Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-24, 12:14   #2311
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
no to ja tez licze na cud w przyszlym miesiacu) pijesz? bo ja lykam tabletki, jaki jest do picia?

a odnośnie sluzu, to już chyba pytałam, do tych, które w nim nie tona, ale mają go jak się pojawia płodny to macie go cały dzień? bo ja mam przy sprawdzaniu 1-2 razy dziennie rozciagliwy, a przy pozostałych wizytach w toalecie nierozciagliwy
Ja kupiłam na allegro taki do picia tłoczony na zimno. Pewnie ten w tabletkach jest taki sam, coś na zasadzie tranu w kapsułkach. Pije codziennie jedną łyżeczke. Smakuje jak.... olej
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 12:15   #2312
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
no to ja tez licze na cud w przyszlym miesiacu) pijesz? bo ja lykam tabletki, jaki jest do picia?

a odnośnie sluzu, to już chyba pytałam, do tych, które w nim nie tona, ale mają go jak się pojawia płodny to macie go cały dzień? bo ja mam przy sprawdzaniu 1-2 razy dziennie rozciagliwy, a przy pozostałych wizytach w toalecie nierozciagliwy
Ja też piję, łyżeczkę dziennie do owulacji i już w pierwszym cyklu picia widziałam różnicę w śluzie
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 12:27   #2313
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

To ja mam do maja czekać? :P

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki😙
Tyle naprodukowałyście, że nie nadrobię niestety.

Witam nowe dziewczyny 😊

U mnie nic ciekawego, zażywam ten Bromergon, skutków ubocznych nie mam, jedynie tak z godzinę po zażyciu zaczyna mi się ba bardzo chcieć spać. Ale że zażywam go na noc, to mi nie przeszkadza 😉

W ogóle nie wiem jak to będzie z naszymi staraniami, bo mąż znalazł dodatkową pracę w godzinach 4-13, więc będziemy się mijać. No i ja teraz wcześniej się kładę spać więc też się mijamy. Odeszła mi jakoś ochota na całe starania po zobaczeniu tych pęcherzyków na jajnikach, sił nie mam na to. Jeszcze mąż jak już się za coś bierze to na 100%, więc o niczym innym nie myśli tylko o nowej pracy. Ciekawe kiedy to wszystko się uspokoi...
A dziś idę do pracy, a za oknem deszcz i czarno😒 rewelacja

Piszę z telefonu-pozdro szejset
Macie jeszcze ta pociechę ze macie już córeczkę
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 12:31   #2314
pater86
Zadomowienie

O nie nie, ja na maksymalną płodność do sierpnia czekać nie zamierzam 😀

Edytowane przez pater86
Czas edycji: 2016-02-24 o 12:42
pater86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 12:32   #2315
Ahoy
Wtajemniczenie

Ja zaczynam w maju, a jestem z czerwca, ale nie ukrywam, że chciałabym na urodziny dostać dobra wiadomość od gina, także musi się udać od razu :p
Stary 2016-02-24, 12:42   #2316
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gosiunia86 Pokaż wiadomość
Witam Cię serdecznie a w jakim kraju mieszkacie?? My to jeszcze trochę posiedzimy zagranicą, ale bardzo tęsknię za domem!! Najgorzej jak wracam z urlopu to rycze pół drogi!! Chciałbym bardzo wrócić ale po prostu musimy tu jeszcze zostać kilka lat. To trzymam kciuki!! Słyszałam że po tabletkach anty bardzo szybko się zachodzi!! I napewno będziesz to dowodem!! Pozdrawiam
Znam ten ból odnośnie tęsknoty... ehh My jesteśmy w Szwajcarii, ale blisko niemieckiej granicy :p No widzisz my jesteśmy niedługo 7 lat po ślubie, ale jakoś zaraz po udało się wyjechać razem, więc doszliśmy do wniosku, że dorobimy się i wracamy i dopiero wtedy dzieci. No i tak już 6 lat minęło, więc pora wracać. Rozumiem Cię dokładnie , człowiek chciałby być w Polsce, mimo iż zarobki nie najlepsze, ale... My na szczęście jesteśmy już na końcówce tej tułaczki, zostało nam wykończyć dom i szukać pracy w PL. Bez kredytu może nie będzie źle. Mam nadzieję, że uda się szybko. Tobie też tego życzę !!
Stary 2016-02-24, 12:48   #2317
aska8999
Rozeznanie

JA Ttez z maja. Mam nadzieje, ze dluzej nie bede musiala czekac

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Ale moze rzeczywiscie sie sprawdza bo moja mama z wrzesnia i w obie ciaze zaszla w sierpniu
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 13:05   #2318
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nonpic Pokaż wiadomość
Cześć,
mam 27 lat, pierwszy cykl starań. Działalismy dzisiaj, dzis 17/18 dc, przy cyklach 32/33 dni, dzisiaj najwieksze prawdopodobienstwo poczecia, wczesniej działaliśmy 2 dni temu

Ciekawe co to się wydarzy
Witaj 😊powodzenia!

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Hejka mogę do Was dołączyć? Przyznam, że nie czytałam wątku, jedynie pojedyncze posty . Mam już córkę Emilkę, ma niecałe 20 miesięcy i myślę, że to już właśnie TEN moment. Zaczęłam robić testy owu. 14dc miałam dwie kreski w tym jedna bardzo bladziutka, następne dni nie było już jej wcale. Czyli pewnie owu miałam 15 dc (dobrze rozumiem, bo już nie wiem jak interpretować te testy...).
Staramy się z mężem na tyle, na ile pozwoli nam córka a, że ostatnio chodzi spać o 22 nie jest ciekawie :banghead:
Mam nadzieję, że będę w stanie nadrabiać wątek, aczkolwiek jak patrze na ilość wpisów to tempo chyba macie dziewczyny
Witaj 😊

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
No tak, ale ten boł odczuwałaś w drugiej połowie cyklu? Mnie w poprzednim pobolewał już jajnik przed domniemaną owulką, ale to tak sporadycznie i delikatnie a w terminie owulki (której nie było) miałam spore bóle, tak ze trzy razy w dzień w pół mnie zgięło, później nie bolał jajnik i później po badaniu USG to myślałam, że padne z bólu, tak mnie ten jajnik bolał, nie wiem, czy ta torbiel pękała, czy co, ale po dwóch dniach ból minął.
Ja niestety nigdy wcześniej się nie obserwowałam, więc nie wiem "jaki" jest ten ból owulacyjny w moim przypadku, mogę jedynie opierać się na poprzednim cyklu, no ale tam była torbiel więc nie mam pojęcia, czy taki sam ból będzie przy normalnej owulacji

U mnie dzisiaj kończy się @ więc coś czuję, że wieczorem zaczniemy
A pochwalę się Wam, że wczoraj dzwoniłam spytać o wynik z cytologii i I grupa
Zawsze miałam II ze względu na malutką nadżerkę, a tu proszę

Witam nowe dziewczyny
U mnie też 1 cykl starań. Mam nadzieję, że na tyle owocny, że ostatni

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Widać płyn i ciałko żółte, jak jest niedawno, a jak już jest jakiś czas po to jest czysto. Tak przynajmniej wyczytałam, gdzieś tam, kiedyś
Tak, ból się przeciągnął do drugiej połowy cyklu i właśnie przy usg bolało najbardziej.

Gratuluję idealnego wyniku cytologii!

Skoro @ się kończy to życze udanych starań 😉

monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 14:00   #2319
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nonpic Pokaż wiadomość
Cześć,
mam 27 lat, pierwszy cykl starań. Działalismy dzisiaj, dzis 17/18 dc, przy cyklach 32/33 dni, dzisiaj najwieksze prawdopodobienstwo poczecia, wczesniej działaliśmy 2 dni temu
Ciekawe co to się wydarzy
Witaj

Cytat:
Hejka mogę do Was dołączyć? Przyznam, że nie czytałam wątku, jedynie pojedyncze posty . Mam już córkę Emilkę, ma niecałe 20 miesięcy i myślę, że to już właśnie TEN moment. Zaczęłam robić testy owu. 14dc miałam dwie kreski w tym jedna bardzo bladziutka, następne dni nie było już jej wcale. Czyli pewnie owu miałam 15 dc (dobrze rozumiem, bo już nie wiem jak interpretować te testy...).
Staramy się z mężem na tyle, na ile pozwoli nam córka a, że ostatnio chodzi spać o 22 nie jest ciekawie :banghead:
Mam nadzieję, że będę w stanie nadrabiać wątek, aczkolwiek jak patrze na ilość wpisów to tempo chyba macie dziewczyny
Witaj Wcale nie trzeba się często starać czasami wystarczy po prostu jeden raz a szczęśliwy Tego życzę

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Do mnie jednak @ dziś przyjechała, więc zaczynam dziś 6 cykl. Przynajmniej nie boli tak jak zwykle testu nawet nie zdążyłam zrobić, zresztą wiedziałam że nie ma sensu robić bo tempka mocno spadła.

Oby ten 6 cykl wreszcie był szczęśliwy
Przykro mi bardzo Ale do maja tylko 3 miesiące zostały, a potem poród w lutym np. W Walentynki

Cytat:
Hej dziewczynki😙

Witam nowe dziewczyny 😊

U mnie nic ciekawego, zażywam ten Bromergon, skutków ubocznych nie mam, jedynie tak z godzinę po zażyciu zaczyna mi się ba bardzo chcieć spać. Ale że zażywam go na noc, to mi nie przeszkadza 😉

W ogóle nie wiem jak to będzie z naszymi staraniami, bo mąż znalazł dodatkową pracę w godzinach 4-13, więc będziemy się mijać. No i ja teraz wcześniej się kładę spać więc też się mijamy. Odeszła mi jakoś ochota na całe starania po zobaczeniu tych pęcherzyków na jajnikach, sił nie mam na to. Jeszcze mąż jak już się za coś bierze to na 100%, więc o niczym innym nie myśli tylko o nowej pracy. Ciekawe kiedy to wszystko się uspokoi...
A dziś idę do pracy, a za oknem deszcz i czarno😒 rewelacja

Geosmina a może właśnie przez ten szalony okres przestaniesz ciągle myśleć o staraniach, skupisz się na czymś innym i wtedy zaskoczy?
A co do męża to chyba dobrze że dba o Was i wziął dodatkową pracę.
Dajcie sobie trochę czasu a na pewno wszystko się uspokoi

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Witaj ale nas tu dużo już
Dużo nas, dużo. Fajnie że dołączają nowe dziewczyny
Swoją drogą jak na pół roku istnienia wątku to listę mamus mamy imponującą
Stary 2016-02-24, 14:13   #2320
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Ja kupiłam na allegro taki do picia tłoczony na zimno. Pewnie ten w tabletkach jest taki sam, coś na zasadzie tranu w kapsułkach. Pije codziennie jedną łyżeczke. Smakuje jak.... olej
Podaj proszę link
Ja jem w kapsułkach Oeparol femina - jest tam wiesiołek i len.
Efekty dopiero zobaczę bo dzisiaj koniec@ także na dniach okaże się, czy śluzu więcej
Siemie lniane też jem codziennie, zmielone w młynku posypuje owoce, da się zjeść

Dodatkowo mąż zażywa Prostadyn z granatem - jest tam cynk i selen więc ponoć polepsza jakość spermy

Co do płodności w miesiącu narodzin, to ja urodziny miałam na początku lutego a płodne teraz wypadną raczej na marzec, chyba, że będzie krótki cykl to jeszcze na luty, ale mało prawdopodobne

Strasznie chciałabym żeby ten cykl był tym udanym, bo wiem, że będę przeżywać każdą porażkę i latać po lekarzach...
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 16:45   #2321
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dziewczyny ponieważ mnie w najbliższym czasie się nie przydadzą mam do odstąpienia za darmo oczywiście 3 testy ciążowe Pink (2 strumieniowe i 1 płytowy) oraz 2 blistra kwasu foliowego ( łącznie 43 tabletki) gdyby któraś była chętna to proszę o wiadomość na priv

Edytowane przez VelaLuca
Czas edycji: 2016-02-24 o 20:18
VelaLuca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 17:22   #2322
Gosiunia86
Przyczajenie

Plamienia jednak mam ale malutkie, to tak dziwnie bo tylko w środku dnią a później nic i rano tez nic, dziwne to bardzo. Rano brzuszek mnie bolał jak na @ i mówię na bank dostane ale się uspokoiło, może to ze stresu i ciągłego myślenia. Kupiłam test, jutro rano jak niem przyjdzie @ testuje. Ale raczej staram się nie nastawiać
Gosiunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 19:37   #2323
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczynki��

Witam nowe dziewczyny ��

U mnie nic ciekawego, zażywam ten Bromergon, skutków ubocznych nie mam, jedynie tak z godzinę po zażyciu zaczyna mi się ba bardzo chcieć spać. Ale że zażywam go na noc, to mi nie przeszkadza ��

A dziś idę do pracy, a za oknem deszcz i czarno�� rewelacja

Czy Tobie lekarz przepisał luteine bądź duphaston z racji podwyższonej prolaktyny?

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:

Ja w poprzednim cyklu miałam ten śluz płodny, rozciągliwy tylko na papierze toaletowym i to nie przez cały dzień tylko kilka razy dziennie. Przez 3 dni tak miałam. A jak już się pojawił na tym papierze toaletowym to było go dosyć sporo.
Zobaczę, jak będzie wyglądał ten cykl przy wiesiołku i jedzeniu siemienia lnianego

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Dziewczyny postanowiłam robić od dzisiaj testy owu, ze wgledu na to, że nie znam swojego cyklu to wolę zacząc je wcześniej robić
Zrobiłam i jest jedna kreska ciemna a druga blada, może tak być?
Też Wam zdarza się mieć dwie kreski widoczne, czy to powinna być tylko jedna widoczna, jak jest negatywny?

Czy te testy robić o tej samej godzinie codziennie? Rano, czy wieczorem lepiej?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 19:48   #2324
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny postanowiłam robić od dzisiaj testy owu, ze wgledu na to, że nie znam swojego cyklu to wolę zacząc je wcześniej robić
Też Wam zdarza się mieć dwie kreski widoczne, czy to powinna być tylko jedna widoczna, jak jest negatywny?

Na moich pisze zeby robic miedzy godz 10 a 20 ,pozytywny jest tylko wtedy gdy testowa i ta druga sa rownie mocne lub ta druga jest mocniejsza,jeszcze gdzies wyczytalam zeby nie sikac ze 2 godz przed wykonaniem testu,wykrywa wzrost hormonu odp za owu ok 24-48 godz przed owu

Edytowane przez Qazsew
Czas edycji: 2016-02-24 o 19:52
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 19:57   #2325
poziomkka
Zadomowienie

Dziewczyny ja sprawdzałam i u mnie jest ze pozytywny jest też z jasną kreska
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1456340263069.jpg (36,7 KB, 22 załadowań)
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 20:11   #2326
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ta ktora moze byc jasniejsza to testowa T czy kontrolna C?bo to tez ma znaczenie,u mnie pisze ze jesli T jest bardziej intensywna od C to jest pozytyw ale jak T jest jasniejsza od C to juz negatyw
Stary 2016-02-24, 20:23   #2327
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Na moich pisze zeby robic miedzy godz 10 a 20 ,pozytywny jest tylko wtedy gdy testowa i ta druga sa rownie mocne lub ta druga jest mocniejsza,jeszcze gdzies wyczytalam zeby nie sikac ze 2 godz przed wykonaniem testu,wykrywa wzrost hormonu odp za owu ok 24-48 godz przed owu
Dziewczyny pisały jeszcze, że 2 godziny przed wykonaniem testu nie wolno pić

Jutro zaczynam Pierwszy dzień w pracy. Trzymajcie kciuki!
Jestem lekko zestresowana
Stary 2016-02-24, 20:38   #2328
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość

Powodzenia i daj znac jutro jak poszlo
Stary 2016-02-24, 21:02   #2329
maddd
Wtajemniczenie

Witam nowe dziewczyny na wątku! Ponoć wątek szczęśliwy, i bywają serie pozytywnych testów, oby i dla Was był szczęśliwy..

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
JA Ttez z maja. Mam nadzieje, ze dluzej nie bede musiala czekac

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Ale moze rzeczywiscie sie sprawdza bo moja mama z wrzesnia i w obie ciaze zaszla w sierpniu
Hmm tak piszecie o tej płodności związanej z miesiącem urodzenia.. kurczę, fajnie by było jakby to się sprawdziło ja jestem z kwietnia, to może następny lub jeszcze kolejny cykl będą tymi szczęśliwymi? byłoby cudownie! W kwietniu będzie minie równo rok, od kiedy się staramy, więc mogłoby się udać w końcu

Cytat:
Geosmina a może właśnie przez ten szalony okres przestaniesz ciągle myśleć o staraniach, skupisz się na czymś innym i wtedy zaskoczy?
A co do męża to chyba dobrze że dba o Was i wziął dodatkową pracę.
Dajcie sobie trochę czasu a na pewno wszystko się uspokoi [COLOR="Silver"]

Vela, POWODZENIA w nowej pracy!!! Trzymam kciuki, żeby Ci się spodobało, i żeby byli z Ciebie zadowoleni I nie stresuj się! Zobaczysz, że będzie DOBRZE

Geosmina, Vela dobrze Ci napisała Może właśnie dobrze że mąż znalazł dodatkową pracę, i że będzie szalony okres? Skupicie się na czymś innym, przytulanko będzie miłą odskocznią od wszystkiego, i może akurat zaskoczy?

U mnie dziś 26 dc, i ciekawe kiedy @ przyjdzie... bo nawet nie liczę na to, że ten cykl mógł być szczęśliwy Czasami lepiej nastawić się na najgorsze:/ Brałam duphaston - to był drugi cykl - ciekawe czy mi coś unormował..
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 21:15   #2330
poziomkka
Zadomowienie

Tak C jaśniejsza to pozytyw
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 21:20   #2331
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:

Powodzenia!
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 22:13   #2332
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

VelaLuca trzymam kciuki

Dziewczyny, pierwszy raz w życiu mam bezbolesna @ normalnie nie mogę uwierzyć, zawsze tak strasznie to przechodzę ze nie docieralo do mnie że @ może być praktycznie bezobjawowa

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
Stary 2016-02-24, 23:13   #2333
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Plamienia jednak mam ale malutkie, to tak dziwnie bo tylko w środku dnią a później nic i rano tez nic, dziwne to bardzo. Rano brzuszek mnie bolał jak na @ i mówię na bank dostane ale się uspokoiło, może to ze stresu i ciągłego myślenia. Kupiłam test, jutro rano jak niem przyjdzie @ testuje. Ale raczej staram się nie nastawiać
Daj koniecznie znać rano 😆

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:

Ja w poprzednim cyklu miałam ten śluz płodny, rozciągliwy tylko na papierze toaletowym i to nie przez cały dzień tylko kilka razy dziennie. Przez 3 dni tak miałam. A jak już się pojawił na tym papierze toaletowym to było go dosyć sporo.
Zobaczę, jak będzie wyglądał ten cykl przy wiesiołku i jedzeniu siemienia lnianego

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Dziewczyny postanowiłam robić od dzisiaj testy owu, ze wgledu na to, że nie znam swojego cyklu to wolę zacząc je wcześniej robić

Ja też mam tak, że śluz płodny ten typowo rozciągliwy pokazuje się momentami. Na papierze albo jak dłużej pochodzę 😉 A tak to po prostu mało wodnistego. Wodnisty jest również jako płodny.

Mi zawsze test owulacyjny pokazuje drugą kreskę. Testowa jak jest jaśniejsza od kontrolnej to znaczy negatywny. Ja robiłam po południu. Dzień przez pozytywnym robiłam nawet dwa razy. Chciałam być możliwie jak nabliżej momentu skoko. Bo jeżeli pik był np o 1 w nocy a Ty zrobisz test o 18 to już będzie 16 godzin po. A podobno owulka ma się pojawić (o ile się pojawi) w ciągu 12 do 36 h od skoku. Niektóre źródła podają, że w ciągu 24 do 48h 😊

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:

Trzymam kciuki! Napisz jutro jak było 😊
Cytat:

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Tak C jaśniejsza to pozytyw
Kontrolna C może być jaśniejsza. Ważne aby testowa T miała taki sam kolor lub ciemniejszy od kontrolnej 😊

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
VelaLuca trzymam kciuki

Dziewczyny, pierwszy raz w życiu mam bezbolesna @ normalnie nie mogę uwierzyć, zawsze tak strasznie to przechodzę ze nie docieralo do mnie że @ może być praktycznie bezobjawowa
Jakbym miała bezbolesne pierwsze dwa dni @ to bym była mocno zdziwiona i miała podejrzenia, że coś się święci w organizmie, najlepiej dzidziuś 😉

monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 00:20   #2334
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:

test należy robić nie z pierwszego moczu ( w przeciwieństwie do ciązowego), i 2h nie pic. kreska druga ma być taka sama lub ciemniejsza niż testowa i wtedy jest pozytyw

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
dokładnie

Cytat:
myslę, że źle interpretujesz. tam gdzie masz na fotce pozytyw masz 2 opcje pierwsza to takie same kreski i to pozytyw, druga opcja to kreska od gory jasniejsza, ale to jest kontrolna, a na dole ciemniejsza. i to jest tak jak ci pisalam pozytyw. zwroc uwage na ulozenie testu i porownuj z obrazkiem ktora kreska jest kontrolna, a ktora ta druga. na pewno 2 takie same to pozytyw. jasniejsza moze byc tylko kontrolna. jak masz watpliwosci wrzuc fotke swojego testu

Cytat:

trzymam!

Dziewczyny odnosnie problemow z testami owu, wielez was kupuje testy o czulosci 25 i pewnie dlatego macie z nimi problemy ja kupuje na allegro zawsze te o czulosci 10 i mi wychodzily do tej pory zawsze, potwierdzone temperatura i raz monitoringiem.

jutro wizyta u gina, ktory mi stwierdzil pco, trzymajcie kciuki zeby sie z tego wycofal, bo ja nadal uważam, że się myli
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 07:43   #2335
Gosiunia86
Przyczajenie

Dziewczyny zrobiłam test!! Wyszedł + !! Ta druga kreseczka taka slabiutka ale jest!! Na początku jej nie było widać ale poszłam na sofę i minutnik nastawiam na 2 min idę do testu a tam druga kreska slabiutka ale jest!! Testowalam Clearblue. Dzisiaj będę starała się dodzwonić do gin może uda mi się na wizytę umówić szybko, plamien dzisiaj rano nie ma nic. Tak się boje!! Nie wierze normalnie!! Proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze!!
Stary 2016-02-25, 07:51   #2336
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
test należy robić nie z pierwszego moczu ( w przeciwieństwie do ciązowego), i 2h nie pic. kreska druga ma być taka sama lub ciemniejsza niż testowa i wtedy jest pozytyw

dokładnie

myslę, że źle interpretujesz. tam gdzie masz na fotce pozytyw masz 2 opcje pierwsza to takie same kreski i to pozytyw, druga opcja to kreska od gory jasniejsza, ale to jest kontrolna, a na dole ciemniejsza. i to jest tak jak ci pisalam pozytyw. zwroc uwage na ulozenie testu i porownuj z obrazkiem ktora kreska jest kontrolna, a ktora ta druga. na pewno 2 takie same to pozytyw. jasniejsza moze byc tylko kontrolna. jak masz watpliwosci wrzuc fotke swojego testu

trzymam!

Dziewczyny odnosnie problemow z testami owu, wielez was kupuje testy o czulosci 25 i pewnie dlatego macie z nimi problemy ja kupuje na allegro zawsze te o czulosci 10 i mi wychodzily do tej pory zawsze, potwierdzone temperatura i raz monitoringiem.

jutro wizyta u gina, ktory mi stwierdzil pco, trzymajcie kciuki zeby sie z tego wycofal, bo ja nadal uważam, że się myli
No właśnie ja też kupiłam o czułości 25 i wydaje mi się ze dlatego nie wychodzą. Chyba zamówię teraz 10, bo tak mi się ostatnio cykle rozregulowaly ze nie mam pojęcia kiedy mam owu a temperatura mi to dopiero po fakcie pokazuje.

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Dziewczyny zrobiłam test!! Wyszedł + !! Ta druga kreseczka taka slabiutka ale jest!! Na początku jej nie było widać ale poszłam na sofę i minutnik nastawiam na 2 min idę do testu a tam druga kreska slabiutka ale jest!! Testowalam Clearblue. Dzisiaj będę starała się dodzwonić do gin może uda mi się na wizytę umówić szybko, plamien dzisiaj rano nie ma nic. Tak się boje!! Nie wierze normalnie!! Proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze!!
Gratki i

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
Stary 2016-02-25, 07:51   #2337
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Złap oddech i nie panikuj,wszystko będzie dobrze! Gratulacje
Stary 2016-02-25, 07:56   #2338
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Jakbym miała bezbolesne pierwsze dwa dni @ to bym była mocno zdziwiona i miała podejrzenia, że coś się święci w organizmie, najlepiej dzidziuś 😉

Też mnie to dziwi, ale nie sądzę żebym była w ciąży przy tak obfitym krwawienia. Krwawienie jest takie jak zwykle tylko tyle że nic nie boli, nawet lekkiego skurczu nie miałam.

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
Stary 2016-02-25, 08:06   #2339
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
To się nazywa wejście Jeszcze Cię nie zdążyłam dopisać do staraczek a tu do mamus będziemy Cię wpisywać Super!
Gratuluję

Cytat:
Też mnie to dziwi, ale nie sądzę żebym była w ciąży przy tak obfitym krwawienia. Krwawienie jest takie jak zwykle tylko tyle że nic nie boli, nawet lekkiego skurczu nie miałam.
Zawiechaczarny zrób ten test dla mojego świętego spokoju
O krwawieniu w ciąży słyszałam już wiele razy ale o bezbolesnej miesiączce nigdy
Stary 2016-02-25, 08:10   #2340
Gosiunia86
Przyczajenie

Dziewczyny nie dziękuję! ! Żeby nie zapeszyc
Wizytę mam dzisiaj popołudniu. Mówiła pielęgniarka ze pewnie nic nie będzie widać bo wcześnie ale mówię chociaż jakieś witaminy dodatkowe żeby było dobrze. Nie mogę uwierzyć, brzuch mnie zaczął boleć z tego wszystkiego.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości