|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Esor kochana nie martw sie, wszystko pomalu. Z kazdym dniem bedzie lepiej, bedzie mniej bolalo a i z Hania lepiej sie poznacie. Ja akurat bylam szczesliwa posiadaczka utalentowanego ssaka, jak zassala raz to juz zawsze wiedziala jak zlapac
choc brodawki bolaly i tak. Ale napewno nie tak jak bola gdy dziecko zle lapie. Za to ja mialam tak malo pokarmu ze ona ze mnie wcale nie schodzila ![]() ![]()
|
|
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
Fajnie ze przewijaja ci mala. Nam na 2 dobe kazali sie zajmowac dziecmi i nikt nie chcial przychodzic :-D ale w sumoe to lepiej. Dasz radd :-*
|
|
#4863 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Esor powoli do przodu ja z ssaniem małej nie pomoge bo nasza mala to mały zasysacz zaraz od urodzenia ja mam dość duze sutki a i tak mega bolalo pierwszy tydzień ale maść pomogła zagoilo się i teraz nic nie czuje elegancko jest
tylko czas to dobry doradca już za 2 dni będziesz dobrze chodzić zobaczysz ! I sama super się zajmiesz Hania a teraz korzystaj z pomocy puki ją masz buźka ! dużo mocy wysylam )
|
#4864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2016-02-24 o 06:05 |
||
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Od wczoraj od 21 naświetlania. 2 godziny naswietlan, godzina przerwy i tak na okrągło. Patryś wczoraj malo co jadl a dzisiaj jak chwycił cyca o 4.20 to przed 6 sie udalo odstawić....
|
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 10 min to i tak luz, egzemplarz mojej siostry potrzebowal przez pewien czas 3-5 min za noworodka - na wadze przybierala ok. Łobuz potrzebował około 40 min, a egzemplarz nr 2 wyrabia się w 10-15 z jednym , dwoma dluzszymi karmieniami na dobę. Właśnie ochrzcila tatusia kupa na przewijaku
|
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Jejuuu ale mam koszmarną noc. Chyba mnie jakieś choróbsko dopada :/ O 3 wstałam na siku i dostałam takich dreszczy, że aż mną telepało. Tż mnie opatulił kołdrą jak naleśnika. Teraz sie przebudziłam i jestem cała zlana potem... buuuu
Spróbuję jeszcze zasnąć, bo czuję się jakby mnie ktoś rozjechał walcem drogowym :-( I znowu za oknem biało i ciągle sypie... nie ogarniam już tej pogody. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#4868 |
|
Rozeznanie
|
Aninis sciskam
mnie dopiero co puscilo a tez sie z dreszczami obudzilam pare dni temu. U mnie skoczylo sie antybiotykien alebmoze u ciebie samo pusci. Co za cholerstwo Zdrowka
|
|
|
|
#4869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No kuruj się tam.. Bo choroba to najgorsze co w tym momencie może Ci się przytrafić.. |
|
|
|
|
#4870 |
|
Rozeznanie
|
Aninis dużo zdrówka!! Mam nadzieję że wypociłaś tego bakcyla
![]() Esor nie martw się!! Zobacz jak u mnie było. 3 dziecko, karmiłam ostatnio w maju 2015 a mala tak mi poraniła brodawki że miałam łzy w oczach (a jak chłopcy patrzyli to musiałam się uśmiechać bo tak się martwili że coś mnie boli). Po 10 dniach przeszło poszukaj doradcy albo położnej żeby zobaczyli czy dobrze przystawiasz.
|
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Esor
nie poddawaj sie! u mnie tez był mega problem ale nakładki mi pomogły ![]() teraz ciagnie juz bez nakładek
|
#4872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze jeden dzień było ok a teraz znów biedny stęka i się męczy spać nie może Espumisan już nie ogarnia ? :-/
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Esor u mnie 2 dni były pogryziony brodawki smakowałam po każdym karmieniu i śladu nie było
teraz tez czasem chwycił boleśnie ale co zrobisz a samo karmienie....u mnie 3 położne pokazały jak karmić każda inaczej a ja po powrocie do domu sama wybrałam sposób jak mi wygodnie po tyg opanujesz do perfekcji zobaczysz rób jak Marcia pisze ta faldka pomaga i mi jak czasem po dłuższej przerwie nie chce chwycić Czekam na położna dziś 2 wizyta dużo ich jeszcze będzie ? w książeczce widzę rubryki na 3 wizyty---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
jakoś chwycić nie mógł w nich pytałaś o witaminy ja mam takie z atomizerem do psikania razem k i d może ma kolke?
|
|
#4874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4875 |
|
Rozeznanie
|
Melduje sie w dwupaku
i dzisiaj to sie raczej tez nie zmieni chyba pojde do sasiadow zapytac czy im okna umyc bo u mnie sie skonczyly ![]() Wykalacka to twoj dzien
|
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Esor dziewczyny juz wszystko napisały co trzeba wiec nawet nie mam co dodać. Poranione brodawki każdej z nas dotyczyły badz dotyczą wiec nie martw sie - nic nie robisz złe. Co do chwytania to mała moze nie radzi sobie i potrzebuje pomocy? Przydałby sie certyfikowany doradca zeby popatrzył co i jak? Maja ich w Żeromskim? Jak nie to niech tz wygoogla na ich stronie i umówi na wizyte - ona przychodzi i do domu i do szpitala nie trzeba nigdzie jeździć.
Tz odkurza a Lilka padła hahaha magiczny dźwięk odkurzacza ![]() Marciar wiesz ze moze miałaś racje z ta żółtaczka? Od wczoraj jakby mniej żółta i duzo bardzoej aktywna. Wlasnie ponad godzinę leżała na lozku z nami i oglądała swiat a w nocy obudziła sie nawet 2 razy z własnej woli ![]() Figa no chyba taki egzemplarz wlasnie. Ale poki nie dowiem sie ze dobrze przybiera to bede sie martwić mieliśmy dzis jechac do przychodni sie zważyć ale nie wiem jeszcze bo w sumie tam teraz zaraza a w poniedziałek i tak położna z waga przychodzi. Pola w sumie tez krotko jadła bo 15-20min max a czesto szybciej Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#4877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie w książeczce jest miejsce na wpis z 6 wizyt i tyle będzie faktycznie.. Chociaż spotkania z moją położną to ciut nie plotki z koleżanką takze może przychodzić 😁 |
|
|
|
|
#4878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Ja Artus jest chyba mistrzem expressowego jedzenia, bo jemu wystarczy ok 5-8 min ;-) A na wadze ladnie przybiera. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo jak Ci biorą dziecia to z tego korzystają. Ubranka niby są szpitalne, ale one uczulają wiele dzieci, piguła mi mówiła,że one są dodatkowo traktowane jakimś odkażaczem. Zosia i Tusia miały na sobie szpitalne ubranka przez pierwsze godziny po narodzinach, a potem już im ubierałam nasze i zawsze wszystko wracało
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja tez je nie dłuzej niz 5-8 min jednego cycka ![]() dzisiaj moze polozna przyjdzie to zobacze czy cos przybrala ![]() z rana bylismy w ratuszu zameldowac mala i dali nam specjalne worki na pampersy - musze je segregowac ![]() ![]() ![]() ja tez podaje witamine D na łyzeczce - rozpuszczam w cieplej wodzie i jej podaje do buziaka - ona juz by spokojnie łyżeczka mogła jesc ![]() tak samo kropelki na brzuszek jej daje oczywiscie cos tam poleci po ustkach ale zbieram to łyzka i daje jeszcze raz
|
|
#4881 |
|
Zadomowienie
|
My mielismy tutaj tylko jedna domowa wizyte. Kolejna bedzie juz w przychodni, w 6tym tygodniu.
Czy Wasze dzieci tez sie tak szybko nudza jak moj? On nie polezy dlugo spokojnie, zaraz marudzi, chce zeby go nosic, zabawiac, stale do niego mowic, zmieniac pozycje. Czasem chcialabym, zeby polezal dluzsza chwile spokojnie i poobserwowal otoczenie heh ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tusia była pod tym względem bardziej nerwowa, więc tak mniej-więcej na pół godziny przed flaszką ją przystawiałam, bo na mega głodniaka zbyt się rzucała. Moze tak spróbuj? Może też Hania będzie miała większą cierpliwość do "ćwiczeń" ![]() A z sutkami też tak miałam pierwsze kilka dni, nawet pomimo nakładek. Nawet jeden mi raz krwawił. Ale smarować, wietrzyć i przejdzie
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2016-02-24 o 10:29 |
|
|
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć mała na usg raptem z sali wyjechała, bo resztę robili na sali przy mnie.
|
|
|
|
|
#4884 |
|
Rozeznanie
|
Aagaciorek tak się wbiję bo Was poczytuję co jakiś czas... Ja Espumisan daję bezpośrednio do buzi 4-5 kropelek dwa razy dziennie i tak samo witaminy daję bezpośrednio do buzi przed jedzeniem bo wtedy Zuzia u mnie otwiera ładnie buzię i nie ma problemu wtedy z tym żeby to przełknęła i nie wypluwa. Tyle że z wit. D to trzeba uważać żeby nie wpadła cała do buzi.
Właśnie patrzyłam na pierwszą stronę i jeszcze są 4 mamusie do rozpakowania ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Dziewczyny jak u Was dzisiejsza noc? U nas dość dobrze, nie budziłam Zuzi co 3 godz. bo już chcę pomału jej wydłużać czas spania, ale tak bardzo pomału. Wczoraj o 18.30 zjadła, później spanie i pobudki miała o 22.00, 2.00 i o 6.30. Więc nie najgorzej, a teraz od 6.30 do po 10 nie spała i dopiero teraz oczka jej się zamknęły ![]() Oby teraz już były tylko takie noce ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Dziewczyny mam pytanie odnośnie chrzcin, czy któraś z Was juz planuje? My mamy 9 kwietnia i zastanawiam się nad ubrankiem. Czy któraś z mam kupowała gdzieś na internecie i może polecić coś? Chce się zorientować... Bo wiem że w Coccodrillo są bardzo ładne, ale może gdzieś bez wychodzenia z domu udałoby się kupić... |
|
|
|
#4885 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakie kropelki dajesz, tez Espumisan? ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Magdzinska, z tym wlewaniem do buzi bezposrednio to wyprubuje, moze ta forma bedzie nam odpowiadac. Co do chrzcin to my planujemy w maju, jak pojedziemy na urlop do PL, ale nie rezerwowalam jeszcze ksiedza. Poczestunek bedzie w domu. Co do ubranka to pewnie wybiore jakis minigarniturek na allegro, ale nie mam nic upatrzonego jeszcze.U nas druga czesc nocy spoko, bo maly wstawal o 3.30 i 7.00. Za to od 20 do polnocy zrobil sobie imprezke: oczy jak 5 zl i zabawiajcie mnie, najlepiej na rekach. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4886 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie w szpitalu jak małego zabierali to szpitalne pampersy zakladali a ubranka nie uczulały małego, także pewnie od dziecka zależy 😊
|
|
|
|
#4887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daje je na noc i mała śpi po 3-4 godziny ciągiem nie jęczy tak ![]() No i dzisiaj juz żółta kupa była a nie zielona ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
A ja myślałam że to moja taka.... ona nie pO leży nawet 5 min na łóżku czy macie. Od razu jęczy i płacze. To na ręce to ponosić pobujac itp. Czy to kiedykolwiek się zmieni ? ![]() Bo wychodzi ze jak tylko wstanie to przewijanie karmienie u znowu kołysanki na spanie zero jakiegoś czasu na poleżenie czy pobawienie się
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Agaciorek z jednej strony tak jak piszesz, a z drugiej jak 6 lat temu dawali to ja i tak przebralam mala w swoje ubranka, bo szpitalne byly dosc sztywne i jechaly jakims dziwnym srodkiem. Z dwojga wole swoje. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- dobra rozpakowane, tanczyć dla naszej wspaniałej czwóreczki |
|
|
|
|
#4889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaaaa.... ja mam nadzieje ze jednak jej przejdzie bo u mnie chustowanie zakazane przez bioderka wlasnie, no i z tymi spodenkami na szelkach to nie wiem jak do chusty by weszla ![]() wlasnie zjadla, rzygnela na mnie, zmienilam pieluche i juz spi ![]() ![]() to tanczymy ![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

choc brodawki bolaly i tak. Ale napewno nie tak jak bola gdy dziecko zle lapie. Za to ja mialam tak malo pokarmu ze ona ze mnie wcale nie schodzila 

tż właśnie na pępkowym 

mnie dopiero co puscilo a tez sie z dreszczami obudzilam pare dni temu. U mnie skoczylo sie antybiotykien alebmoze u ciebie samo pusci. Co za cholerstwo
Zdrowka 

i dzisiaj to sie raczej tez nie zmieni