaczęłam 23 tydzień:
Super brzuszek i już całkiem spory no i laseczka z ciebie. Bliźniaki rosną tak jak pojedyńcze maluchy, a rodzą się zazwyczaj mniejsze, bo wczesniej ciąże są rozwiązywane.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 15:50   #4028
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
czy któraś użytkowała albo słyszała coś o QUINNY BUZZ? jak spacerowki sie sprawdzaja?? mam okazje kupic w dobrej cenie nówkę
Znajoma ma ten wózek, desing suuper Taki nowoczesny. Tylko jedna ogromna waga - gondola dała u nich rade niespełna da końca 5 miesiąca. Synek jeszcze nie siedział więc ok 1.5 nogi mu wystawały z gondoli a że akurat była zima to średnio :/
Zerknij koniecznie na wymiar wew gondoli i jak chlodniej jest to śpiworem plus minus 2cm zajmuje może jestem w błędzie i mniej.

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ja zjadłam owsiankę, ale coś się nie najadłam, muszę się dopchać bananem

Też coś dziś upichcę, na szybko jakieś muffinki chyba
Ja jutro zrobię muffinki mam takiego prawie czarnego banana :P W sam raz się nada do muffinek

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Co do wózka byliśmy w sobotę w smykolandzie jak ślą mnie wszystkie wózki bardzo podobne do siebie :p
Ja juz wspominałam ze choruje na adamex barletta ewentualnie bebetto torino
Mogą byc po jednym dziecku ;p
Dostałam mutsy ale stelaż zjechany i chyba zostawię go u rodziców TŻta - na wieś jak znalazł ;p
Adamex barletta tez mi się podoba, tylko na żywo jakiś ogromny sie wydaj. Ale może jestem w błędzie i mało wozkow jeszcze na żywo oglądałam.

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
nikt nic o quinny buzz nie powie? poczytałam trochę opinii, duzo narzekań na spacerówkę, jak chyba w każdym wózku -_-

u mnie na śniadanko były owsiano-jabłkowe placuszki na oleju kokosowym, zero cukru (tylko występujący w jabłkach) na górze odrobina masła orzechowego (90% orzechów) i prażone mielone migdały mmmmm

druga fota - mój brzuszek 23 tydzień
trzecia fota -hahahahahaha zobaczcie jakie legginsy udało mi się wyrwać wczoraj w lumpku River Island, dział Maternity, całe 5zł nówki sztuki! hahahahaha

ps. foty się pomieszały
Leginsy suuper Takie słodkie i ich cena

Cytat:
To ja tez sie brzuszkiem pochwale :p
Załącznik 6221008
26 tydzien
Pięknie

Cytat:
Dziekuje za miłe słowa

Wlasnie robie kurczaka po chińsku z klubowego przepisu :p
Moj pierwszy raz :p
Daj znać jak smakował Mnie i TŻ bardzo Została mi mała porcja na drugi dzien i jeszcze lepszy był. Ja od siebie pod koniec gotowania dodalam prazony sezam

Cytat:
Wam też się dziś nic nie chce?
Zmusiłam się do podjechania i odebrania farby do malowania łóżeczka, podjechałam do stacji kontroli pojazdów i do apteki a teraz siedzę i nerka mnie boli eh a tyle jeszcze pożytecznych rzeczy dziś chciałam zrobić
Cytat:
Cena niekoniecznie idzie za jakością, tylko za firmą
Też tak myslę

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

Ja robię dziś po raz pierwszy w życiu łazanki

Nadrobię Was później
Nie robiłam nigdy łazanek Jakiś czas temu za mną chodziły. Jeśli masz sprawdzony przepis to wrzuć albo podlinkuj

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
MariaFrancesca, motylek gratuluję udanych wizyt

Lasagne na obiad już zrobiona, do tego cytrynada do picia a na deser chyba jabłka upieke z miodem i cynamonem. czekam tylko na męża aż wróci.

Same sexy mamusie u nas na wątku
U mnie w czwartek będzie lasagne Brat z siotrą przyjeżdżaja a wiem, ze lubią Cytrynadę sama robisz?

Kiara piękny brzuszek!

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 16:07   #4029
olinka012
Zadomowienie

Motylek gratulacje wizyty. Moja znajoma donosila bliźniaki do 39tc nawet lekarze byli w szoku. Mówi ze uratowalo ja to ze do końca byla aktywna

trzymam kciuki za was wszystkie! Wlasnie nadrobilam strony. Trochę rzadziej jestem bo mój telefon cos nawala.

Powiem wam ze dzisiaj czuje się strasznie! Obudziłam się z katarem i potężnym bólem glowy. Boje się ze to atak zatok. Coraz ciężej mi 0 pomocy od nikogo. Za przeproszeniem choćbym zdechła nie moge liczyć na dziadków. Kiedyś wam opisze oplakana sytuację ..... Maz wlasnie zabrał Ole do palmiarni a ja LEŻĘ!!! Czuje jakby to byl luksus na miare miliona dolarów.....

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-02-23 o 16:11
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 16:15   #4030
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Motylek gratulacje wizyty. Moja znajoma donosila bliźniaki do 39tc nawet lekarze byli w szoku. Mówi ze uratowalo ja to ze do końca byla aktywna

trzymam kciuki za was wszystkie! Wlasnie nadrobilam strony. Trochę rzadziej jestem bo mój telefon cos nawala.

Powiem wam ze dzisiaj czuje się strasznie! Obudziłam się z katarem i potężnym bólem glowy. Boje się ze to atak zatok. Coraz ciężej mi 0 pomocy od nikogo. Za przeproszeniem choćbym zdechła nie moge liczyć na dziadków. Kiedyś wam opisze oplakana sytuację ..... Maz wlasnie zabrał Ole do palmiarni a ja LEŻĘ!!! Czuje jakby to byl luksus na miare miliona dolarów.....
Bidulka
Przykro, że nie masz nikogo do pomocy w razie sytuacji awaryjnych. Dobrze, że mąż Cię rozumie i zajmuje się Olą
Odpoczywaj poki masz chwilę i się kuruj!

Sophia Loren
Stary 2016-02-23, 16:20   #4031
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Tak racja ylko jak się poczyta te opinie to o każdym wózku są jakieś negatywy nie ma idealnego. Co do quinna to znajoma sobie bardzo chwaliła zajechała go na maksa chociaż miała używany a teraz już przy 2 dziecku kupiła nowy
Zgadzam się co do opinii, bo zwykle piszą je osoby niezadowolone. Jak ktoś jest w pełni usatysfakcjonowany, to nie ma czasu pisać opinii. Dlatego najlepiej brać pod uwagę opinie znajomych (tych z wizażu też )
Cytat:

Zdrowia życzę!
Zastanawiałam się dziś co u Ciebie, bo zwykle piszesz już rano,a dziś cieszą.
Pamiętaj że możesz się wyżalić w klubie.
A leżenia Ci zazdroszczę, mnie dziś kręgosłup boli, ale Sara woli się bawić ze mną, więc cóż zrobić

kiara śliczny brzuszek

Edytowane przez Cierpliwosc
Czas edycji: 2016-02-23 o 16:30
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 16:21   #4032
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, ledwo was nad robilam. Na wizycie wszystko ok, dzieci poważone, Kubuś waży 510g, a Lila 480g, goni brata. Przepływy ok, przepływy w macicy też. Zapytalam, jak to będzie z tym moim porodem, czy będzie wcześniej,czy później. Więc, napewno będzie rozwiązanie w 36/37t dla bezpieczeństwa, wcześniej będą podane leki na szybszy rozwoj plucek, więc może być tak, że będę pierwszą 😀[COLOR="Silver"]
Kubuś i Lila pięknie, bardzo fajnie ze maluszki zdrowe i sobie pięknie rosną oby tak dalej!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-23, 16:25   #4033
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Witam, ale duzo piszecie. Dzis zrobilam sobie luzny dzien w pracy i Was nadrobilam )
Ale Wy zgrabne jrstescie i szczuple ja juz hipopotanica no niestety. Mi juz przybylo 13 kg :/ mimo ze pracuje, trzy razy w tygodniu cwicze i staram sie unikac slodkiego i tlustego. Wiec zazdroszcze jak puszecie ze Wam kg czy dwa przybyly. Maz mi juz obiecal ze jak bedzie wracal z pracy to zajmie sie godzibe sam malym, zebym miala czas na cwiczenia jakies. Dodatkowo lato bedzie to co dzien truchcic z wozeczkiem planuje. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale nie ukrywam, duza juz przed ciaza bylam

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 16:36   #4034
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ania melduję, że leginsy z Lidla są ok! Specjalnie na jasne majtki przymierzyłam nic nie prześwituję. Gumkę mam idealnie pod brzuchem. Przyjemny materiał
Byłam w lidlu i powiem Ci że znalazłam leginsy bardzo cienkie za 19.90, więc odpuściłam bo kurde lepiej wole ciut grubsze.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Wszystko będzie dobrze! To wcale nie jest takie złe jak mówią, najgorsze jest to, że trzeba odczekać te dwie godziny
Też tak uważam

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-23, 16:36   #4035
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam w lidlu i powiem Ci że znalazłam leginsy bardzo cienkie za 19.90, więc odpuściłam bo kurde lepiej wole ciut grubsze.
Ja pewnie te co oglądałaś mam i nie prześwitują ale zamierzam w nich głównie po domu chodzić, ew na zakupy czy szybkie wyjście
Potem może kupię te ciążowe z H&M tutaj je dziewczyny zachwalały I 39zl to też jakaś tragedia cenowa nie jest

Ania jak łazanki?

Sophia Loren
Stary 2016-02-23, 16:39   #4036
Cierpliwosc
Zadomowienie

madzia zwróciła uwagę na ważną rzecz. Dziewczyny szukające wózka patrzcie na wielkość gondoli, bo gdy przyjdzie zima (chyba że tak jak w tym roku nas ominie) nasze dzieciaczki będą miały koło pół roku... Ja starszą później przesadzałam do spacerówki, bo sama jeszcze nie siedziała. Więc te super zgrabnie wyglądające nie zawsze będą funkcjonalne.
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 16:40   #4037
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Madzia sama robię cytrynade. Woda, sok wycisniety z cytryny i moid wszystko na oko zależy czy lubisz bardziej kwaśne czy słodkie 😊

Ja leginsy kupuje w zwykłym bieliznianym za 20-30 zł u mnie w lidlu rzadko są małe rozmiary
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 16:42   #4038
olinka012
Zadomowienie

U mnie +7 prawie i to już dla mnie za dużo. Cholerka jeszcze tyle czasu a kg idą
Stary 2016-02-23, 16:43   #4039
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Co do wózka, ja miałam 3 główne warunki, które musiał spełniać: skrętne, pompowane koła, duża gondola i zielony kolor
I tak wybrałam Baby design Lupo i nachwalić się go nie mogę. Byłam zadowolona z gondoli, a ze spacerówki chyba jeszcze bardziej, bo do dziś jej używamy chociaż Sarze już się troszkę nóżki nie mieszczą (to tylko gdy zaśnie i jest na leżąco).
Jeden minus-na początku przy deszczu trochę kółka piszczały, ale Tż nasmarował i jest ok.
Jak widywałam te wózki na mieście, to mi się nie podobały, przekonały mnie wymiary i cena.
Koleżanka zakupiła baby desingu dotty

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-23, 16:44   #4040
olinka012
Zadomowienie

Cytat:

Zdrowia życzę!
Zastanawiałam się dziś co u Ciebie, bo zwykle piszesz już rano,a dziś cieszą.
Pamiętaj że możesz się wyżalić w klubie.
A leżenia Ci zazdroszczę, mnie dziś kręgosłup boli, ale Sara woli się bawić ze mną, więc cóż zrobić

Ile latek ma Sara?
Stary 2016-02-23, 16:44   #4041
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Kosz! Ja właśnie sobie o nim przy wyborze zapomniałam Nie mogłam potem tego odżałować, ale i z tym można sobie było poradzić
ja myślałam o koszu zamykanym i pewnie takiego będę szukać.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-23, 16:44   #4042
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Olinka odpoczywaj jak tylko jest okazja. Wiem jak maluchy potrafią męczyć. Mnie właśnie trafiło, bo w czasie jak poszłam do toalety to Rafałek powyrywał mi z 10 przycisków w klawiaturze laptopa
Dostał karę- 3 minuty w samotności w pokoju na przemyślenie

Ja mam leginsy Esmara z Lidla, ale nieprześwitujące- są super.

Justyna- a miałaś badaną tarczycę w ciąży? (TSH, FT3, FT4?).
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 16:46   #4043
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Aniu- jesteś piękną kobietą, która nosi w sobie drugie życie! dla męża jesteś najpiękniejsza! a do wagi wrócisz, trochę chęci, a je masz, i na pewno się uda.
Co do humorów, jesteś w ciąży, ma prawo Ci się zmieniać co chwilę

ehh te humory

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-23, 16:48   #4044
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
madzia zwróciła uwagę na ważną rzecz. Dziewczyny szukające wózka patrzcie na wielkość gondoli, bo gdy przyjdzie zima (chyba że tak jak w tym roku nas ominie) nasze dzieciaczki będą miały koło pół roku... Ja starszą później przesadzałam do spacerówki, bo sama jeszcze nie siedziała. Więc te super zgrabnie wyglądające nie zawsze będą funkcjonalne.
Ja bardzo na to patrzę, mnie znajoma co prawda uczuliła. Na ile miesięcy dziecka mniej więcej przypada wzrost 80 cm? (sporo gondoli wymiar wew ma wlaśnie 80cm - Camarello ma troszkę więcej) Mnie się bardzo Tutek Torero podoba, ale nigdzie nie mogę znaleźć wymiarow wew gondoli

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Madzia sama robię cytrynade. Woda, sok wycisniety z cytryny i moid wszystko na oko zależy czy lubisz bardziej kwaśne czy słodkie 😊

Ja leginsy kupuje w zwykłym bieliznianym za 20-30 zł u mnie w lidlu rzadko są małe rozmiary
To ja taką cytrynadę co rano przed śniadaniem piję! Doskonale wzmacnia odporność i cerę rozświetla przy długofalowym stosowaniu Także polecam Czasem latem w ciągu dnia z gazowaną wodą sok z cytrynki pije - świetnie gasi pragnienie.

U mnie do Lidla po male rozmary trzeba z samego rana biec

Sophia Loren
Stary 2016-02-23, 16:50   #4045
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Cierpliwość- bardzo dobra rada. Ja ze swojej strony tylko dodam, że nie warto kupować wózków, które mają bardzo nisko zawieszoną gondolę- koszmar dla kręgosłupa! (niewygodnie ciągle się schylać do dziecka tak nisko, no i podnoszenie ciężaru po CC z pozycji półzgiętej jest ciężkie).
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 16:51   #4046
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie +7 prawie i to już dla mnie za dużo. Cholerka jeszcze tyle czasu a kg idą
U mnie +5.5kg nie wiem czy to mało czy dużo

Cytat:
ja myślałam o koszu zamykanym i pewnie takiego będę szukać.
Ja też wolalabym zamykany kosz zakupy przy nierownościach nie będą wypadać. I jak np do auta będę stelaż wkładała to wygodniej jak kosz jest zamykany
Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Olinka odpoczywaj jak tylko jest okazja. Wiem jak maluchy potrafią męczyć. Mnie właśnie trafiło, bo w czasie jak poszłam do toalety to Rafałek powyrywał mi z 10 przycisków w klawiaturze laptopa
Dostał karę- 3 minuty w samotności w pokoju na przemyślenie

Ja mam leginsy Esmara z Lidla, ale nieprześwitujące- są super.

Justyna- a miałaś badaną tarczycę w ciąży? (TSH, FT3, FT4?).
Ależ z Rafka lobuziak ile ma lat?

Sophia Loren
Stary 2016-02-23, 16:52   #4047
misia880
Zakorzenienie

A ja wam powiem ze gondole podobno roźnia sie maks 2cm w ta i w tamta i ze duza gondola to efekt wizualny :p opinia kolezanki mojej mamy ktora 25 lat prowadzila swoj sklep z wozkami

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 16:53   #4048
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Cierpliwość- bardzo dobra rada. Ja ze swojej strony tylko dodam, że nie warto kupować wózków, które mają bardzo nisko zawieszoną gondolę- koszmar dla kręgosłupa! (niewygodnie ciągle się schylać do dziecka tak nisko, no i podnoszenie ciężaru po CC z pozycji półzgiętej jest ciężkie).
Ja ze względu na CC i lada chwila po CC ewentualna interwencję chirurgiczną związaną z nerkami biorę równiez pod uwagę wagę wózka i tak jak piszesz wysokość montowania gondoli żebym się nie umęczyła strasznie spacer to ma być przyjemność dla maluszka i mamusi

Sophia Loren
Stary 2016-02-23, 16:54   #4049
__Veronique
Wtajemniczenie

Madzia, różnie, 80cm to ok 9-12 miesięcy. U nas np 80cm było na roczek. A gondola to tak ok pół roku wystarcza. Później dziecko o sobie przypomnie, że czas na spacerówke

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 16:57   #4050
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
A ja wam powiem ze gondole podobno roźnia sie maks 2cm w ta i w tamta i ze duza gondola to efekt wizualny :p opinia kolezanki mojej mamy ktora 25 lat prowadzila swoj sklep z wozkami
Niekoniecznie bo te Quinny mają ok 75 cm a np Bebetto czy Adamex ma ok 80cm, Camarello np 85cm nie to, że się czepiam. Jak będzie chłodniej i kombinezon dojdzie i/lub śpiworek to jeszcze mniej miejsca się zrobi
Także wydaje mi się, że warto patrzeć na długość wewnętrzną gondoli a nie wizualnie na jej wielkość

Sophia Loren
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości