|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę-cz. IX (zasady w pierwszym poście)
WIEKSZE ODLEWKI:
-Boadicea the Victorious Momentous ok 10ml -ZA WISH -Comptoir Sud Pacifique, Fleurs des Caraibes 2ML -Diptique Tam Dao ok 1,5-2ml -Etro, Paisley ok 4ml -Gap, The original 3ml -Givenchy, Amarige 2ml -Guerlain, Aqua Allegoria Pivoine Magnifica ok 4ml -Jacques Fath, Irissime ok 2ml -Jessica Simpson, Fancy Nights ok 2-2,5ml -Kenzo, Amour edp ok 1,5 moze ciut wiecej w atomku 10ml -Lacoste Pour Femme ok 10ml -L'Artisan Bois Farine ok.4ml, moze niecale -L'Artisan Deliria ok 5ml -L'Artisan L'eau du Navigateur edt, ok 6-7ml -Paloma Picasso ok 1, 8ml -Reminescence, Patchouli, 9ml -Roger&Gallet Bois d'Orange Eau Sublime 6ml na oko -The Body Shop, Brazil Nut 2,5ml -Vera Wang, Princess Night 2ml bez kilku psikow -Versace Vanitas EDP ok 2-3ml PRÓBKI (F firmowe , R robione) -Agent Provocatueur edp, (F) ok 0,8ml -Arabian Oud, Jood (R) 1ml z hakiem -Arabian Oud , Prestige Rose 1ml -Armani, Aqua di dioia eau fraiche(R) -Armani, Mania (R) 1ml -Bodicea the V. Momentous probka TYLKO ZA WISH -Bodicea the Victorous Delirious 1,5ml -Burberry Brit Rhythm 2 ml bez 2psików (F) -Bvlgari, Blv II (F) -Bvlgari, Mon Jasmin Noir (F) 1ml z hakiem -Byredo, Bal d'Afrique (R) -Carolina Herrera 212 Vip Rose (F) -Chloe edt 1ml -Ch. Dior Pure Poison Elixir niecały 1ml (R) Ch Dior Hypnotic Poison auu sensuelle chyba niecaly 1ml (służę zdjeciem jakby co) -Diptyque eau duelle tylko max psik/opray na sprawdzenie zapachu -D&G Sicily niecale 1ml (R) -Estee Lauder Sensuous Noir resztka na 1psik-DODAM JAKO GRATIS -Etro, Shaal Nur czarna probka wiec moe woem ile jest w srodku ale chlupocze wiec 0,5 na pewno -Franc Olivier (F) http://www.fragrantica.com/perfume/F...vier-6872.html -Frederic Malle French Lover męskie max na psik, dwa -Givenchy Ange ou demon -resztka pewnie 0,2-0,3ml -Givenchy Ange ou demon le secret,prawdopodobnie na 1 psik (F) -Guerlain My Insolance, resztka na wyprobowanie w atomku 10ml -Guerlain, Samsara edp mogę zrobić probke -Hermes, Un Jardin Sur Le Nil-resztka miniatury -Hermes, Kelly Caleche edt resztka na sprobowanie -Horseball Orchid Version -Jeanne Arthes, Love Never Dies Gold (R) ok 1,5 -Jesus Del Pozo Ambar for women (R) -Jil Jil Sander for women (R) -Kenzo d'amour (R) -Kenzo Junngle elephant 0,6 moze 0,7ml -Kimora Lee Simmons, Baby Phat Fabulosity (R) niecaly 1ml (moze 0,7 nie wiem..) -Lacoste l'eau de lacoste (F) -Lacoste Pour femme -moge zrobic probke/małą odlewkę - Laura Biagotii Sotto Voce - niecaly 1 ml -L'Artisan Dzing 1,5ml bez psika -L'Artisan Deliria, moge zrobic probke -Lancome, La vie est belle ok 0,5ml -Madonna, Truth or dare (R) musze sprawdzic czy została mi -Mancera, Aoud Violet UNISEX A MOIM ZDANIEM MESKIE ![]() -Mancera, Roses Greedy 0,5ml moze ciut wiecej (w atomku 5ml, niestety srednio szczelnym) (R) -Micallef, Ananda (R) ok 1ml moze troche mniej -Micallef , Royal Muska ok 0,3ml (R) -Narciso Rodriquez for her, edt (R) -Reminescence, Patchouli moge zrobic probke -Robert Piquet, Calypso (R) -Salvatore Ferragamo Signorina for women (R) 1ml -SL Tubereuse Criminelle 1ml moze z malym hakiem -Serge Lutens Vitriol d'Oeillet 1.2 ml (F) -Serge Lutens L'eau Froide (F) opakowanie nieprzejrzyste więc "na ucho" wydaje mi się ze tylko resztka -Serge Lutens, Miel de Bois 1ml (R) -Tom Ford, Black Orchid Voile de Fleur ok1,5ml (R) -TM Innocent Rock (F)(nieprzezroczyste opakowanie wiec nie wiadomomo, ale na ucho jest resztka na test -Versace Vanitas EDP (R) 0.70 ml -Versace Pour Femme EDP(R) ok 0,8ml -Versace Versene ok 1ml max w atomizerku 5ml; atomizer mimo zakrecenia od poczatku jakis malo szczelny dlatego bylo wiecej ale "wyparowalo" ![]() -Versace Essence Emotional Versace for women pewnie 1ml -Vicky Tiel, Sirene (R) -Vince Camuto Vince Camuto aktualnie zostało tylko na test okolo 0,5ml INNE -mgielka zapachowa AVON figowa-MOZLIWA ODLEWKA -miniatura w kartoniku Custo Barcelona 5ml
CIUCHY, BUTY, KSIĄŻKI https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post86727593 KOSMETYKI, SUPLEMENTY, HERBATY https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post88990878 fragrantica Edytowane przez guniagusia Czas edycji: 2016-02-22 o 14:07 |
|
|
|
#3722 |
|
katrinka
|
Dot.: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę-cz. IX (zasady w pierwszym poście)
Hej
![]() Może ktoś znajdzie coś dla siebie: Diamonds Rose Armani 5ml bez 1 psika Parisienne Yves Saint Laurent 5ml (z rozbiórki) bez dwóch psików Voleur de Roses L`Artisan Parfumeur 5 ml (z rozbiórki) Eau d' Italie Au Lac 5 ml (z rozbiórki) Givenchy Hot Couture 5ml R. Cavalli, Serpentine ok.4ml bez 1 psika Roses & Chocolate 3,5 ml Ylang in Gold M. Micallef 3ml (z rozbiórki) YSL In Love Again 2,5 ml bez 2 psików Guerlain Shalimar Ode a la Vanillie 2,5ml Burberry Brit Rhythm for Women 2 ml f La Vierge De Fer Serge Lutens 2 ml Silver Iris Atelier Cologne 2 ml Narciso EDT Narciso Rodriguez 2 ml Montale Intense Cafe 1,6 ml Extatic Balmain 1,6ml Nuda by Il Profvmo 1,5 ml DKNY Be Delicious 1,5 ml f Aura Loewe 1,5ml f Goldea Bvlgari sampel 1,5ml f Gucci Guilty Gucci 1,5ml f Premier Figuier L`Artisan Parfumeur 1,5ml Un Jardin Sur Nil Hermes 1,2ml Eau des Merveilles Hermes 1,2ml Karleidoscope Karl Lagerfeld ok. 1 ml f She Wood Velvet Forest 1ml Parfum d'Empire Wazamba 0,6ml OpiumYSL 0,6ml Blgari Black 0,5ml New Haarlem Bond No 9 - 0,5 ml La Rose Angel Thierry Mugler 0,5 ml Ja w zamian poszukuję: Absolu Rochas Alchimie Rochas Apres l'Ondee Guerlain L'Heure Bleue Guerlain Mitsouko Guerlain Ivoire Pierre Balmain Balanciaga (prawie wszystkie) Edytowane przez katrinka35 Czas edycji: 2016-02-23 o 17:47 |
|
|
|
#3723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(Jeśli szukasz ulepnie slodkiego Absolue Rochas, polecam spróbować Fever Celine - moim zdaniem o wiele ciekawsze i seksowniejsze a też bardzo ciężkie i słodkie ...) |
|
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej, podoba mi się u Ciebie kilka odlewek/próbek. Czy znalazłabys coś w zamian? |
|
|
|
|
#3725 |
|
Zadomowienie
|
szukam Flora by Gucci, Tresor in love
proszę o PW
Edytowane przez SensualSeduction Czas edycji: 2016-02-23 o 19:13 |
|
|
|
#3726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam to co w podpisie + Balenciaga L'essence ok 4,5 ml i Florabotanica ok 3,5 ml |
|
|
|
|
#3727 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
Poszukuję
Zen Shiseido Smoka Cartiera JHaG Lady Vengeance
|
#3728 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam Zen, mam Smoka w wersjach edp i edt
![]() Co masz w zamian?
|
#3729 |
|
Zadomowienie
|
Wymienie Crystal Noir edt 10 ml bez 2 psikow testowych za cokolwiek
|
#3730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3731 |
|
Wtajemniczenie
|
Chętnie się podzielę odlewkami i próbkami:
L'artisan Tea for Two - 10 ml Acqua di Parma Mandrolo di Sicilia - ok 2 ml Baldinini Or Noir - ok 1 ml Montale Dark Purple - ok 4 ml Miniatura Custo Barcelona - 5 ml nowa Lubin Idole de Lubin - ok 0,6 ml Le Baiser du Dragon edt - ok 1,5-2 ml Montale Honey Aoud - 0,3-0,5 ml Beyonce Heat Kissed - 1,2 ml nowa CK Eternity Now - 1,2 ml nowa So elixir Bois Sensuel - pachnąca chusteczka 0,7 ml nowa Lagerfeld Femme - 3 ml nowa Jaguar Fresh - 2 ml nowa AA Herba Fresca - ok 0,5 ml D&G Desire - 1,5 ml bez jednego psika testowego Lagerfeld Femme - 3 ml nowa L'artisan Poivre Piquant - ok 1 ml Diptyque philosykos - ok 2,5-3 ml Najchętniej wymienię hurtem i dam więcej za mniej
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." Edytowane przez chouette_ Czas edycji: 2016-02-24 o 17:13 |
|
|
|
#3732 |
|
spin doctor
|
Szukam Voile d'ambre YR
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu, już masz
![]()
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
PRÓBKI:
-Alaia, Alaia EDP 0,8ml bez psika -Azzaro Visit for Men ok. 0,7ml -Bourjois, Evasion ok. 1ml -Burberry, Brit Rhythm 1,5ml bez psika -Burberry, Touch EDP, ok. 2ml -Bvlgari, Petits et Mamans 1,5ml bez psika -Cacharel, Anais Anais L'Original Eau de Toilette ok. 1,7ml -Calvin Klein, Be ok. 1,4ml -Calvin Klein, Obsession Night ok.1,9ml (uszkodzony atomizer- można przelać do innego) -Calvin Klein, One ok. 0,4ml -Chanel, Coco EDP ok. 1,3ml -Chanel, Cristalle EDT ok. 0,6ml -Chopard, Happy Spirit, ok. 0,7ml -DKNY, Pure Rose ok. 0,5ml -Donna Karan, Woman 2ml -Fendi, Fan di Fendi 1ml bez psika -Fendi, Furiosa 1 ml bez psika -Givenchy, Dahlia Noir L'eau ok. 0,7ml -Gres, Cabaret 2ml -Guerlain, Shalimar Initial ok. 1,2ml -Guerlain, Shalimar Initial L'eau ok. 1ml -Guerlain, Terracotta ok. 0,5ml -Hermes, 24 Faubourg EDP ok. 1,8ml -Hermes, Terre d'Hermes Parfum ok. 1,8ml -Hugo Boss, Hugo Woman EDP ok. 1,2ml -Hugo Boss, XX Woman, ok. 1,8ml -Iceberg, White ok. 1,1ml -Jacomo, Silences ok. 1,7ml -Joop, Le Bain ok. 0,8ml -Lacoste, Eau de Lacoste ok. 1,5ml -Lalique, Azalee ok. 1,5ml -Lancome, O de Lancome ok. 2ml -Lanvin, Lanvin Me 1,5ml -Paris Hilton, Heiress, 2ml bez psika -Prince 3121 ok. 0,9ml -Priscilla Presley, Moments ok. 1,6ml -Rochas, Absolu ok. 1,3ml -Salvatore Ferragamo, Signorina Eleganza ok. 1ml -Tommy Hilfiger, Dreaming 1ml -Valentino, Valentino Eau de Parfum 2ml -Yves Rocher, Voile d'Ambre Eau Fraiche ok.2ml -D'Orsay, Tilleul ok. 1,4ml -Etro, Dianthus ok. 1,2ml -Fragonard, Grain de Soleil ok. 0,4ml -Keiko Mecheri, Loukhoum ok. 0,5ml -Keiko Mecheri, Paradise Lost na spróbowanie -Penhaligons, Violetta 2ml -Tom Ford, Tobacco Vanille ok. 2ml, w olejku proporcja 1:4 MOGĘ ZROBIĆ PRÓBKI/ODLEWKI Z: -Avon, Passion Dance, Premiere Luxe, Sensuelle -Calvin Klein, Euphoria EDP- tylko do 2,5ml -Chopard, Wish -Nina Ricci, L'Elixir -Nina Ricci, Ricci Ricci -Oriflame, Giordani White, Giordani Gold -Puma, Create -Yves Rocher, Tendre Jasmin, Flowerparty- tylko do 2,5ml ODLEWKI: -Burberry, Woman, ok. 5ml (mam z wymiany, miałam wątpliwości czy zapach jest niezmieniony, dorzucę do wymiany jak ktoś będzie chciał) -Chanel. Chance EDP ok. 3,2ml -Guess, by Marciano ok.7ml (z wymiany-wg mnie zapach zmieniony- dorzucę do wymiany jak ktoś będzie chciał)) -Michael Kors, Michael Kors, ok. 9,5ml -Pret a Porter, Woman 5ml -Serge Lutens, Chergui ok. 3,5ml |
|
|
|
#3735 |
|
Perfume Lover
|
Czy może coś u mnie znajdziesz?
|
#3736 |
|
Wtajemniczenie
|
Podoba mi się u Ciebie Voleur de Roses. Może coś uda Ci się jeszcze ode mnie dobrać? Ewentualnie napisz czego szukasz, może coś znajdę.
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile chcesz?
|
|
#3738 |
|
Rozeznanie
|
Oddam hurtem za inne próbki niszowe:
Lutens, Borneo 1834, 1ml Lutens, Chergui max 2ml Lutens, Gris Clair max 2ml Olivier Durbano, Lapis Philosophorum, 1,3ml Olivier Durbano, Citrine, 0,1ml (jakieś zwietrzałe, ale może komuś się przyda) Montale, Santal Wood, min. 1ml Chanel Coromandel, na 2psiki Bond No.9, Brooklyn, 0,8ml Annick Goutal, Nuit Etoilee EDP, 1ml TDC, Sublime Balkiss, 0,5ml JHAG, Lady Vengeance, 1ml La Praire, Silver Rain, 1,8ml Narciso Rodriguez For Her (czarny flakon), 1,2ml Insolence EDP, 2,5ml Mogę dla wyrównania zrobić też próbki z Elle EDP, Stella RA, Jimmy Choo, Dune, Diamonds Black Carat, Aquolina Black Sugar. Wszystkie próbki są robione i mają atomizer
|
#3739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
|
|
|
|
#3740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałam wszystko naraz, ew na 2 tury, ale może... ![]() Szukam próbek Durbano, niektórych Montale, Micallef, Etat Libre d'Orange
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Z próbek podoba mi się tylko jedna, a z Twojej pólki dwa zapachy. Niestety nic więcej nie znalazłam, a chciałabym by było ilościowo podobnie : (
|
|
|
|
#3742 |
|
Perfume Lover
|
Jeśli Indian Holi jest aktualne, to poproszę, jeśli nie to może jakiś wosk o słodkim zapachu?
|
#3743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam chyba 3 osoby w kolejce do niego, więc chyba raczej nie będę mogła zaproponować. Jeśli chodzi o słodkie (w moim odczuciu) woski to mogę się podzielić KC Peppermint cocoa, Hot Chocolate, Frosted Cranberry, Pumpkin Latte, Pumpkin Frosting, Pumpkin Patch, WW Vineyard Nights, GC Autumn Romance.---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Mam tylko Montale - trochę Honey Aoud (odrobina na testy), Dark Aoud i Black Aoud.
|
|
|
|
#3744 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
Mam Angela edp, mam kapkę Miroir des Voluptes, mam troszeczku Kaszmiru Choprada, nieco JPG classique, caligraphy rose, la petite robe noir, rochas simply, tesori de oriente; wanilia z imbirem - pieknosc (http://www.fragrantica.pl/perfumy/Te...car-18405.html), pseudo poison, pseudo angel i hammam. Wszystko to odlewki, z ktorych moge zrobic mikro odlewki Poza Angelem - 50 mlJeśli wymiana nie wchodzi w gre, prosze o wiadomosc priv Napewno sie dogadamyI jeszcze wanilia z YR i mgiełka PARFUMS DE COEUR BODY FANTASIES VANILLA
Fragrantica Lubimy Czytać "Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk." Edytowane przez DagmaraRose2000 Czas edycji: 2016-02-24 o 20:25 |
|
|
|
#3745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za odlewkę powiedzmy 5ml mogłabym oddać to, co wymieniłaś.
|
|
#3746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakbyś chciała sampla Black i Dark to dałoby się zrobić. No nic, trudno
|
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3748 |
|
katrinka
|
Hej jewerly
![]() U Ciebie zainteresowało mnie, wiadomo, L'Heure Bleue. Poza tym Black Amanda 0,8 Very Estee Lauder 2 ml L'Acquarossa Fendi 0,9. Niestety Hot Couture już nie ma Gdybyś coś jeszcze dobrała to ja mogłabym dodatkowo capnąć Volupte Oscar de la Renta 2ml czy Cornubia Penhaligon's 1ml. Ale nie wiem czy to dla Ciebie nie za mała wymianka? Edytowane przez katrinka35 Czas edycji: 2016-02-24 o 23:17 |
|
|
|
#3749 | |
|
katrinka
|
Do AllessandrA91;
U Ciebie znalazłam dla siebie tylko Rochas Absolu, ewentualnie Jacomo Silences, ale już wiem, że to za mało ![]() pozdr. (komp mi laguje, dlatego nie mogłam zacytować i może być mało czytelne dla Was) ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() A Hot Couture, jak pisałam poniżej, już nie ma. Natomiast Florabotanicę już zdobyłam, większą odlewkę, i muszę skasować z podpisu/ Pozdrawiam ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Niestety, nic nie znalazłam Edytowane przez katrinka35 Czas edycji: 2016-02-24 o 23:22 |
|
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, podoba mi się z próbek Tendre Poison, a z ewentualnych próbek z Twoich flakonów: Noir pour Femme Ford (1,5ml), Si Intense (1,5ml), Pure Poison(1ml), La vie est belle Florale(1,5ml) oraz La danza delle libellule(0,5)
Ale nie wiem czy chciałabyś tak wymieniać.
Edytowane przez AllekssandrA91 Czas edycji: 2016-02-25 o 09:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

Chciałam wszystko naraz, ew na 2 tury, ale może...