|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Jutro zaczynam 9 miesiąc! Jupiiiiii, w końcu Właśnie skończyłam prasowanieni i idę spakować torbe
|
|
#3122 |
|
Mama Land
|
MaLoS: Tobie wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 🎁 🎂
Velika: Świetny wybór ![]() Bardzo mi się Emilia podoba Teksty ludzi/komentarze nt brzuszka: Mam wywalone Niech sobie gadają, na zdrowie :P:Pralka: Moja ma rok. Czyszczę jej szufladki regularnie, więc nie mam problemu. Do prania codziennego daję kapsułki, więc dodatkowo nie brudzę jej.
|
#3123 |
|
Zadomowienie
|
MaLos Wszystkiego najlepszego! Dużo siły i zdrówka na ostatni okres ciąży, szybkiego i mało bolesnego rozwiązania. I spełnienia wszystkich Twoich marzeń!! :tort:
MiniMonix gratuluję 9 miesiąca Coraz bliżej kochane ☺ |
|
|
|
#3124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już 9 oj ostatnia prosta i będziesz tulić dzidzie ![]() u mnie do terminu 60 dni, do świąt około 30 ![]() Dzieciak któryś mi na coś chyba uciska bo krzyż boli ( choć chyba w sumie niżejniż krzyż boli) dalej bez przerwy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- mąż się śmieje że system nerwowy oszukałam bo brzuch chociaż nie boli
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Zle powiedziałam-nie
Chodziło mi o szufladki jako takie-bo tez wycoagam i spokoj rylko o ta wnękę, w której szufladka siedzi. Tam mam aż czarne ale przyznam, ze nie czyściłem tego za często...i teraz jakoś tam bardziej sie zaczęłam przyglądać i obleśne to jest. Wiec pytanie-jak doczyścić ten środek-jak sie juz szufladke wyjmie...nie używam proszku tylko kapsułki lub teraz dla malucha płyn do prania...ale to czarne to jak zmyć? Np szczoteczka do zebow i puścić płukanie?---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- A co do tesciowej to napisze wam w klubie bo znow wymyśliła cos i mi rece i wielkie cycki opadły ![]() ![]()
|
|
|
|
#3126 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczek, tego chyba sie nie da tak doczyscic, bo samemu sie nie siegnie a przeplyw tych srodkow do czyszczenia pralki bedzie tylko przez szufladke :/ a bez szufladki pralki nie wlaczysz bo Ci zaleje wszystko
Ostatnio tez mialam taki dylemat, bo my mielismy mega zapuszczona pralke w mieszkaniu (wynajmowane, to wiadomo...) i smierdziala i w ogole, zrobilam ja srodkiem do czyszczenia pralek i zawsze myje szufladke, ale tej kieszonki na nia nie da sie wymyc do czysta... velika, dopisac Ci imie? Kurcze, zaczynaja mnie plecy bolec od siedzenia caly dzien przy biurku... Dzis zaczynam 35 tydzien, to chyba z tej okazji
|
#3127 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do pralki moja bedzie miała 3 lata dostałam od babci jak Adrian się urodził . No bo przecież gdziesz to prać ubranka małego dziecka w starej pralce , no taka już jest moja babcia
. Pralka bardzo fajna z polara łatwa w obsłudze nie mam do niej zastrzeżeń , ale czasami robi tak jak w załączniku
|
#3128 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z poczekalni u gina:/ Kocham NFZ! Od 45 minut czekam na wizytę, a babka nie zaczęła nawet przyjmować jeszcze....
Od stycznia przyjmuje tylko na NFZ a wczesniej była w luxmedzie gdzie mam wykupione ubezpieczenie... Kilka minut później....(w trakcie pisania wezwano mniecdo gabinetu ![]() Jestem już po wizycie ...USG nie robiła:/ za dwa tygodnie ma robić GBS pobrała i dala skierowanie na krew i mocz... Jestem zawiedziona ta wizytą,:/
|
#3129 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam w planach pić, ale jeszcze nie wiem kiedy. Za tydzień albo za 3 tygodnie na wizycie będę się pytać gina o wszelkie sposoby na przyspieszenie porodu jakie zna (powiedział że mi zdradzi ), to się dowiem kiedy mam zacząć pić![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie 3 ![]() Byłąm dzisiaj na pobraniu krwi. Za mną przyszła babka z dzieckiem na oko 6-8 miesięcy i zapytała kto ostatni to jakiś facet, który nawet nie czekał do labo powiedział że niech wchodzi (akurat była moja kolej). Nic się nie burzyłam, no bo z dzieckiem, tylko szkoda że dla mnie nikt taki miły nie był i swoje odczekać musiałam Jak weszłam po tym dziecku to aż mi się coś zrobiło, bo na podłodze była krew. Nie wiem co oni temu biednemu maluchowi robili
|
||||
|
|
|
#3130 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() gratuluję 35 tygodnia ![]() a_g_ata lipa z taką wizyty ;/ ja mam jutro, ale na pewno będzie usg, bo zawsze mam, a ostatnia wizyta była miesiąc temu.
|
|
#3131 | |||||||||
|
Matka Smoka
|
Dzisiaj na spotkaniu u położnej mieliśmy masaż niemowląt z panią masażystką. I były cztery mamy z maluszkami - takimi od 2 do 4 tygodni. Jakie to malusie! Wszystkie ciuszki miały luźne i pomarszczone. Więc jednak chyba małe rozmiary się przydadzą. Na początku nie mogłam się skupić tylko patrzyłam na te dzieciaczki z mokrymi oczami. Bosz, ja chyba będę na początku przy swoim tylko ryczeć
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Córcia cudownie, ale że Gabrysia?W życiu mi takie imię nie przeszło przez myśl.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie się to raz udało doczyścić - myjką ciśnieniową karcher![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Herbata z malin Będę pić od donoszonej ciąży czyli od 38 tyg. To samo z wiesiołkiem. Myślę, że tak najbezpieczniej - w razie gdyby zadziałało szybko to dzieć będzie w terminie urodzony Nie idzie mi ten masaż Wczoraj się dokształcałam grafikami w necie i nie wiem jak oni to pokazują - kciuków do góry nogami nie jestem w stanie tam włożyć, bo mam za krótkie ręce I to jest takie nieprzyjemne, mam głębokie odczucie robienia czegoś wbrew naturze.
|
|||||||||
|
|
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
Obiecane fotki koszul i szlafroka z dolce sonno. Koszula czerwona i błękitna w rozmiarze S - poporodowe. Koszula szara w rozmiarze M - do porodu. Szlafrok szary rozm S. Przepraszam, że wygniecone, ale dopiero wróciły z prania i są przed prasowaniem.
|
#3133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Torba prawie spakowana. Miejsca zostało mi akurat na resztę rzeczy, tj woda i kapcie do kąpieli w których chadzam po domu :p
Na karteczce przypomnienie o dokumentach, jakbym w panice czasem była a to bardzi ważna rzecz. Za to mam oczywiście pytania. Spakowałam sobie te majty jednorazowe 6 sztuk, plus podkłady poporodowe 10 sztuk - styknie? Czy dopakować jeszcze te wielorazowe majty? Cała paczka Pampersów potrzebna czy zabrać połowę?
|
#3135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no z tym samochodem to glupio... koledze z pracy 4te dziecko jakos teraz ma sie rodzic, i pytam, jak z samochodem... maja tourana jako rodzinne auto, ale bez tych dodatkowych miejsc (bo jest tam opcja na 7 miejsc - chociaz te dodatkowe to i tak takie raczej no... nie na foteliki). i juz z 3ka mieli zagwozdke jak pomiescic foteliki, 3 na tylne nie wlazly, wiec najstarsza corka, jakos 7 lat, siada z przodu na foteliku montowanym pasami, a z tylu 2 fotele sie panosza. tatus w aucie miejsca nie ma... ale od bidy zona by sie wcisnela miedzy fotele, a tatusiek by prowadzil... no ale oni raczej nie jezdza razem... teraz kobita bedzie musiala wcisnac jeszcze jeden fotel do tylu i jak beda jednak chcieli ruszyc cala rodzina, to glowa rodziny pojedzie swoja beemwica osobno ![]() z tymi skurczami to wlasnie tez fakt. teraz gadalam z lekarka, mowie ze wieczorem to takie wlasnie te skurcze mam czesto, regularnosc byle jaka bo co pol godziny to znow tez nie powod do paniki, no ale niech bedzie... to ona mowi, ze na tym etapie jak najbardziej zdrowe. tez se myslalam, ze nie ma sie czym przejmowac... do tego mi sprawdzila szyjke - trzyma pancerna cholera... pozamykana na iles tam spustow, nie wiem ile w tym powiedzeniu ma byc i ma... uwaga uwaga... 5 cm Cytat:
wiec bedzie syn!z tymi ziolami to niezla historia... doszedl ktos do tego, co ona tam w ogole sobie zapodala za zielsko? strula se pewnie nerki dosc konkretnie... ja tam w moc ziol wierze, chocby nasturcja z chrzanem (popularny w niemcach angocin) to chyba najlepsze co mi sie moglo przytrafic w ostatnich latach. nie pochorowalam sie dzieki tym roslinkom na dobre, zawsze jak cos mialo sie rozkrecic to kuracja heja i po sprawie. jak swego czasu pochorowalo sie u tesciow 3 chlopow na raz, to najszybciej stanal na nogi moj malz, ktorego faszerowalam angocinem a najdluzej zbieral sie szwagier, ktory pozeral gripexy itp... takze no...
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2016-02-24 o 14:06 |
||
|
|
|
#3136 |
|
Wtajemniczenie
|
MiniMonix wydaje mi sie ze te wielorazowe sa lepsze...
podklady zabieram jedne- w razie czego maz dowiezie. A pampersow jaka masz paczke? Cloche masz racje, inaczej moznaby oszalec. Ja chyba przez ilosc dolegliwosci ktore przychodzily pokolei to juz tez mam wiekszy looz...tak mi sie wydaje przynajmniej No wlasnie co do samochodu to tez mam taki przypadek u kolezanki...masakra to ogarnac ja to przezywam jak mrowka okres ze bede "musiala" jezdzic z tylu z Mikolajem a mamy twardy samochod ze sportowym zawieszeniem i z tylu strasznie sie jezdzi no aleee...widzialy galy co braly![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cloche 5 cm? Moj gin by ze szczecia oszalal
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Kejka90
Pampersów szt 43. Hm, w takim razie dopakuję te wielorazowe i wypróbuję jedne i drugie.
|
#3138 |
|
Raczkowanie
|
Hej nadrobie was wieczorem bo będę miała dziś sporo czasu w samotności.
Miałam wizytę u ginekologa. Pisałam wam wczoraj że ledwo chodzę i mnie bolą pachwiny. Ledwo weszłam do gabinetu a on pyta czy rodze. Ze tak dysze i chodzę ze jak do porodu. Ja mu mowie co mi jest. Dał mnie na fotel i mówi że szyjka się skrocila od środka ze ma 1cm. Powiedział że teraz jak kichne to mogą mi wody odejść. Dał mi skierowanie do szpitala mam jechać. Leżeć nie chodzić. Nie ruszać się. Na lewym boku mi kazał. Pojechałam do domu spakowalam się czekam na męża. Pojedziemy z rodzicami coś zjeść i do szpitala. Eh. Dziewczyny dołączam do was. Kurde... !!!!!!! |
|
|
|
#3139 |
|
Wtajemniczenie
|
Ineso no moj tz tez sie drze gdzie te skarpetki ostatnio wyjal beben i kilka sie znalazlo
Monix a no babcia fajna wrecz kochana Ja jak piore uzywam 3 programow najczesciej tego godzinnego ( kazdego dnia tak sie nazywa ) 45 stopni jak piore jakas posciel , chodniczki to taki na 30 min i na 40 stopni i takiego 2 godzinnego jak piore jeansy albo jakies grube kurtki to na 60 stopni . A ja torby nie mam wciaz spakowanej ... masakra jutro jade kupic koszule i takie duperele i musze ja w koncu spakowac ...
|
#3140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eh... oby jednak dzidzia sie na świat nie pchała ! trzymaj się Dziewczyny trzymamy nogi razem do kwietnia !!!
|
|
#3141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratki za 9 miesiąc, jak to poważnie brzmi ![]() Cytat:
No nie dziwię się, że się zawiodłaś... ale 2 tyg zlecą ![]() Cytat:
Oj kochana, trzymaj się... Ja mam bardzo długa szyjkę, 4 cm i chętnie bym Ci kawałek oddała ![]() za godzinkę jadę do szpitala na KTG, i z moimi pomiarami ciśnienia, a potem do Pepco
|
|||
|
|
|
#3142 |
|
Raczkowanie
|
A tak ps to po powrocie pakuje torbę. Na amen.
Nie ma żartów. To juz malo czasu zostalo. |
|
|
|
#3143 |
|
Wtajemniczenie
|
MiniMonix ja kupilam chyba 22 sztuki i zaluje ze nie kupilam wiekszego opakowania bo bym zabrala wieksze.,a tak to te 22 sztuki moga starczyc a nie musza..
Ja sie pakuje jutro... Neta tylko z powodu szyjki do szpitala? Kurde dziwne...
|
#3144 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Mnie się wydaje, że nie tylko - nie prorokowałby tego ,,kichnięcia" i wód. Widocznie te objawy, które Neta opisywała na coś dodatkowo wskazują. |
||
|
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3146 |
|
Zadomowienie
|
Tyle naprodukowałyście od wczoraj że ledwie nadrobiłam
wczoraj padłam po warsztatach.Warsztaty naprawdę ciekawe i bardzo polecam jeśli jeszcze któraś ma okazję się wybrać. Najlepsza cześć to ta fotelikach i pierwszej pomocy. Reszta to nieudolne prezentacje handlowe. Z ciekawych wiadomości Ineso już chyba wszystko opisała. Było trochę gadżetów typu smoczek nuk, myjka, bepanthen i próbki palmersa. Suszę kolejne pranie i chyba jeszcze ze 3 mnie czekają moze dziś się za prasowanie wezmę, bo zmęczenie coraz bardziej daje mi się we znaki nawet przy prostych czynnościach. A lepiej już raczej nie będzie ![]() Niulka dzięki za zdjęcia szlafroka, w sumie taki zwyklak, ale zamówię bo tani a jedyny jaki mam jest biały i mega gruby Patulinka myslę, że podjełaś dobrą decyzję. Teraz Zosia jest najważniejsza a studia jeszcze na spokojnie sobie dokończysz Tyle jeszcze miałam odpisać ale juz kompletnie nie pamietam co i komu
|
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Lulka19
Bardzo poważnie! Od teraz to może być już chyba w każdej chwili jestem tak podekscytowana jak dzień przed ślubem :pKejka90 W takim razie wezmę całą. W sumie jak mam miejsce w torbie to niech sobie będą. No to mam chyba wszystko już spakowane
|
#3148 |
|
Zadomowienie
|
Neta nogi mocno zaciśnięte
będzie dobrze Samuel pewnie tylko tak straszy jak nasze inne dzieciaczki.Co do aut. Ja dzisiaj swoim jechalam do domu rodzinnego, 30 km a ciezko mi juz samej kierować no i wejście na 4 piętro, ale dalam rade i to dwa razy Jak zaszlam w ciążę to kupiliśmy większe auto w automacie i mysle ze będzie sie dobrze sprawować, na pewno lepiej mi się jeździ tamtym niż moim manualem
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche
Apka pokazuje mi, że jutro zaczynam 36 tydzień :p wsio się zgadza zgodnienz rozpiską :p
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam skróconą szyjkę do 1cm, ale do szpitala mnie nie skierował, tylko kazał magnez brać i się oszczędzać.Ile par majtów wielorazowych bierzecie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.

Niech sobie gadają, na zdrowie :P:
oj ostatnia prosta i będziesz tulić dzidzie 

ale przyznam, ze nie czyściłem tego za często...i teraz jakoś tam bardziej sie zaczęłam przyglądać i obleśne to jest. Wiec pytanie-jak doczyścić ten środek-jak sie juz szufladke wyjmie...nie używam proszku tylko kapsułki lub teraz dla malucha płyn do prania...ale to czarne to jak zmyć? Np szczoteczka do zebow i puścić płukanie?

Ciśnienie mi wieczorem skoczyło, miałam 145/102... Ubłagałam żeby mnie nie zostawili, bo w szpitalu mam zawsze dobre. Trafiłam na super lekarza, który miał akurat dyżur. Dał mi relanium, i mówi, że mam sobie brac ziółka na uspokojenie, bo to może być tez na tle nerwowym, i że mam jeszcze wytrzymać choć miesiąc. Ogolnie super koleś 
Wczoraj się dokształcałam grafikami w necie i nie wiem jak oni to pokazują - kciuków do góry nogami nie jestem w stanie tam włożyć, bo mam za krótkie ręce
I to jest takie nieprzyjemne, mam głębokie odczucie robienia czegoś wbrew naturze.

podklady zabieram jedne- w razie czego maz dowiezie. A pampersow jaka masz paczke?
ja to przezywam jak mrowka okres ze bede "musiala" jezdzic z tylu z Mikolajem a mamy twardy samochod ze sportowym zawieszeniem i z tylu strasznie sie jezdzi
Samuel pewnie tylko tak straszy jak nasze inne dzieciaczki.