|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
ja nie oglądam, ale zaraz będę szukać czegoś, żeby leczo się fajniej kroiło :silna:
pamietam, że kiedyś mama dała mi do picia siemie lniane i to była taka ochydna papka. fuj. od tego czasu mam wstręt do lnu |
|
|
|
#2192 |
|
Wtajemniczenie
|
Tija kochana mam pytanie.
Od kilku dni boli mnie z lewej strony brzuch. W sumie to chyba nie jest brzuch. Nad pachwina około 4 cm. To jest takie przeżywające kłucie. Jak siedzę jest ok, jak leże tez. Ale jak przychodzi mi wstać dostaje paraliżu. Ból przechodzi w lewy pośladek aż do kolana (jakby ktoś mnie młotkiem stukal) i w końcu dretwieje mi łydki i stopa. Nie wiem czy coś mi nie uciska na jakąś zyle czy coś? Dzisiaj ledwo chodzę. W sumie to nie chodzę, poruszam się na wpół zgieta odpychajac o samochodzik - jeździk córki. Jak mi nie przejdzie chociaż trochę wieczorem to chyba pojadę na ip. Bo się wykończe z domu się ruszyć nie mogę. Może reszta ma jakieś pomysły tez?
|
#2193 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem zmuszona oglądać. Moja teściowa zna cały program telewizyjny na pamięć i tylko kanały przeskakuje... Ta packa z lnu jest dobra na jelita, ale też idealna na maseczkę do włosów ![]() Ja siemię miele i wrzucam do smoothie albo dodaje do sałatek. Lepiej mi wchodzi w ten sposób. ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
Za to wysłałam TZ po magnez do apteki i mu powiedzieli, że ja tego nie mogę i dali środek na zgaga....A ja czuję, że mi chyba dokuczaja dziwne skurcze;/
|
|
|
#2194 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nawodnić w czasie porodu mogą dożylnie. Ja się spotykałam głównie z praktyką "małe łyczki nie za często". Co do ruchów - to ja chyba za bardzo bym chciała i Wam zazdroszczę ![]() Cytat:
Nigdy nie wiedziałam by jakiś doktor skalał się zastrzykiem ![]() Cytat:
A miałaś kocyk minky z wypełnieniem? Cytat:
za prawko męża! Super, że tak się dogadaliścieCytat:
Cytat:
Za bardzo Ci na IP nie pomogą, bo leków jako takich na to nie ma. Może spróbuj jakoś położyć się na drugi bok by maluch zmienił miejsce?
|
|
#2195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie jem mięsa od 15roku życia..żyję..morfologię mam w porzo..wkurza mnie takie gadanie.. Cytat:
z jabłek tak na szybko to kompot albo mus taki do szarlotki - kroisz jabłka(obrane) w grubą kostkę, wrzucasz do gara, dużo cynamonu i trochę cukur (ja trzcinowego używam), jak jabłka mało soczyste do łyżkę wody i smażysz.ja lubię jak nie są musem tylko jeszcze w cząstkach częściowo.. możesz do słoja albo poczekać parę dni na przypływ weny i szarlotkę machnąc..dwa kilo to nie dużo, ale na kompot dużo nie trzeba.. ja mało się maluję, właściwie do zakrywam niedoskonałości cery, bo pozostawia wiele do życzenia i tyle.. nie mam tv.. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech idzie do innej apteki, możesz bez problemu brać magnez
|
|
#2197 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
Dzisiaj wstałam z mega humorem. Zanim zwlekłam się z łóżka pogadałam z siostra i co się naśmiałam. Powiem wam, że dawno się tak nie czułam, zwłaszcza rano. Ogólnie stawiam soczek bo już 3 dni nie wymiotuję, mdli mnie jeszcze ale i tak uważam to za sukces bo myślałam, że się nigdy nie skończy<hurraa>. Ja również chodzę po domu w dresach, mój Tż również jak wraca z pracy się przebiera w dresy. W sumie teraz za dużego wyboru nie mam bo jeansy cisną mnie już w brzuch i staram się ubrać tak by było mi wygodnie ![]() Asiulek Mnie raz zabolało w pachwinie jakby i ból po chwili przeszedł mi na udo. Może coś ci uciska jakiś nerw. Robicie dziewczyny ochotę na jedzonko. Racuszków to dawno nie jadłam a bym zjadła <mniam>
|
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zadomowienie
|
Niepotrzebnie im powiedział że dla ciężarnej. Zresztą ja nie kumam po co dała mu środek na zgage...
Kupie sobie dziś w Tesco tam się nikt nie zapyta po co![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#2200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będziesz miała mieć podaną immuno jeszcze przed porodem to umówisz się z położną z poradni K, lub z pielęgniarkami w przychodni. Cytat:
|
|
#2201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ok ok.. a co to jest poradnia K? |
||
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Poradnia dla kobiet
Zazwyczaj gdy lekarz na nfz przyjmuje to koło jego gabinetu jest poradnia K. Chodzisz do gina prywatnie? Jak tak to najlepiej umówić się z pielęgniarkami w przychodni. Albo z położnymi na oddziale gdzie ginekolog pracuje.
|
#2203 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nasiona chia też używam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TinkerBell - sól już robię..dzięki |
|
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa, a nie ma ten ginekolog położnej w rejestracji czy coś?
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli najwygodniej byłoby iść do najbliższej przychodni do pielęgniarek
Najlepiej dogadaj z ginekologiem jak on to widzi.
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część II.
Czesc dziewczyny...ale macie pisane!
Tak sie cieżko wbić pozniej, że aż glupio... Musiałam dac sobie troche czasu na odpoczynek bo ostatnio gorzej sie czułam i dlatego mnie nie było. Dopadły mnie kłucia i bóle wystraszyłam sie, jutro ide do lekarza na NFZ. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku. Czytałam, Że pisałyście o zastrzykach na konflikt, ja sprawdzane miałam przeciwciała bo tez mam grupę 0rh- a moj TZ + ale narazie przeciwciał brak. Jednakże konflikt moze sie dopiero pojawić czy jeśli jest to juz od samego początku? Ruchów tez juz sie nie moge doczekać choc narazie chyba nic takiego nie odczuwałam. Czuje tylko tak samo jak któraś pisała coraz cięższa kulkę i jak sie kapie w wannie to najmocniej czuje brzuszek jak narazie jak był taki jest chociaz wczoraj sie sobie przyglądałam i widze w końcu wyraźne uwypuklenie właśnie nad spojeniem. Któraś z Was tez pisała ze likwidują dział hm mama? Ale ogolnie czy tylko stacjonarnie? Bo kurczę widziałam mega jeansy ciążowe i bluzkę i sukienkę i chciałam sobie kupic ale mowie jeszcze chwile poczekam... A teraz juz nie wiem czy odrazu nie pojechac. Na biust nigdy nie narzekałam ale wszyscy dookoła to zauważyli ze znacznie sie powiększył nawet w pracy moj TZ tez zachwycony.... powiedział mi świnia jedna ze fajnie by było jakby taki juz został Całuje was wszystkie i zycze miłego dnia!! Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-02-24 o 11:37 |
|
|
|
#2210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2211 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2212 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziendoberek
![]() Dzisiaj sąsiad dał pospać więc jestem szczesliwa bo się wyspałam ![]() Cytat:
Smieje sie, ze to bedzie ferrari dla chłopaka Cytat:
Co do fotelika to mamy taki sam plan. Kupic tanio uzywany wozek a do tego lepszy nowy fotelik, najlepiej pasujacy do ramy wózka. Ci faceci z przewozu to istne debile Cytat:
Nie zmienił mi sie tak strasznie jeszcze, tylko mi bułeczki wystają z miseczki więc predzej czy pozniej trzeba bedzie cos kupic. Do powrotu do uk wytrzymam bo kupienie tutaj ladnego biustonosza z moim rozmiarem graniczy z cudem. Widzialam takie bez usztywniania do karmienia, juz pomyslalam, ze bede wygladala jak 60 letnia babka ze zwisem po kolana, nie dzieki ![]() Co do detektora to ja tez mam powłokę ochronną na brzuchu i nie ma problemu ze sluchaniem. Teraz moj brzuch zaczyna sie robić bardziej sprezysty Cytat:
Cytat:
Nie mieli pojęcia jak pomóc i sie o to pytali. Podobno kładli głowke dziecka pomiedzy dwa opakowania cukru zeby sztywno lezała bo nie mieli pojecia co zrobic. Głowka była plaska z prawej strony bo dziecko wolało jak trzymać głowkę. Na pytanie czy kładą ja na brzuszek, byli zdziwieni, że w ogóle dziecko mozna kłaść na brzuch ![]() Byli bardzo przejęci, pierwsze dziecko, młodzi, widać, że stresująca dla nich sytuacja. Po jakims czasie wrócili i na szczescie widac było poprawę, własnie zaczeli dziecko czesto przekładać w rózne strony. |
|||||
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2214 |
|
Wtajemniczenie
|
To chyba nie rwa kulszowa bo mi się ból zaczyna od brzucha. Na plecy i lędźwie praktycznie nie wchodzi.
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
12sta a ja mam finał z pracami domowymi..obiad zrobiony, chlebek rośnie, odkurzone, pranie złozone, łazienka wypucowana, naczynia - sprzątnięte.. cza na wizaż o i widzę, że Talantea pospała..
|
|
|
|
|
#2217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli rozumiem, ze takie kłucie to jest normalny objaw? Bo ja sie lekko wystraszyłam. wczoraj od rana to kłuło mnie i kłuło najbardziej na dole tak jakby na wejściu pozniej powędrowało to kłucie w brzuch troche ale to właśnie takie ukłucia jakby igiełki... Ciągniecie to bardziej dzisiaj takie dziwne bóle niby podobne do tych przed okresem ale inne... Nie wiem czy tak mozna często do lekarza chodzić ale nie mogłam sie do mojego dodzwonić bo jest na urlopie i umówiłam sie na fundusz... Trudno moze wyłudzenie przy okazji skierowanie na badania. Myślicie ze beda robic problem ze chodzę prywatnie a teraz ide do nich? |
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez sie wystraszylam tych bóli, ale się opanowałam i nie leciałam od razu do gina. Serducho było okej także poczytałam troche na necie i znalazłam info o magnezie. Kiedy duzo jezdziłam na rowerze to tez brałam magnez bo mnie łydki ciągnęły.
|
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ciazowy.pl/artykul,niepok...ur,3786,1.html |
|
|
|
|
#2220 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Podczytuje was cały czas i jakoś nie mogłam się zebrać do pisania ![]() Oczywiście standardowo 2 tyg przed kolejna wizytą zaczynam się martwić czy wszystko z dzieckiem ok. Zazdroszczę wam ruchów - ja to nic, nawet jelita spokojne Ale ja mam "naturalną warstwę ochronną" (uśmiałam się nie powiem ), i wszystko zwalam na to. Brzucha ciążowego również brak Co do dresów to dołączam do grupy "chodzę w dresie po domu i moj TŻ też" ![]() To nasze 1 dziecko więc nie wiem jak będzie po porodzie - nie chcę się zaniedbać ale wariować na punkcie wyglądu też nie zamierzam - złoty środek ![]() Dziewczyny ale słuchajcie jaki numer - wczoraj sąsiad nam powiedział, że nasza Ruda Menda zrobiła sobie kuwete w donicy z tują na ich balkonie.... Nigdy tego nie zauważyłam, nie jesteśmy odgrodzeni i wiedziałam ze tam chodzi, ale co się wstydu najadłam....No i zamiast na wiosnę musimy na gwałt robić "ścianke".PS. Witam nowe mamy, gratuluje dobrego samopoczucia (Pierniczku ile energii), współczuje dolegliwości! Edytowane przez LunaLov Czas edycji: 2016-02-24 o 12:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

jestem zmuszona oglądać. Moja teściowa zna cały program telewizyjny na pamięć i tylko kanały przeskakuje... 

no wkurzyłam sie ,że nie starają sie przewozić tych mebli w sposób lepiej zabezpieczony ,a oni co zauważyłam jak wykladał te meble w paczkach na podłodze ,chodzą po nich masakra
za prawko męża! Super, że tak się dogadaliście

(czasem chyba jelita), nie czuje jakbym w ciąży była, a do wizyty jeszcze 3tyg. 

moj TZ tez zachwycony.... powiedział mi świnia jedna ze fajnie by było jakby taki juz został
Widzialam takie bez usztywniania do karmienia, juz pomyslalam, ze bede wygladala jak 60 letnia babka ze zwisem po kolana, nie dzieki