|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Kamilka super
Wyslijcie mi te tabelki na pw to wrzuce je do pierwszego postu, ale to dopiero jak ogarne dom ![]() Tz musial sie zwolnic z pracy cale szczescie wody juz nie mam w akrium, ale za to mam burdel w calym domu
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4533 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, bo balam sie, ze bedzie coraz gorzej lecialo. Ja tu sie produkowalam, zeby spuscic wode, Mlody marudzi, ze chce na rece. Troche mi przykro, ze nie bedziemy miec akwarium. Za drogo wychodzi nowe akwarium, a poki co sa wazniejsze wydatki i musimy oddac rybki :-(
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Jak ktoś ma ochote serwuje barszcz czerwony |
|
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co tz mowi, to jest dosc skomplikpwane, bo to trzeba osadzic na jakims specjalistycznym silikonie
|
|
|
#4537 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
najwyżej się uzupełni tylko ta rubrykę którą się wie
|
||
|
|
|
#4538 |
|
Rozeznanie
|
1. Czy da się przestawić niemowlaka z karmienia z osłonkami na karmienie bez nich? Moja nie ogarnia jak próbuje ją przestawić, szarpie się itp.
![]() 2. Ma któraś butelkę Lovi? Patrzyłam na Medelę bo zależy mi na wolnym przepływie ale ma zupełnie inny kształt niż moje osłonki z Canpolu. |
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Koktajlowa moj nie umie zlapac bez oslonek. Czasami uda mu sie zlapac, ale wtedy on sie denerwuje, ja tez i konczy sie, ze kapituluje i daje z oslonka
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, super ze wychodzicie. Niech Martynka szybko nabiera sił.
A nas złapała sniezyca na spacerze, a teraz znowu słońce...
|
#4541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#4542 |
|
Zadomowienie
|
niepozorna ja bym nie dała rady tyle odciagnac w 10 min
nienawidze tego robic, nawet jak cyce pełne to mi to bardzo duzo czasu zajmuje, jakos powoli leci, a jak mały sie dossie to go zalewa. Moze mam zły laktaor. To recznym tak ci szybko idzie? ![]() Moze cos w tym jest ze dzieci karmione butla czy to mm czy mamine mleko sie poprostu najadają jak mowisz ze zjadł nawet 170ml. A kp sie meczy ssaniem dodatkowo, z butli mu samo leci praktycznie. I w kp tak na prawde nie wiadomo ile zjadl i czy sie najadł zawsze sie człowiek zastanawia ![]() Moj po spacerku dotleniony śpi juz 3 h
|
|
|
|
#4543 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja spróbowałam pogodzić się z laktatorem i w 4 minuty 80 ml tyle ze mam elektryczny
|
|
|
|
#4544 | |||||
|
Rozeznanie
|
super wieści
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tez chciałam ale podczas "na wspolnej" karmiłam juz w sypialni bo na spanie a jak "m jak milosc sie zaczynało to musiałam jechac do sklepu juz chyba nie orientuje sie w fabule.....![]() u nas nocka spoko karmienie o 20, 3 i 8 - szkoda tylko że po tym o 3 zachciało sie dziecku gadac i rozglądać wiec poszłyśmy spać o 5 ![]() była dziś położna wazymy 4, 360 czyli po miesiacu od wyjscia przybyło 1,200 - grubas mały ale czego sie spodziewac jak to tyle zjada ze az rzyga z przejedzenia ![]() Ruda u nas to samo z pogodą, mała na razie śpi a pogoda jest teraz piekna, rano padało a pozniej przyjdzie TZ to zanim pocycamy, my zjemy obiad to bedzie pozno - ja nie umiem sie ogarnac z tymi spacerami ![]() Kogiel a jak poszło ci potkanie z doradczynią laktacyjną? pomogła ci coś? |
|||||
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Koktajlowa ja mam butelke lovi. Ja przez kilka dni używałam oslonek i udało się dość płynnie z nich zrezygnować.
Jesteśmy po. Teraz byle nie było żadnych atrakcji po i będzie ok. Waży już prawie 5kg
|
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, super ze wychodzicie
Ahnessy, gaziki sa spoko ale patyczkiem dokladniej doczyscisz i glebiej pod pierscien wejdziesz tez te gaziki mialam i tylko sie wsciekalam Malwi.... Wspolczuje z tym akwarium rybki sa fajne ale fakt dosc drogi hobby, zwlaszcza przy duzych gabarytach :/Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi współczuję z tym akwarium.
|
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula,
za brak nopow ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Ahness uratowany, cale szczescie!
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
My niestety mamy problem z pepuszkiem
Jak odpadł to został jeszcze jakby jego fragment (tak to wygląda). Pediatra kazała przez 2 tygodnie smarować fioletem i jak poprawy nie będzie to konsultacja u chirurga.
|
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka super ze do domku!
Kasia ja mialam wczoraj barszcz ![]() My po spacerze ale booorze lisciasty. Droga przez meke to byla. Najpierw ryk jak z fotelika do wozka go przelozylam. No i z takim wrzaskunem sobie ide. Of kors kazdy sie gapi ![]() Ledwo ruszylismy - sniezyca. Juz mislam wracac ale slonce. To idziemy. Ale wieje tak ze ledwo pcham wozek a leb to mi urywa. Zaraz slonce i nie wieje i az mi goraco. Ale ogolbie mnie przewialo na maxa. Potem mlody juz nie wyl no ale zasypial moze na dwie minuty i kwekanie. Podaj smoczek, popraw czapke, podaj smoczek, schowaj rece pod kocyk bo juz odmarzaja, podaj smoczek. Wspominalam moze o podawaniu smoczka? ![]() Weszlam do piekarni i juz kweki. Do rossmana sie juz nie odwazylam.. Przekladam z wozka do fotelika i ryk. Loosie. Teraz je i mam nadzieje ze pojdzie spac. Aha, przed wyjsciem sie tak nazarl ze kaszlnal i rzygnal mlekiem. Oczywiscie caly do przebrania
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka to miałaś spacer pełen wrażeń. A taki Witus ostatnio grzeczny był.
|
|
|
|
#4553 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
no i spokoju po szczepionce. Bardzo krzyczała??
|
||
|
|
|
#4554 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję baby
kazała odważnie odchylic kikutek i wszystko dokładnie wysuszac wacikiem. Nie bać się. No szczerze trochę się uspokoilam. Chociaż nie nie będę miała z tylu głowy że siedzialam na du.pie. A no i od razu zważyła mała. Klocuszek waży juz 4.300 przez 5 dni nabrala 250g. Malwi szkoda tego akwarium no i Twojej podlogi. Podobają mi się bardzo akwaria ale boję się takich awarii. Kamilka oklaski dla Was za wyjście Niepozorna no to ładnie ten Twój berbec wcina. Nic dziwnego że tak ładnie pozniej śpi ;-)
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula ladnie Pola wazy
oby bez skutkow ubocznych bylo!A Witek to ma tak falami wiesz, jeden dzien jak z bajki ze normalnie latam po sufitach w domu bo wszystko moge zrobic a potem dwa dni srednie jeden do kitu potem znowu super no i sie kreci
|
|
|
|
#4556 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
żeby była poprawa i żeby po szczepieniu było ok Cytat:
![]() Ja się ze spacerem wystrzeliłam w słoneczną pogodę (bo też przelotne sniezyce u mnie dziś), ponad godzinę chodziłam. Na początku mi trochę marudzil ale później zasnął jak zwykle jak kamień Oczywiście po spacerze oczy jak 5 złotych i pospane teraz cycamy
|
||||
|
|
|
#4557 |
|
Rozeznanie
|
Ahnessy tak średnio, znaczy babka fajna ale nadal nie wiadomo co z tymi moimi sutkami bo ona twierdzi ze mala dobrze ssie i lapie:/
Mowi ze juz dawno powinny sie zagoic i ze albo jakies bakterie albo grzybica z tym ze nie mam typowych objawów ![]() Dzisiaj od pediatry dostalam zapobiegawczo nystatyne bo mala ma nalot na jezyku i mowi ze to moga byc plesniawki ale bardziej prawdopodobnie nalot z mleka bo plesniawki sa zazwyczaj tez na dziaslach i podniebieniu a tam czysto. |
|
|
|
#4558 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mi moja tak ostatnio cisnienie podniosła, wpakowałam do wózka i ryk a zawsze był odlot i co tu zrobic nie chciałam wychodzić zeby na zimnie tak nie wyła, nie mówiąc o sasiadach a znow w domu zeby sie nie zgrzała ehhh te dzieciory i ich kaprysyu nas dziś krupnik, po wizycie położnej dziecko zasneło i pierwszy raz ugotowałam coś jak TZta nie ma w domu
|
|||
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna, to niezbyt fajnie z tym pepkiem :/ myslalam, ze jak juz odpadnie to loozik, a tu jednak... :/
Magdusia, dobrze zrobilas ze pojechalas skonsultowac ten kikut ![]() Dotka, noo spacer za☠☠☠iaszczy Glupie pytanie, czy miod jest silnym alergenem? Bo nie wiem jak jesc przy kp czy mala porcje czy bez umiaru ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
magdusia dobrze, że z pępuszkiem ok ładnie rośnie mała ![]() Dotka musi pokazać charakterek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

ale lepiej chyba jak będzie każdy tydzień, a nie co drugi.

Olaf zaraz sie obudzi i nie bedzie mial w dodatku co wszamac.

juz chyba nie orientuje sie w fabule.....

za brak nopow